Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
-
fatal`
titán
válasz mrszitya #20999 üzenetére
A 7est még nem próbáltam, mert a lassú gui miatt nem használok FF-et, amíg azt meg nem csinálják.
A többi sem takarékoskodik a rammal, de pl. az Operának olyan a ramkezelése, mint a winnek, minél több van annál többet használ és ha kell, akkor felszabadít. Viszont nem tapasztaltam leaket, ha van is, nem olyan durva, mint az FFnél.
Mondjuk elég sok kiegem van FFre telepítve, lehet azok közül pluszba leakel valamelyik, de 1-1,5 óra böngészés után nem ritka, hogy 1,5-2GB ramot használ és azért ez elég nevetséges.
-
DS39
nagyúr
válasz mrszitya #27892 üzenetére
én nem a 3.6 óta történt fejlesztésről beszélek, hanem kb a 9-es óta jönnek olyan feature-ok (vannak hasznosak is persze) amik nem kikapcsolhatóak, nem változathatóak. speciel a http eltűnése nem para, mert az about:config-ból visszahozható. a többit is megoldják így, senki nem szólna egy szót sem, ehelyett marad a trükközés.
ha az előbbi hsz-emben felsorolt 4 dolog visszaállítására nem lenne semmilyen mód, már nem használnék Firefoxot. (mert egy apróság apróság, sok apróság már idegesítő, zavaró)
[ Szerkesztve ]
-
kranazoli
senior tag
-
DS39
nagyúr
válasz mrszitya #27895 üzenetére
ebben is van igazság, csak pl a 3.6 előtt időszakban ahol lassan érkeztek az újítások, most hasraütésre volt elérhető 100 feature az addonok révén melyből ki hogy tetszése szerint telepített ezt azt. jelenleg a gyors ütemű fejlesztésnél mindenbe kicsit belekapkodnak, ellopják a konkurencia ötleteit azt teszik bele, és az előbb említett 100 feature-ből véletlenszerűen kapunk párat, melyből néhányat úgy tesznek bele hogy a trükközés ahhoz kell hogy kiszedd ezeket és úgy használhasd szeretett böngésződet ahogy régen. kicsit olyan a dolog hogy sokat akarnak újítani, de nagy igazság a mondás, a kevesebb több.
egyébként a webtechnikai fejlesztéseikkel meg vagyok elégedve, még mindig a Mozillában jelennek meg legjobban az oldalak, a Chrome ilyen szempontból olyan mint egy habzsoló gyerek, gyors, de melléeszik.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz mrszitya #27915 üzenetére
Nekem nem fut sandboxban a flash. es sosem fog futni, amig tiltani lehet.
(#27916) xabolcs Mivel eleve tiltva van a sandbox, es a Nightly-t csak azert tettem fel hogy lassam mikent viselkedik, meg kiegek sem voltak telepitve, fokent nem a FlashBlock, mert azt mar alapbol nem teszem fel, csak mint furcsasagot irtam be, nagyjabol 1/2 orat volt a gepemen.
(#27917) DS39 Sokmindenben egyet kell hogy ertsek Veled, de hidd el, ha felvasarolnak a Mozilla/FireFox duot, be is fejezem az utolso olyan verzioval ami meg eredeti, es szamomra megfelel. Nem erdekelnek a trendek, divatok, sok ilyet megertem mar, es lattam hogy mive valtak, vagy semmisultek meg. Gondolod hogy a Chrome mindig fog szarnyalni, hiszen mar most lassult a novekedese, es egyszer ugymond telitodik a piac akkor mi lesz? Lesz harom, ill. csak ketto, mert ugy hallottam hogy a Safari-t mar nem fejlesztik Windows-ra, gondolod hogy csak ketpolusu lesz a bongeszok piaca? Nem elkepzelhetetlen. Legyen, de engem az mar nem fog erdekelni.
(#27918) kranazoli Roviden, rossz nezni azt a generaciot akit a gep ural es nem forditva. SMS szakitas a masikkal, utazok a buszon unatkozik az illeto, elo a kutyut dumal de nem mond semmit, konnyu mert a masik fel nem latja, szep jovo.
-
erikke17
őstag
válasz mrszitya #28067 üzenetére
Hmm.. Rápillantok, pedig mikor elinditom videót, nézem VGA órajeleit majd mikor hallom a hangot, hogy jobb akkor vált UVD órajelre VGA is..
Szerk: Hát őő LoL most meg ahogy elinditom videót egyből vált UVD-re nem késlelteti.. Ki érit ezt na mindegy..[ Szerkesztve ]
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Llew
senior tag
válasz mrszitya #28300 üzenetére
Igen, a régebbi profilt is felrakja, közben megcsináltam, de a gond megmarad. Bővítmény alatt a bővítményeket értem (flash, plugnek, stb), de azt nem teszi bele. XP-n ha újra telepítettem a firefoxot, akkor azok is bekerültek. Itt most külön rakott fel párat.
Egyetlen profil van, a mozbackup rá is kérdez, hogy ha felrakja, akkor az felül írja a meglévő fileokat.
Mozbackup beállításait nem szoktam piszkálni, amit alapból felajánl azt elmentetem vele (beállítások, kiegészítők, cookiek, stb.) Mindent ugyan úgy hagyta,m, de amint fent van a profil az oldal már el s csúszik. Megy rendben, de kicsit zavaró ez a hülyeség, főleg, hogy nem tudom miért csinálja.
Illetve kipróbáltam, hogy kiegészítők nélkül telepítette a profilt, de úgy is marad a helyzet. Egyesével, illetve kombinációkban meg nincs kedvem végig nézni, hogy melyik összetevő miatt alakul ki. Van pár elmentett régi profilom is megpróbálhatom, de azóta több lett a könyvjelző, szóval azokat meg nem akarom elveszteni.Ja és ha már itt profil össze-vissza telepítgetés van, akkor a tuningolt profil után, hogy tudom a sima alap firefoxot vissza állítani, anélkül, hogy reinstalt nyomnék neki?
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
ledgeri
nagyúr
válasz mrszitya #28310 üzenetére
AKAROM nem kitörölni az előzményeimet, a diagnosztikán végigmegyek!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
BenJoe80
senior tag
válasz mrszitya #28353 üzenetére
Na ez erdekes. Mivel most eppen Angliaban tartozkodom igy a nyelv angol (ezen a gepen amugy is angol billentyuzet meg angol Win van). A sajatomon (magyar Win) azonban Mo. ugyanez a problema, es Ausztriaban is u.e. volt a sajat gepemmel.
Szoval tobb mint valoszinu, hogy nem teruleti, meg nyelvi beallitas.
Kulonben a Firefox kis ablakat hasznalom Google keresokent (jobb fent), azt meg nem tudom, hogy mi. a "keyword.URL"-t hol tudom megnezni, vagy megtalalni.
A megadott linkben meg English azaz angol volt beallitva.
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
BenJoe80
senior tag
válasz mrszitya #28359 üzenetére
Szia!
A "network.http.accept-encoding": default - string - gzip, deflate
A "network.standard-url.encode-utf8": default - boolean - true(Status - Type - Value)
Ja, es nincsen vastagon szedve!
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
ledgeri
nagyúr
válasz mrszitya #28374 üzenetére
https://getsatisfaction.com/ghostery/topics/2_8_2_blocking_images_on_web_sites nem egyedi, szóval javítása van/lesz!
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
válasz mrszitya #28380 üzenetére
A még kiadatlan 2.8.3-mal megy... eddig műkszik ami nem működött! (de mostmár semmiben sem bízok úgy mint annak előtte, amíg újra nem nyomom a Win-t (múlt év júliusi install, szóval érik...))
-
szabjan
tag
válasz mrszitya #28460 üzenetére
..hát pont ez a gond.
IE alatt kipróbáltam egy 360 as youtube videót és ott folyamatos a lejátszás.
Firefox-ban pedig a megnyitás után kb 5 másodpercenként megakad egy pillanatra. Pár tized másodpercre. Ha hosszan nézem a videót van amikor megszűnik. Ha odébb húzom a csúszkát, akkor kezdődik előröl az egész.a vizesember
-
sesz
csendes tag
válasz mrszitya #28490 üzenetére
és S-Attila #28491
Sajnos nem lehet megtenni. Miután egy videót megnyitottam, akkor azt már nem fogja blokkolni. (Csak ha mindig visszavonogatom az ideiglenes engedélyeket. Így viszont semmi értelme.)
Példa:
1. Javascriptek mindenhol engedélyezve.
2. Bővítmények a megbízható helyeken is tiltva.
3. Ha megnyitok egy videót, akkor azt hozzáadja az ideiglenes engedélyekhez. Ezért ha újra megnyitom azt a videót, akkor már nem fogja blokkolni. Tehát a NoScript nem jó erre a célra.Állítólag a NoScript 3 már tartalmazni fog valódi Click To Play funkciót.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz mrszitya #28532 üzenetére
Köszi szépen, de ez így elég gagyi, és akárhogy állítom, sosem lesz olyan finom mint a smoothwheel kieggel, úgyhogy inkább azt használom.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Krystal_s
addikt
válasz mrszitya #28680 üzenetére
Comodo IS, nincs külön webvédelme.
Korábban a WOT-ot használtam, de rájöttem nem ér semmit az állandó false jelzéseivel kb minden 3. oldal piros. Pár hete kezdtem el használni a TrafficLight-ot, lehetséges, hogy az is lassít valamit, de nélküle is gyakran volt már olyan FF15-nél, hogy pillanatokra beállt és kiírta fejlécen, hogy nem válaszol, viszont elég hamar magához tért.
16-os pedig csak rosszabb lett. Ma még nem nagyon voltam gépnél, ezért csak reggel tudom meg, hogy változott-e valami a 16.0.1-ben. -
siebener
aktív tag
válasz mrszitya #28814 üzenetére
Közben megoldottam, köszönöm.
Nem a régi telepítővel volt a gond, abból milliószámra van fent a neten. A gondom az volt, hogy magát a frissítést nem tudtam visszavonni, új telepítést meg nem akartam.
De aztán a 16.x-re simán rátelepítettem a régi, 12.0-t, és minden olyan volt, amilyen frissítés előtt.
16-on sajnos nem ment egy-két kiegészítés, amire szükségem van.De végül megoldódott, köszönöm.
-
Panthera
őstag
válasz mrszitya #28810 üzenetére
A keresőszolgáltatásoknál már töröltem, AVG nincs fenn egyáltalán. Az alapértelmezett ff kezdőlapon van egy keresés funkció és ott szokott így keresni. Tudom, át lehet állítani, de nálam a frissítések (?) bekavarnak és visszaállítják erre. Igazából az elv érdekelne, hogyan lehet megváltoztatni, mert nem tudok már mit kitalálni, nem annyira zavaró valójában a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- LEGO klub
- BestBuy ruhás topik
- Elektromos autók - motorok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest