- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- (kiemelt téma)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
Ne kövezzetek meg de 2600krol érdemes váltani pl egy gulf konfigra ha melora kellene?Vagy maradjak a seggemen amig az x79 olcsobb nem lesz mert ahogy nézem egy gulf nincs olyan messze tőle....
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
Ha ez a véleményed akkor Ok elfogadom de utoljára leírom nálam a biosfrissítésnél adódtak gondok utána amennyit nálam volt az alatt az idő alatt a lap tökéletesen működött nem voltak fagyások a linx is lefutott amiert meg megváltam tőle az egyik indok h két procim is ugyanannyit ment benne mint az Asrockban detto ugyanott volt benne is vége ebből nekem lejött az h természetesen pechemre megint szar procikat fogtam ki másodszor kellett gyorsan a pénz a sandy konfigra ennyi és semmi több!Laranak semmi rosszat nem akartam előtte is megkeresett privátba h mennyire tetszik neki ez a lap és gondoltam h akkor olyannak adom el inkább még olcsobban is akinél tuttira hajtva lesz és meg is becsüli!Ennyi...Természetesen másnak lehet róla más véleménye ezeket utoljára irtam itt le....
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
Befejeztem én is amit tudok a laprol ill ami történt leírtam és azért volt olcsó mert sürgősen kellett a pénz mert kellett a sandy-s alaplaphoz nem volt ill lett volna időm hetekig árulgatni mostmár sandyhez lapot se kapnék azt itt állnék konfig nélkül....
-
dime27
őstag
Erre nem tudok mit mondani nálam indult defaulton és 205bcklig stabil volt nem csinált anomáliákat de mivel nem volt se raid tömböm se nem sokáig volt nálam igy azt tudom mondani amit már leírtam!Nézzétek át BMWvel ha hajlandó rá vagy nézzék meg gariban bár én azt csinálnám amit már leirtál h 4.2ghz ht off és boldog vagy jó sokáig vele nekem nem volt olyan procim ami 4.2ghez ment volna mindkettő alig vitte a 4ghzet...

-
dime27
őstag
Nem tudom h ki csiripelte neked amik bajaim voltak a lappal azokat megtalálod forumban kértem igen nem 1x BMWtől segitséget én max 205ös bclkt értem el a lappal ugyanugy mint az Asrockommal és eddig egyik cuccomat sem feszeltem szanaszét még annyit sem adtam soha mint LARA!Asrockal könnyebben ment a tuning de azt is aláirom h itt procit is ki kell fogni nekem két fos procim volt ami ugyanannyit ment a Bloodrageben mint az Asrockban bclkra pontosan ezt leteszteltem csak a Bloodrage tök hűs volt de ksözi h ugy huzol le itt a forumban h utána se kérdezel a dolgoknak....ezentul esküszöm akkor térek ide be ha normális lesz a közösség meg a hangvétel tisztelet a kivételnek!Ami igen gyér itt sajna...
-
dime27
őstag
Nem tudok mit hozzászólni nekem raid tömb nem volt lehet az zavar be nálam is volt öszefosás de 2 perc alatt helyrehoztam egyzserűen átraktam a legfelső pinbe a biosválasztó jumpert és ujraindítás ilyenkor a p08as biosrol indult nálam ennyi volt ha gáz volt...ha azzal felállt utána gép leállít jumper vissza a helyére és akkor indult a p11es biossal de még mielőtt töltötte volna a wint biosba beléptem és nyomtam egy load defaultsot és elmentettem majd ujraindit és láss csodát p11el állt fel de 215ös bclkz ill 200 felettit nem volt időm kitesztelni de ha továbbra is bajod lenne veled gariztatni kellene sztem vagy nézzétek át BMW-vel őnála hirtelen nem jut eszembe jobb emberke aki kiismerné!

-
dime27
őstag
Miwa?!Nézd haver nálam semmi ilyen nem volt biosfrissítésnél volt gebasz vele 1x utána nem csinálta raidben nem használtam igy az azokkal kapcsolatos problémák igy nem merültek fel de köszi ha nekem irtad h dögöljek meg...láthattad h a lap vadi ujként érkezett meg hozzád ill hozzám is a képek magukért beszélnek még a fóliák is rajta voltak!Ezekután nem tudom h mit vársz Tőlem nálam max 2 hetet ment a lap ill kurvakevés időm volt kiismerni így is sztem kurvaolcsón jutottál hozzá ha azt veszem h BMW01é meg 63kért vagy afelett kelt el...Jah és kinti 0 meg az alatti hőmérsékleteken se tudtam használni ill nem is lett volna szándékomban h tesztelgessem mikor fossa össze magát és ezekután más deszkáimon se kívánom ezt kitesztelni ill tesztelgetni....

-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
Kérdés h megéri-e majd beleinvesztálni annyit egy ilyen rendszerbe annak tudatában h a szofverek a kukimba sincsenek h kihasználják ráadásul SB-től is joval drágábbak lesznek még jó pár honapig....Köszönöm én már most megmondom h nekem az teljesen felesleges lenne
(Mondom ezt ugy h még a kódolóprogik se használják ki a hatmagosok erejét igazából szal nem látom h annyira elhuznának egy 4mag+4HT-s rendszertől) -
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
Én nem hiszem h itt olyan tulajok lesznek és számomra off ha vkinek kell segítség sandy ügyben innentől pü!

-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
Nekem bejön az uj színvilága a gigának és mind a mai napig az ud3p deszkám a legkönnyebben kezelhető lapom amim volt!Meg 1155re csak a Noctua hűtőm megy fel mert ahhoz adtak 1156os lefogatót Noctua oldalán meg azt irják h csak az kompatibilis az 1155el!Meg színben is jobban passzolna hozzá ha már ezt nézzük ill elég szép órajeleket érnek el ud5ben sandyvel ahogy nézem!

-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
Már megint csak a szád jár és nem olvasol utána a dolgoknak barátom:
igenis h neten számtalan huzott összehasonlítás van nem beszélve youtubeos videorol ahol a prime alatt a sandy 3.8ghzen fogyimérővel 56wot eszik...Nah ez az amit az i7em nem tud,többek között ez is egy indok amiert eladom...
-
dime27
őstag
Nekem elég ez a jellemezés amit olyan írt aki 10 dbot próbált ki egy hétvége alatt:
The feeling of a system operating at these speeds is incredible. Intel has worked some great magic into Sandy Bridge; this CPU is freaking insane!
ez mindent elárul...

-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
Hát alulfeszelve biztos elmenne vele de én ugy gondolom vegyél a konfigba majd rendes 1.5V-os kittet egyenlőre az biztos h a memok szépen fognak szaladni 2000Mhz felett is de ezek az uj 1.5Vos kittek 1.25-1.35Val tudják az 1600Mhzet szal még egy kis tuning belefér és persze csakis Gskillt szabad venni Ősembernél!

-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
Nekem munkára kellett az i7 is és ez is arra kell majd és a váltást nem betegségre vagy olyanra alapoznám mint amit te leirtál hanem mert most jövök ki belőle a legjobban ráadásul kisebb fogyival és melegedéssel mint a jelenlegi konfigomnál és nagyobb teljesítménnyel!A tuningrol meg annyit h az eddig tesztelt sandy-k közül 60-70 százalékuk megy 4.3-4.4 ghzet 40 százalékuk 4.5 vagy e felett és 30 százalékuk 4.7ghz felett ami azé nem semmi hozzáteszem egy Trueval ill Noctua NH-D14el 4.4ghz-4.5ghzen még lehűthető léggel is.
D14 tulajoknak nem kell izgulni az 1156os lefogató kompatibilis a p67es lapokkal és a legtöbb giga és asus lappal sincs kompatibilitási probléma Noctua oldala már szép számban sorol fel p67es lapokat is a kompatibilitási listájukon! 
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
Én inkább meg azt mondom h beismerem h kiadott az Intel megint egy olyan cput ami elverte nagyon az előző szériát beleértve itt az 1366ot és 1156-ot....
-
dime27
őstag
Én kiállok BMW mellett nem tudom gyerekek mit nem láttok a sok teszten ez a sandy a i920akat megkajolja reggelire kevesebb hőtermeléssel és fogyasztással én speciel most számolgatok h ha minden cuccom eladom még pénzem is marad és egy igencsak fullos sandy-t tudhatnék magaménak!Igaz nekem két i7es konfigom bánná/bánja....

-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
Nah ok lenyugodtam és volt egy uccsó elemcserém és a lap is helyreállt de még nem kopogom le remélem tuning közben nem fog ilyeneket csinálni most elméletileg 3xi ujraindítás táp kikapcs majd ujra bekapcs és inditom a lapot ujra szintén a p11et irja ki liveupdateből nem tudom melyik a legujabb az van fennt mint ami az ftp-s linken is van nem tudom attol van-e ujabb és jah a biosban oc gear/software bios nekem selection bios rom 1van még mindig ha erre gondoltál h át kéne rakni kettesre de az igazság az h én megpróbáltam ezt és akkor is ujraindult a lap de a1nél megállt fekete képernyő de maga a lap ment meg a ventik is pörögtek de ennyi aztán volt az h vagy 3szor egymás után kivettem az elemet és most 4edjére megpróbáltam nyomtam még biosban egy load defaultsot és láss csodát most p11el áll fel!Én ezt nem értem hallod remélem most egy darabig igy marad és bioscserét majd nagyon javallot esetben csinálok ezekután sztem
Köszi a sok segítséget! 
-
dime27
őstag
Nos megcsináltam a biosfrissítést ahogy leírtad mindent átol cettig de az ujraindítást követően mikor kéri h indítsam ujra a gépet a debug led kiiír A1es hibakódot és a képernyőn ez fogad:ahci bios not installed! Ez mi a kukim miert kér ő ahci-t biosfrissítés után kezdem ezt a lapot nem érteni ráadásul 3 szor kellett az elemet kivennem a helyéről h berakja magát ezután a bűvészmutatvány után defaultra ezután megint a p08as bios fogadott
Nem akarom feladni mert tudom h a lap jo de mi a picsa gyíkja van?????

-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
Bezony a Bloodragel nagyon fainul mutat a black de Te kollega már többször leirtad itt totyikba vagy rosszul érthetően vagy nem tudom lehet én értelmezem rosszul de a Rev-Cnek már H alakú lefogatása van és bivalyerősen tartja a hűtőt elforgatni azt ziher h nem tudod én legalábbis most raktam fel másodjára és most sem sikerült!
Itt a lefogatás a képen:
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
Én erre csak ezt tudom mondani:

ezt annak tudatában írom h van egy ilyen is itthon ami ugye pill a legerősebb léghűtés i7re:
ugyanakkor én már kiteszteltem azonos órajelen mindkét léghűtést és el kell h mondjam a rev-c erős lefogatása révén 1-2 fokkal maradt csak le az NH-D14től!És nekem ez a black edition gyönyörű élőben ráadásul vékonyabb is jelentősen a cpu foglalat körüli terület is több levegőhöz juthat!

-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
Köszi megpróbálom ugy ahogy leírtad jah másik még amit kihagytam h a p08rol frissíthetek egyből p11re is vagy szedjem le a p09et és arra aztán p10 stb....másik meg a vtt kérdése.Most én az aedis panelnak hidjek vagy az everestnek mert amit alapon ir az aegis panel az 1.1V de az az everestben 1.15V szal most melyik a pontos mert ha elmegyek esetleg bclk miatt 1.34V vttig akkor ha nem ez a pontos hanem amit everest ir akkor az már ugye élből 1.38V ami nem tul egészséges Intel ajánlása szerint...
-
dime27
őstag
Vki tudna erre irni vmit BMW01nek irtam de nem elérhető hátha itt tudna vki megoldást ajánlani rá:
Hally
próbálok biost frissíteni a Bloodragen de vmiert p08asrol nem enged tovább és nem tudok rájönni h miert?!A frissítést a foxconn livupdate-el csinálom/csináltam hozzáteszem h p06rol is ugy sikerült h a progi megkereste a szerveren a legfrisebbet ez a p08as volt sima kézi frissitést nem engedte ugyanazt a jelenséget csinálta mint mikor p08rol szeretnék p09re vagy a felettire frissíteni!Leirom:
megcsinálja a bacup mentést utána feltolja a lapra az uj biost ujraindítást kér ujrainditja fazsán megy minden feláll a rendszer leellenőrzöm cpu-z vel h ujult-e a bios ez ok leellenőrzö a liveupdate-el az is kiirja h frissítettem mondjuk p09re aztán leállitom a wint és következő bekapcsolásnál mikor feláll a rendszer és megnézem mivan megint a p08as biost irj anekem a liveupdate is meg a cpu-z is mit baszok el vagy mi van szted?Már itt szopok vele orák hosszat addig nem akartam irni amig ki nem próbáltam mindent de most feladtam ráadásul a liveupdate progi nem értem a neten keresztül iert csinálta meg sikeresen a frissítést p06rol p08ra valamint miert nem talál a szerveren ujabb biost mikor a foxconn hivatalos oldalán van már p11es is ahogy te is irtad!Köszi előre is mindenkinek
BUEK! -
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
Igazábol nem a ram nem bírta sztem hanem a proci nem szerette sztem majd ma megnézzük h mit szeret nincs kedvem beszerelgetni a házba mindent elég nagy asztalom van összerakom a second configot az asztalomra megnézzük mit tud az a ram a Bloodrage-ben!
Csak kicsit még várnom kell a mókával mert most hoztam le a padlásról az esti -12 után a cuccokat hagy melegedjenek még csöppet!

-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
És az Asrockom még mindíg megy és megy és csak megy....

-
dime27
őstag
Nos ezt írtam h nekem egy 14es noctua be van rakva kb olyan magasságba mint itt a cosmosban jelölted ami a ramok és a procifoglalat irányába tolja a levegőt.Ph-s tesztekre nem adok annyit mint a saját tapasztalataimra cosmosa haveromnak van és i7es benne pont ugy mint nekem a két ház 1-2 fokkal különbözik nem akkora az eltérés mint ahogy a phs teszt mutatja sztem a i7 az már keményebb dio a cosmosnak mint a qx9650en viszont én a haf-932est kb 26kért szereztem a cosmos ára meg anno akkor kb duplája volt nekem is testszik a cosmos külseje meg tudom h deluxabb mint a haf de nem adtam volna ki anno meg most se dupla pénzt ilyen kis teljesítménytöbbletért noha tudom azt is h sajna mára nagyon felment a haf ára ahol még lehet kapni

-
dime27
őstag
Kezdjük azzal h az az első 14es venti egy 23as....
Látom képben vagy Mester!
Oldalt is van egy 23as felül is és hátul egy 14es Noctua nfp alul meg egy 12es noctua nfp szívja be alulról a friss levegőt jah meg még plusszba megy egy 14es noctua nfp ami a ramokra és a procifoglalatra fuj levegőt szal ennél többet jobban sztem.....szal hagyjuk sztem én annyit tudok mondani h a maghőmérsékleteim kb min 12 fokot estek mikor átköltöztem a p180bol a haf-932esembe persze az i7el!Nem beszélve arrol h a laphőmérsékletem se ment soha 40 fok fölé a vga meg pont telibekapja oldalrol a 23astol a friss hideg kinti levegőt!

-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
Erre én csak annyit mondok h kevés utánakereséssel lehet találni olyan fórumokat,ahol elég gzadag emberkék azzal szórakáztak h tesztelték i7es konfigjaikat h melyik mit bír vki a cpu feszeket emelte az égbe vki a vtt feszt vki a ram feszt meg volt olyan is aki együttvéve mindegyiket nos ez az utolsó volt a legdurvább ugyanis igy degralálták le leghamarabb a procit nem véletlen amit ir az intel határokat azokat kbre be kell tartani persze ha 24/7ről beszélünk!Az biztos h én 24/7re nem adnék 1.3Vnál több cpu feszt 1.67Vnál nagyobb ramfeszt ill 1.38-1.4V vtt feszt!

A degradálódás időmértéke pedig hozzátenném h nem minden konfignál volt ugyanannyi idő kb ugy fognám fel mint vmi betegséget lappangási idővel volt olyan csóka akinek attol szart be a procija több hónap! után h csak a ramfesz volt 1.68V és semmi baj nem volt neki de utána hirtelen csumi a procinak szal én biztos h ilyen drága és lásd BMW01-et pótolhatatlan(hiába a gar ha lehet az életbe nem fog ki még egy olyan jó i930-at) cuccokkal nem hiszem h játszadoznék.

-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
Jah Bloodrage van meg meg egy Asrock Extreme eleinte gondolkoztam h eladom az Asrockot de max majd akkor ha nagyon keveset kell majd rákölteni összességében egy 24/7es gép lesz majd belőle oda tenném be a gyengébbik i7esemet meg majd még eldöntöm h melyik ramomat
Igazából sztem nem igazán lenne értelme eladnom a jó kis Gskill memóimat jol jönnek majd ha gulfit veszek ne adj isten az alaplapjaimba és kell a nagyobb megahertz én speciel nem is látok ár/teljesítmény függvényében manapság jobb memókat ezeknél

-
dime27
őstag
Nem vagyok hülye megvannak azok is még el nem adnám semmi pénzért őket márcsak azért sem mert ugysem adnának értük semmit se szal csak buknék rajta hatalmasat meghát lassan összeál a 2ik i7es config is
Kistesó érkezik melléjük
:ezeken elméletileg ugyanaz a chip van mint a Tridentjeimen csak kisebb a ramborda rajtuk igy elfér majd felettük a Noctua NH-D14em, kapok hozzá a képen is látható active ramhűtőt is amiről azt olvastam h elég halk maximumon is mivel elég nagy ventik vannak rajta!Asszem még jó időben vettem meg őket mert tegnaptól ahogy látom elkezdett zuhanni a forintunk is elég rendesen persze-persze mikor máskor mint Karácsony előtt!!!

-
dime27
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- (kiemelt téma)
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nem annyira csodás az ASUS csodakábele
- Diablo IV
- Macska topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 14" HD I Cam I Garancia!
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Patriot Viper 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

:

pssszt facom itt mindenki szíkretmentes! 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)