Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 19:38:18

LOGOUT.hu

29-es körzet: internet, TV, telefon

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7151) degec válasza FtcFeki (#7106) üzenetére


degec
senior tag

upc full kretén a 29 es körzetben.. ! :D ennyi.. idióták..

(#7152) kabelmania27 válasza dr.bubo (#7134) üzenetére


kabelmania27
félisten

Változás: Új előfizetők 2 hd+1sd streamet kapnak.

(#7153) M^xx


M^xx
aktív tag

Hamár nálunk is T lesz (Dabas), lehet tudni, hogy terveznek valami sebesség emelést úgy mint a digi 1000Mbps vagy upc 500Mbps? 120-is bőven elég, de árban lehetne jobb.

T-nél
61+18 tv + 50net + telefon=11.175

UPC (nem 29)
55+4 tv + 120/10net + telefon=6.000 Ft/hó
88+4 tv + 240/20net + telefon=10499 Ft/hó

Csatornakiosztást nem hasonlítottam össze.

A három nagy szolgáltatóból megint a legdrágább lesz itt. :F Jó lenne ha kicsit mérsékelnék az áraikat teljesítmény/ ár érték arányosan a többi szolgáltatóhoz igazodva.

Nekem konkrétan 50net+telefon lesz 7 520 Ftér telefon csak azért mert úgy olcsóbb.

UPC (nem 29)
60 Feltöltési sebesség 6 Mbit/s 4690 Ft/hó

Remélem T-összeszedi magát... :F

Free ts3 szerver IP:battlezone.hu

(#7154) seimon válasza M^xx (#7153) üzenetére


seimon
tag

Ez azért nem lehetséges igazából, mert egységesítve van már az ADSL és az optika, úgy, hogy ADSL-nél cask az első két csomag elérhető, de ugyanazon áron mint a kábelnet vagy optika, maximum elétrő feltöltési sebességgel.

Viszont 2018-ra már nem lesz nagyon ADSL vagy felváltja a VDSL. Most is emelnék a sávszélt, de egységesítés nekik fontosabb (fair-play 29-es körzetben ilyen nincs), és ezért is fordít a Deuche Telekom rengeteget Európába, köztük Magyarországra is, mindezt rengeteg Uniós forrással megspékelve.

Ami most még problémát jelent az az idő, hiszen független hogy az anyagi háttér megvan, nem kábeleznek le egy területet 1-2 hét alatt (lásd Dabas). Dabasra még legalább 1, de a Dabasi kiskörzetbe még +1, illetve a 29-es körzet más területeire is jön egy másik brigád, miközben nem csak itt, hanem más körzetekben is felpörögnek az alvállalkozók.

Ez magyarul azt jelenti, hogy idén lefedtek kb 4 települést, akkor jövőre ennek legalább 3x-osát is megteszik (csak itt a körzetben). Más körzetekben is folyik így a munka.

Egyébként első körben ezt úgy oldják meg, hogy olyan területekre szivárognak be, ahol vagy nincs fejlett konkurencia, vagy csak ADSL van. Olyan helyen ahol van mondjuk UPC, DIGI (leginkább Budapestre jellemző), az most nem nagyon éri meg a Telekomnak, hiszen azzal csak az idejüket húzzák, ott már megvan a szerződésben foglalt minimális 30 mbit/s. Mármint ahol nem ADSL van.

Aki meg kételkedik ebben, kicsit nézzen körbe. Hány város van a 29-es körzetben? 42 ha jól számoltam. 2-3 éve még 1 helyen se volt alternatíva, most meg már 20 helyen van.

Ha jövőre 3 brigáddal több dolgozik a körzetben, mint eddig, akkor meddig tart ezeket lefedni? 1 év maximum. És ugyanilyen tendenciával dolgoznak más körzetekben is. Nagyon sok alvállalkozót alkalmaz a Telekom a HFC-é csak ez a körzet. (majd lehet folytatja máshol, mert szerintem előbb le lesz fedve a körzet mint hogy 2018 vége legyen.

És ha Dabast már késznek nyílvánítjuk, 29-esben csak egy nagyváros van, ami nagyobb munkát igényel majd: Monor. De mivel van ott Netkontakt ami 36 Mbps / 12 Mbps-t is biztosít, így pl. ők is maradhatnak a végére (legalábbis szerződés szerint), a kisvárosokkal mint:

Örkény, Tatárszentgyörgy, Hernád, Újhartyán, Pusztavacs, hetek alatt végeznek.

[ Szerkesztve ]

(#7155) degec válasza seimon (#7154) üzenetére


degec
senior tag

:C :C szép levezetés szerintem igaz amit jósolsz..

(#7156) seimon válasza degec (#7155) üzenetére


seimon
tag

Tudod mennyi pénzt ölnek ebbe most bele? :D

itt már 10-100 milliárdos tételekről van szó... ebből adnának legalább 1-et nekem :D :D

(#7157) kabelmania27 válasza M^xx (#7153) üzenetére


kabelmania27
félisten

Jaja, jól leírtad a lényeget, azaz nem mindegy hogy mihez mit hasonlítunk, ADSL-hez képest olcsóbb a T kábelnet/optika, de a UPC kábelnethez képest már a Telekom drágább.

(#7158) seimon válasza kabelmania27 (#7157) üzenetére


seimon
tag

Szerintem ezt sem érdemes kijelenteni mert ha vársz, látni fogod, hogy a Telekom is megemeli a sebességet, és akkor már ezt így nem mondanám... :D Mármint akkor is picit drágább lesz, de... Telekom azért mégis minőség, UPC már nem annyira.

(#7159) FtcFeki


FtcFeki
csendes tag

Friss helyzetjelentés Dabasról:
Ebben a pillanatban épp a Rákóczi-Zentai kereszteződést kábelezik.

(#7160) #84221696 válasza FtcFeki (#7159) üzenetére


#84221696
törölt tag

Ez nem valami jó hír. :((
A Zentai magasságában már egy hónapja végeztek. Sőt, már tegnap is a Lakos Doktor utcában voltak.

(#7161) FtcFeki válasza #84221696 (#7160) üzenetére


FtcFeki
csendes tag

Én azt veszem észre, hogy kicsit oda-vissza ugrálnak.
Döntöttem amúgy: amint lehet csere a tv, telefon, és az internet a T-re. Csomagban ugye olcsóbb.

(#7162) seimon válasza FtcFeki (#7161) üzenetére


seimon
tag

Ha az ár is fontos, akkor igen, érdemes csomagban maradni! Jelentős kedvezményeket kapsz 3-nál mint kettőnél.

(#7163) bigdady


bigdady
nagyúr

Hat en nem biztos hogy valtok mert thome dragabb.
Vezetekes telefonom nincs es nem is kell, 11 megat 4000 alatt kapok ugyanez t-nél 5400 lenne....
Sebesség nekem elég netezni. Hd tv adás tokeletes. Ha persze olcsobb lenne a net akkor nyilvan, de igy...

[ Szerkesztve ]

(#7164) berbatov2 válasza #84221696 (#7160) üzenetére


berbatov2
senior tag

Lehet a digi is kabelez :)

(#7165) #84221696 válasza berbatov2 (#7164) üzenetére


#84221696
törölt tag

Tejjel-mézzel folyó kánaán köszönne ránk! :D

(#7166) aridah válasza berbatov2 (#7164) üzenetére


aridah
újonc

Ha valami csoda folytán a Digi szeretne Dabasra jönni, szándékait most vagy 2 év múlva jelezze :DD

(#7167) Janó 44 válasza FtcFeki (#7106) üzenetére


Janó 44
tag

Szerintem ha jobbnak tartod a T-Home -s Internetet, mint az eddigit, akkor nem érdemes hűséget aláírnod a meglevő csomagodra UPC -nél ("újabb 2 évet" -ebből következtetek arra, hogy már ügyfele vagy a UPC -nek, többi szövegrészből meg azt feltételezem, nincs hűségidőd). -Az előfizetői szerződésed a UPC -nél határozatlan idejű, tehát mindaddig él bármiféle hosszabbítás (vagy akár további hűség vállalása) nélkül, amíg nem mondod le, vagy nem bontja fel a szolgáltató a szerződést bármi rendkívüli okból: tehát fizeted a januári számlát, és így a UPC azt feltételezi rólad, hogy fizetős ügyfele akarsz maradni, ehhez nem kell hűségidőt vállalnod.
Ha ennyire közel van már hozzátok a T, akkor addig érdemes fizetned a UPC -t, míg ott nem lesz nálatok is a T-Home, eztán meg csak lemondod a UPC -nél az eddigit. Szerintem hihetsz a T -s ügyfeleknek, hogy megéri váltanod, mert szerintem nem fognak ennyien idejönni fórumozni, csakhogy rosszat akarjanak neked.
Én nem gondolkoznék, ha lenne lehetőségünk optikára váltani.

[ Szerkesztve ]

(#7168) BBéci


BBéci
titán

Pusztán kíváncsiságból kérdezem, mire nem elég egy 20/5-ös net? :U
Függetlenül attól, hogy van ilyen csomag vagy nincs.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7169) Janó 44 válasza BBéci (#7168) üzenetére


Janó 44
tag

Hát attól függ, melyik szolgáltató melyik hálózata. :D Van, ahol arra sem, hogy hó végén még maradjon valami a pénztárcában az ürességen kívül. Pl. arra nem, hogy 2 gépet is ellásson elfogadható, vitára való okokat is semlegesítő letöltési időkkel, vagy az okot arra, hogy ne kelljen éjjel mennie a PC -nek, mikor még ugyebár ekkor is eszi az áramot, ha nem is annyira, mint pl. aktív 3D gyorsítás/műveletvégzés esetén.

[ Szerkesztve ]

(#7170) BBéci válasza Janó 44 (#7169) üzenetére


BBéci
titán

Egy PC-vel kalkuláltam, tehát amennyiben több használja a 20/5-öt, esetenként tényleg kevés lehet, de azt kétlem, hogy napi 24 órában mindkettő igényelje a teljes sávszélességet. Le- és feltöltésre nem PC-t kell használni, hanem NAS-t, ami mehet non-stop, arra vannak kitalálva és a teljesítményfelvételük 10-15 W.
"aktív 3D gyorsítás/műveletvégzés esetén."
Ez nekem sajnos semmit nem mond.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7171) seimon válasza aridah (#7166) üzenetére


seimon
tag

A Digi most a saját Tornyainak letelepítésével és 4G kiépítésével foglalkozik, hogy olcsón telefonálhassunk mi is!

De egyébként terjeszkednek ők is, de csak Pesten, és egy ideig nem is hiszem hogy lejjebb jönnek.

(#7172) Janó 44 válasza BBéci (#7170) üzenetére


Janó 44
tag

3D gyorsítás alatt értem, hogy pl. játszik az ember, amihez megy a VGA chipje, és ez külön áramot fogyaszt, de ezt sokan meg is tesszük a nethasználók közül is, legalábbis nappal (vagy nem nappal -elsősorban attól függ, ki mikor nem alszik+van otthon+ér rá). Az a NAS láttam, hogy mi, de nem mindenkinek lehet ám pénze arra se, hiszen van vételára, ha említhető fogyasztása nem is.
Akkor gondolkodjunk most 1 PC -ben: akinek nem elég az, hogy .mkv -ben nézze a filmeket, annak nem biztos, hogy van türelme kivárni, hogy lejöjjön a film. -De természetesen aláírom, hogy sokaknak nem kell annál jobb, vagy még olyan minőség se, de van a kisebbik tábor is, amely nem igazán elégszik meg a korlátozott bitrátával a filmeknél, ha ő szeretné azokat veszteségmentesen nézni/(ritkább esetben) hallgatni is. -Azért a FullHD felírat már errefelé is elterjedt, mégha nem is annyira, mint pl. Samsungék szeretnék.
És azért nem mindegy az, hogyha mondjuk nincs olyan NAS -kütyüd, és pénzed sincs rá, tehát akkor szeretnél tölteni, ha amúgyis használod a PC -d, nem mindegy, hogy megugrasztod -e ezzel a késést mondjuk egy ON-LINE játékban is, vagy pl. néznél közben Youtube videot stb/megugrasztod a háttértár adatátviteli terhelését, ami ugye játékoknál nem biztos, hogy egészséges a folyamatosságra nézve.
Ja, és még 1 személyes példa (bár valaki más teszi ezt a családból), de szerintem ezzel sokan vannak így: van, aki egész nap a sorozatokat töltögeti lefelé, és ő bizony még korlátolt méretű háttértárral is ki tudja használni az alacsony sávszélességet /ha folyamatosan nézi az epizódokat/, mégpedig túlzott módon is akár, ha közben másra is szeretné mondjuk használni a NET -t. -És most ne gyere azzal, hogy a sorozatok nézhetők pl. a "Digi tányérról" is, amely ugyebár lassan senkivel se tud kijönni, ha az TV -adó/TV -műsor, arról nem is beszélve, hogy amilyen borsos ára van egyes sorozatoknak, nem is adják a kábel TV/műholdas TV -adók idehaza a legjobbakat, de angolul meg ugyebár nem sokan/nem sokat tudunk, még ha vannak is/lehetnek is itt sugárzott angol nyelvű TV -adók!
De ha mondjuk tartalmi szempontokra irányul a fenti kérdésed, akkor személy szerint nyitva hagynám kicsit a kérdést, mert az tényleg egyre laposabbá válik. Bár mondjuk a gyorsabb az ritkán árt. Más meg mondott ilyet vagy itt, vagy más topicban: ha ő ennyi vagy annyi idő alatt szeretne lehúzni valamit, akkor bizony neki nem elég a lassú net ->pl. rohadt keveset van otthon a munkája/egyéb dolgok miatt.

(#7173) Janó 44 válasza BBéci (#7170) üzenetére


Janó 44
tag

Ja, és még valami: pl. Pisti igazságérzetét kicsit izélgeti ám, hogy, pár házzal/utca túloldalán/szomszéd megyében (ami ugye lehet egy köpésre is akár) ugyanazért a pénzért még többet kap Paprika Jancsi. -De hát asszem ezzel annyira nem mondok újat, különben nem jött volna létre ez a topik se, vagy csak más néven. :O Ugye a 20 -hoz már ez a hely is általában közel van, csak nem eléggé/nem annyira, mint a pénztárcaürítéshez.

[ Szerkesztve ]

(#7174) BBéci válasza Janó 44 (#7172) üzenetére


BBéci
titán

Ezzel a full HD témával alaposan mellé trafáltál. :K
2008-ban lettem tag az egyik olyan "virágboltban" ahová szinte csak kihalással lehet bejutni és 720p a legkisebb felbontás. Akkor talán 4-5 megás lehetett a letöltési sebesség, már nem emlékszem.
Igényes vagyok a kép- és hangminőségre, feleségem szintén, ezért elsősorban a remuxokat gyűjtöm. Mégis vígan elvagyok a 18 megás letöltéssel. Cseppet sem zavar, ha egy film csak másnapra "jön le", mert mindig van 4-5, ami megnézésre vár valamelyik merevlemezemen.
NAS már 13000 forintért kapható, bele egy 3 TB-os merevlemez kb. 24000 pénz, szerintem bárki össze tud spórolni annyit.
Játékokkal kapcsolatban nem mondok semmit, mert nulla a tapasztalatom.

Ebben a topikban is többször leírtam, hogy 400 méterre lakó haveromnak 200/50-es Digi netje van és nem fizet érte többet, mint én a 18/1-ért. Elismerem, én is szeretnék olyat, de tényleg nem sok előnyöm származna belőle. A feltöltési sebességemet tartom botrányosan alacsonynak, kinő a szakállam, mire 10-15 nagyfelbontású fényképet feltöltök valahová, vagy elküldöm emailben.
Annyira például nem izgat, hogy szóba álljak a T csoporttal.

NAS és azon keresztül a letöltés távolról, okostelefonról is elindítható.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7175) Janó 44 válasza seimon (#7156) üzenetére


Janó 44
tag

Hja. Támogatás nélkül valószínű, nem is indultak volna be ilyen mértékben, hiszen olvastam már valahol, hogy pl. a kisebb településeket önerőből nem is érné meg bekapcsolnia a kevés ügyfél miatt a szolgáltatóknak a hálózatukba, de ugyebár mégis láthatjuk a korábbi hsz -ekből, hogy nem válogatnak, hogy mi van útban az optikában: "Kicsi?: Nagy? Lényeg, hogy útban van+támogatnak+engedély is van rá.".

[ Szerkesztve ]

(#7176) seimon válasza Janó 44 (#7175) üzenetére


seimon
tag

Figyelj annyi támogatást kapnak Uniós pénzből hogy gyakorlatilag a kisvárosokat ahol tényleg nem érné meg az optika ingyen kábelezik be. Szóval bőven megéri.

(#7177) Akcok94 válasza BBéci (#7174) üzenetére


Akcok94
senior tag

nem is a sebességgel van a baj hanem avval hogy este tájékán nem lehet egyszerűen netezni, mert olyan tetű lassú az egész(hiába van a meg a megadott sebesség), és össze vissza ugrál a ping(ami mellet kész kihívást bármilyen multi-t játszani).

Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.

(#7178) BBéci válasza Akcok94 (#7177) üzenetére


BBéci
titán

Este más elfoglaltságot kell keresni, társaságba járni, csajozni, családdal ápolni a kapcsolatot. A játékot pedig hagyjuk, nem mindenkit érint. Itt a fórumon hallottam (olvastam) életemben először olyasmiről, amiket emlegetsz. Ping meg multi. :U

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7179) seimon válasza Akcok94 (#7177) üzenetére


seimon
tag

A ping nekem is fontos ezért fontos hogy a cucc kábelen jöjjön és ne ADSL/VDSL-en. Aszem ezzel úgy leszűkítettem hogy csak normális ping maradt D:

(#7180) Janó 44 válasza BBéci (#7174) üzenetére


Janó 44
tag

No ezzel a számodra alacsony feltöltési sebességgel el is mondtad, hogy neked pl. mi a válaszod a fenti kérdésedre. -Általában a nem túl nagy letöltési sebességhez mégkevésbé használható feltöltési sebesség is társul: ->ez a legfőbb haszna a nagyobb csomagoknak, pláne az új Digi500/1000 -nek.
De a kérdésedben (amely így elég általánosra sikerült) nem fogalmaztad meg, hogy kinek a számára mire nem elég, meg azt se, hogy te mire szoktad ezt használni, így én csak félvakon válaszoltam a kérdésre, amely így szintén eléggé általános jellegűre sikerült.
De egyébként beletrafáltál: amíg volt pénzünk bátyóval pl. a 10 -s netre is Monortelnél, addig azt a csomagot fizettük, de természetesen a fel sebességgel egyáltalán nem voltunk mi se kinn a vízből, ahogy te se most. -Csak ezzel nem nagyon törődnek a szolgáltatók, mivel ők az adatforgalmat biztosítják nekünk, mint nem céges ügyfélnek, és nem a féktelen fájlmegosztást.
Mondanám, hogy a Digi is kezd elszakadni ezzel a szokásaitól, mert egyre nagyobb az új csomagjaikban az eltérés a le/fel sebesség közt, de szerintem ebben az országban nincs ennek (akkora) jelentősége, pláne ugye, mivel tudtommal még csak 2 országban van jelen az optikája, holott ennél jóval több helyen van jelen már a cég. De hozzáteszem, hogy én már az 50 felnek is úgy örülnék... :((

[ Szerkesztve ]

(#7181) BBéci válasza Janó 44 (#7180) üzenetére


BBéci
titán

Nem fájlmegosztás miatt kevés számomra az 1 megás feltöltés, (5 bőven elég lenne) hanem a normális használatot nehezíti, de a kérdésem a letöltési sebességre vonatkozott.
Szerintem 20 mega mindenre elegendő.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7182) Akcok94 válasza BBéci (#7178) üzenetére


Akcok94
senior tag

Miből gondolod hogy nincs más életem, hetente 1-2-szer leülök 2-3 órát játszani,de akkor se lehet mert egyszer hol 50pingem van mashol meg hirtelen 300-500 között ugrál.

Nekem 5mb netem van, az elég valamennyire de akkor egész nap mennie kell a laptopnak hogynle is Jöjjön valami.

[ Szerkesztve ]

Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.

(#7183) seimon válasza Akcok94 (#7182) üzenetére


seimon
tag

Szerintem bunkó hozzászólásokkal nem kéne foglalkoznod, most ö jön azzal, hogy keress más elfoglaltságot, közben ő is ugyanúgy leírja magát, mert ő meg TV-zik, ami még nagyobb agy zsibbasztás mint a számítógép, vagy az internet. Szóval szerintem az ő kijelentésével saját magát írta le... Az a baj, hogy ezt le kell írnom, ahhoz, hogy értsd, és nem esett le neked sem alapból. Mi van a TV-ben? Politikai csúsztatások, realitás nélküli filmek, társadalmilag káros baromságok. Nos... ennél még az is egészségesebb, ha napi 1-2 órában zombit irtasz a szomszéd kertjében.

(#7184) BBéci válasza seimon (#7183) üzenetére


BBéci
titán

Bunkó hozzászólásokat Te szoktál elkövetni, itt a bizonyíték!
Nagyon ritkán nézek tévéműsorokat, talán 20 %-ban, a többi Blu-ray és médialejátszóról ráküldött film, koncert, sorozat.
Szilveszterkor lesz egy éves a tévém, a mai napig 1066 órát (átlagosan napi 3 órát) üzemelt és nem egyedül használom.
Ha nem sikerül értelmes, értékes néznivalót találnod a kb. 80 csatorna kínálatából, az a Te hibád!

(#7182) Akcok94
Nem gondoltam, hogy nincs más életed. Ha úgy tűnt, elnézést kérek!
Mivel a net valóban lassúbb az esti órákban, olyankor nem is kísérletezem nagy sávszélességet igénylő alkalmazásokkal. Akkorra időzítem az egyéb tevékenységeket. Ezért írtam az előbbit.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7185) Janó 44 válasza BBéci (#7178) üzenetére


Janó 44
tag

Azt is lehet megoldásnak nevezni, a baj csak az vele, hogy ez csak szükségmegoldás, még ha némelyik jól is hangzik, vagy másképp is nevezhetjük: pótcselekvés. -Sose lesz az, ami helyett cselekedjük. Egy szó, mint 100: amit ő akart mondani az, hogy a szolgáltató nem napi x időintervallumra vállalt neki minőségi szolgáltatás nyújtását, hanem egész napra. Pléne, mikor annyit van "képe" elkérni érte...
Tudod azért elég sokan vannak, akiknek pl. az este az reggel, vagy még csak dél. Nem mindenki dolgozhat nappal.
És ezt most ne értsd félre, nem a kirívó esetekre értem, mert biztos őneki se a hó elejei faáglefagyások jutottak az eszébe, hanem amit általában véve tapasztal esténként.

(#7186) BBéci válasza Janó 44 (#7185) üzenetére


BBéci
titán

Akkor lehet reklamálni, ha nincs meg a garantált sebesség. Tapasztalatom szerint, azt mindig tudja.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7187) seimon válasza BBéci (#7186) üzenetére


seimon
tag

sebesség nem egyenlő minőséggel. én kezdetek óta a pinget szidom, sose volt még 50 alatt. (jah de, kb 4-5 éve). Azóta jelentős minőségbeli romlás alakult ki, még ha magasabb is a sávszélem mint kellene.

(#7188) M^xx válasza seimon (#7187) üzenetére


M^xx
aktív tag

+1 a váltás oka legfőképp nálam is a ping.... ahol a többieknek 20 van ott ezzel a talicskával nekem 50 (német szerverekre) ezek mellett egy bix pingelésel 12 kapcsolaton megy át mire odaér.

[ Szerkesztve ]

Free ts3 szerver IP:battlezone.hu

(#7189) Intruder2k5 válasza seimon (#7187) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Csak, hogy a ping-re manapság nem nagyon kapsz minőségi garanciát egy szolgáltatónál se, nincs rá meghatározva célérték sem! Ennek ellenére ha saját hálózatukon belül többszázas értékek vannak, azért szoktak foglalkozni a problémával! Mert, ugye a szolgáltató egyébként is csak a saját hálózatáért felel, viszont ping-et mérni sokan pingtest.net oldalon szoktak, vagy szimplán külföldi játékszervereket pingelnek, és ez alapján reklamálnának, de ez ugye nem mérvadó!

(#7190) seimon válasza Intruder2k5 (#7189) üzenetére


seimon
tag

jah csak nézd meg a Digit vagy a Telekomot 1-5 között mozognak azok a speedtestek amiket többnyire berakosgatnak.

speedtestel szoktak pinget is mérni, pesti vagy akármelyik szerverre csatlakozhatsz
vagy megpingeled a bix.hu-t.

(#7191) kabelmania27


kabelmania27
félisten

UPC ADSL speedtest/pingtest helyzetjelentést kérnék szépen

(#7192) BBéci válasza seimon (#7187) üzenetére


BBéci
titán

Nálam a ping nem oszt, nem szoroz. Most éppen egy cikken dolgozom, közben benézek a fórumra, tőlem lehet 200 is.
Flipperen és pasziánszon kívül sosem játszottam PC-n, azokat is 6-7 éve.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7193) seimon válasza kabelmania27 (#7191) üzenetére


seimon
tag

tess:

http://www.speedtest.net/my-result/3992438878

de még mindig okádok tőle. 10 alatti érték CSAK az elfogadható! Mert külföldre az se annyi..

Ezzel egyébként pl. CS-zni nem is lehetne, kicsesznének szeróról.

(#7194) seimon válasza BBéci (#7192) üzenetére


seimon
tag

Értem.

Ez tőled egy olyan beszólás volt, mintha én ezt mondanám:

Engem nem érdekel a képminőség, az egyik TV-m eleve kockás, és régi "kocka" TV.
De ettől független a legtöbb embert zavarná az a sok csík.

Vagyis hogy téged nem érint a ping 1 ember a 100-ból a maradék 99-et érdekli, vagy legalábbis a döntő többséget.

(#7195) BBéci válasza seimon (#7194) üzenetére


BBéci
titán

Pár hónapja volt ez téma, megkérdeztem néhány ismerősömet, fogalmuk sem volt, hogy mi az a ping. Egy éve még én sem tudtam, sőt, még most sem teljesen világos. Az átlagos böngésző internetező miben veszi észre a ping értékének változását?
Gyorsan lefuttattam két mérést, 25 és 25 ms a ping, 17,36/1,1 Mbps.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7196) Intruder2k5 válasza seimon (#7190) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

"speedtestel szoktak pinget is mérni, pesti vagy akármelyik szerverre csatlakozhatsz"

Jah, szoktak, de ez jól néz ki, semmi több! Mérni csak parancssorból, és nem akármelyik pesti vagy környéki szerveren, hanem a szolgáltatód hálózatában lévő eszközre!

[ Szerkesztve ]

(#7197) seimon válasza BBéci (#7195) üzenetére


seimon
tag

gyorsabban betöltődnek az oldalak, nem a sebesség határozza meg igazából. hanem a válaszidő. sebességből 1mbit/sec is elegendő. (mondhatni).

(#7198) kabelmania27 válasza seimon (#7193) üzenetére


kabelmania27
félisten

ADSL-hez képest szerintem tűrhető, nálunk 30-40körül szokott lenni a ping speedtesten és ment a csé.

(#7199) seimon válasza BBéci (#7195) üzenetére


seimon
tag

Még mindig borzalmas, egyébként ADSL-nél sávosan csökken az ms, minél gyorsabb a neted annál jobb az ms.

kabelmania: itt 40, külföldi szeron 100, az felett meg már kidobnak. az ms pedig nem állandó, változik másodpercenként, így átlag 1-2 perc és tuti repülsz.

Ezért is hagytam abba még 2 éve.

[ Szerkesztve ]

(#7200) degec


degec
senior tag

a dupla érpárral összesodort és úgy adsl modemezett net az most dual wan-nak értendő vagy csak fizikálisan összesodort és összeadodó internetet jelent..? hu deszépen fogalmaztam :D:D ? 18 at karnak adni ami kecsegtető NEKEM, de csak 12 érhető el (lehet csak modemcsere és lesz 18)..azt mondták sodortal kapok 18 at..ezer %-ék, szenvedek sodort miatt bármi hátrányt? ásni nem kell sok eres vezetékem van a lakáson belül is ! kösszz !
Asszem maradok még upc.. riasztó céges email mindent átalakítani optika miatt(felásni kert hogy behúzzák..stbstb..) NEKEM nem éri meg a fáradtságot.. letölteni este szoktam amúgy is..szal..
Ja és nálunk nagyon jó az adsl. mivel rohadt közel lakom a főldből feljön az optika és rezet csinál belőle dobozhoz.. konkrétan 50m.re :) Tudom maradiságos gondolkodás.. de tv amúgy is maradt volna telefon is, mivel céges telefonként használjuk.. meg fax..ezt is még átvinni intézni.. jáááj nincs kedvem..
Várok egy évet mik a tapasztalatok nettel kapcsolatban majd aztán váltok..TALÁN!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.