Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- cigam: Mi az a HiDPI és Retina felbontás?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
Dare2Live #44 üzenetére
A QX9770 1499$
Bár amcsiban élnék olyan fizetésekkel és olyan árakkal, simán megvenném.
leviske: Persze jönnek majd az alacsonyabb darabok is, de szvsz 2009 Q1 vége, Q2 lesz mire kapsz... DDR3 árától én nem félek, már most kapni 1600 CL7 2×1GB-ot 50k-ért ha jó helyen keresed... bár én úgyis 2000-eset akarok vagy magasabbat... egy biztos: nekem ráér a Nehalem, mert nForce 790i+Q9650+DDR3 4GB 2000MHz CL7-el leszek egy darabig... (legalábbis ez a cél)
-
leviske
veterán
mind1, nem fárasztalak titeket, majd kiderül, mikor már itt lesz.
-
leviske
veterán
Szerintetek kb. mennyibe fog fájni egy nehalem konfig (értem ez alatt s1366-os lap és proci + ddr3 ram) Q4-be, ill. 09 Q1 és Q2-be?
Nem pontos értéket kérek (nem jósda topik) csak megközelítőleg... -
Attix82
addikt
Varhatoan mikor jelenik meg?
-
Thrawn
félisten
-
slett27
addikt
Vagy fake ? (Kézifake)
-
Raymond
titán
-
shabbarulez
őstag
válasz
shabbarulez #2 üzenetére
Felkerültek az IDF első napjának előadásainak videoi: [link]
-
Frigo
őstag
Új infók :
Westmere & Nehalem
6 mag (12 thread)
12Mb L3
LGA1366 kompatibilisTehát úgy nézz ki 8 magos procik nem lesznek elérhetőek a desktop felhasználóknak .(8 magos Becskton csak szerverekbe lesz elérhető LGA 1567 socketben)
-
leviske
veterán
Úgy tűnik az Intel megelégelte, hogy a X*8-asokat nem tudja ráeröltetni azokra, akik négymagos procit vesznek...
-
westlake
félisten
par kep az intel alaplaprol
-
slett27
addikt
Ittegy társoldal leírása a Nehalemről, "konyhanyelven" sztem érthetően.
-
nike_
addikt
Ohh, látom kitárgyaltátok.
-
Bundás22
őstag
elvétve talán, de ebben nemigazán hiszek, főleg nem egy magas fsb-jű core ellen, ha van ilyen bizonyítsd
#22:annyi köze van ha növeled az fsb-t növekszik a memóriavezérlő sebessége is az intelnél, a sok cache-el együtt jobb memóriaelérési tulajdonságaik vannak mint az AMD féle IMC-s(K8) megoldásnak, legalábbis a 8200-asnak tunningolva(láttam adatot), szal a K8 már lassabb minden szempontból -
keIdor
titán
Nem akartok átmenni az AMD vs. Intel topicba vagy valami? Sok lesz az OFF-ból.
Egyébként Bundás az IMC, QuickPath, natív 4-8 mag sokkal nagyobb újításnak számít, mint ami P4 és C2D között volt. -
Bundás22
őstag
tényleg a hűtőfelfogató is megváltozik? a halk és hűvős tx2-est nem azért vettem meg 4500Ft-ért hogy ne tartsam tovább is szolgálatban, még egy érv a nehalem ellen
a +20-25% szálanként teljesítménynövekedés nem éri meg, a ddr3-mas rmok új alaplapok ára, új procik horribilis ára megéri? szal a wolfdale engem nagyon meggyőzött, remélem 2009 fordulópontja körül hozzájutok ezekhez a cuccokhoz olcsónmod: nagyon betámadtam ezt a topicot, visszafogom magam
-
Bundás22
őstag
azért kell várni míg kijönnek az olcsóbb wolfdale-ek(E7200, esetleg valami ezalatt), amik uyganúgy 4+ghz-re képesek csak alapon szarok, én kivárok és jól járok
de jók az AMD-k az enyém teljesítményével is abszolút meg vagyok elégedve
négymagost meg nem szeretnék magas fogyasztásuk, melegedésük, áruk miatt, ráadásul 1-2 év míg érezni is fogod jelentősen h ez már nem kétmagos -
nike_
addikt
Persze, Intelek húzhatóságban meg játékban jobbak, másban nem. Nézd meg pl.: a nagy processzorhelyzet c. tesztet. Benchmarkokban, videóvágásban, zenevágásban jobbak az AMD-k. Na azért egy Wolfdale-el ne vesd össze, az mérföldekkel jobb. Meg 2x olyan drága. AMD-knek az alap órajelük jó, pl.: az 5600+-nak 2.8 GHz és 25.000-be kerül. Egy olyan alap órajelű proci, mint az, Intelben olyan 40.000.
-
Bundás22
őstag
jók az AMD-k de a wolfdale-k még annál is sokkal jobbak ez van.
volt vhol egy táblázat ami egy 2,6ghz-es 5000+x2 -est vetett(végülis az enyém is ilyen) össze egy 4,3 ghz-es 8200 wolfdale-lel, hát volt hogy háromszor olyan gyorsan oldotta meg a feladatot az intel, de azt h két és félszer olyan gyors azt ki lehet jelenteni(főleg játékban remekelt, WIC-ben 3Xannyi fps)egészségedre!
-
Bundás22
őstag
nekem is az van jelenleg, én is AMD-t vennék ha lenne normális termékük(mégha csak picit kevésbé érné meg akkor is
a szimpátia)
én ősszel tervezek gépet venni
addigra egy 965-ös lap 6-7K lesz(már most van 12K-ért)
2X1gb 800-as ram maximum 5K
az E2140-es utódja 15-20K ennyi és ebből lejön a mostani árafillérekből 2X-2,5X olyan gyors gépem lesz
-
Bundás22
őstag
nagyon jó lesz, várni kell még...míg lemegy egy picit az ára és kijönnek a tunningosabb kevesebb cache-al szereplő modellek(E7200), egy olcsó p5b-vel és olcsó használt 800-as ramokkal csúcs gépem lesz fillérekből, főleg ha 4ghz fölé rántom
hát ha még eladom az X2-est alig veszítek
-
nike_
addikt
Jó kis proci lesz ez, bár az ára...
-
Frigo
őstag
Anandtech cikk Elég részletes.
-
shabbarulez
őstag
Lassan itt van április 2-3, Intel tavaszi IDF-4. Ott sok előadás fog szólni Nehalemmal kapcsolatban és gyanítom magát a terméket is be fogják mutatni. Tavaly a tavaszi IDF-en a Penryn procikat előben demósták, meg lehetett ismerni az órajel frekiket és benchmark eredményeket is közölt róluk Intel. Remélhetőleg ez most is így lesz Nehalemmel.
-
Frigo
őstag
Információk a Core i7 (LGA 1366, Bloomfield) processzorokról:
Az Intel a Pentium 4-es processzoroknál bevezetett HyperThreading technológiát leporolta, és a Core i7-es processzorokhoz is felhasználta. Az egyes processzormagok a HT segítségével két szálon képesek egyszerre dolgozni. Bejött egy Turbo Boost névre keresztelt újítás, egy igazán hatékony módszer, amely megemeli a processzor szorzóját, ezzel növelve a teljesítményt.
Jelentős változás következett be a processzorok esetében a memóriakezelés tekintetében is, a teljes rendszer nyers teljesítménye ezáltal nagyban nőtt - állítja a gyártó. A hagyományos, évek óta használt FSB (Front Side Bus) rendszert felváltotta a korszerűbb QPI (QuickPath Interconnect), amely pont-pont kapcsolatot hoz létre a processzor és a perifériák között, ezáltal sikerült kiküszöbölni a korábbi megoldás gyengeségeit. A Core i7-es processzorok az Intel első olyan megoldásai, amelyek már integrált memória vezérlővel vannak ellátva, ezáltal jobb memória késleltetések érhetőek el. A gyártó a kétutas memóriavezérlő helyett immáron háromutas DDR3-as rendszert használ, így a rendszer 25,6 GB/s-os memória sávszélességgel képes gazdálkodni három darab 1066 MHz-es DDR3-as memória modul használatakor. A processzorok mindegyike 256 KB-os másodszintű gyorsítótárral bír magonként, ám a harmadszintű, megosztott gyorsítótár mérete 12 MB helyett immáron 8 MB lett, azaz ekkora gyorsítótár mennyiségen osztozik a négy mag. Az összes Core i7 (LGA 1366, Bloomfield) 45 nm gyártástechnológiával készült.A Core i7 (LGA 1366, Bloomfield) processzorok adatai:
Core i7-920 - 2.66 GHz - SLBCH - C0 - 21x
Core i7-920 - 2.66 GHz - SLBEJ - D0 - 21x
Core i7-930 - 2.80 GHz - SLBKP - D0 - 22x
Core i7-940 - 2.93 GHz - SLBCK - C0 - 23x
Core i7-950 - 3.06 GHz - SLBEN - D0 - 24x
Core i7-960 - 3.20 GHz - SLBEU - D0 - 25x
Core i7-965 - 3.20 GHz - SLBCJ - C0 - EE
Core i7-975 - 3.33 GHz - SLBEQ - D0 - EEProcesszor neve - Órajel - sSpec - Stepping - Maximális szorzó.
Az Extreme Edition (EE) processzoroknak szabadon állítható a szorzójuk.Olvasmányok:
[PH! - Core i7 teszt]
[ImI87 - Core i7 tuning útmutató]
[katt777 - Asus P6T Deluxe v2 bemutató]
[GIGABYTE - X58 BIOS útmutató (angol)]
[A beállítások táblázatának módosult linkje]BR4D kiegészítésével.
[ Módosította: RoyalFlush ]
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Autós topik
- RoboCop: Rogue City teszt
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Linux kezdőknek
- Milyen monitort vegyek?
- Diablo II: Classic és Resurrected
- The First Berserker: Khazan - Már játszható a Deluxe kiadás
- Interactive Brokers társalgó
- Túra és kirándulás topic
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Ryzen 5 4500 / ROG GTX 1080TI 11GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest