- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arcsi93
újonc
Sziasztok van aki Budapest keseket elez kővel? (nem köszörűs)
-
betyarr
veterán
válasz
vendingo #3323 üzenetére
itt az ország másik végében is ilyen munkát végeznek.pár éve egy noname szakács késemet tették tönkre így.meglágyult az anyag,kőbalta lett belőle.vagy még rosszabb.
egy másik noname hámozóból meg csinált az ürge filéző kést,annyi anyagot leszedett.akkoriban még nem olvastam a fórumot,nem tudtam,hogy ilyen helyekre TILOS kést vinni éleztetni. -
balazs1956
senior tag
-
válasz
MittuDomain_ #3341 üzenetére
hahahahaha
-
MittuDomain_
őstag
válasz
balazs1956 #3340 üzenetére
Igen, schawo.
-
balazs1956
senior tag
Pesten van ajánlott köszörűs?
-
válasz
vendingo #3337 üzenetére
Egy vizes gépre korrektül beállítani 10 perc, utána még 6-10 perc a csiszolás: egyik oldal drótosra, másik oldal drótosra, megint első oldal, megint második oldal 4x1 perc, aztán finomabb kövön mindkét oldal 2x, összesen megint 4x1 perc, ez kb 8, majd 1-1 perc bőrön mindkét oldal. Ez összesen 20 perc munka. Ehhez jön hozzá a munkafelvétel és számlázás ideje, még 10 perc, tehát összesen 30. 2-3000 forint órabérrel 1000-1500 forint. Legyen kicsit kapkodósabb, kicsit jobban összecsapja, akkor is 700-1000 forint minimum. Aki ennél olcsóbban dolgozik, azt hívják barbárnak.
-
válasz
gyapo11 #3335 üzenetére
Vizes köszörűn sokkal tovább tart, ezért drágább lenne a szolgáltatás, és a Juliska néni nem hozzá vinné a 2000 forintos biliacél kését. Márpedig ebből több van, mint Spydercoból. Egy rendes élezés nem megy párszáz forintból, amennyiért ezek a köszörűs barbárok csinálják.
-
vendingo
veterán
A bánatomat elsírtam facen is, kaptam megkeresést rendbehozatalra.
Hosszas tárgyalások után 2 lehetőség merült fel.
Megpróbáljuk visszaállítani az eredeti állapotot amennyire sikerül (szálcsiszolás, gyári él), vagy savazzuk, kőmossuk és kap gyári élt.Mivel ha vért izzadunk se lesz már olyan, mint ahogy kijött a gyárból, ezért az utóbbit választottam. Jelen állapotában hányinger kerülget, ha gyáriasra vesszük a figurát, akkor mindig a hibákat, eltéréseket fogom nézegetni rajta, meg ugrik a pók logó is.
Valami hasonló lesz a végeredmény az új felületkezelés után (a línereket és a clipet is kezelésbe veszi az illető, hogy egységes legyen a kinézet) :
Szerintem még ez a legjobb dolog ami történhet ezzel a késsel.
Majd lassacskán nézek neki egy utódot, ez meg majd melós, pecás kész lesz.
Azt tudom, hogy maradok spyderco vonalon, valszeg a kisebb Persistence lesz.A nagy panaszkodásba meg kiderült, hogy egyik ismerősöm is csoport tag, aki nagy késes. Majd ő segít élezni, meg kioktatni a mikéntjéről.
-
ZolkoW
őstag
jujj, nem szép látvány szegény kés így.. nem lehet, hgoy a kulcsmásolásból élnek inkább? vagy csak az ügyfelek 95%-ának mindegy, hogy össze van barmolva a penge. Én csak kulcsot másoltatok egyszer-egyszer, de látom, hogy az óriás polírkorongon tolják a pengéket. Nem tudom, ez hogy terjedt el, mondjuk szakértelem biztos nem kell hozzá annyi, mint rendesen megcsinálni.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
lumpy92 #3325 üzenetére
Nem tud a vastagabb rész túlmelegedni, csak az él vékony része lágyul ki. Le kell szedni vizes kövön 1-2 tized mm-t és az anyag ott már jó. Csak a képen mintha túl széles lenne az élszalag, ha vissza kell állítani a kb. 20 fokos élszöget oldalanként, akkor már több anyagot kell leszedni.
A mesternek jó a kis élszög, mert élesebb, hamarabb sérül/kopik, tehát újra viszik éleztetni, kilágyul az él, így még hamarabb tompa lesz, viszik újra éleztetni. Őt nem a jó él érdekli, hanem a profit. -
vendingo
veterán
Savazva, kőmosva lesz, él meg vissza lesz állítva.
-
lumpy92
aktív tag
válasz
vendingo #3323 üzenetére
Hát ez még engem is mérhetetlenül felháborít!!!!
Nagyon finom vízpapírral meg lehet próbálni rámenni a pengére, majd azután filckoronggal,pasztával felpolírázni. Az élszalagot meg vizes kővel rendbe szedni. Nagyobb probléma lehet, hogy mennyire melegedett a penge, mert akkor anyagában is tönkre mehet.
De ez tényleg kritikán aluli. Sajnálom! -
Digitalpimp
senior tag
válasz
vendingo #3323 üzenetére
Volt pofája ezt így kiadni a kezéből?! "Szép" munka, mondhatom. Legalább sokat is kért? Biztos azért ba...a el, hogy vegyél nála újat. Miskolcon is van a Szabadságharc utca tetején egy ilyen mindenes (élezés, cipő, kulcsmásoló) "mester", na oda se vigyen senki éleztetni. Ja, ő ráadásként nyugtát se ad soha semmiről.
-
gyapo11
Topikgazda
-
vendingo
veterán
Ma hoztam el élezésről a késem. A mester úr csiszológéppel élezte meg a bicskám...teljesen le lett nullázva szerencsétlen kés. Csak egy spyderco volt....
-
lumpy92
aktív tag
válasz
gyapo11 #3317 üzenetére
A kő bevált, a kisebbTescoma konyhakésemet (ezt ajánlom, meglepően jó és kényelmes mindenes kés 1500 Ft-ért) sikerült vele borotvára fenni.
Az én bicskám a Gemini olcsósított verziója, G10 műanyag markolattal a titán helyett és VG10 pengével az S35VN helyett. Így 50 dolcsi alatt "megúsztam". A fullos verziót is elfogadnám azért -
lumpy92
aktív tag
Megérkezett a Kizer Gemini VG10 késem!!!
A csomagolása és az élezése minőségben picikét elmarad a Mini Sheepdogtól. A liner lock csukott állapotban sokkal gyengébben fogja a pengét (ez érthető, hiszen sokkal hosszabb is a lemez, ezért kevésbé feszít rá a pengére), így kicsit lendületesebben kell a hátoldalon lévő "flipper kart" meghúzni a nyitáshoz. A markolatnál a liner lock félretolásához a markolaton kis mélyítés található, így kényelmesebb csukni, mint a MiniSheepdogot, és meglepően jól megoldható egy kézzel is.
A csiptetője szerintem kevésbé szép, de stabilan tart. Zsebben hordva nem nehéz, jól elfér. A penge "stonewashed", tehát matt felületű.
A képek sajnos gyengék lettek itthon lámpafénynél
[kép] [kép] -
ZolkoW
őstag
[link]
hátha működik a link, az a videó címe,hogy "brazilian steel A36 with niobium"
nem tudom kommentálni,csak látványos,ezért ideteszem. -
Digitalpimp
senior tag
válasz
Charlie Gordon #3309 üzenetére
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
Charlie Gordon #3309 üzenetére
Schawo a gyémántpasztás, már többször megírta az ebayes linket, biztos megtalálod. Szerintem nagyjából mindegy, bár az említett linken vannak durvábbak is, nekem az autós polírpaszta tökéletesen bevált. Egy tubussal egy életen át elleszek.
Vettem egy kis adagot az Extrametálban, de még nem bontottam ki, elég ritkán pasztázok. -
Charlie Gordon
aktív tag
Tudtok linkelni ajánlott pasztát ? Vagy nagyjából mindegy ?
-
vendingo
veterán
-
lumpy92
aktív tag
Köszi a hsz-eket!
Szerintem rendelek egyet havernak, aztán majd persze én is jól szemügyre veszem
Már csak egy kupont kell vadásszak valahonnan, Alin látszik a review-oknál,hogy a bicskához küldenek egy 20%-os kupont is. Már csak azt kéne kitalálni,hogyan lehet kapcsolatba lépni a reviewt írt vásárlóval. Na majd kikutatom. -
válasz
lumpy92 #3298 üzenetére
Nagyon hasonló a megmunkálása, mint a Kizer Sealionnak. Az is ugyanilyen vastag, és ugyanilyen szépen kerekített. Sehol egy durva él, nagyon kényelmes zsebben hordani. Nem kell félni a vastagságától.
Nekem tetszik ez egész koncepció. Alumínum tömbből forgácsolt nyél, komoly darab. Nem összemérhető a G10 műanyagokkal. Ha ugyanolyan felületkezelést kap, mint a Sealion, akkor nagyon jó érzés lesz kézbe fogni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest