Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Canon EOS DSLR topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:50:54

LOGOUT.hu

Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19269) csacsi77 válasza Alu (#19268) üzenetére


csacsi77
senior tag

Pedig pont a videózáshoz lenne ideális a 18-135 STM. A fókuszálásának 0, azaz NULLA hangja van, én nem is tudom hogy lehet így megcsinálni, de fantasztikus. A stabilizátort sem hallom, az is nagyon szépen teszi a dolgát. Az STM obikat amúgy teljes körűen a 650/700/70D vonalon tudod kihasználni, ott adnak csak folyamatos AF-et, de persze 60D-n is remekül működik leszámítva az előbbit. Próbáltam a 18-55 STM-et is, az is gyors és pontos volt hasonló hangtalan működés mellett. Ellenben a 40mm STM-nek van hangja, de erről csak olvastam, nincs személyes tapasztalatom.
Van 24-105-öm is. IS és USM-es is van benne, de vegyes érzelmekkel viseltetek iránta. Az IS baromi hangos (nem egy Tamron, de az STM-es obi után hallható) az USM pedig gyors is és pontos is, de használat közben semmivel sem nagyobb élmény, mint az STM.
A két obi között van minőségi különbség, de nem annyi, mint amennyivel az USM-es drágább az STM-esnél.

A memóriakártyáknál a gyorsabbat a sorozatlövéshez szokták ajánlani, ott jön csak elő az előnye a 30<->45 mb/s különbségnek. Videónál nincs jelentősége, a pár éves Samsung fullhd kamerába is class4-es kártya volt és ment rendesen.
Sandisk az ajánlott márka vagy egy jó Samsung (én Sandisket használok és nem volt eddig gond). A mai árak mellett mindenképpen class10-es legyen és ha videózol majd, akkor mindig kevés lesz a tárhely, szerintem egy 16 GB-ost vehetsz nyugodtan. Csak mindig ments le róla mindent, nehogy adatvesztés legyen. Itt általában a 8GB-os kártyákat ajánlják, de én a 16-ost venném.

Öreg fater megoldja!!!!

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Canon EOS DSLR topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.