Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2669) gyapo11 válasza lugosi (#2668) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Én meg a másik végén vagyok schawoval szemben, a legolcsóbbakat vettem, és visznek minden késemet, a legutóbb vett Qinget is ami valószínűleg a legkeményebb a csapatban. Kaszakő vateráról 90 Ft, a belinkelt Mannesmannra szemre nagyon hasonlító kétoldalas szerszámáruházból 300 Ft, kétoldalas Rákóczi kő Extrametálból 1500 Ft, gyémántlap készlet nem tudom honnan párszáz Ft, de nagyon durva mind a három, nem használom, gyémántlap Kínából 700 Ft, Lansky koppintás Kínából 5000 Ft, de ezt se használom, mert szabad kézzel is tudom tartani az élszöget. Nem tudom összehasonlítani drága eszközzel, mert ezekkel is megvagyok teljesen jól, és egy videón láttam a japán csiszolómester kövét, amekkora hasábot itt 15000-ért láttam, akkora kád volt rajta, hogy bmx-szel lehetne benne félcsövezni. Egy kaszakövem tömődött el, de az a fogdosástól, a többit vízzel használom, egyáltalán nem érzem, hogy baromi sokat kellene velük dolgozni. Élszögváltás az lehet negyed óra, de utána 1-2-3 percnél egyik kés sem igényel több időt. Persze már minden késem megkapta a nekem tetsző élszöget, és mivel 10 körüli kést használok felváltva, elég ritkán kell rámenni a 800-as kőre, tkp. ez az egyetlen kő amit használni kell, de ezt is ritkítom kerámiacsővel, kerámiakorongos élezővel, kaszakővel, gyémántlappal. Pedig puhák a késeim.
Nem tudom mit adhatna még a többszörös árú kő vagy bármi. Ha az olcsó nem csiszolná a fémet, akkor érteném, ha elkopna 1-2 év alatt, akkor is, ha a drága nem kádasodna, azt is, de egyik sem igaz. Ha 50 évig használható az se érdekel, addigra én az örök vadászmezőkön élezem a késeket.
Ezért én inkább azt javaslom, hogy késbe kell pénzt tenni inkább, kaszakő a durvázáshoz, meg egy kétoldalas 400-800-as. Egy acél meg egy kerámia nem árt a köztes frissítéshez, bőr polírpasztával ha valaki művészi tükrös élet szeretne. Lansky, Sharpmaker, motoros gépek vagy bármi hasonló csak akkor, ha valakinek nem megy kézzel az élszög.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.