- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
shteer
titán
válasz
Motion_Blur #12011 üzenetére
Szép
Tavaly május 1-én ültettem 16 db-ot a betonkerítés elé, nem sűrű sövényt akartunk, így 2m-enként kerültek a földbe. 3 db van kicsit lemaradva, a többi 2m+. Garden Mix-et kaptak tavasz óta, mert akkor gomba támadta meg
Amit ki kell vágni az sztem tuja
-
shteer
titán
Megelőzésre is: Garden Mix
-
shteer
titán
válasz
Brandynew #11934 üzenetére
Valami egyszerű szennyvízszivattyút
-
shteer
titán
válasz
hiperFizikus #11541 üzenetére
0. amikor gyerek voltam, akkor 2 db flakondobozzal és 1 db vastagabb horgászhúrral "telefonáltunk" egymásnak olyan 10 méterről .
ezt még ma is megteheted
-
shteer
titán
válasz
hiperFizikus #11535 üzenetére
Brian a személynév amit keresel
-
shteer
titán
válasz
ncc1701 #11505 üzenetére
Mennyivel nyugisabb az élet Bp-től már pár km-re is
itt 1 zserlicemeggyfa volt értékelhető árnyékadó, csak utálatos egy fajta + pár kisebb-közepes tuja szanaszét a kertben, betegen villás törzzsel.
lett helyettük 5 platán, 1 tölgy, 3 selyemakác és 4 szelídgesztenye. és még 2 törökmogyoró van tervben - miközben kutyát se érdeklitelek végében diófa villás törzzsel meg egy elvadult szőlős - ez helyett 31 gyümölcsfa és 5 szelídgesztenye, alakul a liget
-
shteer
titán
válasz
Szakbarbár #11483 üzenetére
Lehet ez a kártevő van nálam is, pár napja “kukacos” a málna
-
shteer
titán
válasz
Gabesz87 #11477 üzenetére
nem rossz az ár, de szintén ajánlom a munkára: gyokerek.hu
egy kérdést megér - főleg ha a tuskót is el akarod tüntetni, akkor egy kiszállási díjat megspórolhatsz -
shteer
titán
-
shteer
titán
válasz
body007 #11447 üzenetére
ez jó támpont, köszi!
nálam homok talajon a tűző napon se a málna, se a korábbi szeder nem bírta - ez a hely a betonkerítés északi oldalán viszont bejött nekik - talaj is jobban megtartja a nedvességet mióta megépítésre került, beindult az élet is benne, megjött a vakond is
-
shteer
titán
válasz
hiperFizikus #11433 üzenetére
Csak ebből a kettőből lehet választani?
-
shteer
titán
válasz
shteer #11430 üzenetére
Tavasszal a növény ágain lévő oldalágakat vágjuk vissza körülbelül 30 centiméteresre úgy, hogy nagyjából 10-12 rügy megmaradjon az ágon. Ez a “hegymetszés” arra ösztönzi a növényt, hogy elágazzon, ezzel még több gyümölcsöt eredményez.
A lemetszett ágakat kössük ki vagy állítsunk mellé támasztékot, amely segít a növénynek megtámaszkodnia.
A nyár folyamán sem szabad megfeledkezni a szederről. A legjobb, ha a nyár folyamán is folyamatosa vizsgáljuk a növényt és eltávolítjuk az elpusztult, beteg vagy törött ágakat.Ennyi?
-
shteer
titán
válasz
Stylewars_kp #11407 üzenetére
nyilván - de ha kárt okozhat akkor mindegy is mekkora, én nem kockáztatnék.
-
shteer
titán
válasz
hiperFizikus #11405 üzenetére
"elképzelhető, hogy a teraszbeton alatt is"
ezt láttad?
-
shteer
titán
a kisebbeket én is megoldottam egy 2 tonnás emelővel - legnagyobb falat egy sok éves aranyeső tönk volt, a tuja tuskók pl könnyen adták magukat
a diófa nem volt kicsi, de oda az 5t is kevésnek bizonyult pedig át lett vágva alaposan minden hozzáférhető oldalgyökér - ezután ért be a tuskómaró gondolata
Dorian: szalagos
lekvárral nyilván
-
shteer
titán
válasz
Flowtation #11383 üzenetére
Biztosan ki akarod venni? Ha nem kell a helye 20cm-nél mélyebben, tuskómarást javasolnék inkább ahogy Dorian
gyokerek.hu
Balázs elintézi gyorsan, tisztán, korrekten
nálunk is eltüntetett pár tuskót a kerítés telepítése előtt
meg anno a diófákon gyakorolt a szolgáltatás indításakor
-
shteer
titán
válasz
hiperFizikus #11308 üzenetére
Van a fagyasztóban
-
shteer
titán
válasz
hiperFizikus #11269 üzenetére
Ellenben van olyan növény ami tolerálja a juglont és van ami érzékeny rá - plusz ha te összeszeded a lehullott levelet akkor alig van hatása.
-
shteer
titán
válasz
hiperFizikus #11262 üzenetére
2020 tavaszán vágtam ki egy közepes méretű diófát (Y törzse volt, hasadt szét), a környékén láthatóan nem fejlődik a kukorica - még aktív a vegyület
-
shteer
titán
válasz
hiperFizikus #11220 üzenetére
magjaiban
leginkább a levelében - persze minden részében van valamennyi de a magját általában összeszedjük
-
shteer
titán
válasz
balazs1956 #11183 üzenetére
Tartom. Flumite-tal kezelném (ha nem vagy biomaniac)
-
shteer
titán
válasz
balazs1956 #11180 üzenetére
Tippre takácsatka - de elég gyenge a fotó
-
shteer
titán
válasz
Dorian #11147 üzenetére
Nem értek egyet. Saját tapasztalat alapján sem. Persze itt nagyon gyenge a talaj.
gardnroll videója a témáról -
shteer
titán
válasz
Chris0321 #11126 üzenetére
nekem is van 2 körtém és mindkettő nehezen indult meg - igaz még csak 2. szezonjukat töltik a gyümölcsösben de idén produkáltak először értékelhető növekedést
selyemakácból 3
egyik már virágzott tavaly és idén is hozza - az a durva, hogy mind élettelennek tűnő pálca volt ültetéskor
-
shteer
titán
válasz
justmemory #10574 üzenetére
Azt azért tartsd szem előtt, hogy van olyan fajta bambusz amihez Bobcat kell + talajcsere
-
shteer
titán
válasz
forras2 #9471 üzenetére
A pálinka nem gyümölcsből van? Nálad egyből 7dekás üvegek teremnek?
Locsoltad a fákat? 4-5 éves korukig is simán igényli a gyökérzet ha nincs elegendő eső
Szerintem a talajéletet kellene rendbe tenni, szerves trágyával, humusszal, makrobiológiai készítménnyel
Csemetékhez lehet tolni mikorhizza készítménytEsetleg egy talajvizsgálat ha valóban úgy látod nem él meg benne semmi
Körtére tipp: nagy szegfűkörte
-
shteer
titán
válasz
Stylewars_kp #9440 üzenetére
1m mélyre - én úgy értelmeztem. De az meg sok
Ahogy írtad, 60-70cm elég
Én csak a 2 végét betontuskóznám ki -
shteer
titán
Részemről ez a diagnózis:
Az alma jellegzetes tavaszi kártevője a közönséges levélpirosító alma-levéltetű (Dysaphis devecta). Magyarországon, az almafákon megjelenő levéltetvek közül az egyik legközönségesebb faj. Jelenlétére már áprilistól számíthatunk.
Tetvek ellen én Teppekit használok -
shteer
titán
Majdnem. Nem a nyomást veszi vissza, hanem kikapcsolja a szivattyút - elveszi tőle az áramot.
Ha teszel fel egy csapot és elzárod, nem is kell a szivattyút kikapcsolnod - a csap nyomáson lesz és úgy "viselkedik" mint egy fali csap
Fontos még egy jó visszacsapó szelep a szivattyúra, hogy a nyomás megmaradjon a nyomott ágon a csap előttmit értesz könyök alatt? a szórófejet?
-
shteer
titán
Leállítja a szivattyút ha megszűnik az áramlás, tehát ha elzárod a csapot. Ha kinyitod, akkor leesik a nyomás és újraindítja illetve a szárazonfutást is megakadályozza
Nyomásszabályzó nincs benne, tehát a slagnak és a fejnek ettől függetlenül bírnia kell azt a nyomást amit a szivattyú tud. -
shteer
titán
válasz
Vismajor01 #9012 üzenetére
Ha már kikelt akkor ne taposd kb 2 hétig
-
shteer
titán
válasz
Vismajor01 #9008 üzenetére
legjobban? csempeszelep
kell a végére a tartozék markolat vagy az előttem szólók alapján fogó
-
shteer
titán
Használ még valaki a topikból huminsavat ? Nálunk a homoktalajon sokat javított
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- PS Plus előfizetések