Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12001) Cyberpunk válasza katt777 (#11996) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Az igaz hogy a felület megváltozott még a Vistához képest is elsőre én sem találtam mindent. De így szerintem átláthatóbb.
Én gadgetet nem használok teljesen feleslegesnek tartom.
A taskbar ikonok szerintem az legyen a legkisebb probléma.
Media Player minek sok nála jobb lejátszó program létezik én például VLC-t használok az lejátszik szinte mindent.
A fájl kezelőre is van megoldás úgy hívják hogy Total Commander. Én például azt használok.
Hát eddig nekem mindent sikerült rajta működésre bírnom, de az is lehet hogy már nem használok régi programokat :U Ja de használok régi DOS-os játékokat igaz hogy kell hozzá egy DOSBox.
Hát attól ne várj sokat hogy minden hardvert fel fog ismerni az x64-es verzió. De még újabbat is én nekem kb. 1 órába tellett mire találtam használható és jól működő drivert az X-FI hangkártyámhoz.
Az RTM az angol, de van hozzá magyarosítás ami egész jó én még nem találkoztam angol nyelvű üzenettel :)
De abban egyet értek hogy jó a Vista is én két évig csak azt használtam.
Az XP-nek is megvannak az előnyei például hogy minden régi program általában elfut alatta, de én már annyira elszoktam tőle hogy nincs az a pénz hogy én újra azt használjam ;]
Szóval én ilyen vagyok szeretem kipróbálni az új dolgokat, és azt kell hogy mondjam már a Vistának is legalább hasonlóan kellet volna kinéznie.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#12002) ADAM1337 válasza joshua7 (#12000) üzenetére


ADAM1337
nagyúr

gene mindenképp. :K

(#12003) keIdor


keIdor
titán

Visszaolvastam 10 nap termését... kár volt... 90% szürke volt, és látom volt itt megint moderátor. :D Nem sok változás történt... :U

katt: Tényleg sok problémád van, az aláírásod is ezt tükrözi. ;]

joshua7: Én Gene-t veszek 50k-ért, de jó választás még a Gigabyte UD4 és P, valamint a Biostar. :K Zájec kollégának szépen műxik!

[ Szerkesztve ]

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#12004) westlake


westlake
félisten

meg egy kis adalek, stabilitas teszthez:
a prime95 egy oran keresztul futott hiba nelkul.. a wolfenstein-el orakat jatszottam, de a gep nem hibazott.. felmentem a youtube-ra es elinditottam egy videot, ami 20 masodperc utan kekhalalba dontotte a gepet.. erre is biztos van esszeru magyarazat ;)
a multkor meg bs.player + divx olte meg az addig stabilnak hitt beallitasokat, de akkor nem tulajdonitottam ennek nagy jelentoseget..

Play nice!

(#12005) Szatesz válasza westlake (#12004) üzenetére


Szatesz
őstag

Nekem is volt ilyen és én nyomtam a Prime utan 3dmark06 ot.. és ha az is stabil volt akkor mar tenyleg stabil volt a rendszerem...

>>> HUN eXtreme OC Team <<<

(#12006) bim válasza mpierre (#11993) üzenetére


bim
veterán

Kevés memóriát foglaltál le..A maximális méretet foglaltasd levele. Ez még beleszólhat a stabilításba is hiába üzemel amúgy hiba nélkül adott órajelen a memoriád...

(#12007) Devid_81


Devid_81
nagyúr

Úgy általánosan megy mindenkinek 4GHz körül a 920 as CPU?
Mert látom van itt azért elég sok ember aki alapfeszen 3800-4000 körül hajtja, érdemes odafigyelni egy C0-ásnál valamire?Vagy inkább másik steppingeset nézzek?
Jövőhéten lesnem kellene egy 920-ast, még nem sürgős de ha valamit elcsípek e-bay-en akkor lecsapok rá :) :U

THX előre is! :R

Szerk: bocsi, kicsit hamarabb kérdeztem mint helyesen kerestem itt a fórumban.
Szóval inkább D0 ha lehet...már csak az a kérdés, hogy elárulja-e majd nekem az eladó, hogy neki milyen az eladásra váró terméke...persze a sorozatszámban is változások vannak ha jól figyuzom a helyzetet :)

[ Szerkesztve ]

...

(#12008) bim válasza Devid_81 (#12007) üzenetére


bim
veterán

Nekem csak 1,328V-al megy 4Ghz-et és azt sem 20x200-al hanem 21x191-el. Szóval bármikor kifoghatsz egy ilyen gyengébb D0-t is mint nekem van.
Igaz a magas VID miatt többet megy alapfeszen talán picivel mint másnak.

(#12009) Devid_81 válasza bim (#12008) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Áh értem, akkor ez is erősen zsákbamacska, nah kíváncsi vagyok milyet sikerül kifognom.
Igaz még csak alaplapom van, meg egy érkező tápegységem, de előbb utóbb összeáll valami vas :)

...

(#12010) Sheltem77


Sheltem77
aktív tag

Tegnap a stabilnak hitt beállításommal gond volt. Azóta már rengeteget játszottam, sőt 3dmark06 is futott egy éjszakát a prime95/occt/Linx után de tegnap a Heroes of Newerth beta játék közben egyszercsak megállt a kép :F Alt-tabbal ki tudtam lőni , de ezekszerint nem stabil a beállítás 100% ig? Utána játszottam vele egy órát és semmi gond. Vagy ez lehet a betanak tudható be? Tudom ezt így nehéz lehet megválaszolni látatlanba, de szerintetek? Semmi mással nem volt gond eddig, ezzel a játékkal is játszottam órákat és egyszer fordult elő. Mit gondoltok?

(#12011) segi67 válasza Sheltem77 (#12010) üzenetére


segi67
csendes tag

Hát ha eddig más játéknál nem jelentkezett probléma és béta is volt hát a játékra fognám egyértelműen, mert ha a géppel lenne a gond akkor a többi játék alatt is jelentkeznie kellene!

(#12012) mpierre válasza bim (#12006) üzenetére


mpierre
veterán

Pont azért foglalok kevesebb memóriát, mert pár kör után közli a linx - ha a maxot kapja meg - hogy elfogyott a memória.
Ráadásul a 49 és 44 GFlops-os eredmény esetében ugyanannyi volt a lefoglalt memória mennyisége.

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#12013) Qru válasza bim (#11992) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Giga UD4P-t rendeltem. Nem lesz hardcore tuning így nem kell UD5, vagyis kéne de felesleges nekem és +10k az mégis csak +10k.

Lauda: Nézegettem a ram árakat, eléggé kemények. Ősember úgytűnik kiszállt a bizniszből (legalábbis 3 nap alatt 2 pü-re sem sikerült válaszolnia :( ). Viszont most láttam 3x2GB Corsair XMS3-at 1600-as CL9 26,5k. Az elég baráti ár, lehet ennél maradok végül...

#nincsbennetarcsi

(#12014) katt777 válasza ImI87 (#11998) üzenetére


katt777
félisten

Erről csak annyit: semmit nem értettél az egészből. :B Főleg azt, hogy a "szarság" mellett kértek érveket. Amúgy meg nem értékelem a rabszolga-mentalitást (értsd: jó minden úgy, ahogy a szánkba adják).

Cyberpunk: Hagyjuk, mert W7-mániákusoknak nem tetszik. Én majd felteszek egy próbaváltozatot a véglegesből, hátha abban tényleg lehet megfelelően testre szabni bármint, mert ebben az előzetesben nem.

Keldor papa: És egyik sem alaptalan. Igényes vagyok, nem tehetek róla. :R

bim: Na, akkor ebben szerencsém volt. Persze ez lapfüggő is lehet.

Sheltem77: Próbáld ki alapon, ha ott jó, akkor a tuning nem stabil. Sok játék sokkal érzékenyebb, mint némelyik tesztprogram, de nem feltétlenül a tuning a hiba oka. Ha a kép fagyott ki, VGA is lehet a hunyó, ill. megint csak a játék optimalizálatlansága.

Qru: Megint leértékelték a Ft-ot, vagy mi van? Pont mondom vkinek, hogy 2 hete 26k-ért láttam a házamat, erre ő, hogy 36k, és tényleg, most sehol nem olcsóbb... :F :U

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#12015) keIdor válasza Qru (#12013) üzenetére


keIdor
titán

Nagyon megszaladtak a ram árak felfelé. :((( Ősember nekem se válaszolt tegnap óta, szóval keresnem kell máshol... én maradok még a 3x1GB-nál, a mostani 4GB sincs soha tele csak LinX alatt. :DD

katt777: Én is. :P Amúgy Win7-ben nekem csak a Start menü nem tetszik, hogy már nem lehet visszatenni a klasszikust, de nekem a Tálca, az óra melletti ikonok mind a klasszikus módra vannak állítva.

[ Szerkesztve ]

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#12016) keIdor válasza keIdor (#12015) üzenetére


keIdor
titán

Ilyen: [link]

[ Szerkesztve ]

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#12017) gabipaci


gabipaci
addikt

Urak, hölgyek, az adatlapomon feltüntetett gépet szeretném részlegesen lecserélni, és a processzor elég nagy talány számomra.
A mostanival az a baj, hogy nem elég a VGA-hoz.
Gondoltam egy Core i7 Quad I7-920 procira cserélem (alaplap és memória szintén csere ez miatt) de ez a proci ugyebár 2,66GHz-es alapból, a mostani meg 3,16GHz.
Most akkor ez azt jelenti, ha a jelenlegi teljesítményt el akarom érni, akkor húzni kell a procit?
Mert azt nem szeretném.
Bocsi a kérdésért, de men vagyok otthon a témában.
THX

Logitech hardware tester

(#12018) Cyberpunk válasza gabipaci (#12017) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Nem kell húzni ez a processzor még alapba is erősebb a jelenleginél.
Pláne ha Full HD-ban nyomulsz, de játszi könnyedséggel lehet őket tuningolni ha úgy ítéled meg hogy nem elég. Léggel 3,8-4GHz-ig.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#12019) gabipaci válasza Cyberpunk (#12018) üzenetére


gabipaci
addikt

Ez jó hír, köszönöm.
Esetleg számokban ez mitjelent.
Persze, nem pontosan, hanem úgy kb.
Mondjuk nem mindegy hogy plusz 10% vagy plusz 70%.
Az mit jelent hogy künnyű húzni? Nem kell piszkálni a voltokat?
A gyári hűtést úgyis lecserélem, vagy valami arctic coolingra, vagy vízre.
Ez még képlékeny.
THX

Logitech hardware tester

(#12020) Cyberpunk válasza gabipaci (#12019) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Hát ez az adott játéktól is függ ha az használja a több magos procikat akkor akár jelentősen gyorsabb is lehet. De a bekapcsolt HT az némely esetben lassíthatja is az adott játékot.
Hát százalékban nem nagyon tudom megmondani ez szerintem nagyban fűgg az adott konfiguráción. Nálam például a FarCry2-ben 1280x1024 hozott vagy 30-40%-os gyorsulást.
De az esetek többségében úgy is VGA limit lesz Full HD-ban.

Na azért annyira nem egyszerű tuningolni. Egy kicsit máshogy működik mint az előző rendszereknél. Itt is kell emelni CPU feszt, de ha D0-ást veszel azok általában alap feszen vagy az alatt is elég jól mennek. Plusz még a QPI/VTT feszt is kell állítani. Azt ennyi.

Ha jó hűtést akarsz mert ezek a procik melegednek mint a kazán akkor inkább egy TRU vagy Megahalems, Mugen2, BARAM irányba mennék. De a víz is jó ötlet:D

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#12021) gabipaci válasza Cyberpunk (#12020) üzenetére


gabipaci
addikt

Köszi a segítséget :R , van két hetetm dönteni.
Megnéztem a hűtőket, amit írtál, nem viccelnek, az biztos...

Logitech hardware tester

(#12022) Cyberpunk


Cyberpunk
félisten

Na gyerekek döntöttem lecserélem az AeroCool házam egy CoolerMaster HAF 932 Black-re:)
Az persze más kérdés hogy hogy szerzem be mert eléggé hiány cikk lett mostanában. Remélhetően azért hűsít majd valamit még a rendszeren ha tele pakolom ventikkel :U

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#12023) Sárpac válasza westlake (#12004) üzenetére


Sárpac
nagyúr

A probléma okát úgy hívják, hogy uncore!:)
Nem stabil egy szorzót vegyél vissza, egyébként igen alaptomos mert komoly tesztek alatt sem jön a ki a probléma.

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#12024) Szatesz válasza Sárpac (#12023) üzenetére


Szatesz
őstag

Hát igen akinek nemmegy jol az uncore az sokat nemtud vele tuningolni ramot :F
Nekem meg a Classified lap nemtudom hogy mivan de VVT fesz1.45v biosba winbe meg 1.55v...
Kétlem hogy ekkorat droppolna..Lehet az everest méri rosszul vagy nemtudom...
De az uncoret birja jol....2155 MHZ cl9 uncore 4310 Mhz Dram 1.69v VTT ?? 32M Stabil:D

[ Szerkesztve ]

>>> HUN eXtreme OC Team <<<

(#12025) #97544192 válasza Szatesz (#12024) üzenetére


#97544192
törölt tag

Ajj de lassú géped van. :( :DDD

(#12026) Sárpac válasza Szatesz (#12024) üzenetére


Sárpac
nagyúr

1.55Voltal bírnia is kell!:DDD
Nekem full stabilba 1.34V kell 3800hoz de nem használom azon felesleges!:)

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#12027) Szatesz válasza Sárpac (#12026) üzenetére


Szatesz
őstag

Pont ezt mondom hogy nemhiszem hogy 1.55v lenne...Szerintem az everest rosszul monitorozza..ÉS biztos megy kisebbel is csak 1x probaltam lemegy e...

>>> HUN eXtreme OC Team <<<

(#12028) katt777 válasza gabipaci (#12017) üzenetére


katt777
félisten

A konfigod remekül kiszolgálja a VGA-dat (nyilván max. graf. szűrőkkel kell használni), főleg, hogy 4.3GHz-re is könnyedén tuningolhatod az E8500-at. A CF önmagában szar (néhány CF-reklám játékot leszámítva), az erősebb procival sem lesz feltétlenül jobb.
Nézd meg a honlapomon v. logout-on a P6T bemutatómat, szerintem sok infót találsz a kérdéseiddel kapcsolatban.
Nemsokára elkészül a HD4870 tesztem i920-szal, az is tanulságos, ugyanúgy elég alapból egy 4870 alá, mint egy E8400 (már 1280-as felbontásban is), ergo sok tuning egy X2-esnek sem kell. Amúgy az derült ki általánosságban, hogy i920-szal a VGA-kihajtási szint 10%-kal magasabb az E8-asoknál.

Cyberpunk: Vannak abban ventik, nem kell bele külön pakolni. :DDD De jól választottál! :C

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#12029) Cyberpunk válasza katt777 (#12028) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Ja ez a gép megérdemel egy ilyen házat, meg ha szerelésről van szó akkor a falra tudnék mászni az AeroCool-tól:D
Egyébként ti HAF tulajok mennyi ventit lehet bele pakolni? Előre a nagy meghajtó helyekre lehet szerelni? Az elején az a nagy venti PWM-es?
Az ára is húzós egy kicsit pláne hogy mostanában tervezek egy komolyabb kiadást mert össze akarok dobni egy komoly stereó hangrendszert. De azért a házra is rakunk félre ;]

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#12030) ImI87 válasza katt777 (#12028) üzenetére


ImI87
őstag

Ne haragudj, nem akarok rádszállni, de már megint szúrja a szememet, amit mondasz:
"A CF önmagában szar"............ :W

Stabil nVidia-sként életemben először vettem ATI kártyákat, 2 db 4890-t, és azt kell mondjam, hogy a CF tökéletesen működik, még ez NV-re írt játékokban is. 2 kártyával a legrosszabb teljesítmény 180% volt 1 kártyához képest.
(Mindez fullHD-ban, max grafikával, és a procimat 3,8-on hajtom.........)

Ha a negatív vélemenyedet (ami a "furcsa" aláírásodban is van) a korábbi driver-ekre és az 512MB-os 4870-ekre alapozod, akkor vedd figyelembe, hogy azóta sokat változott minden. Szal ne írj ilyen dolgokat, mert egyszerűen nem igaz. :N

Őszintén tiszteletben tartom a "rangodat", meg a tesztoldaladat is, amin sok valóban hasznos infó van. De a túl sok publikációban és a hsz-ekben sok hiba és valótlan dolog is van, ráadásul csomó dolgot úgy fogalmazol meg, mintha az lenne maga a szentírás. :U

Szerintem kicsit jobban gondold át a dolgokat, mielött leírod! :R

[ Szerkesztve ]

(#12031) Cyberpunk


Cyberpunk
félisten

Közben egy kis infó a Nehalem-EX-röl.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#12032) westlake válasza Szatesz (#12024) üzenetére


westlake
félisten

annyit ad a lap a vtt-nek, amennyi a bios-ban van beallitva.. e-leet valamiert szarul mutatja..

Play nice!

(#12033) katt777


katt777
félisten

Mindent pontosan úgy fogalmazok meg, ahogy tapasztaltam (3870-nel, ill. ismerőseimnél X2-vel), ezt nézd el nekem. Semmi valótlant nem állítottam. Amikor én a CF-t próbáltam, akkor szar volt. Ezt az ATI maga bizonyította be nekem. Ha most jó, és én azt mondom, hogy szar, akkor mindenki csak az ATI-nak tehet szemrehányást, és nem nekem, ezért hidegen hagynak az efféle kritikák. Majd ha az ATI (és más gyártók) nem évekkel a nagy hírverés, és sok-sok ezer ember átverése után tesznek viszonylag használhatóvá egy technológiát, akkor ezek az emberek sem fogják leszólni a szemetet, és esetleg még bele is ruháznak.
Egyébként kíváncsi lennék arra, hogy te is csak a megreklámozott programokban vizsgáltad, vagy megnézted másokkal is, konkrétan érdekelne egy fullgrafikázott Oblivion (lásd: Obli. topic 1. hsz link) teljesítménye, mert az 25FPS körül van ma is 1 db ATI HD4870-nel. Nálam több esetben is negatív volt a +1 kártya hatása, főleg, az AMD driver frissítéseivel 8.3-as Catalyst után, amely lényegében teljesen működésképtelenné tette a CF-t az 580X-es alaplapomban (2X16XPCI-E!). Tehát szart adott ki az ATI a kezéből. Ez a tény. Az is régóta tapasztalható, hogy egy újabb hardver kiadásával az ATI/AMD vélhetően szándékoltan tönkre vágja a régebbi hardverek támogatását, hogy így kényszerítse ki új vásárlását, és ez még annyira sem szimpatikus számomra, mint az nV-tól a fejlesztők lefizetése.
Mindaz, amit írtam tehát, igaz, és ha azóta bármi változott, INGYEN adjon lehetőséget az ATI ezen változások letesztelésére, addig köszönje magának az enyémhez hasonló véleményeket (egyébiránt a vélemény-nyilvánítás meg szabad), nekem ott vannak a bizonyító erejű tesztjeim (és másoknak is), amelyek nem a CF-hívők néhány erre fejlesztett játékra alapozott véleményét támogatják.
Mellesleg a CF-rel messze nem én vagyok az egyetlen, aki rengeteget szívott, miután a remek teszteknek bedőlve megépítette, aztán egyetlen más programban sem működött normálisan.

Cyberpunk: Mindegyik venti PWM-es, az már más kérdés, hogy a 4-ből még a P6T is csak 3-at tud vezérelni, a 14cm-es hátul teljes sebességen megy. Zajuk mondjuk full-on sincs sok. :DDD Lehet elölre is szerelni, de nem érdemes.

gabipaci: A honlapomra most tettem fel az i7+HD4870 Vantage tesztek grafikonjait (mai játékokat illetően ez mérvadó), azaz hogy miért nem érdemes játékokra i7-et venni. Ízelítőül itt egy default teszt (tehát semmi AA, AF, és egyéb), hogy az irdatlan CPU-erő mennyi extrát ad a VGA-nak (i920 %-os teljesítménye E8400-hoz képest alap órajelen és 4 GHz-en):

Ergo az X2 sem fog jelentősen gyorsulni. De ha mégis beleruházol, én kíváncsian várom az eredményeket. Egyébként játékokban is ez volt a tapasztalatom.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#12034) joshua7 válasza ADAM1337 (#12002) üzenetére


joshua7
veterán

Annyi bajom van vele, h mivel pci hangkarim van, kiesne az alsó pci-e 16x slot. Nem fenyeget az sli/cf veszélye, de akkor is. :F
Vagy a 2 pci-e 16x közé beférne a e 2.0 x4-be egy hangkari? Létezik egyáltalán abba illő? Vagy jó az alaplapi is?

szerk: megnéztem, van pci-e hangkari is. Hogy mik vannak. :) Mondjuk 15k alsóhangon egy Xonar, szóval az kiesik... Aki használja a GENE hangkariját, elmondhatná, h milyen 5.1-ben.

[ Szerkesztve ]

Semper Fi

(#12035) serito válasza Zájec (#11955) üzenetére


serito
senior tag

Igaz-igaz! Nagyon szépen muzsikál az AsRock Extreme lap. Szerintem, ha kicsit babrálom akkor a 220 BCLK is meglett volna de lejárt a munkaidőm. :)) Bár saját vállaltozásban ilyen nincs is. :D Talán holnap rámozdulok még ha nem jön a vevő érte, de 3Ghz (19x160) 1,072v-on simán bírja Prime SFF stabilan. :K

(#12036) Sárpac


Sárpac
nagyúr

Core i7 920 3800MHz Uncore 3600MHz HT OFF

Core i7 920 3800MHz Uncore 3600MHz HT ON

HT ON vs HT OFF: +26.08%

[ Szerkesztve ]

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#12037) ADAM1337 válasza katt777 (#12033) üzenetére


ADAM1337
nagyúr

Én majd lassan 1 éve használok cf rendszert és azóta se volt vele bajom..
Jelenleg x64-es vistán 9.8-as driver-el.
A grafikont pontosítanád kérlek.

(#12038) Overlocker válasza serito (#12035) üzenetére


Overlocker
veterán

Múltkor én is próbáltam egyet, 2 perc múlva 210-en bootoltam.. :)

(#12039) gabipaci válasza katt777 (#12028) üzenetére


gabipaci
addikt

Hmmm.
Lehet hogy inkább hagyom az egészet, és megvárom az új VGA-k kiadását, és akkor cserélek kompletten gépet.
A pénz mondjuk nem akadály (nem vagyok milliárdos, de beleférne most is...) de feleslegesen kidobálni nincs sok értelme.
Megmondom őszintén, hogy Battlefield2-vel nyomulok, ami nem egy mai játék.
Viszont ha kijön a Bad Company 2 PC-re, az lesz a favorit...
Segítségeket köszönöm, az oldalad remek és tanulságos!
THX

Logitech hardware tester

(#12040) Szatesz válasza westlake (#12032) üzenetére


Szatesz
őstag

Igen beigazolodott , megmértem a méröpontokat és pont annyit ad mindenbol ami bevan allitva...Söt nekem a procifeszböl 2 szazaddal... kevesebbet ad oda...Nem értem mért csal az everest 1 tizedet de akkor emgnyugodtam..

>>> HUN eXtreme OC Team <<<

(#12041) Qru válasza Szatesz (#12040) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Szoftveres mérés nem igazán szokott pontos/megbízható adatot mutatni ezen nem kell csodálkozni.

#nincsbennetarcsi

(#12042) Szatesz válasza Qru (#12041) üzenetére


Szatesz
őstag

Igen elszokott térni de nem több mint 1 tizedet terhelve... :F

>>> HUN eXtreme OC Team <<<

(#12043) HSM válasza Szatesz (#12042) üzenetére


HSM
félisten

Multiméter? :U Én speckó pont ezért szemeztem olyan lapokkal, amiken van mérőpont....

(#12044) Szatesz válasza HSM (#12043) üzenetére


Szatesz
őstag

Azaz :K ..Elég furcsa volt nekem hogy olyan sokat droppol és pont felfele...

>>> HUN eXtreme OC Team <<<

(#12045) Qru válasza Szatesz (#12042) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Látod előfordulhat ekkora tévedés is. Inkább a mulitméternek hiszek, mint egy szoftvernek.

HSM: Jah, jópofa dolog amúgy, nekem Vmodos GTS512-n volt ilyen kivezetés, még Overlocker csinálta anno. Igaz soha nem mértem, ilyen szinten nem izgatott a tuningja.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#12046) HSM válasza Qru (#12045) üzenetére


HSM
félisten

Arra nagyon jó, hogy egyszer az ember kiméri, mennyire és hogyan csal a "szoftveres" mérés, és már nagyjából tudja is ellenőrizni, mi a pálya... ;) Amúgy komolyabb tuningnál már szerintem nem árt, ha az ember meggyőződik róla, a beállított feszek ténylegesen milyen fezsek lesznek, alul, felül, vagy hogyan viselkedik a lap az adott BIOS-al... :K

(#12047) katt777 válasza ADAM1337 (#12037) üzenetére


katt777
félisten

Majd lesz, ha elkezdik 5-ös karikra optimalizálni a drivert.
Pontosítsak, mit? A puszta adatok a honlapomon megtekinthetők. A lényeg, azonos sebességen (4Ghz) a csupán +2 mag ellenére 200%-ot gyorsul a CPU, azaz 3X olyan gyors az i920, mint az E8400. Az első grafikonok az alap órajeles eredményt mutatják, ott azért csak 170% a gyorsulás (2.66 és 3GHz). De ami a lényeg: a brutális CPU-gyorsulás ellenére egy HD4870 semmit nem profitál ebből még szerény grafikával sem (OK, van +3-4%, ami játékokban zero), ergo CF sem fog, főleg, ha rápakolsz AA-t, AF-et, + minden egyéb extrát (ami EQ minőségben van performance-móddal szemben), ha már az E8-as is kellően meghajtotta a rendszert.

gabipaci: Cserélhetsz most konfigot, csak azt akartam mondani, hogy ettől gyorsulást ne nagyon várj. Később talán olcsóbb lesz, de persze a te pénzed, a te döntésed, ugyanakkor nem kell csalódnod, ha látod, mit várhatsz. Mint Sárpac is jelezte, és én is a P6T cikkemben, videokódoláskor, vagy tervező programok használatakor nagyon is jól jön az i7, de elsősorban játékra még korai, engem sem zavart E8400-zal, hogy olykor kellett várnom egy-egy videókódolásra. Ja, és kösz. :R

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#12048) Qru válasza HSM (#12046) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Az biztos. Főleg, hogy minnél nagyobb az adott desz annál jobban hajlamosabb "csalni" a szoftveres mérés, meg a lap is egyre jobban eltérhet a beállított fesztől.

#nincsbennetarcsi

(#12049) Cyberpunk válasza katt777 (#12047) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Igen egyet értek veled egy ilyen erős CPU felesleges a mai VGA-k mellé mivel a legtöbb játékban úgy is VGA limite lesz az embernek. Talán egy-két VGA generáció múlva jól jöhet azok kihajtásához. De ma még felesleges.
Ezért ha a játék a fő szempont akkor én AMD háza táján nézelődnék. Hiszen egy AM3-as rendszer jóval olcsóbb mint egy i7 és játékban ugyan ott van.

Én egyébként abszolút nem bántam meg hogy beruháztam ebbe a rendszerbe mivel elég sokat vágok és konvertálgatok videókat, és mint tudjuk az idő pénz:D
Épp ezért főleg munka állomásba ajánlható ez a rendszer, de persze a játék sem rossz. Pláne GTA4 és társainak ;]

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#12050) katt777 válasza Cyberpunk (#12049) üzenetére


katt777
félisten

Miért olcsóbb és jobb az AMD? Egy Q9 teljesítményű PhenomII i920 árban van, egy elfogadható AM3-as lap 40k-tól kezdődik, amennyiért LGA1366-osat is kapsz szintén elfogadhatót (ráadásul nem leszel ATI-hoz kötve), ugyanakkor AMD-nél nincs Triple Channel, ráadásul a DDR3 RAM-okat 1333MHz-ig támogatja, míg az i7 2000-ig. Szóval már csak ezért sem érdeklődtem AMD háza táján, nem csak azért, mert egy életre elegem lett belőlük, amikor ilyen konfigom volt állandó, és driverekkel folyton változó nyűgökkel. Intelre visszatértem (E8400), onnantól kezdve megint pöpecül ment minden, mint P3 és P4 koromban. Mellesleg az AMD-k, még ha valamelyik Intel szériát megközelítik is CPU-tesztekben, játékokban MINDIG messze elmaradnak ugyanazoktól az Intel processzoroktól.

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.