- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Shokkolo
addikt
válasz
ThodEE #36771 üzenetére
Meg próbálok a táblázat alapján finomítani, aztán ah sikerült összehozni amit szeretnék csinálok egy LinX -et
Meg jelentkezek screenshottal is.
Egyébként ezek a feszültségértékek alapvetően gyári-paraméterek?CPU > 1,25
CPU PLL > 1,8
QPI DRAM > 1,25
IOH 1,1
IOH PCI 1,5
ICH 1,1
ICH PCI 1,5
DRAM 1,65 (asszem ez 1,5 lenne gyárilag?! Csak 1,65 kellett az 1600-hoz) -
Shokkolo
addikt
válasz
ThodEE #36749 üzenetére
Biztos hogy jó... de sajnos én "elbuktam" akárhogy kisérleteztem, a procin nem tudtam tuningolni
A memót sikerült "végre" 8-8-8-24 -en 1600 MHz -re bírni ami a leírásában is szerepel.
A procituning viszont nem sikerült
Ráadásul a Sabertooth Biosa egy káosz, az intel extrem tuning utility pedig köszönőviszonyban sincs a táblázattal. Sehogysem tudtam összehozniPedig a 2,8-at csak olyan 3-3,2-3,4 közzé szerettem volna belőni ami nem egy extrém kategória
-
válasz
ThodEE #36396 üzenetére
Köszi, tényleg sokat segítettél, mert valószínűleg a hűtésben lesz a hiba. Azonos feszen a tied 15-20 fokkal hűvösebb ami azért baromi sok.
Sajnos amikor megvettem a mugent, nem tudtam tökéletesen felrakni, mert a gyári merevítőt nem tudtam felrakni a lapra, mert zárlatot okozott, és füstölgött, szóval egy gány megoldással az inteles alapmerevítővel van felrakva, így viszont lehet nem fekszik fel 100%-osan.
Mindegy most 3.9-en elég stabil szóval így fogom használni. -
cinkoxid
senior tag
válasz
ThodEE #36306 üzenetére
Igen, olvastam ilyeneket abban a topicban
Én azt mondom, hogy 8000ért komolyabb ventikkel megéri beruházni rá. Persze ezt majd csak akkor mondom biztos, miután leteszteltem. Elvileg holnap megveszem a ventiket+hercules és estefelé csinálok néhány prime95 tesztet alapórajelen+tuningolva a spire,illetve hercules vízhűtéssel. -
-
válasz
ThodEE #35624 üzenetére
Opsz, ki szokott menni a fejemből, hogy nem minden lapban lehet beállítani alapból a turbo-s szorzót.
Mondjuk, ha nem játszom, én is csak a notit használom, remélem, lassan érezhető lesz a számlákon is.(Ha játszom, akkor a gép mellett megy még a 42-es monitor, meg a 3 erősítő, szal érezhető a fogyasztás.
)
-
-
válasz
ThodEE #35615 üzenetére
Prime95 alatt elmegy, normál használat során úgysem közelítik meg a magok ezeket az értékeket. Néztem ezen beállításokkal renderelést, játékot, nem mennek a magok 65 fok fölé, szal ezt még kitesztelem, aztán jó lesz havernak 3.9GHz-en 24/7-re.
Egyébként HT nélkül ugyanezen beállításokkal 12-15 fokkal hűvösebbek a magok, akkor 4GHz-en Prime95 alatt 73-78 fokosak. Lehet mégis csak jó ez a hűtő. -
Gyufaaa
veterán
válasz
ThodEE #35553 üzenetére
Ez így is történik, csak a fránya északi híd felülete (bár nem gagyi szériás lapról beszélünk) nem tökéletes, ezért ha nem polírozom (mert nem férek hozzá) akkor a hűtő sem fog tökéletesen illeszkedni. Már pedig ezen gyárilag van egy kis karika, ami vagy festék folyás, vagy öntési bibi. hajszál vékonnyi kidudorodás, de nem álltam neki szétfabrikálni. Egy kicsit vastagabb anyag, ami épp elfedi és a hűtés is tökéletes lett. Én is kártyával egyengetek. Jobb mint a Finiser
-
-
-
yako
tag
válasz
ThodEE #34029 üzenetére
Aha!
Ezzel mit akarsz mondani?
A közelében sem jártam a 80 foknak, sem az 1.45V-nek.
Ráadásul nem a hőfokkal van bajom, hanem azzal, hogy a linx hibával leáll.kaszas19:Hát, a VGAn 12 fokoz hozott, nem hiszem, hogy a kártyának ilyen jót tenne, mikor a CPU meg melegszik ugyan azon a körön belül.
-
-
M0Dair
senior tag
válasz
ThodEE #30398 üzenetére
Nem a vcore-ra gondoltam. Azon nálam 1.15-ön megy 3.9GHz-et droppal. Nálad nagyon sok az az 1.328, ennyit sokkal kevesebb fesszel is bírnia kéne, szerintem vedd lejjebb és tesztelj.
Csak az uncore-al kell szórakoznom, mert azt nehézkes belőni ezen az Intel Extreme lapon. -
Sefi84
senior tag
válasz
ThodEE #24847 üzenetére
Akkor meghalnak a virágok!!!
Ha úgy használnám a gépet akkor szerinted normális lennék?
Ő sem fogja úgy használni a gépét, 1-2 tesztig ok, de tovább nem!Validolni vagy 3d markoloni esetleg el fogja érni a 5ghz-et, de akkor tényleg le kell hűtenie a szobát a kinti hőmérsékletre!
Annak viszont sok értelme van venni egy 975-öt!!! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Projektor topic
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- További aktív témák...
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest