Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
CharlieDrop
veterán
-
Cs.I.T.
csendes tag
Valószínűleg nem a gyorsítótárazással van a probléma. A linuxosmintes repókban egyelőre még csak a 44.02 verzió van meg, és ezzel bárhogy próbálkoztam a facebook egy idő után beakasztotta úgy böngészőt, hogy hiába zártam be az ablakot a processz futott, és 100% körül használta a cpu-t, csak processzkezelő parancsal lehetett terminálból kilőni. (kill processzazonosító, v killall firefox) És ezen nem segített a gyorsítárazás kikapcsolása sem. Pontosabban a gyorsítótár méretének 0-ra állítása, mert kikapcsolás opciót én nem találtam.
Nekem az jelentette a megoldást, hogy letöltöttem a Mozilla oldaláról linuxos 45-ös verziót és kicsomagoltam külön mappába, onnan futtatom, és most jó. Persze a rendszer konzisztenciája szempontjából és biztonsági szempontból is talán nagy merénylet ez, de már nagyon idegesített a dolog, ezért inkább kockáztatok...
-
Songo
senior tag
A gép konfigja csak erősödött az elmúlt években. i7 proci 16giga ram. viszont napról napra idegesítőbb az akadása. nem magyarázat.
ha csak a facebook van megnyitva ugyanazt csinálja mintha másik 15oldal mellé nyitnám meg. Viszont 30-40oldal nem csinál ilyet ha nincs face mellette.Már leszedtem a kamera modult is amit felrakott de nem :S
-
-
DS39
nagyúr
reklám az elején, amit blokkoló miatt nem látsz?
én nem tapasztalok ilyet, ABP-szal semmilyen reklámtevékenység nincs a YT-on.
amúgy a 20-as verziójú Flash playerrel eléggé energiatakarékos lett a YT, egy fullhd videó alig 10%-ot használ a prociból, a korábbi 20-25 helyett.
őszintén megmondom pártolom a html5 fejlődését, de videólejátszóként csak mobilplatformon látom értelmét, pc-n sokkal többet eszik és engem pl zavar, hogy YT videót ha kirakok full screenbe, elsötétül a kép, majd utána lesz látható, tehát nem azonnali a váltás, mint a flash player esetében. -
Greasemonkey-val biztosan, csak legyen aki megírja a scriptet hozzá. Én olyanra használom, hogy itt a lapcsaládon minden fórumra mutató linket az itcafe-n keresztül nyisson meg. Tehát ha hozzászólásban van másik fórumposztra mutató link, az mindenképpen az itcafe fórumon nyílik meg nekem, függetlenül attól, hogy eredetileg prohardver, logout, gamepod, vagy akármi volt a linkben.
Nagyjából a Te elképzelésed is hasonló, csupán a találati linkek célját kellene scripttel módosítani.
szerk.:
Közben előttem kaptál is egy választ, azzal csupán annyi pici gond van - ha jól sejtem -, hogy ehhez be kell jelentkezz a gugliba, vagy pedig minden alkalommal külön be kell állítsd. Ha tévednék, akkor elnézést. -
IstvánLászló
őstag
Úgy korrekt szerintem ha megteszem mert szerintem kicsit off volt, de remélem ide illő témát írtam válaszomban és nem szerepeli akartam mert nem szokásom és nem is lesz.

A lényeg itt rendes segítőkész kollégák vannak és nem szeretném hogy valaki haragudjon-rám.(#44628) daimonion
ésőbb tudok válaszolni ha tényleg érdekel de idevaló a téma mert számomra is érdekes.
A lényeg itt kollégákat is érdekli majd nem akarok off -olni. -
IstvánLászló
őstag
Most tudtam megint gép közelbe kerülni csak intéztem pár dolgot és ezért most tudok válaszolni.
Köszönöm a kedves hangvitelű megszólítást.
A válaszomat igyekszem tömöríteni de a róka késztet írásra amennyire csak tudom, szerepelni nem áll szándékomban esz hangsúlyoznám ki most.
A lényeg a gőgösnél régebben még kikapcsolható volt a ne követhesse hogy hol járunk éppen, de ez nem így működik már régóta.
A múltkor itt kértem segítséget és egy kolléga segített is rajtam és beidézném amit írtam, "nem-tudom rábírni hogy lejátssza, youtube videókat hd-ben csak 360-ban engedi", és azóta miden jól működik.
A lényeget ezután kezdtem érteni gépemen 720-HD nézése közben zene semmi csiribiri CPU időt használja 20-30%-ban nálam nemgond ez a szerencsém.
A régebbi gépekkel rendelkezőknél már igen más a helyzet stabilan 100%-on használja ki, gépüket, úgyhogy ép hogy megy rajtuk.
A fejlesztőknek jelezték gondolom és szólhattak sokan fórumukon hogy akad a róka és úgy gondolták mert igazuk van szabad net-ért dolgoznak javítanak a rókán, hogy mindenki nézni és halhatni tudja a videókat és tényleg le a kalappal előttük.
A róka szinte minden héten frissíttet és mostani verziója 41.0.2 és mindenki megkapta a lehetőséget hogy régebbi és új géppel is örömmel képpel együtt nézni és halhatni is tudjon zenét és szórakozni tudjon.
A múltkor itt kértem segítséget csak 360-ban működik, nem korlátozás volt.
A lényeget írom mert így korrekt, róka bővítményeit nem ismerem mert rengeteg van, rókát olvasásra és zeneszámok maghallgatásával használom ennyi.
Zárom a soraimat tényleg és köszönöm a türelmet is hogy hozzá szólhattam a rókával kapcsolatban.
ÜdvA 3rd party dolgokat nem étem
-
vlevi
nagyúr
De ha minden bongeszo ugyanaz, akkor mire a sokféle bongeszo?
Peldaul az Opera is ugyanazt a blink motort hasznalja, mint a chrome. Úgyertem, ha a blink motor valamit szarul csinal, zabalja a memoriat, instabil, akkor az osszes arra epulo browser ilyen lesz. Most legalabb van valasztasi lehetőség, ie, ff, chrome,... -
kispx
addikt
Mert sikerült minden sz@rral a weboldalakat telenyomni: 1000 összekókányolt js (különböző librarykkal), ilyen-olyan megosztás gomb, disqus kommentrendszer, facebook kommentelési lehetőség, csillogó-villogó reklámokkal is telekellet nyomni a weboldalakat, ezek mellett különböző, analitikai, tracking lehetőségek is vannak, amiket a felhasználó nem is lát. A Flasht már meg sem említem.
Ilyenkor szoktam a about:config-ban kikapcsolni a javascriptet. Eredmény 7 lappal a 200 MB-ot el sem éri a böngésző memóriaigénye. Csak egy kicsit a 2000-es éveket idézi a böngészési élmény.
-
Ryder62
őstag
Első körben:
Standard skinre vissza, kb 200 könyvjelző törlése, kiegészítők, bővitmények letiltása ami nem kompatibilis meg ilyesmi és az egész gyorsítótár hóbelevanc törlése mindenestül. Ez vagy eltartott 4-5 percig szóval volt ám szemét.
Nekem az egyik bajom az volt hogy néha felpörgette a procit és 30-40%-on járatta.
Természetesen a legfrissebb 41.0
Majd meglátom mi lesz az eredmény.
-
myke01
senior tag
-
-
netpeti98
addikt
Igazad lehet, a kép alja kicsit homályos nálam. Ha a legújabb Firefox verziót használja, akkor viszont vagy a javascript van letiltva, vagy valamelyik kiegészítő okozza.
Szerk.: Francba, letiltottam a Javascriptet és ilyen lett, visszakapcsoltam a Javascriptet és ilyen maradt

-
RedCactus
senior tag
-
SP4C3
veterán
-.-
Najó. Fejezzük ezt be! Lényeg, hogy néha sokkal jobb a flash, abból is a régebbi verziók, mert az újabb verziók is ugyanott vannak erőforrásigényben, mint a html5 (16+).
Néha (ha legalább negyedik generációs intel platformja van a felhasználónak), viszont jobb a html5.Legtisztább egy task manager-es teszt mind a kettő lejátszón és ott látszik. Ha meg nincs gond a lejátszással, akkor békén kell hagyni.

-
kispx
addikt
Az e10 nem a többszálas (multi-thread) feldolgozást fogja megvalósítani, hanem a több processzes feldolgozást (folyamat). Ez oprendszer szinten két különböző dolog. Javítani meg annyiban fog, hogy ha több tabot nyitsz meg, akkor több processzormagot fog tudni kihasználni.
-
Rimuru
veterán
Varhatoan ev vege fele, tobbszalas feldolgozasrol nem tudok nyilatkozni, nekem linux alatt e10s nelkul is tobb szalat hasznal. Amugy developer verzioban megnezheted "fajdalommentesen" (szerintem alapbol kulon profillal is indit), mar par verzio ota mindennopsan is hasznalhato, nem olyan mint meg a 36-osban.

-
havri1
félisten
Na, azt iszem ez lesz a megoldás, mert amúgy is szükségem lenne régebbi verzióra.
Indul egy webes játék, és annyira megszoktam 1-2 kiegészítőt, hogy anélkül fanyar az élet. Az új FF-al meg nem mennek a régi scriptek sajnos.
2013 év végén, de legkésőbb 2014 februárjában kiadott FF-el még mentek.
FTP-t nézegettem volna, de nem elérhető..Keresgélek. Köszi -
Vakegérke
félisten
Köszönöm a tanácsot.

Az a helyzet, hogy régebben nem csinálta ezt. Turkáltam egy kicsit az about:config-ban, beállítottam, hogy a memóriába dolgozzon a Firefox, talán ez volt a hiba. Nem hiszem el, hogy nem elég a gépbe 8 giga RAM.
Vannak régebbi mentéseim, majd visszaállítom valamelyiket, aztán meglátjuk. -
gladius01
újonc
Talán te fogod megmondani hogy mihez van illetve nincs jogom ? Ki vagy te ? Mit képzelsz magadról? Választ a kérdésemre nem kaptam de kioktatást annál többet . Nem tudtam hogy egy nyelvész fórumra regisztráltam . De általában azok okoskodnak akik a kérdésre válaszolni nem tudnak (nem is akarnak) Viszont lételemük a kötekedés Ezeket hívják felénk Trollnak De én csak gyökérnek hívom őket!!!!
-
€uro
őstag
Az angolos történetet csak mellékesen említettem, érdekességképpen.
Igazad van, beszólás volt - ezzel nem vitatkozom. De hidd el, hogy tényleg érdekelne, hogy hány éves. Bár tudtam, hogy erre úgysem kapok választ. De ha mondjuk azt mondta volna, hogy ötödikes, akkor azt mondtam volna magamban, hogy akkor spongyát rá, majd idővel változni fog.
Facebook-on lehet látni, hogy ki, milyen idős. Majd figyeld meg, hogy a tinédzserek többsége hogyan ír. Nyilván sokan mobilról nyomják és a rövidítés, az írásjelek mellőzése, valamint a nagy betűk kerülése számukra racionális funkcionalitás. Még nem alakult ki igazi stílusuk, nem adnak magukra e tekintetben eléggé, ami idővel változni fog - ahogyan az ember szép lassan érik.
Természetesen tudom, hogy ez nem mindenkire igaz. Nem szeretnék általánosítani. Ez a megfigyelésem.
-
€uro
őstag
Valóban nem voltam korrekt. Egyáltalán nem kellett volna energiát pazarolnom. Ezzel mást bántottam és csak az egom elégült ki valamelyest.
De hagy meséljek el valamit. Mostanában vannak külföldi ügyfeleim és angolul kell velük beszélni, chat-elni, leveleket váltani. Nem vagyok perfekt a nyelvből és csak középfokú szakmai nyelvvizsgám van. De azzal szembesültem, hogy roppant megnehezítik néhányan a dolgomat azáltal, hogy csak hányják ki - elnézést a kifejezésért - magukból a szavakat sorban, mindenféle írásjel nélkül. Nekem az értelmes angol mondatot is néha nehéz megértenem. Nem hogy még azt találgassam, hogy vajon hol lehetnek az írásjelek. A pláne meg az, hogy nem is tudok fejlődni ezeknél az eseteknél. Sőt, helytelen szóösszetételekkel és mondatokkal találkozom, ami csak rossz irányba nevel. Ugyanez a helyzet, amikor az angolul írt kommenteket olvasom a fórumon. Ott sem mindenki tudja érthetően kifejezni magát. Én meg megtanulom a helytelen angol kifejezéseket.
Tudom, ez az én problémám. És csak azért ne írjon valaki helyesen, hogy én tanulhassak belőle. Mindenki úgy ír, ahogyan szeretne. Tudjátok, a stílus maga az ember. -
EmptyParadox
senior tag
AdBlock-nak azért vannak megkérdőjelezhető dolgai. Reklámozó cég fizet nekik, aztán szépen felkerülhetnek az Allow some non-intrusive advertising listára, amit nem blokkol. (Mert ugye azok "acceptable" reklámok, igaz?) Ki lehet kapcsolni, de azért itt érződik a mentalitás, hogy miről is van szó náluk. Köszi ez nem kell. A befolyt összegekből meg optimalizálni sem képesek a kódjukat.
-
-
netpeti98
addikt
Az FTPn fent van az összes megjelent build, próbálgatni kell. Emlékeim szerint én is a 28-32 között próbáltam ki valahol.
Szerk.: esetleg a 35-ös Aurora verziók lehetnek az utolsóak.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Opel topik
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Futás, futópályák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Game Pass előfizetés
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T4 ADATA 600W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
, nem vélemény.
Csak kíváncsi vagyok arra, hogy valaki ismer e esetleg valami hátrányt. Attól, hogy én nem ismerek, más még ismerhet.

Köszi!

Pár száz MB-al nem fog működni ,már nem azt a világot éljük ----> lásd Chrome : na ott aztán nincs kímélet RAM kihasználásban
. Az megmozgat minden "szunnyadó" bájtot

KAMI911