- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
inf3rno #16123 üzenetére
A saját paprika , aminek nincs baja , benne van a kis fóliába ami az alsó képen látszik , paradicsom , uborka, és egy egy sor zöltség és sárgarépa van benne ( az asszony rendezi
, nekem elég a nagy kultúra és a gyümölcs fák ) , a gyanús vásárolt paprikák kint vannak , ha látom , hogy nem mennek akkor mennek a kazánba !
-
laci06
senior tag
válasz
inf3rno #16112 üzenetére
Igen, köszönöm szépen mindenkinek.
Már éppen úgy voltam vele, hogy kidobom őket, de akkor nem fogom.
Ahogy nézem a lötty amit használok, abban literenként 0,05g van, és nem pedig 0,4g amit a linkelt termék javasol mint adagolás, vagyis ha jól értem jóval gyengébb. És csak járulékosan kapott egy keveset a fűszernövény amit utána majdnem azonnal le is mostam róluk, vagyis szerintem az 1 héttel jó leszek. Csak van két kisgyerek, azért volt az az első gondolatom, hogy kuka inkább, és legyen új, mert nem egy nagy tétel és fő a biztonság.
Köszönöm mégegyszer mindenkinek, láttam, hogy lentebb is válaszoltak 2-3-an.
-
Rive
veterán
válasz
inf3rno #16054 üzenetére
Annyit tudok, hogy az efféle örökölt izékkel félannyi erőt se tudok kifejteni mint bármi ergonomikussal és negyed óra múlva alatt tele van a kezem zúzódással, vízhólyaggal.
Ezzel szemben pl. volt egy sorozat obi-gazdaságos amit csak úgy szimplán acéllemezből megcsináltak rendesre, műanyag fogóval: visz mindent évek óta gond nélkül, pedig nagyjából annyiba került az is, mint a linkelt szörnyűség.
-
ncc1701
veterán
válasz
inf3rno #15993 üzenetére
Persze. Itt bp-en a közterületesek is így ültetnek fát.
Ugye a veteményesben már megy napi 15 percet a csepegtetés, hátvágán az eper alá már odatettem a szalma takarást. Jobban is néz ki, meg kezd eléggé sütni a nap. Lassan a többi ágáyás is beáll, elfogynak a palánták, azok is takarva lesznek.
-
válasz
inf3rno #15977 üzenetére
a legtöbb helyen, ahol oltványok kaphatóak, nem igazán lehet válogatni aszerint, hogy mi az alany
a gyümölcsösünkben a '90-es évek óta csak szentkirályról származó fák vannak, és eddig soha nem merült fel bennem, hogy nem a talajtípusnak megfelelő oltványt veszünk
ez nem jelenti azt, hogy ne lenne alapja a weboldalon leírtaknak -
válasz
inf3rno #15959 üzenetére
őszibaracknál nekünk azt tanították 20 éve az egyetemen, hogy (koronából) kifelé álló hármas vegyes rügyre kell metszeni, maximum harmadik-negyedik rügynél.
azóta divatba jött a szálvesszős metszés is, de én továbbra is jó eredményeket érek el a 20 éves módszerrel#15949 Dorian mivel fiatal fának tűnik, azt az egy barackot is levenném róla még most, ne pazaroljuk a fa erőforrásait arra, hogy barackot neveljen. igazából az első 5 évben nincs értelme rajta hagyni bármit, ha hosszabb távra tervezel vele
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
inf3rno #13100 üzenetére
Sajnos itt nállunk a határ túl oldalán ilyen nincsen
A tavalyelőtti nagy szárazság amikor 100-500 kiló kukoricát vágtunk egy hektáron , de volt olyan is amin semmi nem lett , mi itt annyi pénzt kaptunk az államtól , hogy szinte a vető magot fedezte , nállatok például Battonyai ismerőseim annyit kaptak mint egy jó évben egy fél termés !
Itt nállunk most nagyon le vannak gatyásodva a gazdák és minél több emberrel dolgoznak annak nagyobb a baj mert egy csomó pénz kell fizetésekre , mi másképp vagyunk családilag dolgozunk és így is egyre nehezebb !! -
H-Zol
senior tag
válasz
inf3rno #13088 üzenetére
A mieink most kelnek elméletileg javában , de nem tudtam ki menni a sok eső miatt , tegnap reggeltől ma reggelig esett 21 mili és az előbb sötétedés előtt megint hirtelen 4,5 mili , de hétfőn traktorral körbe járom a vetéseinket , hogy mi a helyzet !
Egy kisebb gazdával beszéltem ő korán el vetett , már több százezer költött fr-ot költött méregre , semmi eredményel , ő rá hagyja lesz ami lessz alapon !!
Nem tudom , hogy mi lessz de ezzel a gabona árakkal ha ki eszik én is rá hagyom , kap egy pár tárcsát , hogy ne gazoljon fel és úgy marad , szinte semmi sem marad de ilyen + költségeket már nem bírnak el a gazdák , de lehet ez is a cél !! -
H-Zol
senior tag
válasz
inf3rno #13074 üzenetére
Ezt én sem értem , sokan jönnek az össze esküvés elmélettel ha azt mondom , és már nem csak én hanem itt helyileg sok , sok gazda , hogy ez nem normális , a búzát le arattuk ott nem volt gond de utánna el szabadult a pokol
Én próbáltam sokáig feketén tartani a földeket ahová jött a búza , és most kel javában de ki se bírtunk menni megnézni , mert napok óta esik , ma is le esett idáig 18 mili ! De itt vannak gazdák akik már 20 és 50 % karról beszélnék és közbe mérgeztek de semmi eredmény !!
[kép] [kép] nem az én képeim , egy elkeseredett ismerős , képei ! -
Rive
veterán
válasz
inf3rno #13074 üzenetére
Amióta kevesebb a ragadozók száma/élettere, azóta nagyobb a gond, de a rágcsálók nagyon régóta probléma, én legalábbis már a huszadik legelejéről is ismerek forrásokat nullára felzabált termésről.
Ez egyszerűen együtt jár az egyre koncentráltabban jelen levő pocokkajával (termés). -
Dorian
félisten
válasz
inf3rno #11241 üzenetére
"A védőnövény a másik lehetőség, pl. a répára és a salátára jobban rámennek, mint a paprikára"
Nem ezt tapasztaltam. A paradicsom, paprika mellett ott van a kertben a répa meg az saláta (utóbbi csak volt), ennek ellenére a paradicsomot, paprikát megszállták a tetvek, ezekre meg nem mentek.
-
totron
addikt
válasz
inf3rno #10752 üzenetére
Szimpatikus gondolat, hogy a célnövényt erősítsük természetesen, egyéb növények hatóanyagaival. Időről időre vannak ilyen innen szép nyerni projektjeim, most egy főleg vaddohánnyal szennyezett, de tarack is előfordul területen létesítettem konyhakertet. Kíváncsi leszek. 6 tök, 37 cukkini, 25 paradízó várja további fejlődését. 5 tök ki sem kelt, gondolom az eleve terheltség miatt (komoly gyökérzetek uralkodnak a felszín alatt, mint elnyomók).
A ki nem kelések miatt maradt még egy kis tervezhető terület, van ötletetek ilyen közegbe mit érdemes tenni lassan június derekán?
-
-
Dorian
félisten
-
justmemory
senior tag
válasz
inf3rno #10185 üzenetére
Lehet.
Bár ha "kezdet kezdete óta" olyan, akkor erre kicsi az esély, különösen ha csak bizonyos alkalmakkor.
Ha a gazda eddig sem foglalkozott vele rendesen - értsd: tanította és egészségügyileg is rendben tartotta; lásd: ennél sokkal többet kellett volna megtennie -, akkor mindegy mi az ok, mert javulni nem fog a helyzet, erőből (jogilag) kell megoldani. -
H-Zol
senior tag
válasz
inf3rno #10185 üzenetére
Pont ma volt kint a tanyán állat doki, az egyik kutyámnál, láttam rajta, hogy ideges ugat , amit nem szokott és aztán vettem észre, hogy ahogy evett ilyen megfontoltan , de határozottan nyelt utánna figyeltem egy darabig de sehogy sem tetszett , hívtam a dokit és jól tettem mert mandula gyulladása van , szerinte kutyáknál elő fordul !
Most kap tablettát és szerinte pár nap múlva kutya baja se lessz -
-
inf3rno
nagyúr
válasz
inf3rno #10104 üzenetére
Huzalrögzítő néven futnak ezek, de igazán jót most nem látok. A fapados megoldás betekerni azon a részen a vezetéket szigszalaggal, aztán akkor fémmel is lehet rögzíteni. Ha van 1-2 mm eltartása, hogy a csiga nem tud átbújni alatta anélkül, hogy érintené, de a víz lecsorog, akkor még előnye is van.
Na találtam mégis: [link] wire/cable clips néven fut angolul. Van vagy ezer féle, ami jó lehet bármilyen csavarozható magaságyás deszkához, falhoz tiplivel, vagy bármi egyéb felülethez. [link] [link] [link] [link] [link] [link]
Ezzel lehet jól rögzíteni a drótot rá. Jobb inkább olyat választani, aminél kézzel fogóval rá tudsz feszíteni, és viszonylag jól tart, nem pedig huzalfeszítős megoldással, vagy legalábbis az az ágyás sarkoknál tuti eltöri a műanyagot. Lehet kapni amúgy kész csomagokat erre a csigapásztoros dologra, de drágák. Csiga farmokon használják őket hordóknál, hogy ne szökjenek el a csigák, ott nagyon megéri, mert kicsi a hossz. Vagy nyugati országokban hobbikertészeknek is árulnak, ahol nem számít a pénz...
-
válasz
inf3rno #10097 üzenetére
Az elektromosat sztem rövidre zárják az itteni esők. A sör rokonát, élesztőtrutyit próbáltam: működik, de nem minden csiga megy bele, 30 centire a csapdától ott legeli a borsót a dög - miközben 8 társa fürdőzik a trutyiban.
A villamosszék jól hangzik - csak eső+viharállóvá kell tenni, én messze nem csak visszatartani akarom ezeket a biohulladékokat, hanem végképp kiiktatni.
-
H-Zol
senior tag
válasz
inf3rno #10099 üzenetére
Köszi az ránk fér
Ki ragadtam egy részt egy cikkből
Agyfa..t kapok amikor ilyet olvasok , itt a mostani termékről beszélnek ami még kint van a földeken !!
Ezért a pénzszűkében lévő gazdáknak most a repcét és a búzát kell először eladniuk. A repce már 429 eurós árnál jár, újabb és újabb mélypontokat ér el, és semmi ok nincs rá, hogy megálljon. Sajnos simán becsúszhat 140 ezer forint alá a felvásárlási ára. Ezt a növényt nem szoktuk tárolni, de nem is érdemes, az ukránoknak megint sok lesz belőle. A gyors eladás sajnos muszáj kérdés lesz, meg kell lépni még akkor is, ha így a búza valószínűleg veszteséget, a repce pedig nagyjából nullszaldót termel a terméskilátások alapján.Hát akkor mi a fa..ért dolgozunk , nekünk meg van az összes tavaji buzánk és remélem be fér az idei is és az idei repce , azért adtuk el a tavaji repcét , hogy az idei be férjen de 0 haszonnal kelt el !
Ha nem változik a helyzet nem fogunk vetni és ezt már egyre több gazda emlegeti !!
Itt minden ország vezetői benne vannak a buliban , Európát tönkre fogják tenni !!
Innen [link] másoltam ki a részletet ! -
H-Zol
senior tag
válasz
inf3rno #10088 üzenetére
Itt most mindegy lassan mit termelsz mert agyon akarnak ütni , egy nagy politika az egéssz , aratásba a tavalyi repce 245ft volt kilója de mire le vágtuk be tároltuk mindent be fejeztük elkezdett zuhanni az ár álítólag az Ukrán gabona miatt egyre lejjebb , meg még lejjebb ma el adtuk nem várunk tovább 134ft ba
nem is számolok mert az önköltségi árát nem hozza ki !!
A vetés forgót be kell tartani mi az idén is szokás szerinti kukoricát vetettünk és remélem ősszel jót fogok ide nektek rólla írni de van búza és repce is a repce borzasztó nagyra nőtt , és meg kelett fújni gomba ellen mert ebbe a hideg gyenge esős, párás, ködös időben jött a gomba, lisztharmat , majd le fényképezem , nyomtunk bele rendes nyomot , de nem baj a kombájn fel szedi , kicsit rosszabb vágni de vesztesség nem lessz !! -
válasz
inf3rno #10088 üzenetére
Az aszály nem kegyelmez, nem véletlen, hogy a sivatagban csak a kaktusz él meg. A magyar mezőgazdaságnak feladat a következő 50évre: keresztezni kell a kaktuszt a gabonafélékkel...
#10089: Amikor belekezdtem a rendszeres éjszakai csigaszedésbe, első kör kemény 70m2-ről:
Azóta jóval kevesebben vannak, de azért a pohár alja megtelik minden körben. Hajnali 1 körül szoktam kimenni. Semmilyen reklámozott védelem, csapda nem jó ellenük tartósan, főleg, hogy itt alig van esőmentes nap = amit a földre teszel, még aznap elmossa az eső. -
ncc1701
veterán
válasz
inf3rno #10072 üzenetére
Nálunk fóliában volt sok saláta, lassan mennek kifele, mert öregszenek, de vetünk ujat, míg fér. Volt sok spenót, sokat megettünk, a maradék meg jó volt megkötni a nitrogént a talajba. Ment helyére vagy 10 tő paradicsom (mindenféle), kb ugyanannyi paprika, 4 tő uborka. Van tavalyról 2 tő metélőhagyma, kis petrezselyem, kb ennyi van a fóliában. Földön még vagy 15-20 palánta, tartalékos versenyzőknek.
Kint ugye 2x4méter borsó, vagy 8 méternyi eper, petrezselyem, sok féle hagyma, valami 6 tő cukkíni, meg még paradicsomok, mert kidobni sajnáltuk a palántákat.Saláták, spenót, mindenféle. Majd kimegy a borsó, megy helyette bab. Meg a tököm tudja még, majd asszony tervezi. Van összesen kb 25m magasított ágyásunk, végig csepegtetős öntözéssel, de idén már tervben van még ugyanennyi ágyás létrehozása. Van egy régi gyerek beton medencénk (nem nagy, kb 6-8m3 lehet), arról leverem a hiányos csempét a nyáron, heggesztetek bele fóliát, befedem, és az lesz a ciszterna.
Sosem gondoltam volna, h ilyesmivel fogok foglalkozni.
Gondolom ahogy öregszem, úgy hülyülök, de egyelőre élvezem, h a kajám egy részét maganak tudom megtermelni.
Ja. Karalábé ugye kipusztult, de megvan a tapasztalat, jövőre kiültetéstől fogva fátyol fóliával kell fedni, h ne menjen rá a kártevője.
-
ncc1701
veterán
válasz
inf3rno #10074 üzenetére
Walipininek nézz utána. Megfelelő tájolással, és szerkezettel télen is terem bent a paradicsom is akár, de saláta, ilyesmi tuti. Sajna nálunk igazából csak a ház eleje lenne erre alkalmas, az utcafront. Győzködöm az asszonyt, szépen megcsinálva bontott dupla üvegből, és fából még jól is nézhetne ki. De nyilván az sokkal drágább, komolyabb beruházás, mint egy dupla fólia, amink van.
-
H-Zol
senior tag
válasz
inf3rno #10080 üzenetére
Oda esetleg talaj fertőtlenítő , valami gázosodó granulátum ha még be nem tiltották mindet !!
Sokan már úgy vetették , vetik a kukoricát, hogy a mikrogranulátum szoróval ijen szereket juttatnak le a talajba ! Mi be tartjuk a vetés forgót minden áron , most is van kukoricánk de elővetemeny , repce, és búza volt és akkor nincs ilyen gond ! -
H-Zol
senior tag
válasz
inf3rno #10078 üzenetére
Sajnos ez nem így működik
A felszívódó rovarölő ahol eléri ott be szívódik de nem megy bele a keringésbe !
A kukoricánál van az a kukac , ha nem tartják be a vetés forgót a Diabrótika ami az oldalsó tartó gyökereken él és egy adott pillanatban össze dől a kukoricaez a kukorica bogár lárvájának a műve , és nincs az a felszívódó rovarölő ami le megy a gyökerekbe!
-
ncc1701
veterán
válasz
inf3rno #10065 üzenetére
Ez így van. Sokan versenyt csinálnak belőle, de mindennek megvan az ideje. Mi a dupla fólia miatt kb 1 hónappal elöbb tudunk járni, de ha bejön egy májusi fagy, vagy valami durvább hideg, akkor fűthetem.
Mindenesetre, ha cukkínit akarnék a fóliában tartani, akkor sztem már kb teremne. -
Szilágyi84
senior tag
válasz
inf3rno #10062 üzenetére
Igen már le vannak szedve az elhalt alsók és ismét megszórva pár db marhajóval. Kicsit elcsúsztunk a kiültetéssel . Trágyázni azért nem szeretem még bent kicsinek ,mert volt egy év amikor Genesis zöldséges műtrágyával sikerült kipusztítani az összeset valószínűleg túl erős volt nekik ,azóta ezt a marhajó darabos elvileg természetes trágyával szoktuk.
-
H-Zol
senior tag
válasz
inf3rno #9775 üzenetére
Már itt is vannak ilyen csomagok , a nagyok élnek is vele !
Én ithon a kertben csak kimondottan ha levéltetű van akkor fújok rovarölőt , az általában tavasszal egyszer , az a múlt héten megvolt, amúgy nem , nállam vannak Sünök azok is sok mindent össze szednek , egéssz télen etetem a madarakat ők is be segítenek .
Erre 5 fokot mutatnak megint reggelre ma is hideg szél fújt és reggel is hideg volt , a rovarok sem úgy járnak , a füvet is levágtam a hétvégén ijenkor teszek ki enni a Sünöknek , az előbb lestem meg , már meg is ették -
Dorian
félisten
válasz
inf3rno #9778 üzenetére
Nálam is sűrűn vannak. A szarufavégekre rögzítettem egy kampót, azokra A-betűben 1-1 pár drótot, aminek az alsó része egy rövid karóval a földhöz rögzül. Mivel a szarufák 80 cm-re vannak, a palánták egymástól max 40-re. Működik.
Annyi, h amit írtál, alul le kell szedni a leveleit, és az extra hajtásokkal kíméletlenül leszámolni. -
totron
addikt
válasz
inf3rno #9760 üzenetére
Fent ne hozzon gyökeret, a gyökér lefele törekedjen. A túllocsolás erre is vonatkozik. Ha lefele irányul/lent van a gyökér a szárazságot is sokkal jobban bírja, ha túllocsolod feljön és végtelen spirálba kerülsz: sokkal több vizet kíván töredék terméshozam mellett.
Nekem ami tanulság volt, hogy a föld egy laposabb részében túl közelinek bizonyultak a bokros parik, összeértek és eső után még meg is állt a víz, ami párolgását a dús bokrok be is zárták, meg is indult a vész. Túl jól sikerült az az év, a mag zacskóján lévő termékfotót is túlszárnyalta az eredmény. Ez egy McDonaldsos menüvel nem sikerült volna.(#9759) eldoble, itt a jó hír, hogy felismerhető: ha az egész tálca megy a levesbe tudod, hogy nem szabad fertőznöd vele a földet. Kérdés, hogy a földben mit hagy maga után egy fertőzött paradicsom (tipikusan sokmindent szokott, a szárakat sem véletlen szokás kiszedni). Aki magaságyásokban tolja és minden évben megveszi az új termőföldet zsákban, annál nem kérdés, de nem mindenkinél ez van.
-
-
eldoble
aktív tag
válasz
inf3rno #9760 üzenetére
"Paradicsomnál be lehet temetni a szárat, és akkor gyökereket tud hozni azon a részen is."
Igen, sőt, amikor a paradicsom palántát kiülteted, jó mélyen is kell elültetni, a szárát is a földbe temetni, de a szóban forgó palánta gombás betegséget szedett össze, ebből már nem lesz termő paradicsom. -
Stylewars_kp
őstag
válasz
inf3rno #9662 üzenetére
Ha a kerítés építés+kutya riasztó+locsolás után is fennáll a gond, akkor megpróbálom az ügyvédi levelet és a többi jogi utat. Ha nem lesz hatása, akkor feladom elveim és valóban rossz szomszéd leszek. Legyen már okuk is utálni. A 2m magasságban lévő konyhaablakom pont rálát az üveges kert felöli bejárati ajtójukra. Oda irányítva lehet csapatni a muzsikát stb... ha ennyire ez a vágyuk.
Köszönöm mindenkinek a támogatást és az együttérzést!
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
inf3rno #9158 üzenetére
Én is 5000nm után költöztem lakásba. Annyi volt a dolgom amikor hazaérek, hogy felakasszam a kabátomat meg lerakjam a cipőmet. Fél év alatt kész volt a lakás teljesen. Viszont hiányzott az, hogy kiüljünk a kertünkbe, gyerekek szempontjából meg főleg, hogy fontos volt a kert. Szóval 4 éve vettünk egy 1000nm telket, elkezdtünk építkezni, a lakást eladtuk...azóta gürizek a pecón meg a kerten.
-
válasz
inf3rno #9138 üzenetére
Igen, az az egyik, valószínű sokkal tovább használható, mint az itt agyonmajmolt kókuszrost (ami kvázi egy bénább tőzeg). "Természetesen" annak is elszállt az ára, 2-300 liternyi csöbröt megtölteni velük nem 2 fillér.
Van még perlit, vermikulit és egy pumice néven futó porózus vulkáni kőzetféle, de nagyon látszik az áraikon, hogy kapitalizmus van.
-
válasz
inf3rno #9135 üzenetére
Ez az erdeiföld dolog nálam se jött össze, pedig ránézésre szép fekete volt. A konyhai hulladék messze nem elég, max ha pottyantós wc-t csinálnánk és a sz.rt is visszaforgatnánk. Innentől kezdve már eléggé fej-fej mellett halad a dolog, ha a hidroponikához nem valami agyonmajmolt méregdrága bolti rendszerrel kezd hozzá az ember. Az alapok, amikkel eddig számolgattam:
Közeg (talajpótlék): tőzeg + perlit: az olcsóbb virágföldek árában van
Tápanyag: ha magadnak kevered, az se lesz drágább, mintha az ilyen-olyan hiányos föld nyűgjeit próbálnád orvosolni.
Felszerelés: egyáltalán nem bonyolultabb/drágább, mint öntözőrendszert kiépíteni.Nem akarok én egyik táborhoz se tartozni, csak próbálom minimál nyűgből a max termést kihozni egy 5m2-es üvegházikóból és egy 6m2-es télikertből. Ha kell, szivesen ötvözöm is a kettő módszert.
#9136: 15£-ért akciósan vettem 150L virágföldet, úgy, h nekem kellett elhozni. A Felföldön lakunk, ide agyrém ktg bármit is hozatni. De őszintén, hajlok a "tiszta"/tisztább üzemre, a szobaként is funkcionáló télikertbe nem biztos h vinnék marhatrágyát
.
-
H-Zol
senior tag
válasz
inf3rno #8958 üzenetére
Én már egy pár éve így csinálom , az őszi baracknál van probléma mert utánna kézzel kell le szedegetni, hogy ne legyenek aprók , de 2 nagy fám van és 3 kicsi , úgyhogy az se gond , az almát azt metszem pláne a Goldent mert az be tud teremni sok kis apró almát
de ő majd ezután fog virágozni , ott már a fagy nem rúg labdába !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
inf3rno #8910 üzenetére
Érésbe igen még több termék is mint egy hónap de virágzásba nem , legalábbis nállam nem 10 nap különbséggel minden kajszi virágzik , és érni nyár közepétől őszig érik !
Van egy örökölt öreg fám ,nem tudni milyen fajta de sajnos nem sok van neki hátra , na az a Stanley szilvával érik egyszerre , és a többivel egyidőben virágzik !!
Mindjárt keresek egy képet !! -
válasz
inf3rno #8667 üzenetére
Nettó 50m2 "komoly kertészkedéshez" elég, főleg, hogy itt tavaly nyáron akkor se ment 27-28 fok fölé a hőmérséklet, amikor Angliában 38-40et mértek - nem hiszem, h ebben az évtizedben még egy aszályos hónapot látnék itt.
Alga nem zavar, tengeri algákat lehet magam dobok a növénykék alá
). A réz ettől függetlenül jó 5let, menőmanó műtrágyákban is van
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
inf3rno #8506 üzenetére
Eddig úgy tűnik, hogy a bő vizes locsolásra jól reagál a jácint beltéren. A mentával elkezdtem ugyanezt, hátha magához tér. Berohadni viszont nem szabad hagyni, úgyhogy ez kétélű fegyver, oda kell figyelni rá. Azt hiszem néha hagyom majd kiszáradni a földet meg leöntöm alóla a vizet pár óra után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Synology NAS
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest