Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
válasz Gabesz87 #18990 üzenetére
Neked szerintem a legjobb a Vegesol eReS. A 2 decis kiszerelest talan elfujod 1 szezonban. Van rovarolo hatasa is es 20 liter lemosora eleg.
En osszel 1 alkalommal fujnam es meszelnem a torzset. Aztan egyszer kora tavasszal/tel vegen, meg egyszer rugypattanas elott.[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
Csabroncka
addikt
válasz Gabesz87 #18990 üzenetére
Olajos réz-kén, a kéregrákos/mézgás sebeket drótkefével tisztítani (szikével kivágni), majd sebkezelővel lezárni...
+5 fok felett nyugodtan lemosózz, és érdemes tavasszal is tolni rá a korai rügypattanást a hirtelen meleg előtt visszafogja, mert összehúza a rügyeket (ugyan ez a tulajdonság a kemény hideg előtt is jó... már ha lenne).
Ne sajnáld, a törzset mélyen, akár ecsettel pamacsold.[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
6030D
őstag
válasz Gabesz87 #15738 üzenetére
Gondolom gyomirtóval kevert homok.
Zúzott kő: vannak tüzépek, lerakatok, ott érdeklődj. Jóval olcsóbb lesz, mint a zsákos kiszerelés, ha van utánfutó, akkor azon is tudsz hozni, de nekem régen adtak vödörbe is (temetőbe vittük sír köré).ncc1701:
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
-
Dorian
félisten
válasz Gabesz87 #15229 üzenetére
Rózsát én is lefújtam 2 napja mert terves volt. Pont maradt a 2 éves mospilanos zacskó alján pár szem, amit fél l vízbe bekevertem, elég is volt.
Fákat rovarirtóval csak elviragzas után ( és akkor is csak napnyugta utan)! Ne irtsuk ki meg jobban a beporzó rovarokat ha lehet...Hangyak ellen a fatörzsekre meg vettem hhernyóenyvet amit itt linkelt valaki, elviragzás után felkenem.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Gabesz87 #15196 üzenetére
Hogy hányszor azt nem lehet megmondani, hőmérséklet, csapadék, napkitettség függvénye. Az a lényeg, hogy a talaj felső rétege ne száradjon ki. Én os most csinálom az erősen ritkás fű felülvetését, én most nap 1x hajnalban 1x 5 percet locsoltatom. Ha kevés akkor délután is indítok egy 5 perceset. Ill szórtam rá nagyon vékony rétegben nagyontőzeges virágföldet (vagyis a terület negyedére tegnap nem maradt, azt ma pótolom)
-
H-Zol
senior tag
válasz Gabesz87 #15109 üzenetére
Néztem a képeket , nállad nagyon sok a fatyu ( víz )hajtás az vagy rossz metszés eredménye , vagy a tavaji fagy , azokat amit elvitt a monilia , tőből vágd ki , és a kisseb moniliás ágakat is vágd le , és adjál neki egy felszívódó gomba ölőt és jó lessz az , termés is marad ahogy a képeket látom !!
-
Z.É.T.
őstag
válasz Gabesz87 #15049 üzenetére
Kis mintás atombombát dobok.
16 hónapja költöztünk egy kis somogyi faluba, a kertben ~40 gyümölcsfa, különböző korúak, méretűek, fajták.
Sárgabarackból kettő idősebb példány, az egyik a gondozott előkertben, a másik a hátsókertben (a korábbi kerítésen kívül) ami szántónak volt kiadva. Ebből adódóan a belső rendszeresen permetezve és metszve, a hátsó ritkábban permetezve, évek óta metszés nélkül.
A szomszédnak, az én hátsó fámmal egy vonalban (4%-os lejtő, azonos magasság) ugyanabból egy példány, sosem metszve, sosem permetezve.Az elsőn tavaly egyetlen gyümölcs sem maradt, a hátsóról tudtunk kóstolni, kb 10 szemet. A szomszéd nagy osztogató, kaptunk tőle néhány kilót, teljesen azonos fajta.
Idén jött ismét a fagy virágzásban, de most (elfogadható) szárazság van, tavaly ugye csapadékos tavasz volt.
Közben összeismerkedtem a legtöbb szomszéddal az utcánkban, kiderült, hogy 6 szomszédnak van ugyanebből a gyümölcsfából, közös beszerzés volt anno az első kör.
(összesen 11 fajtaazonos fa, nevét egyikük sem tudja, nagy szemű, lédús, éretten mézédes, aromás)Az összes fa közül a legjobb állapotban az egyetlen sosem metszett, sosem permetezett fa van, terebélyesebb is a többinél, nehezebb is szedni róla, a kedvező időszakokban a nagyon gondozott többi fa nagyobb szemű és arányaiban esetenként több termést is hozott. De már jónéhány éve nem kedvezőek a körülmények, azóta szignifikáns különbséggel az egyetlen metszetlen, vegyszermentes fa hozza a legtöbb gyümölcsöt, a legkevésbé viseli meg a fagy és a monília. Előbbi még érthető is lehetne a nagyobb magassága miatt, utóbbi "sehogy nem jön ki" a sűrű korona mellett.
Tavaly az utcában csak ezen a fán volt értékelhető termés, a többiek meg sokat költve "agyondolgozták" magukat sokszori permetezéssel, teljes kudarc.(én meg kezdőként, rokonszenvezve Gyulai Ivánnal, de rengeteg ellenérvet olvasva más gyümölcsészektől folyamatosan érzelmi-, és értelmi-pingpongozok magamban, hogy mi legyen a metszéssel... Én teljes vegyszermentességre megyek rá, ami megél nélküle, marad, ami nem, az előbb utóbb megy, az erdőkertnek amúgy is kell még pár év, mire kialakul, újabb évek, amíg beáll a saját mikroklimatikus állapot, a biodiverz "ökoszisztéma".)
Annak nagyon örülök, hogy kiderült, van egy ilyen (egyéb változókat is némileg figyelembe vevő) helyi összehasonlításra lehetőséget adó gyümölcsfa.
A végére egy kérdés:
Jól értem, hogy a "parasztbarack" (őszi) az a magról kelt, génlottós, bármilyen lehet belőle "falusi megnevezése"? -
H-Zol
senior tag
válasz Gabesz87 #15049 üzenetére
Ha lefagytak a virágok attól újra hajt , újra levelesedik , és ami elszárad azokat le kell vágni !
Nállam is egy pár évben egymás után , kisebb nagyobb mértékben lefagyott a sárgabarack , de most 0 fagykár , sőt némelyik fán olyan kötődés van , hogy ha lesz időm , kiritkítom , ha nem úgyis megy pálinkának -
cOxeR
Ármester
válasz Gabesz87 #14904 üzenetére
Fb-on tudok javasolni egy oldalt, az igazából mindenre is ad Neked választ, vagy ha nem találod meg, segítenek. Szenvedélyünk a gyep [link]
Segítek szívesen én is, de tényleg a javasolt csoport az meglehetősen jó és informatív, igazából ott fertőztek meg engem is.Főbb vonalakban, ahol csak gaz van, abból sose lesz igazából szép fű, de mindenen is lehet javítani, akár úgy is, ha nem gyomirtással kezded, hanem pusztán felül akarod vetni.
Szellőztetés, fűmag, trágya, ez a sorrend, annyi amit picit elrontottál, hogy a fűmagot érdemes szellőztetés után egyből kitenni, mert a szellőztetéssel megágyazol a fűmagnak a barázdákkal, ha ezt nem teszed (az idővel összezár, főleg ha használod is a területet járkálsz rajta), kevésbé tud beülni a mag és lassabban fog megindulni, védtelenebb a környezeti tényezőkkel szemben, pl szél, madarak, nagy mennyiségű eső...
Amit tudsz tenni, elszórod a fűmagot, majd a tápot és öntözöl (azért özönvíz mennyiséget ne adj neki, mert ha sok az egyenetlenség, akkor összemossa a magokat, ezért szokták csillagkapával bedolgozni őket a földbe, ha van, illetve homokot is lehet szórni az is rögzíti a magokat), ez így teljesen jó, ha lehet semmit se kézzel, hanem szóróeszközzel, mag esetén kevésbé kardinális - bár ebből is lehet egyenetlen növekedés, vagy sok mag egy adott helyen, illetve az ellenkezője a kevés mag... táp esetén viszont fontosabb, bár tavasszal még nincs giga hőmérséklet, nem fogja megégetni a füvet/gazt, bármi is van épp a területen, a táp az jó indításkor, ezt nyugodtan használhatod, de 10-12 hetet amit írnak nem fog bírni, előbb leürül.
Gaz esetén ha nem akarsz gyomirtani, akkor sok fűnyírással sok gaztípust ki lehet irtani, ez a 2 naponta nyírást jelenti, a fű bírni fogja, a gaz meg szépen kopik, vagy később adsz neki egy szelektív gyomirtót, ha mégsem éred el azt amit szeretnél egységességben.
A Water Saver az egy nagyon jó mag, az Oázisost nem ismerem, most nincs erőm kibogozni mi van benne. A különböző keverékeket nem célszerű vegyíteni, mert sok mag árnyalata teljesen más az összetevők miatt, és ha nem vagy egyenletes, akkor foltos lesz a gyep, Oázisossal a Water Savert biztos nem küldeném meg.
Öntözés ja igen, az igazából időjárás függő... meg mag függő, no meg persze talajösszetétel, ezt legegyszerűbben csavarhúzóval lehet tesztelni, ha simán lemegy, akkor van elég nedvesség, ha nem megy bele a földbe, akkor az száraz, vagy nagyon kemény talajösszetevő, ami megint csak nem kedvez a fűnek, mert a gyökérzet nem tud kellően mélyre menni. Minél mélyebben vannak a gyökerek, annál jobban bírja a vizet, annál ellenállóbb a betegségeknek is.
Másik fontos, hogy csak éles pengével vágjuk a füvet, ez azt jelenti, hogy élezni kell a kést, legalább is a forgókésest, a hengerkéses az azért egy szezont egészen jól bír backlapping nélkül is.[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz Gabesz87 #14606 üzenetére
Tőzeg az mindenhova is mehet + a 750 forintos, bár nem tudom mit hív az áruház tőzegnek. Biztos van hozzáadott érték a 5590Ft-osban is, de hogy nem a növelt árral egyenesen arányosan, az is tuti. Inkább érzem szentelt ásványvíz jellegűnek azt a szintet már. Nincs más kémiája-biológiája a magaságyásnak sem, ez csak egy felkapott formátum. Ha dúsítani akarsz, marhatrágya pellet.
[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
válasz Gabesz87 #14268 üzenetére
Nem, ez egy kétkerekű masina, amit tologatni tudsz, mint egy nyeles porszívót, és az egyik kereke drótkorong.
Vegyszereket én se szeretem, a térkőnek ez a mechanikus tisztítás + friss homok tökéletesen megfelel.
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
totron
addikt
válasz Gabesz87 #14266 üzenetére
Van valami hatásos bevált szer?
Kettébe tört, megfelelő vastagságú gally. Amilyen perverz vagyok, még szeretem is csinálni. Komolyan, srácok, hagyjuk már abba az agyatlan trollkodást ezekkel a mindenhez is vegyszert hozzáálláással.
Zsindelyhez fel kell menni és spatulával -> kefével manuálisan meggondozni. Végül ecetet bedörzsölni ronggyal, mint bizonyos fokú csírátlanítás, kicsit eltolja a kiújulást. -
cOxeR
Ármester
-
H-Zol
senior tag
válasz Gabesz87 #13049 üzenetére
Nekem munkához , javításhoz egy nagy hangárban pont ilyen [link] állványom van de csak az állványt vettem meg külön és van rajta egy 100 w LED reflektor az nagyon jó, vagy két éve üzemel és 6500k a szín hőmérséklet amit te linkeltél a második az 4000k az nekem nagyon sárga
Nemsoká megyek ki a tanyára és le fotózom !
Egy ilyesmi [link] reflektor van rajta ![ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz Gabesz87 #11264 üzenetére
Nagy nehezen találtam olyan céget (ráadásul egy köpésre tőlünk) akik bevizsgálták a fúrt kutunk vizét kb. harmad annyiért, mint sok más helyen. Írtam pár hónapja, hogy büdös, kénes szagú a víz. Az eredmény alapján elég magas a mangán (0,05 mg/l ivóvíz hat.érték helyett 0,30!) A többi ált. kémiai eredmény, pH, keménység (magas, de megfelelő), szulfid rendben van. Azt írták, a kénes szag a laborban nem jelentkezett, szulfid tartalom híján azzal nincs összefüggésben. A szerves anyag tartalom megfelelő, de viszonylag jelentős. Ez állás közben okozhat a kivált vízkőrétegen kellemetlen szagot ereményező szerves anyag kirakódást. Vegyszeres tisztítás, fertőtlenítés javasolt emiatt.
Na úgyhogy már legalább tudom, mivel állok szembe, és hogy mivel kell keresni kútvíztisztítót. -
addikt
válasz Gabesz87 #12107 üzenetére
Felénk (tavaly) a fúrt kutak is kiszáradtak. Elnézve az időjárás (éghajlat) alakulását nem lesz itt víz locsolásra Én csepegtető rendszert (mini spagetti csövest) építettem ki idén. Az nem kér sok vizet (és csak a lényeges dolgokat öntözi).
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
totron
addikt
válasz Gabesz87 #11549 üzenetére
Mi alapján jutott a gombásságra? A hősokktól is dobálja a levélzetet sokminden, amiből pedig mostanában kijut.
A kénesség nem baktérium alapú, peroxidot nem használnám kútba, Fizikus elég felelőtlenül szórja a karaktert. Jó dolog a fórumozás, de legyen már egy határ. A szén is mást csinál, máshogy, kimosására sem érkezett válasz.
Ha igaz holnaptól van ágaprítóm, yeeeeeee. Igaz, csak tyúkbél kalibert evő, de van bele való.
-
hiperFizikus
aktív tag
válasz Gabesz87 #11543 üzenetére
Az aktív szén jó lehet, de ha nem tetszik, hogy bár jó de fekete lesz tőle a vized, akkor a drasztikusabb hidrogén-peroxid szervetlen vegyszert ajánlom használatra ! - megkérdezheted róla a ChatGPT-ét is .
A fodrászatban használják hajszőkítésre, talán valamely jobbik vegyszerboltban is beszerezheted . A hidrogén-peroxid cseppet sem mérgező, de erősen maró anyag, különös tömény koncentrációban . Gondolj az ecetre: a tömény ecetet még megszagolni is kockázatos, ezért olyan 10 százalékosra hígítva árúsítják, de még így sem szokás benyalni, hanem a levesbe olyan 2 százalékosan kerül . Ez a helyzet a hidrogén-peroxiddal is, nagyobb koncentrációban veszed kisebb koncentrációban használod .
A hidrogén-peroxid minden szerves anyagot elroncsol, és tisztán széndioxidként távoznak . Persze a nehezen oldódók kivételek, mint a műanyagok egyrésze .
A kút tisztításához ezért a hidrogén-peroxidot és a kristályos tiszta répa-cukrot használunk, ezeknek az adagolásával játsszuk ki, hogy tiszta legyen végül is kutad: hol egy kicsit több hidrogén-peroxidot hol meg egy kicsit több cukrot teszünk hozzá . Mellékesen a gázokat menet közben is ki kell szellőztetni .
Ha már szagtalan a kutad, a véglegesre kell állítani az egészet, mert e véglegesre állítás nélkül nem iható biztonságosan :
1. nagyon fontos, hogy ne maradjon a vízben hidrogén-peroxid, mert ugye nem mérgező de maró folyadék . Ezt cukor kismértékű túladagolásával kell megoldani, és le kell ellenőrizni élő kisméretű állatokon, hogy mi lesz velük: nem hogy ne legyenek rosszul tőle, de az állati közérzetük is jó maradjon tőle .
2. A fentiek eredménye képen, ill. fentiek után kapsz egy iható de steril kútvizet . Ez a kútvized viszont biológiailag még nem stabil, mert ugyan nincsenek benne káros baktérium, de hasznos baktériumok sincsenek benne, emiatt ki van téve annak, hogy akármilyen baktérium telepedik beléje, akár rosszabb is, mint ami a büdösséget okozta . Tehát más kutakból, szomszédos kutakból kell bele mondjuk vagy 100 litert önteni, hogy ezáltal hasznos baktériumokkal induljon a volt steril kutad ♥
3. ha csinálsz valamit, bármit is a kutaddal, azt előtte kicsiben befőttesüvegekben próbáld ki, ez mindenképpen ésszerű is .
... és persze jelentkezz itt nálunk is, mert kíváncsiak vagyunk hogy hogyan haladsz a kutaddal !
[ Szerkesztve ]
A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
-
hiperFizikus
aktív tag
válasz Gabesz87 #11538 üzenetére
Vagy esetleg tudtok olyan helyet, ahol emberi áron bevizsgálják?
Igen, azt ingyen megteheted magadnak, hogy a fatartódban befőttesüvegekben megvizsgálod kevés víz menyiségen, hogy mit művel a hipód ! - tartok tőle hogy az akváriumi halaid fel fognak fordulni tőle .
Még próbálkozhatnál tisztán hidrogén-peroxiddal: H2O2 ! - de ha erre szánod magad, akkor szóljál nekem, mert ez sem olyan egyszerű, mint az egyszeregy .
A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
-
totron
addikt
válasz Gabesz87 #11538 üzenetére
35-ről tudtam. Szépen vagyunk. Igen, olyan ez mint a magánlaborban a vérkép, modulárisan jönnek rá a pluszköltségek az igényelt pluszkimutatások tükrében. Ha csak kénes és csak attól büdös és a növények sem pusztulnak tőle, az még istenes. Itt elvegyszereződött(?)(!), használhatatlan. Érdekelne a laboreredmény nagyon, még úgy is, ha csak sajtpapír lenne, hiszen a hatását magam is tudom érzékelni. Ha a vízadó rétegben van eleve beleoldódó kén akkor a hipóval aligha mész valamire is. Olyan is van, hogy idővel normalizálódik/csökken a mértéke vagy eltűnik, szóval szerintem várj, járasd a kutat, nem tudom mennyire friss fúrás.
-
totron
addikt
válasz Gabesz87 #11508 üzenetére
Ez tepülés szintű, egyéni dolog, hogy köztulajdon vagy a jog általánosan nyilatkozik erről? A magánházak előtt lévőkre gondolok, nem random közterületen. Nem szokásom egyáltalán, de 1x ettem meggyet az akkori, már elköltözött szomszéd előtti fáról, ne vesszen kárba mondom. Nem álltam neki garaboly-számra szedni, csak instant, a hasamba, mint valami ösztönállat. Egy biciklivel arra járó asszonyság mindenesetre 3x legyilkolt nagy késsel tekintetileg. Még csak nem is az utcában lakott, de nem is láttam még sosem. Szóval hogy a lokális közvélekedés dönt úgyis zabáról, permetezésről, létről vagy pusztításról.
-
Chris0321
addikt
válasz Gabesz87 #11495 üzenetére
Látod, előbb kérdezni kellett volna mielőtt hivatalosan elindítod a dolgot. Szomszéd városban egy fickó kihívta úgyanúgy a vízfejűeket pár kiszáradt gyümölcsfa miatt, hogy szeretné kivágni. Nem engedték neki mert azt mondták, hogy lehet még kifajt. :-D Kivágta, nem történt utána semmi. Másik szomszéd csak kivágta, szintén semmi. Mi meggyfákat vágtunk ki az utcán és mást ültettünk helyette, még pár éve. Semmi.
Most viszont, hogy jelezted nekik lehet rá fognak nézni a fára. -
Orlin
addikt
válasz Gabesz87 #11513 üzenetére
Csak ha kint van és az önkormányzat gondol egyet jön a közmunkás és ki is vágja.
Ismerős haza elől óriási szép diófákat(amik árnyékot adtak a háznak, utcának) vágott ki az önkormányzat mert útba volt nekik.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
-
veterán
válasz Gabesz87 #11495 üzenetére
Nem kérdezted, hogy közteresnek mi köze a magánterülethez?
Pesten ilyen hülyék?
Hát azért vesz meg valaki egy földet, hogy azon élet és halál autokratikus ura legyen, nem hogy még belepofázzon valaki, hogy ott mit ültet.
Nem az a tulajdonlás légyege, hogy lakhatok ott és használhatom lakhatásra, hanem hogy ott a világon senkinek és semminek ne legyen semmiféle joga.https://tinyurl.com/rasoapro
-
-
shteer
titán
válasz Gabesz87 #11477 üzenetére
nem rossz az ár, de szintén ajánlom a munkára: gyokerek.hu
egy kérdést megér - főleg ha a tuskót is el akarod tüntetni, akkor egy kiszállási díjat megspórolhatsz[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
hiperFizikus
aktív tag
válasz Gabesz87 #11264 üzenetére
anaerób-baktériumoktól, mert nem levegőzik a kutad
1. át kell fúvatni friss levegővel
2. aktív szénnel kell egy kicsit kezelni , ettől fekete lesz, de megköti a baktériumokat és a káros anyagokat
3. majd ki kell öblíteni belőle ezt a fáradt volt aktív szenet
4. állatokon próbaitatást kell végezni végül isA gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
-
Stylewars_kp
őstag
válasz Gabesz87 #10864 üzenetére
Aha, hátha elvinné valaki tüzelni. Nekünk a házzal szemben van egy Bermuda háromszög. Szó szerint háromszög és szó szerint Bermuda. Ha oda kiteszel valamit az garantált, hogy 24 óra múlva eltűnik.
Ismerősöm múltkor ott parkolt le. Mondom gyorsan állj arrébb, ha jót akarsz magadnak és az autódnak.A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
noorbertt
őstag
válasz Gabesz87 #10864 üzenetére
Itt átveszik nem is drágán.
https://maps.app.goo.gl/79FzsphA4jKnKkxdA?g_st=ic
Nem BP de közeli -
Gabesz87
veterán
válasz Gabesz87 #9839 üzenetére
Nem olyan régen írtam, hogy az X-Core Hunter vezérlőnk furcsán működik. Be van állítva perpill, hogy 1-es zóna indul 6-kor 15percre, 2-es 6:15-kor 15percre, 3-as 6:30-kor 15 percre, és 4-es 6:45-kor 2 percre. A program le is fut, de olyan 7:20 körül, tegnap is és ma is láttam, hogy megy a füvőn a locsolás. Holott ugye már rég nem kéne. Többször is átnyálaztam a beállításokat, 3-ból (A/B/C) csak az A program aktív, a többi OFF. Inditási és locsolási időtartam is OK, szóval nem értem, mi lehet a probléma. Megmakkant a vezérlő? Vagy nem tudom, esetleg a transzformátor meghibásodhat, az okozhat ilyet? Tegnap még egy reset-tel akartam megpróbálkozni, de szerintem nem jól csináltam. YT videókat követve reseteltem, de ugyanúgy megmaradtak a programok, beállítások, ebből gondolom, hogy nem sikerült a reset.
-
Dorian
félisten
válasz Gabesz87 #9850 üzenetére
Hagyma, borsó nálunk szabadföldben van. A csepegtető ugyan azon a részen ki van építve, de máshol csak most csináltam meg az ágyásokat, így még nincs sehová rákötve. Néha (heti 1) kap 2-3 kanna vizet (csak a borsó) és ennyi. És szép nagyok, a hagymát már izomból esszük, hogy ne mind gumósodjon, virágozzon fel, a borsó is van már 50-60 cm magas. Nem kell a talaj tetejének folyamatosan nedvesnek lennie.
Sajnos a magaságyás egyik hátránya, hogy vízpazarló.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz Gabesz87 #9850 üzenetére
de szinte száraz az egész, úgyhog akár 2 órára is beállíthatnám
Nem ez a megoldás. Hogy száraz a legfelső réteg, az nem jelent semmit, x centi mélyen mi a helyzet, azt kell nézni. Nem mindennek jó a csepegtetés, a feljövő gyökérzet adta spirálról már írtam.Vannak erre táblázatok, hogy mi milyen öntözési profillal érzi jól magát: egy-egy kiadós nyakon öntéssel kevesebbszer előbbre lehetsz.(#9848) Dorian, azt látom, hogy paszírozódnak kifelé az emberek, ergo a külterületi telkek, házak árai is kúsznak fel, alakulnak az új agglonomerációk.
-
Dorian
félisten
válasz Gabesz87 #9839 üzenetére
Ugyan nem a problémára válasz, de nem durván sok jelenleg az a napi 20 perc locsolás?
Jelenleg a fűre napi 3-4 perceket locsoltatok, azt is csak a frissen kibújt fűszálak miatt, mert pár helyen sűrítenem kell, pár részen meg fel lett túrva és újra kell füvesíteni.
(Amúgy is javasolt inkább csak 2 naponta locsolni, csak 30 fok felett naponta)De én is úgy állítom be, hogy a körök sorban, egymás után következzenek, így biztosan van mindig elegendő víznyomás.
-
Winne
nagyúr
-
eldoble
aktív tag
-
H-Zol
senior tag
válasz Gabesz87 #9601 üzenetére
Sajnos nem , a múltkor ki beszéltük én Romániában élek de a Magyar határ mellett, csak a túl oldalon és ez egy itteni készítmény és nállatok nem forgalmazzák , de hátha ajánlanak a kollégák
Kopasz csiga elenn por mészt szoktak szét szórni és ha bele mászik le marja a bőrét és elpusztul, csak ha nagy a harmat megkemenyedik és akkor már nem jó ,vagy ha megázik akkor sem de mindjárt utánna nézek a múltkor valahol olvastam egy cikket !!
Nállam szerencsére nem igen van ! -
Dorian
félisten
válasz Gabesz87 #7504 üzenetére
Az igazság pedig az, hogy a "vadfű" az igazi fű. Változatos, van benne fehér here, pitypang, muhar, vmi kereklevelű kúszó, réti virág. A tarra nyírt egysíkú monokultúrás mesterséges pázsit inkább elszomorító, ha ránézek.
És sokkal jobban is bírja a strapát, nem olyan, mint egy kényes punci. Nálam tavasz elején lett 1x megtrágyázva, arra se figyelek, h max egyharmadát vágjam le egyszerre, mégse sárgul. Nyáron locsolásnál is a szükséges és elégséges szinthez alulról konvergáltam, voltak majdnem teljesen száraz foltok is, ahogy megjöttek az esők teljesen magához tért.[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
válasz Gabesz87 #7494 üzenetére
Nyáron neked nem égett ki?
Én idén a kerti kútból már nem is locsoltam a füvet a nagykertben, inkább csak a gyümölcsfákra és a zöldségekre koncentráltam.Féltem hogy nem bírja majd vizzel a nyarat,de így még maradt is benne.Tavaly locsoltom a gyepet is ki is fogytam a vízból.
Amúgy egyre több helyen olvasom,hogy a régi általunk elképzelt,megszokott gyepet el kell felejtenünk a melegedő időjárás miatt.
Picit kapcsolódik:
A kertek vége? | kert TV
Vad és ellenálló kertek - kertlátogatás Blunck Réka permakultúra tervezőnél
Ez a permakultúra azért érdekes...LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
lemmy71
őstag
válasz Gabesz87 #7494 üzenetére
Persze nyugodtan glialkázd le, semmi bajuk nem lesz a fáknak, két hét és totál kiírt minden gazt füvet, utána felrotálod vagy kapálod és vetheted is bele a fűmagot, ez a legjobb időszak a füvesítésre. Bár jobban jártál volna ha már augusztusban leglialkázod a területet, de így sem olyan vészes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- World of Tanks - MMO
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Path of Exile 2
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest