Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
gV
őstag
hmm az én C0-m 1.17V, mekkora szórás
am így 6 év után vettem észre 1 bugot RIIG-nél, ha rossz amit beállítok a biosban és fekete képernyő fogad majd kikapcsolom és vissza akkor visszaállít a proci szorzón kivül mindent alapra és ekkor a QPI 1.15V helyett csak 1.05V-ot kap, -8W-ot jelent ez biosban -
HSM
félisten
Lapokra nem szokott ez veszélyes lenni. A prociban érzékeny a harmadszintű gyorsítótár és a memóriavezérlő. Azok tudnak ettől meghibásodni, de az nem szokott a lapra visszahatni.
Tudom, mekkora kincs a lap, főleg ezek a jobbak, magam is vadásztam már egy ideje, 6-magost építeni. Szerencsére sok-sok keresgélés után találtam egy Asus P6X58D-E lapot hatmagos i7 procival, rammal.
Régóta tetszett az a lap, remélem, nem okoz majd csalódást. 
Ma jön hozzá egy Samu 830 128GB SSD, a tápom még meg kell szerelnem/szereltetnem, no, meg még vadászni hozzá egy VGA-t, és már csatlakozhatok is ismét a topikhoz 3 év után ismét, mint aktív tag.
-
HSM
félisten
Igen. Felesleges szerintem, sokkal többet nyernél, ha a procit tekernéd picit feljebb, ahogy javasoltam.

Nekem 1600Mhz CL7-es OCZ ramjaim voltak, amiket ugyan problémás volt CL7-re belőni, de CL8-on simán mentek automatán, és egyáltalán nem zavart, hogy csak 1400Mhz-en mennek CL7-ben. Nem is éreztem semmi sebességkülönbséget, legalábbis ebben a 3,5-4Ghz tartományban. A proci órajeleinek emelése viszont hozta a plusszokat.
Az a jó ebben a háromcsatornás rendszerben, hogy a 3 csatorna miatt kis órajelen is tisztességes sávszélesség érhető el, így nem kell magas órajelen járatni a ramokat, hogy kiszolgálják a procit.
Itt nem az a helyzet, mint a tuningolt s1150 Haswell prociknál, ahol az 1600Mhz kétcsatornás memória már látványosan befékezi a rendszert... Ott pont fordítva volt, +100-200Mhz-et a procin észre se lehetett venni, de a ramot mikor felhúztam 1600CL9-ről 2133Mhz CL11-re az mindjárt hozta a jobb eredményeket, mivel a nagyon erős magok mellé (+20-30% IPC a Bloomfield-hez képest+magasabb elérhető órajelek) már nagyon kevés volt a két csatornán és 1600Mhz-en elérhető sávszélesség.

-
HSM
félisten
A drop azért van, hogy a terhelés megszűntével se ugorjon a beállított fölé a fesz. Ja, ha minden ok, akkor nem gáz még az 1,36V sem elvileg.
Mondjuk nálad azért kér ilyen "sokat", mert valamiért ragaszkodsz az 1600-as ramórajelhez, viszont az 1600-as ramórajel maga után vonja a minimum 3200Mhz uncore órajelet, ahhoz pedig jó sok QPI/VTT fesz kell, ugyanis az eteti az uncore részt is.
A C0 procik teljesen jók, néhány kivételtől eltekintve. Nekem is akár 4Ghz-et is tudott, Giga UD5 lapban.
-
HSM
félisten
Érdekes.

QPI-nek picit sok szerintem az 1,36V, ott 1,35V a maximum, ha jól emlékszem az Intel doksira, azt én picit lejjebb venném, 1,3V-1,33V környékére. Arra sokkal érzékenyebbek ezek a procik, mint a Vcore-ra.Amúgy amit én javasolnék.... 21*175Mhz a procinak, 1,3-1,35V körüli Vcore, ahhoz be lehet lőni a ramokat 1400Mhz-re, az uncore-t 2800Mhz-re, ramod úgy talán a CL7-et is bírná, és nem veszne kb. semmi sebesség, QPI fesz 1,32V, és a ramnak is mehetne 1,6-1,62V.
Én így használtam 24/7 majdnem két évig a 920-asom.
Ez kb. a kényelmes maximum, tapasztalataim szerint, vagyis egyfajta teljesítménycentrikus optimum, mind ram, mind uncore, mind feszek terén. 
Kb. így nézett ki nálam:
VTT a Gigás QPI fesz, abból 1,25V a valós, csak valamiért +0,1V-al többet monitorozott mindig a valósnál a lap.
Nekem egy kis feszes procim volt, szóval neked Vcore több fog ehhez kelleni valószínűleg. Amúgy nekem is a VTT és Vcore feszre még ez után rá kellett picit tegyek, csak arról nem találtam képet.
-
-
kasza blanka
aktív tag
Nézd meg azt, mert nálam is ez van - először be is paráztam - hogy a kék slotokban csak akkor ismeri fel a ramot, ha ugyanannak a csatornának a fehér slotjába is teszek egy modult.
ha egyik csatornában a fehérbe teszek egy modult, a másikban a kékbe, akkor nem látja csak a felét. ha csak a kékekbe teszek, akkor el sem indul. ha egy csatorna mindkét (fehér és kék) slotjába teszek 1-1-et, akkor faszán látja.tudom, hogy nem szabad, de most az egyszer hagy kérdezzem meg itt is 'főnök'
már úgyis csak kevesen vagyunk ezen a platformon, így a hardveraprón nem nagyon érdeklőnek: vkinek egy 3x2-es Corsair Platinum kit esetleg? 
-
mpierre
veterán
Bakker. Most olvasom rendesen a hsz-ed. Ez a melóhelyen fórumozni nem mindig jön ki jól....
Sz'al ez bizony lehet sajnos láb is, azon kívül, amit írtam. De ha a fehérben a Corsair sem indul, akkor gyanúsabb a foglalat... Erős fény, bazi nagy nagyító (ne ejtsd ki a kezedből), izzadás.
-
mpierre
veterán
Tessen megkínálni 1,63V-tal és úgy is megnézni.
A qpi is kér néha egy lépcsőt, ha tele az összes slot. De inkább a qpi pll-re, vagy a cpu pll-re adtam egy lépcsőt és attól minden ramom meglett annó. A giga topikban talán írtam is. A végén lehet, hogy a ioh core kapott egy lépcsőnyi plusz feszt. Mindjárt keresgélek...Ehh romlik a memóriám.

-
mpierre
veterán
Nya a foxconn elmehet a búsba. Nagyjából.
A ram sebességét lehet állítani, de az akkor is 1066MHz-n marad, ellenben az uncore-t már ehhez igazítja, de mindig kétszeres szorzóval.
Végül is így is meg lehet küzdeni egy westmere procival. Ok. Tudom, hivatalosan nem támogatott proci.A következő opció a foxone nevezetű alkalmazás féleség lett volna. Ez azonban 64bites rendszeren fix kék halállal jutalmazott miden indítási kísérletet.
Összefoglalva van 8GB-nyi f@szántos LoVo ramom, ami sose fog a gyári sebességén szaladni. Az már csak apróság, hogy az alaplap 1,35V-t nem is tud adni a ramnak, csak 1,3875V-t.
-
mpierre
veterán
A Párom most is X6-t használ ugyanerre a célra.
Lehet, hogy kicsit túllőttem a célon? 
Komolyra fordítva, senki sem akarta megvenni a sose használt lapot. Bár igaz nem adtam volna olcsón. Mivel elkótyavetyélni nem akartam, maradt az, hogy gépet csinálok belőle. Megkínáltam egy xeon 5650-nel a foxconn-t, ram az van. Jó kis Kingston LoVo 1600-s. A korábbi fizikára használt gts450 is fekszik. Sz'al adta magát.
Ja! hűtő is akad. Van egy TRUE, meg egy Thermolab Baram is. Tehát minden adott. Fiókból kukázva.
-
mpierre
veterán
Nyélgázon 35°C.
Na jó ez víz... Igaz most minden kopter 12V-n megy, így csak a súly miatt nem száll fel a ház, meg a cucc.Szerk.: Izé. Fordítva. Nem szakítja át a födémet, mert ugye a ventik felfelé fújják ki a luftot.
Hopp. Így meg gáz, mert a súly + légnyomás... Alá kell dúcolnom a szomszédot, meg az alatta, meg az alatt lakót és a garázst is. Hmmmmm.bitpork: Nem neked szól, de ha ingednek érzed....

-
Hát nagyon nem...a Te cpu hüttőd legalább 2x akkora mint az enyimé...a házad is elég jó nevű darab... a prockók között gyk nincs különbség, csak órajelben
De tudod mit? Kabbe
-
-
-
Nekem ht-val megy mindig, tuning pedig 19x200, bios 1.25v, tobbi valtozatlan. Eddig egyszer crashelt a jatek, nem tudom, hogy emiatt-e, egyebkent hibatlanul fut. A crysis 3 is szepen hasznalja a ht-t, nem tudom, hogy kikapcsolva mi tortenne. Probald ki vele es nelkule esetleg.

-
Hat szukosen, de neki. Annyit mondjuk megtehetsz, ha elfogyna, akkor bezarod a jatekot es ujra betoltod, akkor kezdi megint elorol feltolteni ami csak a rendelkezesere all.
Eloszor nalam is roccenesmentesen futott, aztan egyszer elkezdte ezt a laggolast, nem ertettem miert, mikor bezartam a jatekot folyamatosan tekert a vinyo es haldoklott a gep is. Masnap megint jatszom, nem laggol, viszont az afterburnerrel latom a sarokban, hogy 5800-korul jar mar a memoria hasznalat es egyre csak fogy. Ekkor bedobtam a masik kitet es azota siman felmaszik 7000-7500 - re eleg hamar, onnantol mar csak lassan novekszik. a 8gb-hoz orakat kell jatszani. Termeszetesen kilepeskor sincs vinyo tekeres es nem akadozik a jatek orak mulva sem. A jatek motorja igen bika, viszont eszi a hardvert nagyon. A proci hasznalatot neztem ejjel, mind a 8 szalon 97% volt a max hasznalat.
Szerintem nem lesz vele gondod. 
-
Nem, csak azzal ebredtem ma.

Kozben feldobtam a hutot a prockora, regi bankkartyaval elkentem szepen, ahogy szoktam. A gyari hutovel 10 perc ibt utan 65-68-70 fok korul mocorogtak a magok, most pedig igy nez ki a dolog:
A ket enermax ventillator a haz huto csatikra van feldugva es a vezerles silentre van allitva, igy szep csendben teszik a dolgukat.
Erdekes az 4 fok a magok kozott, nem emlekszem regrol, hogy szokott-e ennyi lenni, de ugy emlekszem igen.
Igy nez most ki a lap:
Pasztazas pedig ilyen lett, szep vekonyan mindenhova, en igy szoktam:
Csak vigyazni kell mikor az ember teszi fel a bordat, hogy kenje szet, mert volt mikor addig piszkaltam ide-oda a bordat, mig elkentem az egeszet es kezdhettem elolrol.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amugy erdemes megnezni a gyari huto mekkora helyen fekszik fel. Multkor a hutot pasztaztam, latva, hogy az joval kisebb, mint a procko:
Nem tudom milyen mernok tervezte ezt a hutot, de erdekes az biztos. Vegulis ha nem tuningolod, akkor eleg, ha 0-24-ben maxon megy akkor is.

-
Koszi, orulok neki!
Igen, annyi volt a legmagasabb, bios 1.1 v, load 1.096 v alatt. Futtattam egy ora prime-ot is, elobb lottem ki, ugyan ilyen feszekkel a maximalis hofokok 68-67-63-64. Ezek szerint eltalaltam a pasztazast, bar azzal sosem volt gondom. Egy 5 eve a polcon levo mx3-al kentem be , amit meg akkor hozattam, mikor naponta cserelgettem a lapokat/procikat.
Epp most olvasgattam milyen jokat beszelgettunk akkoriban, hogy repul az ido.
Nekem valamiert nagyon bejott ez a rendszer es most, hogy eloszedtem ujra az asztali gepem, mindenkeppen szerettem volna ujra egy ilyet osszerakni. Ugy nez ki sikerult is.
Lehet fel se rakom majd a tr ultra 120-at, bar nagyon megnyero nekem azzal a ket enermax ventivel az oldalan
, szoval fel fog az kerulni nem sokara. Probaltam amugy 1.1 v-on a 21x160-at, de eldobta magat egy ido utan, ami nem is csoda, neztem a regebbi tesztjeim, joval magasabb feszekkel futottak le a tesztek. Emiatt jok ezek a brutko hutok, nem kell felni a melegedestol, mehet neki a fesz batrabban. 
-
Jaj elnezest, egybe olvastam a mondatodat vesszo hianyaban.
Igy mar ertheto teljesen. Angolul meg nem nagyon tudom ezeket elolvasni, esetleg akinek ilyen lapja van itt a forumon, tudna segiteni, hogy melyik bios a jo. 
Belottem 1.1 voltra a cpu-t es inditottam very high-on ibt-t, eddig szepen megy (35 perce) es 80 fok helyett csak 68 fokosak maximum a magok. Amugy szepen tartja a feszt a lap, load 1.096 v.
Lehet megprobalkozom egy 3400 koruli orajellel, ha 1.2 volt korul elviszi meg mehet gyari hutovel is, a jatekok az eletben nem terhelik meg annyira a cpu-t, mint ezek a szintetikus tesztek. 
-
1866-os OCZ memok.
Ezeket az idoziteseket 1866-on tudja a ram, megprobalom a 8-at beloni neki, a corsair ramjaim arra az orajelre vannak hitelesitve 1600-on. Lehet bedobom ezek melle oket es akkor 12gb.
Bar sok ertelme nem lenne.Ugy ertettem, hogy frissitsem-e a legujabbra, vagy hagyjam ezt?

-
mpierre
veterán
Óóóó igen. Az igazi férfi fegyvere a net ellen.
Egy szál p@csben...Szerk: Fagyásra visszatérve, erősen off itt...Engem most a syno szerver webapp kerget őrületbe tűzrókával. Az otthoni gépeimet tudja állóra fagyasztani. Tuti, hogy szoftveres szívás van, csak nem jöttem még rá, hogy hol.
-
Dave567
veterán
HD-ban szeretnék játszani, mondjuk bf3-al, de valamiért érzem az egér után húzását, de ez csak 1920*1080p-nél van, amint átváltok 1024*768-ra ott pedig tökéletes, de lehet hogy a tv miatt van, monitoron még nem próbáltam a hd-t, mert nincs olyan monitorom.
(#40558) mpierre: BF3 multi, most a black ops 2-őt nyomom single-be, de ott is jelentkezik ez a hiba HD-ban.
-
Scholes9
nagyúr
Bootnál sem látja, biosban meg látja, h benne van a slotban csak nincs engedélyezve enabled ramnál csak 4 gigát lát a 6-ból.
HSM: proci foglalat okozhatja ezt a hibajelenséget? Mert lehet h elhajlott pár amikor összeraktam a gépet, meg pasztáztam...de azóta sincs baja, ezt leszámítva

-
HSM
félisten
Bloomfield tudtommal nem indul, ha a 0. slotban nincs ram. Viszont, az jó kombó lehet, ha a 0.-ba van, és a másik kettőben átrakjuk a másik slotba.

Amúgy azt kell ilyenkor ellenőrizni, lapon sérült-e a lakkréteg a proci és ramslot között, sérült-e valamelyik láb a ramslotban, és hogy a proci foglalatban nincs-e láb görbülve, valamint az érintkezők nem-e szennyezettek.
"Csak úgy" nem szokott kimúlni egy ramslot.
Persze, ha ki is múlt, azért nem tragikus ahogy írod is. 
-
Kiváncsian várom a tesztet.
1366 mellett nekem a "csúcs" a 660ti lett volna, de sajnos gyárihibás volt.
azt váltotta egy 680, de addigra már z77re váltottam közben.az iponnak hála közel 2 hónapos hercehurca volt garoztatni az emúgy eleve halottan érkezett VGA -t

(és akkor sem kaptam másikat, le akarták vásároltatni... csak épp akkorra egy 10-essel került többet, ugyanarra meg nem fogok ráfizetni. némi vezsekedés után visszakaptam az árát) -
Scholes9
nagyúr
Azt írta a srác, h nem vészes a szerelése, meg hát úgy sem havonta cserélgetem a hűtőt. Úgy néz ki, h meg is veszem tőle holnap, én eddig csak jót olvastam a Mugen 2-ről 6k+postáért odaadja, ettől többet úgy sem akartam nagyon rákölteni és ezért az árért valószínűleg jobbat nem kapnék úgy sem gondolom

-
HSM
félisten
Jah, igen.... 4,3Ghz-en jobban megtépve megütötte nálam a 200W-ot a CPU. És meg lehetett hűteni, a Thermolab BARAM-om lazán megcsinálta, pedig csak 2db 1600rpm-es Coolink SWIF volt rajta, ami azért nem egy hangos, nagy légszállítású cucc.

No, eredmények... Bosszúság, hogy csomó minden régi cuccom bukta a topikból, mivel a netbag törölte a képeket, ahova felraktam (akkoriban még nem volt PH képfeltöltő, hajajj de rég volt
), de párat feltöltök, ez pl. Cinebench+winrar+aida, persze, külön futtatva, csak egy képre rakva:
Ez pedig ősrégi Linx, 3800-on, szintén a C0-ommal:
Újabb tesztek nincsenek, én 2009. 07. hóban eladtam a C0-t és D0 lett helyette.Azzal a D0 procimmal és a 212 után a Thermolab BARAM hűtőmmel van jobb/újabb Linx eredmény:

Az E-leet rosszul mutatja a QPI-feszt, valójába 0,1V-al felette mért azon a laptípuson, mint amit ténylegesen kapott a proci. A többi érték korrekt.
-
-
vlaci79
senior tag
Jól sejted

4.0 GHz-n stabilnak tünik mind a 2 proci 1,3V bios fesz mellett (load linx 1,23V)
bclk 200,
46-52 volt a magok hőmérséklete linx alatt 1 órát vártam csak vele.
Vizhűtés van rajta.1,35V mellett 4.4-n is elindult akkor engedve volt turbo is akkor terhelve felment 4.6-ra.
-
-
winhate
őstag
Szépen megtakaritottam a gépet ( szétkap teljesen kifúj spray vel stb ) Kapott jó kis ezüstpasztát a cpu ( slbej i7 920 costa rica ). Tesztet majd később csinálok.
Sajnos a a tri-channel hez szükséges slot úgy néz ki felmondta a szolgálatot.
Szerinted mit lehet vele csinálni ? -
-
Volt Q9550-em is, meg most is i7 920 van

Arra értem, hogy feszekkel el merek menni addig, mint a Q9550-nel, mert ugyan úgy 45 nanos, HT offal pedig egy mezei quad.
Ezért érzem soknak a 130W-ot.
Az X79-es konfigomat 4,5GHz-en 6 maggal simán 35-40 fokban tartotta idle és teherlés alatt is 60-70 volt a maximum amit látott
Ehhez képest a 920 teljesítménye kevés, a melegedése pedig sok
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- A Vivo S50 Pro mini is beáll a sorba
- Mobil flották
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Windows 11
- Vicces képek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A9 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max Gold Dynamic Island, 120 Hz ProMotion, 48 MP kamera-128 GB-100%
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
"szokásos" (gyári hibás d0-mra is ezt írta) locked felirat az lcd posteren. nem tom még mi legyen helyette, 5k-ért 1 másik vagy egy xeon.

Sajna csak 1366-ra jó.
Régóta tetszett az a lap, remélem, nem okoz majd csalódást. 

A giga, a qpi feszt fölé lövi. Az ud5 biztosan, azt kimérték.
egyik srácnak is ez volt, a t42-es vagy t40es láb volt eltörve. cink elek kolléga javította

Eloszor nalam is roccenesmentesen futott, aztan egyszer elkezdte ezt a laggolast, nem ertettem miert, mikor bezartam a jatekot folyamatosan tekert a vinyo es haldoklott a gep is. Masnap megint jatszom, nem laggol, viszont az afterburnerrel latom a sarokban, hogy 5800-korul jar mar a memoria hasznalat es egyre csak fogy. Ekkor bedobtam a masik kitet es azota siman felmaszik 7000-7500 - re eleg hamar, onnantol mar csak lassan novekszik. a 8gb-hoz orakat kell jatszani. Termeszetesen kilepeskor sincs vinyo tekeres es nem akadozik a jatek orak mulva sem. A jatek motorja igen bika, viszont eszi a hardvert nagyon. A proci hasznalatot neztem ejjel, mind a 8 szalon 97% volt a max hasznalat.

), de párat feltöltök, ez pl. Cinebench+winrar+aida, persze, külön futtatva, csak egy képre rakva: