Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
válasz
angelside77
üzenetére
Nagyjából azzal lehet számolni, hogy mm-ként 1cm-t ázik át és aztán szivárog lassan a talajban a víz.
Ahogy Zoli is írja a legtöbb helyen 1 vagy akár 1,5m-re leszivárgó csendes eső kellene több részletben (2-300 mm hiányzik sok helyen az éves átlag alapján).
Erre talán most több esély van és jó lenne részletekben, mint egyben lezúdulva pár hét alatt. -
H-Zol
senior tag
válasz
angelside77
üzenetére
Nállunk 100 de inkább 200 mm lassú eső kell , hogy a föld valamennyire át ázzon , ( ilyen vízhiányos a föld erre felé még soha nem volt ) !
-
pjen
félisten
válasz
angelside77
üzenetére
Én úgy gondolom, ami a földben van az alap, ami kívül az lábazat. Nekem mondjuk egy darab beton az egész. 1 méter a földben és 80 centi a föld fölött. Az a 80 centi van szigetelve. Fórumtárs ásni akar, az nálam alapot jelent.
-
soldi3r
veterán
válasz
angelside77
üzenetére
Dél-Dunántúlon is jelen van. A PTE borbirtokján is akad néhány tőke, de Bonyhádon és Eszéken is láttam.
Jövőre nem lesz elkerülhető a rovarölő használat. Aki bioban gondolkodik, az a növénnyel játszik. -
H-Zol
senior tag
válasz
angelside77
üzenetére
De csak részben a raktározás a megoldás ( 30+ éve raktározunk ) , mert a raktározas is olyan mint a tőzsde , szerencse is kell hozzá és ráérzés , például ( a legdurvább ) az ukrán háború kezdetén az egekbe mentek a gabona árak és rá egy évre a béka segge alá , és mindenki ült a tele raktár gabonákon és az napról napra lejjebb ment és ott is maradt a mai napig ( itt több kereskedőt magával rántott , egyszerűen csődbe mentek , mert azt a gabonát amit dupla áron felvásárolt , fél árba kellett , hogy oda adja ) , mi is nagyot szívtunk akkor , de talpon maradtunk !!
-
Dorian
félisten
válasz
angelside77
üzenetére
Én arra vagyok kívancsi, hogy a gazdák mikor fogják fel, hogy a helyi klíma már alkalmatlan kukoricára, és ez nem fog változni. Olyasmit kell termeszteni amire alkalmas, pl ott a szója, stb.
-
H-Zol
senior tag
válasz
angelside77
üzenetére
A szélsőséges időjárásnál jobb volt ez így
, 2022 volt ilyen durva a kukoricánál , de akkor jó repce és búza termés volt , de most alig féltermés lett ezekből is és félő , hogy ez egyre durvább lessz ( idősebb sírásóval beszélgettem , ilyen száraz a föld az ő idejében még soha nem volt , egy rémálom a gödröt ásni ) !
Egyenlőre raktárban a gyenge termés és szépen lassan emelkedik az ára ( másképp így most ebben az árban értékesítve majdnem 0 haszonnal maradnánk ) ! -
Dorian
félisten
válasz
angelside77
üzenetére
Igen, de előtte a fán lévőket ki kell irtani
-
totron
addikt
válasz
angelside77
üzenetére
A kertész, agrár társadalom most kezd csak ébredni, észre venni. A többi (akit ez eleve nem érdekel) meg azt sem tudja hol van, mi zajlik körülötte.
A szomorú az, hogy a 2 csapat reagálási görbéje szinte teljesen egybeesik. Ez nem tudom mitől lehet.
2-3-4 éves fiatalabb telepítésűekre mondja. Az az előttiekre sincs garancia, de valamivel védettebbek a mélyebb gyökérzet miatt. Elvileg, de egyre inkább nemigen jelent semmit ez sem, még az is előállhat, hogy a mélyebbre mentek halnak biztosabban és hamarabb.
#20536Szevam, szép harsonák.
#20539soldi3r, ezek átesnek valamilyen bevizsgáláson vagy bárki bármivel mért adatot beküldhet?
#20542ncc1701, a tömör társulásként való alkalmazás kezd terjedni, magas módban. Virágok-füvek vegyest.
#20545Szevam, mik az aggályaid, mit ajánlasz inkább?
#20549H-Zol, nincs olyan projekted ahol igénytelen fajtákat teszel össze, legtávolabb a többi permetezettségétől, megnézni mire jutnak?Idegesítő légy a szobában nulla zümmögési szünettel, viharos szél. Tavasz.
-
válasz
angelside77
üzenetére
Igen-igen, így van.
Rosszul tettem fel a kérdést
.
Milyen eszközzel méred a csapadékot? -
angelside77
tag
válasz
angelside77
üzenetére
Itt írtam tavaly, hogy a szomszédban megadta magát 4db lucfenyő.
Vélelmezem a maradék idén fog kiszáradni, mert tragikusabb a helyzet, mint tavaly. Azt nem írtam, hogy a másik szomszédnál szelídgesztenye fák dobták le a lombjukat szeptemberben (7-8 m magas, nem fiatalok). Kíváncsi leszek, milyen állapotban fognak hajtani, ha egyáltalán...
A legnagyobb félelemem, amit M. Szabi is mondott a videóban, hogy a 2-3 éves telepítések (függetlenül, hogy örökzöld-e, vagy sem) is veszélybe kerülnek, amiből van pár nálam is.
Szakmámból adódóan, már a 90-es évek óta tisztában vagyok vele, hogy baj van. A kertész, agrár társadalom most kezd csak ébredni, észre venni. A többi (akit ez eleve nem érdekel) meg azt sem tudja hol van, mi zajlik körülötte.
-
soldi3r
veterán
válasz
angelside77
üzenetére
Nem nagyon vagyok hive a gepzsir kertben torteno ilyen fajta felhasznalasanak.
-
ncc1701
veterán
válasz
angelside77
üzenetére
Az igen, az ötlet!

-
User_2
tag
válasz
angelside77
üzenetére
a biostop egérragasztóval bekent cseresznyefa törzse.
kb 3-4 éve ültettem. ez a rész kb 180 centi magasan van.
kopfbaum-nak, törzsfának fogom metszeni,
mert a lombja csak így fér el.
:
-
ncc1701
veterán
válasz
angelside77
üzenetére
Kacsaszalagot tekertél körbe, és arra kented? Mit kentél rá?
-
H-Zol
senior tag
válasz
angelside77
üzenetére
Mi május elején ültettük , nem tudom , hogy milyen fajta a sütőtök , az a nagy fehér ( szürke) héjú, szerintem kint hagyjuk ameddig jönnek a fagyok , még sokat kell nőjön , egyenlőre bent vannak a nagy levelek alatt , de az is igaz , hogy rendszeresen locsolva van ! A szomszéd nem locsolta , az övé felsült már több mint egy hónapja , át is ment rajta a motoros kaszával ! ( Írtam a minap , nálla több fiatal gyümölcsfát látok ami kiszáradt vagy kiszáradóban van , ennyit még soha nem locsoltam én sem a fákat !! )
-
H-Zol
senior tag
válasz
angelside77
üzenetére
Jól csinálod , ezt úgy is kell , ha letermett utánna ki kell vágni ,hogy szelősebb legyen , én is így csinálom , és a nagy könyv is így írja !
-
Rive
veterán
válasz
angelside77
üzenetére
Azt olavstam a témában, hogy ha nincs talajélet...
Bár ilyen egyszerű lenne. De az a helyzet, hogy a hivatkozott tanulmányra hivatkozók 'nem fejti ki az igazság minden részletét', ráadásul a dolog kritikátlanul túl van használva minden aktuális kertészeti agybaj promótálására.
Igazából a dologban a legkisebb (!!!) szerepe a talajéletnek van - elgondolkodtál már azon, hogy a teljesen hiányzó talaj(élet) miért nem tudja befolyásolni a hidroponikus termelést?
Ötven év alatt gyökeresen megváltoztak a termesztett fajták, a művelési módszertan, a tálalási módszertan - szinte minden. A piac nyomására olyan igénytelen, alacsony tápanyagigényű, de magas hozamú és jól eladható fajták tömege került ki a földekre, amiket féléretten szüretelnek és esetenként több hét késéssel kerülnek fogyasztásra...
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
angelside77
üzenetére
1. Nem egy dolog az oka, több is lehet !
2. Sajnos nincs időm "Gyulai Ivánt" olvasgatni, mert .js -ben programozgatok, és ha csak kajálni akarok menni, akkor is be kel osztani az időmet !
3. Hogyan is mondjam neked: manapság már annyira olcsók a szerverek, hogy bárki boldog-boldogtalan azt tehet fe az internetre amit akar ! Gyakori az olyan napi hírék, hogy 1 db képernyő oldalt sem tesz ki, előfordul a pársoros weboldal is, ami sok kis képes-linkes körítéssel van körbe véve, egyszer már olyan ilyenre is akadtam, amiben 0 db sor hírek volt, csak a hangzatos és atraktív cím volt rajta és a körítés !
Röviden: az a "baj", hogy olcsóak a szerverek !
-
Dorian
félisten
válasz
angelside77
üzenetére
Köszi,
beszerzem őket, hogy elvirágzás után rögtön feltegyem.eldoble
Tudom, h van direkt ilyen, de tök drága/kevés, és nem is sokat ér, hamar megtelik hangyával. Tavaly próbáltam. -
Dorian
félisten
válasz
angelside77
üzenetére
Ennek a szürke ragasztócsíknak van vmi neve?
És a ragasztó "egérragasztó"?" -
angelside77
tag
válasz
angelside77
üzenetére
Ígértem fotókat:
Így nézett ki felhelyezés előtt, látszik a tavalyi helye, alatta vagy vízkő van, vagy valami gomba, de nem terjedt el, és kapott lemosót tavasszal.
Ez meg "üzem" közben, tavaly 100% bevált tetű ellen, remélem idén is. Fontos, hogy a lágy növényzet ne érje fel a ragasztást mert azon is felmehetnek a hangyák. Durván 15 cm a ragasztás magassága.
-
Dorian
félisten
válasz
angelside77
üzenetére
De mi lett velük 2 hét múlva, hová, miért tűntek?
-
rwin5
őstag
válasz
angelside77
üzenetére
Én arra vagyok kíváncsi, hogy meglesz-e a böjtje ennek megint április, május környékén.
Tavaly májusban többször is volt nálunk fagy, megcsípte még a palántákat is. Barackot detto, az szinte semmi se volt tavaly. Most hétfőn meg gyakorlatilag 19 fokot írnak.
'70-es években is volt 27°C is februárban, szóval nem új dolog, inkább a termés miatt.
Fagyosszentek még bőven odébb van sajnos, mi kertünkben is már van ami nagyon megindult. -
-igu-
veterán
válasz
angelside77
üzenetére
Én még ráérek a kerti munkákkal: -13fok, 30centi hó (Helsinki fölött kicsivel).
-
válasz
angelside77
üzenetére
Az olcsóbb vágja apróbb méretre? Nekem annyiért pont megfelelne, ha 2 cm-ig bírná a nyers ágakat. Aztán az output menne mulcsnak.
-
Ramoskaa
senior tag
válasz
angelside77
üzenetére
Köszönöm! Szerintem rápróbálok, ha lesz még belőle

Annyira én se akarom megszakítani
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Samsung kuponkunyeráló
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Soulframe
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- 2x YEELIGHT Cube Smart Lamp cube spor + base
- Új Reolink TrackFlex Floodlight WiFi biztonsági kamera
- Új Xiaomi Jimmy H11 Pro állóporszívó hordozható vezetéknélküli porszívó
- Kona Mahuna 2020 29" L-es vázméret MTB
- Új CTEK D250TS premium 24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - Közel 5 év bolti garival! -
- Spirit of GAMER!! Lègy a játèkok URA
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus CM 500W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
, 2022 volt ilyen durva a kukoricánál , de akkor jó repce és búza termés volt , de most alig féltermés lett ezekből is és félő , hogy ez egyre durvább lessz ( idősebb sírásóval beszélgettem , ilyen száraz a föld az ő idejében még soha nem volt , egy rémálom a gödröt ásni ) !
.

'70-es években is volt 27°C is februárban, szóval nem új dolog, inkább a termés miatt.