Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stylewars_kp
őstag
válasz Z.É.T. #12366 üzenetére
De nagyon durván túlsúlyba kerültek. Illetve olyan badarságokat tudnak ott kérdezni, amiket tényleg megtalálsz a googléba és nem olyan kérdések mint amikről itt beszélgetünk. Nem tapasztalat csere megy, hanem 3297x felteszik ugyan azt a bugyuta kérdést.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
totron
addikt
válasz Z.É.T. #13971 üzenetére
Jó esetben. A fent linkelt nénje mondjuk tényleg jó. De magával egy tanfolyami keretezéssel nem nyersz garanciát alapvetően. "Nincs idő" kifejteni minden mögöttest, még pénzért sem, és hát igen, eljutunk végül tényleg oda, hogy egy életet is fel lehet tenni erre.
(#13968) User_2, ahol felbugyog a vegyszer, főleg masszív formában, ott nem is volt tényleges paradigmaváltás, ezt állítom én - jól ismerve a termesztés keserű fonákjait is.
egyszerű mindenki által húdekönnyű növénnyel
Ezt akartam is mondani, hogy nem ilyen lineárisan kell ezt nézni, mert az tényleg befordít. Pl. kamilláról írsz, ültetés, meg minden, itt meg magától van adott időszakban több hektár. Jó, ha vannak célok, legyenek is, de mégjobb, ha összefésüljük az adott környezet tudásával/beállítottságával. Ez ad annyi sikerélményt, hogy a későbbiekben alaposabb körültekintéssel ránézzünk ismét a metélőhagyma lehetőségeire, egy nagyobb rálátással már. Az is lehet, hogy mindvégig ott volt egy pofonegyszerű megoldás. 2 lépéssel odébb, te meg 2 km-t láttál benne mindvégig. Persze nem minden oldható meg térugrással nyilván.nagyon valószínű, hogy a vásárolt vetőmag csírázóképessége a ludas.
Igen, és ez egy egyre nagyobb gond. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy majd valamilyen, filmeken látott módon pusztulunk meg, pedig nem, már elkezdődött...Különben meg leesett egy vöröshagyma az asztal mögé nem tudom hány hete, tegnap megtaláltam, vagy 20 centis friss hajtást hozott, kis hámozás után ment is minden része a spagettibe. Csak azt mondom ezzel, hogy ha inverzen állunk hozzá megjelenik egy meglepetésfaktor is. Porcsinfőzelék is volt már itt, mondjuk azt nem tudom elkészíteni jól.
kell a támogatás a gazdának és a növénynek is.
Igen, de értelmezzük jól a támogatást és ne akarjuk lépten-nyomon kiváltani a meglévő önrészt. Illetve mindig legyen kérdőjel, legyen egy miért a tanuló fejében. Különben optimalizálhatatlan a szerhasználat.pedig írtó könnyű lett volna bevédeni
Ezt utána írd, ha működött. Nem kell végignézni a vonatot, de ha a nulladik perctől elfeded vegyszerrel a folyamatot, megfigyelni sem tudod. Nem izgi, cserébe biztosan káros. A természetben is arányok és elnyomások vannak, nem pedig készre szerelt tutiságok.(#13970) ncc1701, olyan növény se, amit máshol irtanak
Némi idomulás nem árt a környezet felé, nem minden pörög mindenhol. Színészekből is olyan jó az adott szerepre akiben eleve is van valamennyi esszencia az eljátszandó karakterből. Bicikliztem a napokban többször, hát kaptam be/fogtam ki szembe szelet erőset, közepeset. Eldönthettem, hogy tötymörgök szenvedve csak, vagy beleállok, azaz gyorsítok. Itt is vannak beleállós történetek és belátások: ha aránytalanul nagy ráfordítással, örökös extra trágyázással araszol csak valami, nem sok semmi jutalommal a végén, akkor el kell fogadni, hogy nem jutott fekete, "kövér" föld. Persze amikor jó ára volt a dohánynak, akkor aranykoronával csak idézőjelesen méltatható terület is be lett trágyázva, előző szezonban előveteményezve, ott megérte nagy projektként meglépni és egészen szépen éltünk belőle, akár el sem kellett volna járni dolgozni. El kell dönteni mi mennyit ér meg, a lelkierők is adaptálódnak majd hozzá. Persze egy megfelelő döntés belövéséhez kell az előtapasztalat is, nyilván. -
válasz Z.É.T. #14645 üzenetére
Nem hangzik jól. Kutyasz@rt kell tenni a lyukaikba és bemosni... nem tudom...
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz Z.É.T. #14655 üzenetére
Ezekkel a megoldásokkal csak épphogy lehet gyéríteni a populációt. Nincs rá tartós megoldás. Minél több erdősáv kellene, ahol megélne a róka, bagoly, egerészölyv stb...
Viszont érdekes, hogy nálatok pont ott van egy kis erdő... Lehet nem elég?A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
-
Gabesz87
veterán
válasz Z.É.T. #15057 üzenetére
Néhány képet csináltam, itt megleshető: [link]
Mi 2021 októberben költöztünk ide, köv. évben rengetek volt a 2 fán, alig győztünk befőttet rakni, lekvárt főzni, ide-oda adogatni. Tavaly persze semmi (fagyok miatt). Hát most nem tudom mi lesz. Gyümölcs van rajta, csak hát ha most le kell vagdosni monília miatt a fa felét kb, akkor nem tudom mi marad.
Ezek kb. olyan 10 éves fák. Vidéki vagyok, apám ért hozzá, otthon nagyon sok gyümölcs van a kertben, úgyhogy ő mondja, hogy mikor mivel permetezzek. Metszeni is ő szokta nekünk. Én nem bánnám, ha valami más, igénytelenebb gyümölcs lenne, amire nem leselkedik ennyi veszély, betegség, és nem kell agyon permetezgetni (már ha van ilyen). -
den89
tag
válasz Z.É.T. #15057 üzenetére
Permetezéssel én úgy vagyok, hogy max 3 fújást hajlandó vagyok megadni a fáknak. Ha ez nem elég nekik, akkor így jártak/jártam (ezek a fáim vannak: őszi, kajszi, nektarin, szilva, mandula, csüngő eperfa + persze bogyósok, de azoknak nem fújok. Egyedül ribizlire az olajos lemosó a tetvek ellen)
- Tél végén lemosó (lehetőleg olajos, az áttelelő kártevők ellen)
- Virágzásban 1 fújás (kajszinak és szilvának 1 Chorus, őszinek és nektarinnak 1 Score. Ezt egy fújásnak számolom, mert letudom egymás után)
- Mospilan+Topas, amikor elvirágzott a szilva (másra is megy, amire szükségét látom, érzem, de nem mindenre!). Szilvára fontos tetvek és szilvadarázs ellen. Idén is már virágzás végén kezdtek bepöndörödni a levelek. 2 éve a fél lombját károsították a tetvek, nagyon ronda volt abban az évben a fa.Egyébként a gönci kajszim valószínűleg bioban is elműködne, ezért kap össz-vissz egy lemosót és egy Chorust. Minimális monília volt rajta, amikor kimaradt a Chorus. Pár ágat levágtam és ennyi. Barackoknak sajnos kell a Score, egyelőre nem tudok jobb megoldást, de max 1x. Szilvának kell, amiket írtam, mert érzékeny moníliára, és a Mospilanra is szükség van, az említett kártevők ellen.
+"bio" védekezések: szilvafára fehér lap a szilvadarázs ellen, később szilvamoly csapda. Ragacsos lapok a fák törzsére, ugyanis a hangyák farmolják a tetveket, de ezt már más is írta. Esetleg 1-2 sárga lap a fákra virágzás után, de ezt nem mindig szoktam. Málnák közé tavaly raktam almaecetet (műanyag flakonon lyukakat fúrva) a pettyesszárnyú muslica ellen, nem jött össze. Most olvastam egy új receptet (2dl vörösbor, 1 dl almaecet, 1 kanál cukor, 1 csepp mosogatószer). Írta valaki, hogy ez bejött neki. Nekünk 2 éve nagyon kukacos a málna, csak bio megoldásban gondolkodom. Főleg, hogy pár nappal érés előtt rakja bele a petét, akkor már hova permetezik az ember.
Igen, parasztbarack, az amit írsz.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz Z.É.T. #15004 üzenetére
Létezik, határozottan, de nagyobb számok esetén sajnos nem ez a tendencia. Fajtafüggő is persze, aztán az sem mindegy hogyan indul a történet: ha elejétől kezdve fújjuk ne is várjunk immunrendszert. Az udvaribolondokhoz lehet mérni az ilyen jelenlétet: generációnként 1-nek szabad azt, amit a többségnek nem véletlenül nem (király kicsúfolása is akár). Időben előre-hátra kapálózás (fajtamentés, keresztezés a génszerkesztés szintjén) van, érdemi eredmény nem sok, inkább remény.
Ez a farmoltatás meg egyszerre kegyetlen és vicces, persze e jelzőket csak az emberi szentimentalizmus hívja életre. Egy dokfilm az emberek tehéntartásához hasonlította a helyzetet. El is képzelem az egyik nyakában a kis nanokolompot, alig hallható magasfrekvencián.
-
totron
addikt
válasz Z.É.T. #15370 üzenetére
Az akác szeret saját utakat járni, így érdemes a legelején kijelölni az irányt, a legegyenesebb/függőlegesebb hajtást meghagyni, még ha az csenevészebb is adott pillanatban. Papírforma szerinti szálfát persze nem akácból a legkönnyebb előállítani, de odafigyeléssel nem reménytelen a dolog. Van, hogy szabadjára engedve természetesebb formák jönnek ki, mint szűk határok közé szorítva. Menet közben nézegetni kell, mit akar és összefésülni észszerű módon a saját kívánalmaddal. Ligetes kialakításban érdemes felnyírni őket később.
A paradicsom 65%-át bekockáztatnám, vész esetére vannak takarófóliák, a maguk kis vázával, amolyan hernyó formátum. Lassan megszűnik az előnevelde szerepük a fóliáknak, melegházaknak..
A lyukfúró jó ötlet.
[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz Z.É.T. #15368 üzenetére
Sajnos érdembeli választ nem tudok adni !
Szegény megboldogult nagyanyám , egyszerre elültetett két sor, olyan 6-8 méter hosszút körönként , a két végére és a közepére karót ütött , rá a drótot és arra futatra a paradicsomot , az egyik sor kisebb fajta volt , a másik a nagy ökörszív paradicsom volt ( ezt tesszük mi is csak palántáról és a kis fóliába , az egyik legjobb paradicsom ) , de hogy ezt mikor ültette , sajnos nem tudom , de ebbe a felborult időjárásban , most nem egyszerű !!
Tegnap láttam búza táblát ami kezd kalászosodni , ez azt jelenti , hogy jóval közelebb lesz az aratás is . -
totron
addikt
válasz Z.É.T. #15635 üzenetére
Az a gáz, hogy nem is a maximalizálásról van szó vagy nem szó, hanem az életben tartásról, különben szezonon belül is megeheti a gomba, mármint vágásérettre. Megkezdődött a permetezési szezon, rémálom.
De elobb kennem korbe a fatorzset es probalnam meg lemosni oket valamivel, kaliszappan, csalanle.
+1 -
-
soldi3r
veterán
válasz Z.É.T. #17536 üzenetére
Sok zoldsegnel mukodik a gyakorlatban, hogy nem nagyon kell vele foglalkozni, szinte csak tisztan tartani. Viszont felenk pl iden az paradicsomot sem eszik, aki nem fujta le bagolylepke ellen a novenyt. En eddig a termes kb 2/3-at dobtam ki.
De ahogy olvasom, masok sem jartak feltetlen jobban.
E30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
válasz Z.É.T. #17548 üzenetére
A san marzano nalam jobb, mint pl az okorsziv. Abbol iden nem fogunk enni, elrohad mind, jovore abbol egyet sem rakok. Melyiket nem bantjak a lepkek?
Viszont a csepegteto ontozest kiepitem hozza.#17549H-Zol, Olyan vilmoskortet meg nem ettem iden, ami nem volt kukacos.
#17551Essejó, Kalcium, de ilyen melegben nem tudja felvenni csak permetezve.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
-
válasz Z.É.T. #17552 üzenetére
A paradicsom levél ázalék az rovarok ellen jó, enyhén mérgező, mint a zöld paradicsom is. Azért tiszta haszon, hogy a savanyitás lebontja, különben nem mehetne a csalamádéba.
A mészhidrátos beöntözés inkább megelőző jellegű, ja és a paradicsom mellett a paprikánál is működik.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
totron
addikt
válasz Z.É.T. #17673 üzenetére
De mégy hogy. Szapora itt is volt ugyanezen okból, de túlment a dolog egy cseppet az egészséges egyensúlyon. Esettől függően 20-25 percig is haláltusát zümmög egy légy, ugye jó szaporán, mivel csomagolódik be: szűkül a tér, lehetetlenül a szabadulás. Szunyik meg nincsenek ekkora szárazságban, vagyis csak mutatóba volt egypár, a szezon elején. Be kell segíteni így a balanszba. Jó még a kánikula a kullancsok visszaszorulása miatt, ha már tél ugye nincsen.
Semmi emberi érzés nincs ezekben egyébként, simán bekebelezik egymást is. De pókként mit érzelgősködjenek. -
BigBlackDog
veterán
válasz Z.É.T. #17661 üzenetére
+ #17662 Rive: Köszönöm szépen a válaszokat.
Közben feltettem egy videót (minőséget jobb alul, fogaskerék ikon megnyomásával célszerű feltenni 1080p-re) is a késő délutáni-esti órákból a házfalról. Napközben, pl. 14 óra körül nem voltak ennyien. Ez alapján be lehet biztosabbat mondani? Mennyire károsak ezek, akár lakásban/épületben (pl. tetőt, szigetelés), akár kertben? Van valami védekezési módszer ellenük (vagy legalább pl. riasztószer)?
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz Z.É.T. #17763 üzenetére
Szívesen tettem, bölcsességem és éleslátásom határtalan. A trendkövetésre való hajlam talán a probléma forrása. Már várom a vegán sertéstenyésztés szárba szökkenését. Aztán persze lehet, hogy előáll az 'vicces' szituáció, hogy ami ma agyi defektnek hat és tudatlanságból/lustaságból fakad, az 10 év múlva valóság lesz, a szűkülő erőforrások miatt. A mindig csak trendekből élő - azokat kritika nélkül másoló - csoport tagjai meg verhetik a mellüket, hogy na ugye megmondtam. #naugyemegmondtam
Nincs könnyű helyzetben ma az, aki jó értelemben vett ősi tudást akar felhalmozni. A logikai készség azért mindig a segítségünkre van. Remélem érdemi teret nyer idővel a biodinamikus vonal. Aki szereti az összetett rendszereket annak nem lehet gondja vele. Legjobb múzsa persze mindig az üres gyomor.
-
4Grider
nagyúr
válasz Z.É.T. #17947 üzenetére
Itt senki nem mondja meg a tutit.
A parasztoknak össze kellene állniuk és fizetniük azok terméskiesését, akik földje alacsonyabban fekszik.
Vagy vissza kellene tőlük vásárolnia az államnak ezeket a területeket és azt a vízügy kezelésébe adni.
Előbbi és utóbbi megoldás is nehezen elképzelhető, előbb vesznek éhen az emberek, mint hogy normálisan megegyezzenek/eladják jobbnak tartott földjeiket/ne horror áron történjen a vízgazdálkodás. Mert ember embernek farkasa. -
totron
addikt
válasz Z.É.T. #17952 üzenetére
Simán csak Tesco polcon való áruteremtődés van, plusz foteltudomány, mert kényelmes a fotel. Emellett pszchológia, mert is, erős tud lenni a "hadd én" faktor. Akkor is, ha az az előjel egyértelműen destruktív. Tehát fontos az irányítás megtartása vagy annak hiányában legalább annak érzete, akár rossz döntéseken keresztül. Kevesen vannak olyan direktségben, hogy mindezeket vagy bármit kiüsse az üres gyomor intézménye és megértsék a dógokt.
-
Dorian
félisten
válasz Z.É.T. #17967 üzenetére
Az után a hsz utáni napokban megjöttek a rohadék kis hernyók a paradicsomra, 2 hete meg elleptek a poloskák, a darazsakkal meg harcolok a fügéért, a körtének már mindegy.
Valójában annyi paradicsomot, paprikát ültettünk, hogy így is bőven több van, mint amit megeszünk, de ezt a feleslegesen befektetett munkát egyszerűen sajnálom.
Ebben az évben a cseresznye jó lett, a rigók és a rózsabogarak sem tudtak annyit megenni, hogy nekünk ne jusson, eltenni meg nincs kapacitásunk. A meggy közepes lett, abból lekvárt csináltunk.
A málna, a borsó kiváló lett, fagyasztó tele, eper végre idén volt mióta közbekerítettem és a kutya nem tudja lezabálni.
Cukkini közepes, de bőven elég, padlizsán bekaphatja, mert 8 tőből 2-n van termés, azokon is 1 és 2 db. Közbe meg gyönyörű nagy növények.
Uborka rossz lett, hamar ki is döglött,. Paradicsomból paprikából meg a mennyiség mentett meg, sok volt és jól termett, így jut bőven a rovaroknak isKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Rive
veterán
válasz Z.É.T. #17947 üzenetére
Nomost, a hazai terméketlen szikes puszták nagyrésze egészen pontosan úgy alakult ki, ahogy ez a fajta naív tartalom elképzeli a víz 'megőrzését'.
Az esőnek az a nagy előnye, hogy úgy nagyjából desztillált víz.
Az öntözésnek és más efféle vízpótlásnak, 'megőrzésnek' meg az a hátránya, hogy nem az/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Le Mans Ultimate
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Maps
- Szólánc.
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Politika
- További aktív témák...
- Eladó Teljesen új Bontatlan Amazon Echo Dot 5 Smart speaker Amazon Alexa fekete színben
- Teljesen Új Bontatlan Amazon Echo Spot (2024) Okos hangszóró - Fekete - bolti ár 35+
- Ciclosport CM 4.21HR kerékpár computer
- Hófehér Delonghi Dinamica ECAM 350.35.W automata kávéfőző
- Xiaomi Mi Smart Antibacterial (wifis) hideg párásító
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest