Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Ryder62
üzenetére
FireGestures tud ilyet, csak ez nem Quantum-kompatibilis.
Képre rajzolok egy L betűt és már Lent is van. Kétféle mentés állítható be: Save As ablak, vagy bedobja rögtön a letöltések közé.
Majd jó lenne a Quantumhoz is hasonló, de még várok vele.
-
Kernel
nagyúr
válasz
balazs1956
üzenetére
Nemrég én is teszteltem a Sync működését, de ahhoz egy másolt profilt használtam. Létrehoztam egy új profilt is, arra ment a szinkron.
Később az újban végzett módosítások is felkerültek a szerverre, onnan a régi (másolt) profil is átvette.
Ahogy szó is volt róla, állandó kapcsolat szükséges, esetleg lehet nyomni még egy azonnali frissítést is (mármint az élő kapcsolaton belül), csak a biztonság kedvéért, ha nagyobb munkát akarunk a szerveren tudni. De egyébként is kiírja az utolsó szinkron időpontját.
Amikor egy profil először csatlakozik, összefésülést végez, vagyis a szerver nem semmisíti meg a profil meglévő kedvenceit és kiegészítőit. Ezután viszont beáll a szinkron.
-
Kernel
nagyúr
válasz
SteadyMan
üzenetére
Csak nemrég vettem észre, hogy a Firefox tud ilyet is (56.0.2):

Jó egyébként ez a Startmenü-féleség, lehet cserélni az ikonjait is, igény szerint. A Quantumot már levettem, arra nem emlékszem, hogyan néz ki ez a része.
Nagyítás egyéb dolgairól írtam itt korábban:
https://prohardver.hu/tema/mozilla_firefox_2/hsz_53189-53189.html
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
perecesek
üzenetére
Konkrétan itt van egyébként az FTP-szerveren: 56.0.2 64bit.
Most én is kénytelen voltam visszarakni, fültémával kapcsolatban pedig csak azért szoktam telepíteni az alábbit, hogy a fülek szögletesek legyenek:
https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/mx3/

(#53298) Pityu.
Ez csak a Prohardver sara, majd kijavítják. Volt már ilyesmi régebben is. Pont egem is megakadályozott a fenti kép feltöltésében, át kellett menni a Chrome-ba. Az is figyelmeztetett, de legalább engedte.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Fandango
üzenetére
Igényfüggő, mert én például monitoron vagy TV-n is használom, néha felnagyítok egy oldalt, máskor nem. De a monitor is 40 collos TV, amit lehet látni a kanapéról is (de azért szükséges lehet belenagyítani), utána közelebb ülve pedig csökkenteni.
Ehhez pedig megszoktam már a FireGestures, illetve All-in-One Gestures kiegészítőt, amivel nem csak mozdulatokat állíthatok be igény szerint, de több extrát is, mint például:
– Rátartással bal-jobb / jobb-bal kattintás --> zoom in / zoom out.
– Rátartással jobbklikk + görgő fel / le --> ugrás az oldal tetejére / aljára.Most hirtelen egyet találtam, ami tud ilyeneket, de alaposabban még nem tesztelve:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/gesturefy/
Viszont az utóbbi időben képek mentésére is beállítottam egy mozdulatot, ilyen opciót ebben nem látok.
-
Kernel
nagyúr
Ma majdnem kitolt velem a Budapest Netbank új fejlesztése. Letiltották a jelszómező beilleszthetőségét, most már a Ctrl+V kombinációval is.
Egyébként a Roboformot használom, viszont a kötelező jelszócsere során, a generált 20 tagú jelszót persze nem tudtam rendesen begépelni, már csak azért is, mert berágatott. Ha háromszor elrontom, akkor meg képes letiltani, ami külön kellemetlen lett volna.
Végül a generált helyett inkább egyszerűbb jelszót írtam be. Így sül el visszafelé egy fejlesztés, kénytelen voltam butább jelszót használni.
De most már úgy felbosszantott, hogy keresni akartam egy jelszócsillagokat teljesen megszüntető kiegészítőt. Otthoni gépen ne csillagozzon egyáltalán! Pláne az egyszer használatos kódoknál, értelmetlen.
Viszont, amiket próbáltam, vagy nem működött jól, vagy eltüntette a Firefox tárolt jelszavainak felajánlását is. Tehát ez egyelőre nem jött össze, de közben legalább találtam egy ilyet:
A csillagok eltüntetésére van bevált, nem elavult kiegészítő, ami kompatibilis a gyakran használt oldalakkal? Köszönöm előre is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Ice&Lime
üzenetére
Nem hiszem, hogy ez a megoldás, volt már itt a topikban több eset, amikor kiderült, hogy a fagyást más okozza.
Nekem például a GPU-RAM kevés volt a Google-térkép használatához, másoknak kiegészítőkkel akadtak gondjaik.
Probléma esetén célszerű lehet nulláról indulni, teljesen új profillal, nem pedig a régit frissítgetni. Vagy minimum kipróbálni egy új, üres profilt is a teszt kedvéért. Amellett maradhat a régi is.
Később át lehet vinni az új profilba a jelszavaktól kezdve mindent, ami kell, régi pedig törölhető. Vagy maradhat is, be lehet állítani, hogy többé ne jelenjen meg:

-
Kernel
nagyúr
válasz
frem1790
üzenetére
Ha jól látom, teljesen értelmetlen a veszteség, a Windows működése nem szükséges ahhoz, hogy lementsd az egész Firefoxot úgy, ahogy volt.
Én egyébként is lemásolom néha az előző hozzászólásomban említett mappát, de ha így járnék, egy másik oprendszerrel másolnám ki.
Ilyen célra van egy külön merevlemezem is, XP fut rajta, amit bármikor be tudok tenni a gépbe. Ha nem lenne, akkor telepítenék akármit, de nem hagynám veszni a Firefoxot (sem).
Ha pedig megvan a profilmappa, nagyon egyszerű a dolog, az új Windowsba csak át kell vinni, a régi böngészőt kapom vissza 1:1-ben. Kiegészítők, jelszavak stb. minden.
Különböző backup programokkal való kínlódásnak nem látom értelmét, noha jelenleg már 200 MB fölé hízott a profilmappám, de nehogy már gondot jelentsen az egész elmentése.
-
Kernel
nagyúr
válasz
forras2
üzenetére
Menteni nem is kell, normális esetben megjegyzi, beállításokat itt tárolja:
\Users\Felhasználó\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\
De előfordulhat olyan is, hogy hozzáférési, jogosultsági probléma miatt nem tudja írni a profil tartalmát, akkor viszont nem lesz elmentve.
Meg lehet próbálni, hogy a profilmappát átnevezed, programot elindítod, kreál egy teljesen új profilt. Ezután meg tudod nézni, hogyan viselkedik.
Természetesen az előző beállítások, könyvjelzők, kiegészítők, jelszavak stb. a régi profilban maradnak, tehát ha arra szükséged van, nem szabad törölni a mappát.
Új profil készítésének másik módja.
-
Kernel
nagyúr
válasz
gladius01
üzenetére
Hagyjuk ezt, nincs jogalapod visszabeszélni...
Bevállaltad, hogy virtuálisan provokáló, kezdetleges írással más fórumozókat idegesítesz, zavarsz, akkor azt is vállald be, ha valaki szóvá teszi!
Fórumetikett is van a világon. De el lehet menni a Facebookra is...
Bírom az ilyet, elnézést soha nem kérnek, arcátlankodnak, mindig nekik áll feljebb.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Steady74
üzenetére
Ilyenkor én rákeresek a bűnösre, bár lehet, nálad azt is átirányítja, de itt van például.
Egyebek mellett AdwCleaner programot is említik, ami a legegyszerűbb.
Csak nekem legutóbb a Chrome-ból nem vette ki a vírust, de mivel csak másodlagos böngésző, könnyen eltávolítottam, újratelepítettem, megjavult.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Skynet258
üzenetére
Amikor XP-ről átálltam Win7-re, én is variáltam ezzel, mert évek során hozzászokott a szemem az XP-típusú fontsimításához, ezért ugyanazt akartam viszontlátni (a böngészőben is), az utált ClearType nélkül.
Egyrészt kellett egy regfájl:
Windows Registry Editor Version 5.00
;Remove Segoe UI
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Fonts]
"Segoe UI (TrueType)"=""
"Segoe UI Bold (TrueType)"=""
"Segoe UI Italic (TrueType)"=""
"Segoe UI Bold Italic (TrueType)"=""
"Segoe UI Semibold (TrueType)"=""
"Segoe UI Light (TrueType)"=""
"Segoe UI Symbol (TrueType)"=""
;Font Substitution
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes]
"Segoe UI"="Tahoma"
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]
"FontSmoothing"="2"
"FontSmoothingType"=dword:00000001Ezzel lehet visszavonni, ha valaki úgy akarná:
Windows Registry Editor Version 5.00
;Restore Segoe UI
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Fonts]
"Segoe UI (TrueType)"="segoeui.ttf"
"Segoe UI Bold (TrueType)"="segoeuib.ttf"
"Segoe UI Italic (TrueType)"="segoeuii.ttf"
"Segoe UI Bold Italic (TrueType)"="segoeuiz.ttf"
"Segoe UI Semibold (TrueType)"="seguisb.ttf"
"Segoe UI Light (TrueType)"="segoeuil.ttf"
"Segoe UI Symbol (TrueType)"="seguisym.ttf"
;Remove Font Substitution
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes]
"Segoe UI"=-Valamint az alábbi ablaknál kinéztem XP-ből az összes beállítást, ugyanazt beállítottam a Win7-re:
Persze, ez is valahol registry beállítás, de ebben az esetben inkább ezt a manuális módszert választottam.
Végeredményben, noha magában a Windowsban maradtak részek, amire nem tudtam hatni, de a lényegesebb dolgok helyreálltak, beleértve a böngészést is.
-
Kernel
nagyúr
Böngészőben történő lejátszás mindenképp rossz hatásfokú, miután ilyenkor több szoftveres réteg épül egymásra, míg eléri a hardveres erőforrásokat.
Lehet próbálkozni a HTML5 lejátszóval, de csodát az sem tesz.
SMPlayer már hatékonyabb, csak az viszont nem a böngészőben működik:
-
Kernel
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Soha nem kedveltem az ilyen dolgokat, a Firefox nagyon egyszerűen hordozható, 1:1-ben:
Users\Felhasználó\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\
Az új Windowsban elég felnyomni egy frissen letöltött Firefoxot, bezárni, profilmappát cserélni, kész.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
A hardveres gyorsítást legjobban csökkentett módban lehet kikapcsolni, de akkor szinte használhatatlan a térkép.
A képméreten múlik láthatóan, ha leveszem az ablakot kisebbre, akkor kevesebb, full 1920x1200-on több:
Egyébként sem jöttem még rá, hová lett a GPU-használat, tegnap még mutatta (felső ablak), később már nem, de különbséget emiatt nem lehet érzékelni:
-
Kernel
nagyúr
válasz
BullZeye
üzenetére
Jobban szeretem így, 2,5 éve teljesen bevált az adott célokra. Google-térképhez pedig elővettem a Chrome-ot, azon meg tudtam nézni, amit kell.
Ha engedélyezem a lapozófájlt, korábban jött a HDD-darálás, lassulás, későbbiekben pedig az SSD-t sem akartam ezzel nyírni.
Az is kiderült, hogy 4 GB RAM-ra jobb nekem a 32 bites Windows, mert hiába kevesebbet lát belőle, mint a 64 bites, viszont kevesebb RAM-ot foglal maga a rendszer. Így be lett bizonyítva (Process Explorer), hogy végeredményben több szabad RAM marad, egyéb célokra.
Még a Firefox is úgy van beállítva, hogy nem cache-el az SSD/HDD-re. Ennek van egy olyan mellékhatása, hogy a Youtube videók elkezdik feltölteni a RAM-ot, majd egy ponton figyelmeztet a Windows, hogy tele van, zárjak be programokat.
És akkor mi van, bezárom, ennyi... kezelhető a dolog.
(#42796) ceia
Elképzelhető az is,1920 x 1200 a monitor.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Kernel
üzenetére
Később tesztelgettem még, következő a lényeg. A térkép használata közben 600 MB fölé megy a grafikus memóriahasználat.
Ha az UEFI-ben 256 vagy 512 MB-ot adok neki, az kevés, mert hiába lenne még virtuális tartalék, az nem jó neki. Lehet, ebben az is szerepet játszik, hogy a lapozófájl is le van tiltva, vagyis minden szabad helyet elfoglal a rendszer a fizikai RAM-ban, ami itt összesen csak 4 GB (Windows eleve csak 32 bites).
Ahol a görbe letörik, ott lerohadt a Firefox:
Itt egy másik ábra, 1 GB dedikált GPU-memória dacára kevesebb tartalék jelenik meg (magasabban van a görbe), mégsem tudtam lerohasztani:
Tehát úgy néz ki, a zavartalan működéshez (ezen a hardveren) 1 GB dedikált memória szükséges, 512 MB kevés:
-
Kernel
nagyúr
válasz
csferke
üzenetére
Szerintem rossz nyomon jársz (bővítményekhez nincs köze), egyébként a Firefoxot lehet indítani csökkentett módban is, de akkor a hardveres gyorsítás teljes hiánya miatt a térkép szinte használhatatlan lassúságú.
Van lehetőség új profilt is készíteni, ami alapértelmezett "szűz" beállításokkal fog futni. Ezt mondjuk én azért csináltam, mert akarok majd egy teljesen új Firefoxot konfigurálni, tiszta lapról indulva:

Profiles.ini:
[General]
StartWithLastProfile=0[Profile0]
Name=Régi
IsRelative=1
Path=Profiles/jjjtgfps.default
Default=1[Profile1]
Name=Új
IsRelative=1
Path=Profiles/ydkki1bc.new---------
Az általad tapasztalt jelenség, a feketedés nálam mindig is fennállt, mióta egy Intel iGPU alaplapot használok. Chrome jobban tűrte, ezért a térkép használatához mindig azt vettem elő.Most azt csináltam, hogy a BIOS-ban (UEFI) a GPU Shared RAM értékét Auto-ról felnyomtam 1GB-ra, a próba kedvéért. (De nekem összesen csak 4 GB RAM van.)
Elkezdtem tesztelni az utcanézetet. Néha ugyan beugrott fekete rész is, de rögtön fel is töltődött képtartalommal, nem halt le. Úgy tűnik, most jól bírja.
Process Explorer:
Mindent összevetve, szerintem itt a GPU-memóriaigény növekedett, azért fekteti ki géped.
-
Kernel
nagyúr
válasz
egykori
üzenetére
Akkor hátha így: https://support.mozilla.org/hu/questions/943420
-
Kernel
nagyúr
válasz
Johnny Cage
üzenetére
de nálam sajnos a probléma továbbra is változatlanul megvan. és ha nálam megvan, akkor másnál is megvan.
Attól függ, milyen hardveren, nekem nincs ilyen gondom. Más gondom van, tegnap óta a Youtube Center Greasmonkey script nem működik rendesen. De próbáltam más scripteket is, minddel akadnak bajok, mintha megváltoztatták volna magát a Youtube-oldalt, vagy nem tudom, mi van.
Ráadásul most már rendszeresen fagy Flash-bővítmény is. Például átviszem az egeret a videó felett, ha közben véletlenül rágörgetek, akkor megállhat minden. Utána már csak a Feladatkezelővel tudom kilőni a Flash-t.
-
Kernel
nagyúr
válasz
looser
üzenetére
Megoldható, de az oldal szélességét lemértem egy képernyővonalzóval, 1000 pixel. Ezt átírtam a lenti parancsfájlban, mert a 900 egyébként is túl szűknek tűnt, máshol is.
Onnan kezdve jobban mutat, az 1920x1200-as monitoron is:
Egyébként, ahogy követtem mostanában a fórumot, más megoldásokra nem nagyon emlékszem, hogy láttam volna. Persze nem kizárt, hogy van.
-
Kernel
nagyúr
válasz
looser
üzenetére
Greasemonkey scriptet lehet éppen találni:
http://userscripts.org/scripts
Keresőbe beírjuk: center align
Találunk egy ilyet:
http://userscripts.org/scripts/show/54661
Alapból csak két oldalt kezel:
http://*.wikipedia.org/*
http://*.spiegel.de/*De be lehet állítani más oldalakra is, én legalábbis eggyel teszteltem most. Ez persze nem garantálja, hogy minden oldallal kompatibilis.
A Wikipédiát összehúzza középre, tulajdonképpen ez se rossz, mert széles képernyőn így jobban olvasható. Esetleg a kódba is bele lehet nyúlni, ha a szélességet szeretném változtatni:
// ==UserScript==
// @name center page layout // Seiten-Layout zentrieren
// @namespace http://userscripts.org/scripts/show/54661
// @description Add and remove pages at your leisure. // I've found the script useful on Wikipedia since it shortens the lines, increasing the readability of articles.
// @include http://*.wikipedia.org/*
// @include http://*.spiegel.de/*
// ==/UserScript==
document.body.setAttribute('style', 'width: 900px; position: absolute; top: 0px; left: 0; right: 0; margin-left: auto; margin-right: auto;');A találatok között láttam egyébként egy Index-fórum scriptet is, ha valakit érdekel, ezt még nem próbáltam ki:
-
Kernel
nagyúr
válasz
üzenetére
Régebben én is lementettem egy filmet a videótárból, egy olyan programmal, ami lényegében a hálózati kártya adatforgalmát "lehallgatva" szűrte ki a videostream-et, de az (akkor még) titkosítatlan volt.
Hasonlóan, vannak (legalábbis, amikor én teszteltem) RTL Klub híradók, Fókuszos anyagok, ami titkosítatlan, simán letölthető, de amellett vannak az RTL MOST anyagok, ami jogvédett, titkosított adatfolyam, így legfeljebb képernyőről rögzíthető.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Gedeon31
üzenetére
Silverlight, gondolom jogvédett, titkosított adatfolyam ez is, mint az RTL Klubnál. Kiegészítőről nem tudok, de képernyőről rögzítettem már ilyet. Van egy kis program, amit fórumozásnál is szoktam használni, képek mentéséhez:
http://www.faststone.org/FSCaptureDetail.htm
De ez fizetős, illetve találhatók más screen-recorder programok is, ingyenest nem tudok. (Most arról nem szólnék, hogy torrent-megoldás stb.)
-
Kernel
nagyúr
válasz
KaiotEch
üzenetére
Itt a kulcsszó a "lehet", ugyanis másoknál, mint például nálam is, gyakorlatilag panaszmentes. Az új gépemen már darálás sincs, mióta 4 GB RAM-mal használom (HDD-re tárolás tiltva).
Igaz, említettem párszor, hogy beágyazott Youtube ablaknál néha lefagy, de más hibát hirtelen nem tudnék mondani. Ez is kezelhető, ilyenkor kilövöm alóla Flash plugint. Hacsak a legutóbbi frissítés nem javít ezen is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
KaiotEch
üzenetére
Én már akkor engedélyeztem a PDF-olvasót, amikor még letiltott béta változatban szerepelt a böngészőben, azóta is-is módon használom.
Sok esetben megfelel a célra, vagyis használom. Ha mégis inkább a Windowsban társított programmal akarnám megnyitni, a jobb felső letöltés gombbal, egy kattintással lementem. Ekkor a Download mappába kerül, amit a Total Commanderből kapásból elérek, mert ott viszont a kedvenc mappák között szerepel ("csillag" a fejlécnél). Utána a fejlécen történő kattintással időrendi sorrendben felülre hozom, ez azért számít, mert így nem kell keresgélni.
Tehát elég gyorsan megy, nyilván én sem szeretem körülményeskedéssel szívatni önmagam, de ez nem vészes.
-
Kernel
nagyúr
válasz
creed33
üzenetére
Én mondjuk nem szoktam oda bejelentkezni, de más lapokon tapasztaltam már, hogy beágyazott Youtube-ablaknál néha lerohad a böngésző.
Gyors megoldásként annyit szoktam tenni, hogy a Feladatkezelővel (illetve én a Sysinternals Process Explorert használom, de mindegy), kilövöm a Flash Plugin folyamatot. Vagy régebben Plugin Container néven futott.
Ettől a videóknál kiírja, hogy a bővítmény összeomlott, de legalább a böngésző megy tovább. Sőt, oldalfrissítés után a video is működik.
-
Kernel
nagyúr
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Mert átirányít a https://www.google.hu oldalra. Ha a címsorban átírod http-re, bejönnek a sárga találatok.
Vagy, ha a könyvjelzősávon lévő parancsikonról indítom a http Google oldalt, akkor sem irányít át, igaz én közben itt is átírtam:
c:\Program Files\Mozilla Firefox\searchplugins\google.xml
A fájlon belül összes https -> http csere. De ettől még a jobboldali keresősávból továbbra is átirányít, ez egy ideje alapértelmezett a Firefoxnál.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
Az előző képpel én csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy nálam egy nagy üres hely van ott, ahol másnak például nem:

Az viszont igaz, hogy nálam elég lassan töltődik be a FF a merevlemezről (bár ez sem így volt eleinte, friss Windows-telepítéssel), de inkább kivárom, míg elindul, nem olyan vészes. Utána viszont gyorsan működik, a RAM-ban terpeszkedhet, ameddig tud.
Beállítottam a -1 értéket is, amiről már szó volt:
-
Kernel
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
Fából vaskarika, szerintem. Ha egy számítógépben kevés a RAM, akkor eleve nincs miből RAM-disket csinálni.
Ha egy számítógépben sok a RAM, akkor meg felesleges, mert amíg a böngészőt be nem zárom, addig úgyis ott figyelnek az adatok a RAM-ban. Ez önmagában gyorsítja a böngészést, hiszen tényleg nem kell mindent ismét letölteni.
Ezt a memóriaszemetet lemezre tárolni felesleges, sőt épp az a jó, ha a böngésző bezárásakor ezek eltűnnek. Mióta szélessávú Internet létezik (bekötötték nálam a UPC Broadband-et 1999-ben) én akkor kezdtem úgy beállítani az IE böngészőt, hogy bezáráskor ürítse a temp mappát, ettől rögtön felgyorsult minden.
Fel nem foghatom, hogy ezt a Temp szemetet minek átirányítani a RAM-ba, egy külön dedikált területre. Korábban, betárcsázós netnél még legalább volt is értelme a lemezcache-nek.
De én például mit irányítanék át RAM-diskre? Nincs is mit:
about:cache
-
Kernel
nagyúr
Mindent le lehet vele, mert rá klikkelsz és kész.
Ezzel is (gyakorlatilag) bármit ki lehet jelölni, megsemmisíteni:
https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/elemhidehelper/
Bár most is kiírta a winfos, h kevés a memória? Lehet azért, mert lejjebb vettem a lapozófájl méretét?
Biztos, hogy azért. Nekem is szokásom, hogy csökkentem, vagy le is tiltom, csak akkor számolni kell vele, hogy egyszer elfogy, így tehát ennek RAM-bővítéssel lehet elejét venni.
De ezt a gyerekes winfosozást inkább hanyagolni kellene, ilyen hozzászólásokra én például gyakran nem is reagálok. Gamer-gyerekek már 15 éve is így köpködtek a Win98-ra, csak a Windows azóta már jócskán kinőtte a gyermekbetegségeit. Hogy valaki nem tudja kezelni, vagy hibás vasra pakolja fel, arról ki tehet...
-
Kernel
nagyúr
válasz
mrszitya
üzenetére
Ez így van, én is mióta 4 GB RAM-mal használom, lapozófájl letiltva, HDD-re tárolás letiltva, nagyon kezes lett a FF.
Nincs darálás, lehet nyitva rengeteg fül és ablak. Amint bezárom a böngészőt, abban a pillanatban elszáll a memóriából, ilyenkor sincs az a hosszas darálás, mint a másik gépemen.
Más kérdés, amikor ahány Youtube-fület megnyitok, az annyival növeli a foglalást, amennyi a letöltött video mérete, miután így tisztán a RAM-ban tárolódik minden. De ez a Chrome-nál is hasonlóképp, és egyébként elég sok videót kell ahhoz megnyitni, hogy telítődjön 4 giga, eddig még nem bírtam kiakasztani.
Annyiban szívatott meg mostanában párszor, hogy elkezdek görgetni egy oldalon, ahol van egy beágyazott Youtube-video, amint felé kerül a kurzor, abban a pillanatban lefagyott.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Koga777
üzenetére
Csak ehhez a részéhez tudok hozzászólni:
ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/
vagy:
http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/
Amelyik szimpatikusabb.
-
Kernel
nagyúr
válasz
London26
üzenetére
A Windows-tűzfal legkevésbé szól bele ilyenekbe, akkor már inkább egy szolgáltatói korlátozás, tűzfal, gondolok itt olyasmire, amikor egy mobilszolgáltató a képeket például megtömöríti egy kicsit, utána az előfizető csodálkozik, hogy nála szemcsés a kép, ami máshol pedig jó. Régebben legalábbis előfordult ilyen panasz, amikor kezdetben szűk volt a kapacitás.
Firefoxot én nem akartam elpiszkálni, de az általam úgyse használt IE8 (Win7, 32 bit), simán vette az akadályt:

-
-
Kernel
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
A böngésző gyorsítása és az Adobe Flash Player által használt gyorsítás két külön dolog, szerintem. Itt van például egy videó és egy cikk, csak amit most hirtelen találtam, és a böngésző gyorsaságával foglalkoznak:
http://www.youtube.com/watch?v=HQeuU_eK52Y
http://www.tomshardware.com/reviews/firefox-15-safari-6-web-browser,3287.html
Más kérdés a HTML5, ami natív videolejátszással működik, száműzve végre az Adobe-függést.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Az csak akkor módosulna, ha valaki nem 1:1 méretben nézné a képet, hanem kicsinyítve vagy nagyítva. PNG meg veszteségmentes, így rendesen átjön. De a JPG jellegzetes torzítását is, ami a veszteséges tömörítésből adódik, bizonyára felismerik a rutinosabbak.
Egyébként korábbi frissítésnél én is találkoztam azzal a kellemetlen jelenséggel, amikor még a menü is homályos lett. Azt a hardveres gyorsítás kiiktatása helyrehozta, de későbbi verziónál már erre nem volt szükség.
ClearType-ot én hiába hangoltam, sehogy nem tudtam megszokni. Nem azt mondom, hogy rosszul néznek ki vele a weboldalak, mert mondható még esztétikusnak is. Engem mégis zavar, ha nem teljesen élesek a betűk (kijelző 1920x1200).
Úgyhogy maradtam inkább ennél:
-
Kernel
nagyúr
válasz
HZoli87
üzenetére
Milyen élességről beszélünk, én soha nem bírtam azokat a ClearType fontokat, ami a képen is látható. Nálam nincs ilyen, noha én is telepítettem a frissítést, a hardveres gyorsítás is aktív.
Viszont a Win7-ben száműzve lett a ClearType (ha nem is lehetett teljesen), de én csak a szabványos fontsimítást állítottam be, registrybe áthozva a WinXP-ből átvett beállítást.
Ezért van az, hogy alábbi képen a nagybetűk szépen simítottak, de a kisbetűk sem romlanak el:
Összehasonlításként a teljesen kikapcsolt fontsimítás, a recés betűkkel:
-
Kernel
nagyúr
válasz
myke01
üzenetére
Titkosított adatfolyam (DRM, Digital Rights Management), TV2-nél is így megy, csak az talán nem Silverlight, ha jól rémlik. Csak képernyőmentéssel tudod levenni, amire lehet találni többféle, általában fizetős programot. Screen Capture néven kereshető például.
Van egy kis program, amit én screenshot, és azzal kapcsolatos egyszerűbb műveletekre szoktam használni (kivágás, rajz, homályosítás stb. ami fórumozás közben is praktikus), nemrég ezzel mentettem egy RTL-es videót is, mert mozgóképet is levesz:
http://www.faststone.org/FSCaptureDetail.htm
Shareware egyébként.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Orton96
üzenetére
Volt, hogy pont akkor telepítettem új Windowst többször is (nyilván nem mindennapos, csak egy új géppel szórakoztam akkoriban), egyszer megyek a FF-honlapra, épp akkor el volt tüntetve a nemzetközi letöltési oldal. Csak az angol linket találtam, de ez csak egy átmeneti állapot, karbantartás lehetett, mert pár nap múlva néztem, ismét ott volt minden.
-
Kernel
nagyúr
Nemrég is volt ilyen panasz, de csak annyit tudok hozzátenni, hogy ilyen hibát egyébként a webszerver túlterheltsége szokott okozni (vagy a nagyon lassú kapcsolat, távoli proxy), amikor nem tud betöltődni a CSS stíluslap, amit nagyobb látogatottságú site-oknál külön szerver szolgáltat.
Hogy miért jelentkezik Win8-as gépeken ilyen hiba, az egyelőre rejtély.
-
Kernel
nagyúr
Chrome-ra is temérdek plugin létezik, sőt sok fejlesztő FF és Chrome-ra is elkészíti ugyanazt. A kérdés inkább az, van-e kedve valakinek ismét belakni, konfigurálgatni egy új böngészőt, keresgetni hozzá a kiegészítőket stb. Nem azt mondom, hogy akkora nagy feladat, de egyrészt van a lustaság is, illetve vannak kevésbé rutinos felhasználók is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
flash-
üzenetére
Annyit vettem észre, hogy a Chrome jobban eszi a memóriát, amikor már sok lap van nyitva. Pláne, ha azok Youtube oldalak.
Maga a sebességi különbség a mai processzorokkal szerintem nem érzékelhető, én még a G550-et sem bírtam eddig kiakasztani, böngészővel és hasonlókkal, pedig ez csak egy Celeron 2x 2,6 GHz.
Ami érdekesebb, hogy HDD használata esetén darál-e a gép, lassítva ezáltal a böngészést, de én például letiltottam a lapozófájlt is, FF-cache sincs nálam.
Vannak ugyan, akik a FF cache-t átirányítják RAM-diskre, bár nem tudom, minek gyűjteni a szemetet. Amíg a böngészőablak nyitva van, addig úgyis tárolja a RAM-ban az oldalakat, teljesen felesleges azt még külön átirányítani RAM-diskre is, vagyis duplán foglalni a memóriában helyet. Sőt, képesek külön lementetni a RAM-disk tartalmát (a szemetet!), a gép leállásakor.
Szerintem meg pont úgy jó, hogy amikor bezárom az ablakot, szálljon el minden hulladék. Úgyis letöltődik később pillanatok alatt, amikor ismét elkezdek böngészni, ez még egy 5 megás ADSL-en sem okoz semmi gondot.
Mindezt csak azért részleteztem, mert másik topikban is volt erről szó, azóta sem értem, hogy egyesek miért csinálnak ilyeneket. Én már 10+ évvel ezelőtt is úgy állítottam be az IE-t, hogy a böngésző bezárásakor ürüljön a Temp mappa, mert így működött minden a leggyorsabban. Legalábbis, mióta szélessávú Internet létezik.
Végeredményben továbbra is a Firefoxot szoktam használni, megszokás miatt is, beállított kiegészítők stb. nemrég pedig találtam hozzá egy tetszetős skint, ez is nyomott a latban, hogy esztétikailag ezáltal kellemes lett.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
Nem tudom, az alábbi alkalmas-e, de én egyszer olyan kiegészítőt kerestem, ami az Adobe Reader jól ismert markolóját hozza be a böngészésbe. Nem csak képeknél, hanem általában. Az egér görgőjével volt némi problémám, bár az egeret időközben lecseréltem, de attól függetlenül is gondoltam már régebben ilyen markolós cuccra, hogy jó lenne.
Másik fórumon ajánlották, azóta is használom:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/grab-and-drag/
Beállításait célszerű egyéni igények szerint belőni. Tud még mást is, például ha megdobom az oldalt a markolóval, akkor gördül tovább, "magától". Bár ezt annyira nem szoktam kihasználni. Sarokba tesz egy ikont is, amivel ki-be kapcsolható:

-------------------------------------
Előző hozzászólásomban rossz a link, javítva: -
Kernel
nagyúr
-
Kernel
nagyúr
válasz
nokamiki
üzenetére
Így már sejtem, akkor szokott így kinézni, amikor túlterhelt a webszerver, vagy igen lassú a kapcsolat, nem töltődik be a stíluslap, hanem csak egyszerű kék szöveget látni, az egész oldalon.
Néha az Indexen vagy Origón is lehet ilyet látni, átmenetileg. Vagy akkor is lehet ilyen, amikor egy távoli proxy-szerveren keresztül haladva, belassul az Internet. Például anonym proxy megoldást telepít valaki és véletlenül bekapcsolva marad.
Internetkapcsolat sebessége rendben van? T-Home, akkor az gondolom nem mobilnet, hanem ADSL vagy kábel.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Narancs
üzenetére
Van egyszerűbb lehetőség is. Címsorba: about:support
Tehát a könyvjelzők stb. megmaradnak, viszont a kiterjesztések és beállítások elszállnak, mintha friss telepítés lenne. Profilmappa mérete nálam például 50 MB-ról 15-re esett vissza.
Persze, én elmentettem a teljes profilt, és később vissza is állítottam, amikor ezzel kísérleteztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Mosanke
üzenetére
XP-t használsz eszerint, a két elérési út közül egyikben van a profil, a másik nem szükséges. Nem tudom most megnézni, hogy melyik a profil XP-ben, de meg lehet ismerni a tartalmáról.
Legegyszerűbb szerintem, ha telepítesz egy frissen letöltött Firefoxot, bezárod, lecseréled a profilmappát, utána lehet indítani. Először ellenőrzi a pluginverziók kompatibilitását, utána működik.
Árulkodó egyébként a profil-mappa mérete is, bár ez függ a telepített pluginoktól is stb. A másik mappa kisebb.

-
Kernel
nagyúr
válasz
Sabber
üzenetére
Úgy érted, hogy a görgő lenyomására megy nálad (vagyis középső gomb)? Talán erről van szó:
Én egyébként jobbat tudok, egy Gesture programot használok régóta. Úgy állítottam be, hogy jobbgombbal húzok egy vonalat jobbra, balra, le vagy fel, ettől függően új lapon nyitja a linket, visszalapoz, lapot bezár, vagy előre lapoz.
Nagyon kényelmes így böngészni. A középső gomb (görgő) pedig nálam Alt+F4 (kilépés a programokból).
-
Kernel
nagyúr
Kérdezted privátban, de fogalmam sem volt hogy mit nem találsz, mivel nem tudtam a témát (sok topik van a fórumon, ahova írtam már). De ha a Firefoxról van szó, én például eleve nem használom komolyabb dolgokra a Windows Intézőt (gondolom, azzal kerested), hanem a Total Commandert, természetesen a rejtett fájlok megjelenítésével, és akkor meg kell lennie:
C:\Users\Felhasználónév\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\
Tehát legegyszerűbb az Firefox mappa komplett cseréje, bár ezen belül van egy Crash Reports nevű mappa is, amit nem fontos átvinni. De nem is árt, úgyhogy mindegy.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
De mit mutat a kiegészítők listájában, letiltódott?
-
Kernel
nagyúr
válasz
HUNCHUT
üzenetére
Én mindig így viszem át a Firefoxot egyik Windowsból a másikba:
- Az újban először telepítek egy új Firefoxot. Azt rögtön bezárom.
- Utána az új profilt, amit felrakott, komplett törlöm.
- Bemásolom helyette a régit.Így 1:1-ben visszakapom a régi állapotot. Ami Windows újratelepítésnél nem egy hátrány, hogy legalább ezzel nem kell szórakozni.
Win7-nél annyit kell megjegyezni, hogy a Roaming\Mozilla alatt kell keresni a profilt.
-
Kernel
nagyúr
Bekapcsolható, de oda is van írva, hogy "ha lehetséges", vagyis feltételes.
Én akkor szembesültem ezzel, amikor Win7 64 bit után áttelepültem Win7 32 bitre (egyéb, programkompatibilitási kellemetlenségek miatt). A Firefoxban ekkor makacsul megjelentek a ClearType fontok, amit pedig a Win7 felületéről már kiirtottam (már amit lehetett).
Mint kiderült, neten is utánaolvasva, a hardveres gyorsítás ebben nyilvánult meg, hogy automatikusan engedélyezte a ClearType fontokat, még a fórumok szövegében is (PH, Index), és más weboldalakon is. Nem azt mondom, hogy nagyon csúnya lett volna, bizonyos szempontból még egész jól is nézett ki, de engem mégis zavart. XP-n sem volt ilyen gond egyébként, vagyis nem jelent meg a ClearType.
Tehát erre javasolták a hardveres gyorsítás kikapcsolását, ami igaz is volt (újraindítást igényel), ezután ismét "normális" betűket láttam a fórumokon (is).
Most telepítettem én is a 17.0.1-et, így jelenleg hiába állítom be a hardveres gyorsítást, szerencsére nem látom a ClearType fontokat.
-
Kernel
nagyúr
Én nem kérdezni akarok, csak mostanában teljesen meg vagyok lepődve, hogy milyen jól kidolgozott skinre akadtam véletlenül. Pedig régóta használom ezt a böngészőt, de csak az alaptémával. Erre most újjászületett:
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- TCL LCD és LED TV-k
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- További aktív témák...
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

KAMI911