Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Canon EOS DSLR topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:50:54

LOGOUT.hu

Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19251) radi8tor válasza *Ropi* (#19248) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ropit mindjárt felkérjük arcképgyárosnak. :P
Na, de ne offoljunk itt kéremszépen. :N

⭐ Stella

(#19252) *Ropi* válasza radi8tor (#19251) üzenetére


*Ropi*
félisten

Szerintem rosszul járnának... ;] ;) :DDD

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#19253) Fandango válasza radi8tor (#19251) üzenetére


Fandango
veterán

Ne offoljunk, ez nem a Nikon topic. ;]

(#19254) kiskornel válasza Cancer (#19216) üzenetére


kiskornel
addikt

hasonló cipőben jársz mint anno én. a panel szállt el a 7dmen. százharmincezer forintomba került. Nekem is akkor szállt el, mikor a magiclanternt használtam.

srácok azért mindenki figyelmeztetett rá, mert engem senki nem figyelmeztetett rá. előtte nekem is néha bent akadt a magiclanterem, és írás közben lefagyott. szinte egy az egyben ezek a tünetek. aztán egyszer csak úgy maradt. még kikapcsolni sem lehetett sehogy sem. aztán már az elem kivétele, nem a akksi, az elem kivétele sem segített a dolgon.

ezek az első tünetek ahhoz, hogy elmondhasd, másfélszeres áron vetted meg a fényképezőgéped.

ha valakinek hasonló tünetei vannak, azt javaslom felejtse el a magic lanternt!

Vakus történettel kapcsolatban nem vagyok biztos, de a másik az egyértelműen oda fog vezetni.

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#19255) JHonnny válasza kiskornel (#19254) üzenetére


JHonnny
csendes tag

Nekem 5D mark II vel szépen megy egy éve a ML :-)

dslr cinematographer, pro photographer, Asus G 551- I7 4710HQ, 16GB RAM, GTX860M,246GB SSD, 1T HDD 7200rpm

(#19256) _seth_


_seth_
veterán

Az ML-t egyébként hogy lehet leszedni?
A gyári leírás értelmetlen:

"A Magic Lantern eltávolítása egy kártyáról
A kamera menüjéből formattálja meg a kártyát (válassza ezt az opciót a FUNC gomb megnyomásával a Format menüben: Format card, remove Magic Lantern) és indítsa újra a kamerát. A kamera a gyári firmware-t fogja használni ezekután ezzel a kártyával."

"A Magic Lantern eltávolítása a kameráról
A Magic Lantern-t tartalmazó kártyával futtassuk a Firmware Update-et és kövessük a kijelzőn írtakat."

Mi lesz az update alatt? És ha már formatáltam a kártyát akkor megint tegyem rá csak a törlés miatt? Vagy értelmesebben előbb update utána törlés de akkor nem lesz remove magic lantern menü sem :F

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#19257) daninet válasza _seth_ (#19256) üzenetére


daninet
veterán

Össze van keverve a sorrend.. Először futtatod az upgrade-et, ott át kell váltani, hogy ne indítsa. Utána meg formázod a kártyát vagy törlöd róla vagy ami neked szimpatikus.

kiskornel: Elvileg az ML a firmware "felett" fut. Valószínű a kamerád ígyis úgyis alaplap cserés lett volna. Szoftver nem tud hardver hibát okozni. (oké tud, túlmelegítéssel vagy egyéb szándékosan destruktív dologgal) De legrosszabb esetben is egy eeprom írással rendbehozható lenne, ha totál meghal a rendszer szoftveresen. Nálad más gond volt. Ez kb a telefonok romolgatására hasonlít. Ott is max szoftveresen tudsz téglát csinálni belőle, de hardver hibát okozzon valami.. nem hiszem :)

[ Szerkesztve ]

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#19258) .DLL válasza daninet (#19257) üzenetére


.DLL
veterán

Az lehet hogy a waffer széléről került az egyik IC a készülékbe és kevésbé bírta a terhelést, ami normál használattal nem vagy csak sok idő múltán jött volna elő.

Én megvagyok az ML nélkül is :) meg lehet nézni a videóimat, csodát nem lehet tenni egy 550D-ből, amit meg ki lehetett hozni belőle azt anélkül is kihoztam, itt már inkább más dolgok voltak a szűk keresztmetszet.
PC-t sem tuningolok, ha jobb kell eladom és veszek jobbat.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#19259) kiskornel válasza daninet (#19257) üzenetére


kiskornel
addikt

Én szóltam.

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#19260) daninet válasza kiskornel (#19259) üzenetére


daninet
veterán

;) Ezt úgyis az idő dönti el, de eddig te vagy az egyetlen eset, és ezt erősíti az is, hogy lassan 10 perce guglizok ML-el kapcsolatos dolgokról nem találok olyat ahol bárkinek ilyen súlyos baja lenne vele. Amelyiknek igen az pedig user error.

Mindenki maga dönti el, én használom nyugodt szívvel, bízok a kamerában :)

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#19261) kiskornel válasza daninet (#19260) üzenetére


kiskornel
addikt

Itt is van egy... Magic lantern és a mainboard szavakra kerestem rá...
Mind1, én figyelmeztettem mindenkit. Nem jó megfőzni a chippeket. Vannak előjelei, és azt leírtam.

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#19262) copass válasza kiskornel (#19254) üzenetére


copass
veterán

Én több videóst is ismerek személyesen akik gyakorlatilag a 7D-re már aznap tolja fel a ML-t.
Felvétel auto-újraindítása nagy áldás egy videósnak, a többi hasznos fícsör között.
Persze vannak ritka esetek, de lehet az van hogy a camerakftnél látták hogy ML van rajta ó és már ment is a csere. Van ilyen, pc-ben is cserélnek sok mindent, mert fagyott, közben lehet csak elmozdult vagy melegedett a sok retektől vagy egyébb apróság. De ezekkel babrálni hogy mitől lehet időigényes művelet, ezért egyszerűbb a csere.
Szoftveresen igen is túl lehet vezérlni a hardvert, pc-n is lehet bütykölni az órajelet,ventilátor teljesítmény,stb. win alól, sőt volt az nvidiának egy drivere ami gyakorlatilag megfőzte a gpu-t, mert nem emelte a venti fordulatszámát teljesítménynövekedéskor egy diriver hiba miatt.
De itt az ML direkt bütyköli a vázat, persze nem szándékosan, előfordulnak ilyen balesetek, aminek oka az lehet amit már említettek hogy a beépített álkátrész az aktuális váztudásra van kitalálva és tesztelve.
Tehát amint kap egy túlzott terhelést amire a váz nem lett tesztelve ( pl. 1-2 nap timelapse vagy 4-5 óra videó,) akkor megfőhet idővel.
De ez tényleg mindenkinek a saját kockázata, mert ők leírják mindenhol, install-kor is hogy téglázhatod a vázat. Szóval csak óvatosan.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#19263) DBob válasza speedyrg (#19204) üzenetére


DBob
őstag

Remélem még nem késő a reakció

Ahova a link mutat pedig:

[link]

Következtetésem:
1. Maga a Canon is promóciózza ezt a gépet itthon, egyéb csatornákon
2. Ha ezek után arra hivatkozva utasítsa el a pénzvisszatérítést hogy "hát ez nem EU-ba szánták, ejnye át lettél verve", akkor az fogyasztói megtévesztés.
3. Ha ők jelentették a hamisításellenes csoportjuknak, te fordulj a hatóságok felé (kezdetnek a fogyasztóvédelem, aztán majd a többit sorban).

(#19264) szp1 válasza DBob (#19263) üzenetére


szp1
addikt

Nem tudom mit mutat a link, mert nincs fb-m, viszont ezt érdemes átfutni.

Ez a rész érdekes :

1.4 A promócióban Magyarország területén, magyarországi kereskedőtől vásárolt olyan termékek vehetnek részt, amelyek a CANON HUNGARIA Kft. (a továbbiakban CANON HUNGARIA Kft, vagy Canon) közvetítésével kerültek magyarországi forgalomba. Ezért kérjük, hogy a csalódás elkerülése érdekében, egyeztesse a terméket a kereskedővel. (A promócióban résztvevő kereskedők listája a www.canon.hu/keszpenzvisszaterites oldalon megtalálható, a promócióban résztvevő termékek listájával együtt.)
1.5 A promócióban résztvevő termékek csak új, eredeti Canon termékek lehetnek. Használt, felújított, átalakított, hamisított, és a Canon cégcsoport szellemi tulajdonjogait bármiféle módon sértő termékek (pl. parallel importból származó termékek, vagy „szürke termékek”) nem vehetnek részt ebben a promócióban.

[ Szerkesztve ]

Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )

(#19265) DBob válasza szp1 (#19264) üzenetére


DBob
őstag

"A promócióban résztvevő termékek csak új, eredeti Canon termékek lehetnek. Használt, felújított, átalakított, hamisított, és a Canon cégcsoport szellemi tulajdonjogait bármiféle módon sértő termékek (pl. parallel importból származó termékek, vagy „szürke termékek”) nem vehetnek részt ebben a promócióban."

A Canon az illetőnek azonnal rávágta e-mailben, hogy a termék nem kerül forgalmazásra Európán belül. Ellenben mind a honlapjukon, mind a világgá kürtölt SPAM-jükben szerepel a Canon 100D (amiről tényleg lehetett olvasni itt-ott, hogy később lesz elérhető itthon, mert főleg Ázsiába szánják).

Mi alapján állapította meg a Canon távolról, egy e-mail alapján hogy a termék "szürke-importos", és különben is semmi keresnivalója Magyarországon, amikor Ők maguk promóciózzák, illetve miért van fent van honlapjukon is mint az akcióban részt vevő termék?

Más cégek ennél kevesebbért meg lettek büntetve sok milliókra. Tömegesen buzdítják az embereket arra hogy vegyenek új Canon termékeket, és majd visszafizetjük később a vételár egy részét *kacsint*.
Amikor az ember meg jelentkezne érte, meg még ők fenyegetőznek hogy hamisításellenes csoportjuknak átküldték az ügyet kivizsgálásra?

Olyan ez mint ami most történt a Vodafone esetében, hogy nem sorsolta ki a nyereményjátéknál a nyerteseket. Őket is már többször megbüntette az illetékes szerv ilyen, és ehhez hasonló (nevezzük nevén a gyereket) csalásért.

(#19266) _seth_ válasza DBob (#19265) üzenetére


_seth_
veterán

Múlt héten az MM-ben pedig 100D-t tapiztam én is, tehát kapható is...

Bemutatót is csinálnak az új váznak

[ Szerkesztve ]

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#19267) szp1 válasza DBob (#19265) üzenetére


szp1
addikt

Biztosan van 100D legálisanan ( Canon H.Kft által importálva) forgalomban Mo-on, a listában szerepló kiskereskedőnél.
Az EAN kód és a sorozatszám alapján bizonyosan beazonosítható a származás.
Ha ilyen eset történik mint a kollégánál, vannak jogorvoslati lehetőségek, első körben a kiskereskedőt kell kérdőre vonni.
Személy szerint én ebben a promócióban 2 ( kettő )db objektívre kaptam jóváhagyást visszatérítésre, "utalható" státuszban van jelenleg.

Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )

(#19268) Alu válasza csacsi77 (#19245) üzenetére


Alu
senior tag

STM obik annyira nem hoznak lázba, videózáshoz mindenképpen valamilyen usm -es obit szeretnék majd.
A hétvégén licittel nyertem egy 60D -t ebayon, hát kíváncsi leszek... :))

Memóriakártyából milyet érdemes venni? Elég egy 30mb/s -es class10 -es 'márkás' kártya, vagy inkább a 45mb/s -et érdemesebb megvenni, illetve mekkora méretűt érdemes vásárolni 16 vagy 32gb? 300D -vel bőven elvoltam egy 4gigás kártyával, igaz annál 2mb volt egy jpeg kép. :)

λŁƯ™

(#19269) csacsi77 válasza Alu (#19268) üzenetére


csacsi77
senior tag

Pedig pont a videózáshoz lenne ideális a 18-135 STM. A fókuszálásának 0, azaz NULLA hangja van, én nem is tudom hogy lehet így megcsinálni, de fantasztikus. A stabilizátort sem hallom, az is nagyon szépen teszi a dolgát. Az STM obikat amúgy teljes körűen a 650/700/70D vonalon tudod kihasználni, ott adnak csak folyamatos AF-et, de persze 60D-n is remekül működik leszámítva az előbbit. Próbáltam a 18-55 STM-et is, az is gyors és pontos volt hasonló hangtalan működés mellett. Ellenben a 40mm STM-nek van hangja, de erről csak olvastam, nincs személyes tapasztalatom.
Van 24-105-öm is. IS és USM-es is van benne, de vegyes érzelmekkel viseltetek iránta. Az IS baromi hangos (nem egy Tamron, de az STM-es obi után hallható) az USM pedig gyors is és pontos is, de használat közben semmivel sem nagyobb élmény, mint az STM.
A két obi között van minőségi különbség, de nem annyi, mint amennyivel az USM-es drágább az STM-esnél.

A memóriakártyáknál a gyorsabbat a sorozatlövéshez szokták ajánlani, ott jön csak elő az előnye a 30<->45 mb/s különbségnek. Videónál nincs jelentősége, a pár éves Samsung fullhd kamerába is class4-es kártya volt és ment rendesen.
Sandisk az ajánlott márka vagy egy jó Samsung (én Sandisket használok és nem volt eddig gond). A mai árak mellett mindenképpen class10-es legyen és ha videózol majd, akkor mindig kevés lesz a tárhely, szerintem egy 16 GB-ost vehetsz nyugodtan. Csak mindig ments le róla mindent, nehogy adatvesztés legyen. Itt általában a 8GB-os kártyákat ajánlják, de én a 16-ost venném.

Öreg fater megoldja!!!!

(#19270) MrChris válasza Alu (#19268) üzenetére


MrChris
nagyúr

ha video akkor minél nagyobb és gyorsabb. 32 giga kb 90 perc...

(#19271) szp1 válasza csacsi77 (#19269) üzenetére


szp1
addikt

Pontosan így van, ahogy írod : a 18-135 STM teljesen hangtalan AF-el rendelkezik, csak onnan tudom, hogy működik, hogy látom :élesít és csipog meg villog a keresőben. Mellesleg érzésem szerint nagyon gyors, próbáltam folyamatos AF-el is. Viszont a 40-es STM-nek tényleg van pici hangja ( persze ott nincs a méretes tubus, hogy lefogja ).

Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )

(#19272) Alu válasza csacsi77 (#19269) üzenetére


Alu
senior tag

Ezzel a 18-135 STM -el beleültetted a bogarat a fülembe. Most néztem, nem is olyan vészesen drága az USM -es obikhoz képest. Én is 24-105 -öt terveztem, bár használtan, mert az új ára elég borsos és nem érzem magamat annyira profinak, hogy nekem szükségem legyen egy új obira. 3 obit terveztem videózáshoz, egy nagylátószögűt, egy fix 50mm f/1.8 -ast és egy 70-200 F/4L USM vagy 70-300 F/4-5,6 IS USM. Ha lesz lehetőségem mindenképpen kipróbálok egy ilyen 18-135 STM obit, főleg ha szerintetek hasonlóan szerepel az USM -hez.

Megmondom őszintén én inkább a 32GB -os felé tekintgettem (SanDisk 32GB Extreme Video HD Class 10), de nem tudom mennyire lassítaná be a gépet a 2x akkora kártya. Anno a 300D -nél emlékszem, hogy egy 512 -es kártya után a 4gigás rettentő lassú volt, pedig az egy gyorsabb fajta CF kártya volt.

λŁƯ™

(#19273) Dr V válasza Alu (#19272) üzenetére


Dr V
őstag

Sztem manapság már a kártya mérete rég nem lassítja be a gépet. Inkább a kártya sebessége számít, ill abból mennyit tud kihasználni a gép.

(#19274) __H4X0R__ válasza Alu (#19272) üzenetére


__H4X0R__
senior tag

Nekem van 24-105-os obim filmezeshez, en spciel nagyon szeretem. Bar akik fentebb emlitettek az STM obikat, reszben igazuk lehet, tenyleg halk, gyors, stb. De ha rendesen videozni akarsz, ugyse az AF-t fogod hasznalni, hanem manualisan fogsz allitani mindent. Innentol kezdve pedig ertelmet veszti a STM objektivek ezen elonye. A 70-200 F4 USM tenyleg jo valasztas, IS nem is szukseges ha tripodon fogod hasznalni es felaron van az IS verziohoz kepest :) Nagylatoszogu pedig (szerintem) Tokina 11-16 ha nem FF, maskulonben meg 16-35-tol kezdve hatar a csillagos eg!

[ Szerkesztve ]

www.kristofnagy.com

(#19275) _seth_ válasza Alu (#19272) üzenetére


_seth_
veterán

Nekem 600D-ben a 32 gigás cl10 samsung nem lassít semmit sem, soknak tűnik csak fényképekhez a 32 giga bár jpg+raw már ott sem 2 mega de full hd videóval hamar betelik.

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#19276) Alu válasza __H4X0R__ (#19274) üzenetére


Alu
senior tag

Inkább csak Canon obikat néztem, rokonom régen nagyon benne volt ebben a fotós dologban és nála nem váltak be a Sigma, Tamaron, Tokina obik.. bár nem tudom, lehet, hogy azóta sokat fejlődtek, sajnos még nem volt velük személyes tapasztalatom. Canonból még az EF-S 10-22 -t néztem, de akkor már lehet jobban járnék a 18-135 STM -el. Videózáshoz végül is milyen obit érdemes nézni? Halk fókusz és stabilizátor, lehetőleg jó fényerő és ezen kívül még van esetleg valami, amire jobb odafigyelni vásárlás előtt?

Dr V: szerintem is így van, ahogy írtad. 300D mondjuk rossz példa volt tekintve, hogy még nem nagyon voltak 4GB -os kártyák, amikor az megjelent, de Canon oldalról csak 300D -vel volt lehetőségem huzamosabb ideig fotózgatni.

_seth_: Igen, én is nagyrészt a jpg+raw miatt pártolok a nagyobb kártya mellett, illetve én úgy vagyok vele, hogy egy kártyát 10 évente 1x vesz meg az ember és akkor nem érdemes pár ezer Ft -on spórolni, mert ennyi idő alatt biztos lesz pár alkalom, amikor hasznát fogom venni a 2x akkora tárhelynek.

λŁƯ™

(#19277) _seth_ válasza Alu (#19276) üzenetére


_seth_
veterán

A nagy kártyának egy hátránya van, egy nagy kártya esetén ha az megdöglik akkor annyi a képeknek, így vagy menteni kell vagy több kártyát használni, nálam is van egy tartalék 4 gigás baj esetére. Ugyanakkor videónál valóban kell a minél nagyobb méret.

18-135 STM obit próbáltam, valóban éles képet készít, gyorsan és hangtalanul fókuszál, ugyanakkor ez egy kitobi, nem hiszem, hogy ez lenne a legjobb választás komolyabb videózásra.

[ Szerkesztve ]

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#19278) __H4X0R__ válasza Alu (#19276) üzenetére


__H4X0R__
senior tag

Mindenkinek szive joga, hogy milyen termeket vasarol, en azt mondom hogy probald ki azt eloszor ami erdekel, aztan utana vasarold csak meg, barki barmit mondd a forumon az csak egy otlet, tapasztalat ami utan erdemes lehet utanajarnod. Ahogy mar azt irtam, ha komolyan videozni akarsz, akkor az AF megoldasokat (amire az STM reszben ki van hegyezve, halk autofokusz motor, villamgyors fokuszalas stb..) ertelmet veszti, mert mindent a kezeddel allitasz, igy mar nem biztos hogy van ertelme megvasarolni azt a termeket. De persze, ha csak csaladi videozasokrol beszelunk, vagy lenyegeben nem "komolyabb" dolgokrol, akkor az is tokeletesen megfelel. Kezdesnek nem kell mindent egyszerre megvasarolnod - szerintem. Kezdd el valamivel es majd utana ugyis ki fog alakulni a sajat stilusod, ami utan a megfelelo obikat fogod a kesobbiekben megvasarolni.

www.kristofnagy.com

(#19279) copass válasza _seth_ (#19277) üzenetére


copass
veterán

Az tuti.Komoly videóra : FF L ML.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#19280) _seth_ válasza copass (#19279) üzenetére


_seth_
veterán

Full Frame, L-es obi, Magic Lantern, értem :D Kár, hogy a trióból eddig csak az ML van meg :D

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#19281) cOxeR válasza _seth_ (#19280) üzenetére


cOxeR
Ármester

No és pont az nem az ami a leginkább jó a komoly videóhoz. :)
Komoly videót komoly céleszközzel vesznek fel. :) Nem ML-el, turbóznak... aztán vagy megy vagy nem. ;)

(#19282) _seth_ válasza cOxeR (#19281) üzenetére


_seth_
veterán

Szerencsére nem videózok csak nagyon ritkán, a 32 giga is csak azért lett mert ma már elérhető áron van szerintem :)
Ugyanakkor videó nélkül is örülnék FF és L-nek is de még a jelenlegi aps-c-t sem használom ki.

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#19283) cOxeR válasza _seth_ (#19282) üzenetére


cOxeR
Ármester

Elérhető áron vannak már a kártyák, kivéve az ami extra gyors, no de a piacvezető termékek mindig drágák. :)

(#19284) Gondwana


Gondwana
addikt

(Csak vegyétek a naagy TLC memòriakàrtyàkat,aztàn majd lesz sìràs, amikor jön Pipacs bàcsi...)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#19285) copass válasza cOxeR (#19281) üzenetére


copass
veterán

mondjuk egy ilyennel?
canon digisuper 75 xs
1 : 1.7 at 9.3mm~331mm :Y

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#19286) cOxeR válasza copass (#19285) üzenetére


cOxeR
Ármester

:))

(#19287) daninet válasza copass (#19285) üzenetére


daninet
veterán

van ebből 9.3-930mm 1:1.7 :D

[ Szerkesztve ]

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#19288) copass válasza daninet (#19287) üzenetére


copass
veterán

ez is 1.7-et tud 300mm-ig. oszt még makrót sincs! :D

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#19289) taranis válasza daninet (#19287) üzenetére


taranis
addikt

Azon röhögtem, hogy a bhphotovideo.com-on 205613.95 USD az ára. Tehát hogy nem 205614.

colorizer.net

(#19290) *Ropi* válasza csacsi77 (#19269) üzenetére


*Ropi*
félisten

Két dolgot érdemes szem előtt tartani a memóriakártyákkal kapcsolatban: az egyik, hogy a sebességük szekvenciális érték, tehát nagy fájlok írása / olvasása során érhető el (a rawok 10-20-30 MB-os fájlméretei még nem azok, ezért lassabban írja / olvassa őket), a másik, hogy amíg a régi rendszerben a minimális szekvenciális érték volt megadva kártyasebességként a Class csoportban, addig az új rendszer szerint a maximálist adják meg...A marketingesek megint győztek, a kutatás-fejlesztés meg megint lustulhat... :W

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#19291) daddy9


daddy9
tag

Sziasztok!
Olyan kérdésem volna, hogy mit ajánlanátok bridge-ről tükörreflexesre váltás esetén:
- Canon,
- használt,
- olcsó,
- váz + kit objektív egyenlőre elegendő (vagy kit helyett valami szintén olcsó alap tudású objektív),
- főleg családi fotózásra (gyerek + kirándulás).
A keret szűkös, pont ezért igyekszem tájékozódni, hogy mit érdemes.
Én egy Canon EOS 450D-re gondoltam kit objektívvel, kevés expoval. Nem tervezek 2-3 év múlva másikat venni, ezért érdekelne, hogy mennyire rossz ötlet egy ilyenbe belevágni, vagy mindenképpen 500D/550D/600D vonalon kéne gondolkodnom?... Amúgy videózás alapvetően nem szempont a gép kiválasztásakor...

A segítségeteket előre is köszönöm!

(#19292) copass válasza daddy9 (#19291) üzenetére


copass
veterán

az első években úgyis kísérletezni fogsz meg gyüjtögetni obi,vaku,stb.
Én mindenképpen új vázat vennék, ami olcsó kitben aztán a többit majd hozzárakod apránként.
1100D ami teljesen jó kezdésnek és pár évig elleszel vele, ha bírja a költségvetés akkor 600D.
Használt váz nagy körültekintést igényel, vonj be hozzáértőt vásárláskor. nem szégyen az!:D

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#19293) E770 válasza daddy9 (#19291) üzenetére


E770
senior tag

használtan már nincs olyan nagyon nagy különbség árban a 450/500/550/... között,
szerintem a legnagyobb különbséget (videón kívül persze) a használható fényérzékenységi skálán találsz,
tehát az az ISO érték ami papíron írva vagyon, az a valóságban teljesen más képminőséget jelent (főleg proci generációnként)
kit obival (vakut mellőzve) ezt nagyon meg fogod érezni

(#19294) menyhartlevi


menyhartlevi
aktív tag

Sziasztok! Azt szeretném kérdeni, hogy hogyha veszek egy Canon EOS 600D-t, és ahhoz vennék egy külső mikrofont, akkor bármilyen jack 3.5mm-es mikrofon használható hozzá, egy eredetileg számítógéphez vásárolt is?

(#19295) *Ropi* válasza menyhartlevi (#19294) üzenetére


*Ropi*
félisten

Kondenzátormikrofonok használhatóak hozzá, de ha nem kifejezetten videomikrofont használsz akkor ne várj jó minőséget (belehallatszik a zoomolás hangja meg minden más egyéb is, pl. ahogy leng a vezetéke és nekiütődik valaminek, stb)!

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#19296) menyhartlevi válasza *Ropi* (#19295) üzenetére


menyhartlevi
aktív tag

Vagyis pl. egy ilyen használható hozzá? :))
Hangminőség nem fontos, fogadás miatt kell! :DD

[ Szerkesztve ]

(#19297) *Ropi* válasza menyhartlevi (#19296) üzenetére


*Ropi*
félisten

Milyen fogadás? Hogy működik-e vele? :N

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#19298) menyhartlevi válasza *Ropi* (#19297) üzenetére


menyhartlevi
aktív tag

Igen :DD

(#19299) *Ropi* válasza menyhartlevi (#19298) üzenetére


*Ropi*
félisten

Akkor mondd, hogy én azt mondtam, hogy igen és megspóroltad egy miki árát... :D

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#19300) menyhartlevi válasza *Ropi* (#19299) üzenetére


menyhartlevi
aktív tag

De most akkor igen vagy nem? :)
Oké kösz! :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Canon EOS DSLR topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.