- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sziku69: Szólánc.
- ricshard444: Iphone 17 Pro Max - Kedves téglám
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz
noorbertt #18483 üzenetére
A természetben elnyomás van. Az indulóötlet jó volt, az, hogy elsőre nem jártál sikerrel, nem jelenti azt, hogy fel kell adni. Azt a takarónövényt kell megtalálni ami elnyomja, léteznek ilyenek. Vagy az említett mulcs. Fűszernövényeket is lehet tenni, a bazsalikom elég szívós.
#18484Essejó, mindig az az ismerős jut eszembe ilyenkor aki a láncfűrészeléshez teljességgel feleslegesnek tartja a fülvédőt, mondván, ha kellene, fel lenne tüntetve a fűrészen. Nem zárom ki, hogy használati utasításban van erre említés. Ja, majd' el felej tetem: macskát se tegyünk mikróba.
A keményítő marha jó lenne, ha csak otthoni előállítás során jönne szembe, ehelyett inkább mindenbe is belekúrják, biztos ami biztos. Aki meg érzékeny rá - nem is akkora hülyeség ez a jelzés a szervezet részéről - az meg kerülje ki. Ha tudja!
#18496ncc1701, anyámnál is voltak hangyák idén durván, kiszagolták még a kaja gondolatát is az emberi elmében, minden morzsára jöttek, én elvagyok velük ha vannak (de itt nincsenek), ő kiakad tőlük. Mondom ilyen jól megy? Leesett a heroin a földre. Azt mondja milyen heroin? Klímaváltozás fun fact.
[link] Iván bá' átjön az ajtón. Nem 2 perce praktizál.
-
noorbertt
őstag
válasz
noorbertt #18469 üzenetére
Köszönöm a tippeket,
Ez a kis előkert a kapun túl van, így nehéz kicsit a dolog. Ha letakarom nem tudok rá figyelni állandóan h ott marad e, ha felásom akkor tuti az össze kutya oda jár majd. Ezért gondoltam valami könyebb megoldásra, amúgy kristályvirág lenne a cél. https://www.megyeriszabolcskerteszete.hu/delosperma_cooperi_biborvoros_delvirag_kristalyvirag -
Essejó
veterán
-
totron
addikt
válasz
noorbertt #18469 üzenetére
A talajon fusson? Vagy hogyan?
A vegyszert hagyjuk, inkább válaszd a vízhólyagot és esetlegesen pajorkukacok, lótücskök, békák kiforgatását. Csak azt tedd a földbe amit direktben is megennél, meginnál.
#18470Dorian, méretben rotakapázásra érdemtelen területek alapvetése. Szinte teljesen kihalt? a cselekmény.
-
Dorian
félisten
válasz
noorbertt #15274 üzenetére
Nekem ez van [link]
Apámtól kaptam, mert így már idősebb korában neki nehéz volt és vett egy kisebb aksist.
Eddig kézit használtam, azért ez tök más világ, így már a fák tetejét is meg tudom fújni, és nem is hullik a permet vissza a fejemre, ill nem kell szélcsend sem, mert bivaly erős.
Ellenben a kipufogófüst amit kénytelen beszív az ember, az brutál. -
válasz
noorbertt #10278 üzenetére
Ezt a gyokeret belelogatom uj, kerlek majd ird meg mit sikerult. (Bar lehet csinaltam ezt, csak mar elfelejtettem es semmit nem ert ez sem)
En mar kinomban injekcioztam a friss hajtasokat, arconrohogott. Sajat magam glialkaval probalkoztam, utana kaptam traktorostol valamit, ami ipari cuccot, ugyszinten nem hatott semmit.
Amugy addig asd ki amig ki tudod. Nalunk markolost kellett hivnom, hogy kiszedje es a felso 30cm talajreteg egyben jott fel. Csakany az visszapattant ahogy probalkoztal vele. (Hozzateszem tolunk indult, azzal vettem a hazat es imadtuk, mert gyonyoru, de ha nincs betonteknoben akkor csak a baj lesz vele)
Kb 10ev alatt egy jo 15-20nm csak gyokerbol allt.Az elhatarolas pedig nem fog menni, nalunk kb 30cm melyseg ala is alanott es atnott a szomszedba. De azt hiszem vacratoti arboretumban van,h tobb,mint 1mt kell lefele nonie,h ki tudjon jonni. Megoldotta. A muanyag/gumi akarmi hatarolokat mindenhol atnotte. Csak ido kerdese.
-
H-Zol
senior tag
válasz
noorbertt #10294 üzenetére
Ez a leg elterjedtebb total gyomirtó , glifozát hatóanygú , és több névre hallgat
Ilyen nádam nekem is van , pont tegnap néztem, hogy mekkora dárdák jöttek ki nállam is de én ültetéskor , körbe kerítettem , mert akitől vettem , mondta , hogy ha nem keritem körbe ez minden honnan elő fog törni , úgyhogy ástam gödröt egy téglalap alagzatba és körbe raktam ilyen vastag műanyag linoleomal , és évek óta csak ott bent jön elő!!
-
LógaGéza
veterán
válasz
noorbertt #10297 üzenetére
Wifis relé már bekészítve, ha stabilan működik kezdetnek elég lesz ennyi is, csak egy sor esőztetőt kéne majd vinnie - pont a kút mellett van egy kerti tároló, ott majd lesz hely az elektronikának
Lesz majd védelem is, csak előbb látni akarom, hogy az alap dolog működik-e... Vagyis jön-e a víz.
-
H-Zol
senior tag
válasz
noorbertt #10278 üzenetére
Ez egy erős gyomirtó [link] én ezt használtam szudáni fű ki irtásához , kukoricából , de olyan fajta kukorica kell neki amit nem visz ki , a hagyományos kukorica széna lessz tölle és a szudáni fű is !
Ez hat le is fel is , a gyökerét is ki rohassza , ezt meg lehet próbálni , de hogy úgy ahogy írtad működik e azt nem tudom , de rá permetezve biztos haza vágja !!
Vagy gazda boltba kérsz valami jó erős totál gyomirtót , esetleg tanácsot is tudnak adni , ott sok kérdéssel megfordulnak . -
-
t72killer
titán
válasz
noorbertt #9231 üzenetére
Ez tiszta hidroponika talaj nélkül. Én a már meglévő földes palántáknak tervezem a következő fázist, a földet megtartva. A gyökérrothadás a csepegtetős rendszereknél nem annyira jellemző, uis amajdnem folyamatosan beérkező tápoldat összeszed elég oxigént a levegőből. A dwc rengeteg vízzel dolgozik, az könnyen beposhad.
-
simico
aktív tag
válasz
noorbertt #8777 üzenetére
Nem bejelenteni kell, hanem most külön büntetés nélkül utólag lehet működési engedélyt kérni a korábban illegálisan, engedély nélkül létesített kutakra. Ehhez természetesen meg kell felelnie a kútnak a hatályos előírásoknak, mind a használt anyagokat, mind a kivitelezést illetően - és ezen el is bukik a házi fúrt kutak nagy része, hiszen anno mindenki okosba, olcsón csináltatott kutat (többnyire magát kútfúrónak nevező kóklerrel). Például ha sárga PVC csövet látsz a kútaknában, az máris bukó. Nyílván az ilyen okosba fúrt kutakhoz semmilyen terv vagy dokumentáció nincs, szóval kereshetsz egy engedélyes céget aki kb. 80-150e Forintért felméri a kutat és elkészíti a dokumentációt. Ha nem megfelelő anyagokat használtak, vagy nem szakszerűen, az előírásoknak megfelelően lett elkészítve a kút, akkor nyílván senki nem fogja az engedélyét kockáztatva hamis dokumentációt adni, azaz buktad a 80-150e Forintot és nyílván marad illegálba a kút. Nem véletlen, hogy folyamatosan tologatják a határidőt és szinte senki sem "jelenti be" a kútját, hiszen a sok okosba furatott, szakszerűtlen kút nem kapna működési engedélyt és még kötelezne is a hatóság a kút szakszerű megszüntetésére (ami százezrekbe kerül).
Egy legális kút fúrása úgy kezdődik, hogy megkeresel egy tervezőt aki a helyi viszonyok alapján megtervezi a kutat, beadja a kérelmet a tervvel a hatósághoz. Ha megvan a létesítési engedély, akkor keresel egy engedélyes kútfúrót aki az engedélyezett terv alapján elkészíti a kutat, engedélyezett anyagok felhasználásával (nem szennyvíz PVC csővel, stb). Ha ez megvan, akkor kiállítja a dokumentációt az elkészült kútról és ezzel lehet működési engedélyt kérni a hatóságtól. A valóságban meg ugye tízből kilenc ember megkeresi a legolcsóbb "kútfúrót" és az mindenféle terv meg engedély nélkül, többnyire nem megfelelő anyagokkal odagányol valami kútszerűséget.
-
válasz
noorbertt #8143 üzenetére
ja, azok is egyre szarabbak. nekem még régiek vannak, meg amióta apám elment, már nem nagyon használjuk (lassan 40 éves lesz a ház, már nem kell napi szinten fúrni, maszekolni meg nem járok). a többségét odaadtam valakinek (rokon, vagy egy kollégájának, akiről tudtam, hogy használja is), 1-2 maradt csak, hogy ha mégis kéne, ne mindig mást kelljen hívni.
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
noorbertt #8091 üzenetére
Én 2 ilyenbe tartok 30-30at pont jók nem zsúfoltak,dupla ennyi elférne, valaki telrakja mozdulni se tudnak. 3-400-800 ft között van db-ja attól függ honnan és mennyi idősen veszed A tojás árakat nézve megéri ,bár a takarmány és magok se olcsók,de még így is jobb mint vásárolva. Ketrecet meg a helyüket meg lehet házilag csinálni szinte bármiből .de kintre hálós zárt rész kell ,mert tudnak ám repülni és a ragadozók elleni védelem miatt is .
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
noorbertt #8077 üzenetére
Nem nehéz a tartásuk főleg mert kicsik ,de mint mindennel ezekkel is foglalkozni kell ,ha napi tojást akarunk rendszeresen nem mindegy milyen körülmények között mit kapnak enni . Először szabadtartásban ólban és kinti kifutó kaparászó fedett hálozott helyen tartottam aztán jött a tél amit nagyon bírnak a mínuszokat is ,de akkor viszont nem tojnak ,szóval télire tavaszig bevittem a melléképületbe tojáskigurulós alomtálcás ketrecekben tartom 60 db 30-30 minden nap 1 vödör jön ki alóluk ,de tojnak rendesen . Igaz kicsi a tojás 4 db 1 tyúk méretű,de finomabb és egészségesebb is én nyersen is nyelem minden nap. A pipik kicsik csak levesbe ,de abban viszont igazán ízletes.
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
noorbertt #8073 üzenetére
Köszönöm.
Van egy komposztáló amibe gyűjtöm a fürjek trágyáját is ,de legfőképpen azzal telik napi 1 vödör és majd tavasszal azt is tervezem beásni ,de nem tudom milyen lesz mivel még nem próbáltuk tavaly tavasz nyár eleje óta vannak a pipik ,de szoktan mást is bele rakni fű, falevél,rendszeresen kartont is összetépve ,konyhai zöldség maradékot. -
válasz
noorbertt #7997 üzenetére
sok tuzzel ... láttam, pont ezért jó...nemcsak ellenállóbb lesz tőle a fa.
Nem, sot ha akar nezzen korbe ...vendégszerető vagy. Én is, de az itteni földalatti szomszédokkal megromlott a kapcsolatom az elmúlt hónapokban. A felsorolt táplálékokból egyikből sincs hiány. Amikor próbáltam zavarni a munkálkodását bosszút állt.
-
Szilágyi84
senior tag
-
lemmy71
őstag
válasz
noorbertt #3743 üzenetére
Nem kell azt olyan sűrűn permetezni
Most adj neki a bordóiléből és ha nincsenek sárgás zöldes gombás részek a belsején akkor majd nyár elején csináld a következő permetezést (wuxal mospilan) ha már megvetted. De én úgy szoktam hogy amikor a gyümölcsöst is permetezem akkor kapnak a tuják is. De ha gombás részek vannak a belsejében azt csak réztártartalmú szerekkel tudod orvosolni
Azoknak a tujáknak mehet a wuxal 20ml/10l víz arányban, inkább a virágokat szokta megperzselni. Én egyszer egy ilyen tömény anyaggal megfújtam a nejem leanderjeit meg a többi teraszon lévő virágot, abban az évben már nem kellett velük nagyon foglalkozni -
lemmy71
őstag
válasz
noorbertt #3730 üzenetére
A mospilanhoz adhatsz wuxal -t, de a bordóilét nem ajánlom hozzákeverni mert lehet hogy a kéntartalma miatt kicsapja a rovarölőt.
Élőszőr fújd meg bordóilével és majd egy hét múlva mehet a mospi és wux keveréke, a hideg időjárás miatt úgy sem mocorognak még a kártevők.
A wuxallal óvatosan csak megfelelő arányban adagold mert megégeti a növényt ha tömény az anyag. -
Kelvin
őstag
válasz
noorbertt #3730 üzenetére
Bordóilé+Kén Neo SC-t nem szokták mással keverni és nincs is értelme. Lemosó permetezéshez használják leggyakrabban.
Wuxal Super + Mospilan 20 + egyéb gombaölőt nyugodtan keverhetsz. Mindegyikből készíts törzsoldatot előtte és a lombtrágyát vegyítsd a végén.
Legyünk kicsit konkrétabbak, mit szeretnél permetezni és mi ellen.
Amúgy mintha már lett volna szó a különböző permetszerek keveréséről.
lev258:
Nem fog semmiféle veszélyes kémiai reakció veszélyeztetni...ha nem ismersz ilyen alapvető szereket és folyamatokat akkor minek adsz tanácsot? (főleg rosszat) -
lemmy71
őstag
válasz
noorbertt #3702 üzenetére
Ez szerintem kalászosokra való, ha nincs gombásodás és lisztharmat a tujákon akkor ne rágódj rajta.
Április végén május elején megfújhatod valami kombinált szerrel, én dhitane -l és mospilánnal fújom majd. De rengeteg réztartalmú gombaölő van a piacon, nagy a választék. Ha nem árnyékos részen van a tuja sorod akkor kisebb az esély a gomba fertőzésre, van aki réztartalmú lemosószerekkel fújja év közben, szerintem a nano bordoilé jó lehet rá. -
inf3rno
nagyúr
válasz
noorbertt #3652 üzenetére
Valószínűleg. Ismerősöm ért valamennyire ehhez, ő olyan 5-10 centit javasolt. A mélynek nem tudom, hogy vannak e további előnyei. Már ennél is szerintem teszek rá tyúkhálót, mert félő, hogy macska wc lesz. Csiga szempontból sem az igazi egyébként, bár azokat majd megeszik az egerek.
-
Vladi
nagyúr
válasz
noorbertt #3638 üzenetére
Megnéztem alaposan a képeidet, a te öntöző rendszered már majdnem kész van. A ház esővize és hátul a garázs esővize is a fák tövéhez van irányítva. De gondolom hasznosulás nélkül átfolyik az udvaron. azt kellene valahogy megfogni, tárolni valami. Az első 2 és utolsó 2 fát már elvileg ellátná kellő mennyiségű vízzel.
-
Vladi
nagyúr
válasz
noorbertt #3643 üzenetére
Ha takarást csinálsz, abban megőrződik a nedvesség. Felszaporodiknak a bacik, gombák, bogarak, esetleg csigák akármi. Ami jó a talajnak, viszont a törzs kérgének nem hiányzik.
Öntözni a fákat nem a tövénél kell, hanem körben a sávban, ha feltétlenül csöpögtetni akarsz, akkor a csurgó körvonalánál. link. fészbúkod van?
ugyan itt kell trágyázni. Régen én is ezt a körívet ástam és oda ment a tápanyag. Majd a föld vissza.
Most azokkal a módszerekkel próbálkozom, amiket fentetbb képen is beraktam.
-
Vladi
nagyúr
válasz
noorbertt #3638 üzenetére
Mekkora zsákok? 5 literes? Ha nem akkor nagyon sok. Kiásni szerintem felesleges volt. A fa tövében pedig hagyj egy 10-20 cm-es sávot, amit nem takarsz. Biztos, hogy tuja ide jó? Az elég gyantás. (vagymi
)
mod: a fának a gyökere kb a csurgó*1.5 területre terjed ki. Ott kell adni neki a tápanyagot.
-
lemmy71
őstag
válasz
noorbertt #3630 üzenetére
Nekem a szülői háznál egy "öreg" starking almám hasadt középen ketté, olyan volt mint aminek a törzsét baltával szétcsapták volna. Készítettem vaslemezből egy széles gyűrűt és összehúzattam, persze a hasadt részt bekentem kék színű fasebkezelő anyaggal (a nevére már nem emlékszem) A mai napig szépen terem az a fa, szerintem nálad nincs olyan nagy baj, én összefogatnám azt a két ágat "mechanikusan".
De ha nem akarsz vele szenvedni akkor most vágd ki, alaposan a gyökérrel együtt és őszig pihenjen az a földrész, utána ültethetsz oda bármilyen csemetét. -
-
inf3rno
nagyúr
válasz
noorbertt #3630 üzenetére
Én próbálnék új ágakat növeszteni rá. Ezek a régiek valószínűleg letörnek majd a gyümölcs súlya alatt. Elég csúnyák ezek a csonkok. Én is elkövettem ugyanezt a hibát, de nem szabad ennyit meghagyni, mert nem tud begyógyulni. Egy alma vagy körte még körbe veszi valahogy, de egy baracknál esélytelen. A közepe elszárad, elkezd korhadni és gomba táptalaj lesz. Pont idén korrigáltam ezeket az összes fán. Elszórakoztam vele egy fél napot. Én amúgy nem vagyok a kivágás híve, inkább átalakítok öreg fákat is. Évekbe telik persze, de ugyanúgy teremnek, és kiépült már a gyökérzetük.
-
lemmy71
őstag
válasz
noorbertt #3579 üzenetére
Jaj ennek a nőnek olvastam már régebben egy két írását, majdnem dobtam tőle egy hátast
De te tudod hogy is csinálod, én csak a saját xxx éves tapasztalataimat írtam le és azt amit az agrármérnök apám tanított nekem. Nálam köszönik szépen a növények, jól érzik magukat -
lemmy71
őstag
válasz
noorbertt #3567 üzenetére
"A tűlevelű örökzöldeket - fenyőfélék- nem szabad olajos lemosó szerrel permetezni, mert a légzűnyílásokat eltömítjük vele, így csak rontunk a helyzetükön. A fenyő- és tujaféléket csak rezes és kénes lemosóval permetezzük! A rengeteg import növénnyel sok-sok új, idegen kórokozót hozunk be, és az évrő-évre egyre enyhébb telek miatt is a kórokozók száma folyamatosan növekszik. A lombhullató növények kártevői pedig gyakran az örökzöldeken telelnek át."
Én az enyémet ősszel fújtam meg Pluto 50WP Rézoxikloriddal, (kiló számra van itthon belőle) de általában a réz + kén tartalmú szerek az ajánlottak a tujákra.
A Bordóilé+kén NEO SC ami jó lenne, az olajmentes ha jól emlékszem -
lemmy71
őstag
válasz
noorbertt #3559 üzenetére
"Mikor én mondtam hogy a sövény kuka, akkor mindenki ajjongott hogy nem szabad kivágni"
Nekem már nagyon ránőtt a járdára és 6 méterrel mellette párhuzamosan ott van a másik sor. Olyan 15 -16 éve ültettem azokat, most már alakítható, igaz tavaly már megnyestük az oldalát hogy jobban dúsuljon. Amúgy szép, mert egy szépen formázott tömör zöld fal, de így már csak nyűg és így tudok egy két gyümölcsfát is ültetni a közterületre, ha már kisajátítottam magamnak azt cirka 400m² -t -
noorbertt
őstag
válasz
noorbertt #3519 üzenetére
Kicsi up, haladunk.. 2meter fölött van a vágott rész , nagyon soknak tűnik, de fentebb inkább csak hosszú szárak vannak -azaz nagyon nem vágta az előző tulaj.
15. Után elfáradt a kezem a 30centis kézi fűrész miatt így ma vettem a lidl-ben egy kis akksis fűrészt:D
A fény és a tér sokkal jobb mindkét oldalt.
-
lemmy71
őstag
válasz
noorbertt #3488 üzenetére
Jól néz ki a tuja sorod, ezt könnyedén anyag veszteség nélkül lehet permetezni, akár háti karos géppel is.
Képen nem igazán kivehető a csúcsa, de ha szögletes falformájú sövény szeretnél , akkor a tetejéből nyugodtan visszavághatsz 40 - 50 centit
Így képről nézve én az oldalát nem is bántanám most, max nagyon finoman egy elektromos sövényvágóval megigazítanám, de mélyen abba már nem szabad oldalról belevágni. -
inf3rno
nagyúr
válasz
noorbertt #3488 üzenetére
Fogalmam sincs, de én jobb oldalra tennék még sorban három közepes méretű virágzó vagy termő bokrot (max 1.5-2m). Ez így elég kopár szerintem, és talán a fű sem száradna ki ennyire, ha ott bokrok lennének. De ez csak egy ötlet.
Fehér here van nálunk, az árnyékosabb részt jobban szereti, nagyon el tud szaporodni, majd lövök róla képet, ha a telken járok. Veteményben talán nem akkora gond, azt hiszem köti a nitrogént úgyhogy talán hasznos is, és ki lehet kapálni, a füvet az udvaron egy részen viszont eléggé elnyomja.
-
lemmy71
őstag
válasz
noorbertt #3451 üzenetére
Szerintem még várhatsz vele cirka két hetet
De majd valami kombinált szert kellene használnod, (mospilan + dithane) a mospiolán tasakokat 8 liter vízhez számold és tehetsz hozzá egy kis Nonit tapadó anyagot is. Annyi fára, bár nem tudom milyen sűrűn vannak, szerintem három nagy keverés kell majd cirka 50 - 60 liter anyag, persze függ attól is hogy mivel fújód, a motoros eszi az anyagot rendesen.
-
lemmy71
őstag
válasz
noorbertt #3407 üzenetére
Ha azt akarod hogy jól meginduljon akkor április közepe felé már vághatod. Én már nyár végére vagy őszre hagyom a vágást, hogy ne kelljen évente kétszer belenyúlni, a kora tavaszi nyírás után nekem rettenetesen megindul.
De ezek a tujafélék ciprusok szinte egész évben alakíthatók
A permetezésre visszatérve, nyírás után csináld és nem igazán kell vele megvárni a májust a korai jó idővel a kártevők is hamarább megjelennek. Tujáknál inkább a szívó atkák okozzák a problémát és a lisztharmat, évi kétszeres kezeléssel ez orvosolható. a mospilant és a dithane -t egybekevered és úgy fújd meg plusz hozzáadod a wuxal -t nem csapják ki egymást ezek a szerek. Az amistar -t csak azért írtam mert rengeteg az engedély nélküli gombaölő szer a kereskedelemben, csak példának szántam. De ahogy a fórumtárs is írta a fentiekben az a szer már a kialakult betegségre való de így sem árt. Én a dithane -t szinte minden permetléhez adok, az egy általános anyag ami inkább a megelőzésre szolgál. A score250 vagy topas stb. anyagokat kifejezetten a gombabetegségek kezelésére használom gyümölcsösben rózsáknál stb. -
Kelvin
őstag
válasz
noorbertt #3407 üzenetére
Részigazság, a kisebb alakító metszést ezért ajánlott máj.-aug.-ig bezárólag. Azonban az erőteljes metszéseknél pont nem jó az erős gyantásodás, illetve levágnád az összes friss új megjelenő hajtást és már nemigen lenne ideje-ereje bedúsulni nyáron. De ez egy elég köztudott eljárás, írd be a keresőbe és a hitelesebb kertészeti oldalakon is ezt fogod találni.
-
Kelvin
őstag
válasz
noorbertt #3404 üzenetére
Ha nagyobb fiatalító metszést szeretnél a tujáknak (tetejezni, stb.) azt már most meg kell csinálnod, elvileg tél végén. Ugyanis lassan beindul az új hajtás növekedés (vagy már esetleg meg is jelentek) és a radikálisabb beavatkozásokat előtte kell. Fenntartó metszést (kisebb beavatkozás, kétszer is elvégezheted a nyáron, augusztusig bezárólag)
Lemmy71 a permetezést jól leírta általánosságban. Én amistar helyett score-t javasolnék első körben. Az amistar nagyon jó, de álltalában akkor kell vele élni, ha már más gombaölő nem működik vagy váltogatni szeretnéd. (olvasd el a hatás mechanizmusát, abból látni fogod)
Az első permetezés a hajtás növekedés (megjelenés) után esedékes, áprilisban valamikor.
Mind a három szert használhatod egyszerre. Arra figyelj, hogy mindegyikből előszőr csinálj törzsoldatot (pár decit, jól összekeverve) utána öntsd a permetező tartájába. A lombtrágyának valót (wuxal-t) tedd hozzá a legvégén. Majd ismételd meg a permetezést 10-14 nap után. Mondjuk a felszívódó rovarölőt (mospilan) én csak májusban keverném hozzá, a legtöbb kártevő akkor rajzik szaporodik és gyorsan rezisztensé válnak ha túl sokszor használod.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Automata kávégépek
- Xbox Series X|S
- Apple MacBook
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- World of Tanks - MMO
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 16 Plus 256GB,Újszerű,Kábel, 12 hónap garanciával
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest