Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 19:38:18

LOGOUT.hu

29-es körzet: internet, TV, telefon

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7851) kabelmania27 válasza bigdady (#7850) üzenetére


kabelmania27
félisten

Minél több ügyfelet szeretnének megtartani, akik nem szeretnének váltani (UPC tv szolgáltatása+12/1,5 18/1,5 megfelel, hívnak UPC-s számot) azoknak jól jön ez a lehetőség egy részük szerintem elfogja fogadni.

[ Szerkesztve ]

(#7852) bigdady válasza kabelmania27 (#7851) üzenetére


bigdady
nagyúr

De ha nem szeretne váltani kár hívni. Így csak magához akarja kötni őket mielőtt ideér a konkurencia...
A két év háborít fel csak igazán.

(#7853) kabelmania27 válasza bigdady (#7852) üzenetére


kabelmania27
félisten

Két éves hűségnyilatkozatért cserébe mostaninál kedvezőbb áron adják a szolgáltatást, más szolgáltatóknál is így van.

[ Szerkesztve ]

(#7854) Intruder2k5 válasza bigdady (#7850) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ja, múltkor, még úgy január vége, február eleje táján, én is telefonáltam üfsz-re valami hiba miatt, és nekem is elkezdte a fazon, hogy "látom augusztusban lejár a hűség, esetleg nem gondolkodtam-e...?", és minden áron csak drágább szolgáltatásokat akart rám sózni. Mondtam neki, hogy én nem akarok 100Ft-al sem többet fizetni, hiába gyorsabb a net, aztán végül felfogta, hogy aug-ig mindenképpen marad így, aztán majd elválik.

(#7855) bigdady válasza kabelmania27 (#7853) üzenetére


bigdady
nagyúr

Egy fillér kedvezményt nem kínált csak az áremelésektől akart megkíméli 2 évre...

(#7856) cskamacska


cskamacska
addikt

Vótmá? :D

The First Honest Cable Company

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#7857) zsolesz7503 válasza bigdady (#7855) üzenetére


zsolesz7503
tag

Akkor még szerencsés vagyok hogy önkénteskedtem azon meditálok mennyiért adta volna a 12Mbit-et ha azt kérem. :D Lehet még olcsóbbra kijött volna mint a mostani. :DD De mint írtam fentebb nekem ez a 8 Mbit messze több mint elég a gépem egy hulladék az elkövetkező években pénzem nem lesz a fejlesztésére tehát sajnos még az online mmo-k se futnak el rajta. ArcheAge-t akartam tolni de evvel a konfiggal nem lehet max Aion meg ilyenek mennek el. Az eddigi 300-ról majdnem 1 megára ugorva kicsit tágabb lett a világ. Emlékszem egész éjjel ment a gép és pont 24 óra alatt ért le az Aion most meg nem egész 8 óra. :K

(#7858) Nooeca válasza bigdady (#7850) üzenetére


Nooeca
senior tag

De nem éri meg, főleg mert több éve csak szenvedünk.

Etikátlan az - szerintem - hogy várjuk a messiást, a gyors sebességet, és az optikán futatott IPTV-t (amit megjegyeznék, hogy sokkal szebb, mint a kábelTV-n nyújtott képminőség, sőt... az elmúlt másfél évben rengeteget javult), aztán pedig beadjuk a derekunkat egy buta hűségajánlatnak.

Ez a tipikusan várod a modernizációt, de egy kis pénzért, pénz spórolásért eladod a lelked inkább feeling. Régen csak olvasgattam a topikot, és még más néven volt "konkurenciák" néven futott, legalábbis benne volt a nevében ez a szó.

Amikor valaki jött ide, és írt, minden arról szólt, hogy várunk új szolgáltatót, vagy hálózatfejlesztést, most meg érdekes mód, mintha semmi se történne, és egyesek - nem rád célzok, csak visszaolvasgattam kicsit a fórumot - képesek újabb éveket aláírni.

Aki aláír, és ez neki jó, áldásom rá, azonban kicsit hiteltelen, ha teszem azt, 20 oldallal korábban még szolgáltatót várt, jött aztán kötött egy szerződést inkább a jelenlegivel olcsóbban - ez az amit nem tudok kommentálni.

Az biztos, hogyha engem megkeresnek hűségidővel, szépen felveszem majd telefonra, és elküldöm a GVH-nak, mert mivel ismerősöm ott dolgozik, így tudom - hiszen ő mondta - hogy ha lenne több tárgyi "értelmes" bizonyíték, kapnának büntetést.

Gondoljatok bele, van egy körzet, elavult hálózattal, évekig pottyantanak rá fejleszteni, majd X év múlva úgy döntenek, így hogy megjelent a konkurencia hogy: "Jajj... hűségmegtartó, hűségmegtartó.. gyorsan gyorsan":

1. pofátlanság: nem fejlesztenek
2. pofátlanság: az 1. pont mellett van bőr az arcukon győzködni a *cenzúráza inkább* minőségű internetre, majdnem fele áron, úgy, hogy azon is hasznuk van.
3. pofátlanság: a 2.-ból adódik, hogyha már egyszer *cenzúrázva inkább* minőségű internetet árulnak, akkor alapjáraton adják már legalább -30%-al olcsóbban, hiszen azon is van bőven profit, mivel 50%-al olcsóbban is árulják - ügyfélmegtartóban.

De az, hogy konkrétan olcsón csak úgy kapod meg, hogy konkurencia jelenléte miatt "ügyfélmegtartóban" az szerintem a legnagyobb sértés, és a legnagyobb pofátlanság, amit ez a cég elkövethet itt.

(#7859) kabelmania27 válasza Nooeca (#7858) üzenetére


kabelmania27
félisten

Tudom nem vigasztal de más szolgáltatóknál is előfordul hasonló helyzet (pl Invitel koax területen szolgáltatási terület többségén nincs digitális adás, és csak 15Megabit a max míg más területeken van digitális adás+60Mbit a max) és hasonlóan működik az árazás is, ha van konkurencia több kedvezmény, nincs akkor kevesebb, más példát is lehetne mondani.

[ Szerkesztve ]

(#7860) Nooeca válasza kabelmania27 (#7859) üzenetére


Nooeca
senior tag

Lehet, biztos máshol is rossz a lefedettség, és tudom van ennél szarabb net. Azonban ez még akkor annyira nem is gáz, ha versenyképes szolgáltatást próbálnak meg rádsózni olcsóbban. De itt ugye egy leírhatatlan minőségű éppen hogy még nem korhadt szét vezetékeken futó régi korszerűtlen ADSL netről beszélünk.

Csak remélni tudom, hogyha meglesz a 30mbit/sec országos szinten, előbb utóbb itt is lesz egy minimum minőség - engedélyhez kötve, mert akkor bye-bye 29-es körzet UPC ADSL, saját szintjén se állja meg a helyét.

(#7861) zsolesz7503 válasza Nooeca (#7860) üzenetére


zsolesz7503
tag

Nem vitatom hogy igazad van de azért mentségére legyen a UPC-nek mondva hogy itt legalább nem bont kapcsolatot naponta többször is és a sávszél is megvan. Az árak meg úgyis lejjebb fognak menni pláne ha a T erre is elér akkor lesz itt még a 8Mbit-es csomag 2000ft is. Én nem vagyok elégedetlen jelenleg hiszen jobb úgysincs árfekvése meg szódával elmegy. 40 éves lettem remélem mire az 5. x-t elérem lesz valami más net is errefelé. Sajnos a gépem annyira elavult hogy szinte semmi sem megy rajta így már inkább csak filmezek ehhez meg jó a sávszél nem kell 1 órát várni hogy lejöjjön egy film.

(#7862) csababarca


csababarca
őstag

Gyón-Vasút utca, megy a kábelezés. :C
Áprisiban elérhető a telekomos net itt is, azt mondta a srác. Meglátjuk mit mennyiért adnak, oldalukon továbbra sem látok erre vonatkozó infót.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#7863) BBéci válasza zsolesz7503 (#7861) üzenetére


BBéci
titán

Attól függ, milyen kép- és hangminőségű az a film. Éppen "beszerzés alatt" áll egy, már 9 órája jövöget, 1 MB/s átlaggal és 80 %-nál tart. :K

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7864) kabelmania27


kabelmania27
félisten

Vecsésen egy kamion upc kábelt szakított. A jelentés szerint upc helyszínen van, javítják.

(#7865) zsolesz7503 válasza BBéci (#7863) üzenetére


zsolesz7503
tag

Na jó én azért csak 720p-t töltök max. sőt mostanában el kellett adjam a Logitech Z5500-at anyagi okok miatt így inkább a brrip a favorit annak a képminősége még jó a hang meg mindegy. És azok csak 2GB átlagban méretileg hang meg ugye 5.1 DD. De az eddigi 1GB/óra helyett a 3.2-3.6 GB/óra csak jobb. T sem ad ennél olcsóbb netet és mint írtam az is 10Mbit és drágább ennél. Szóval míg a Digi nem jön ide én nem váltok szolgáltatót. Még később lehet 12Mbit-re lecserélem ha ideér a T kisajtolom fillérekért mert akkor már jobb alkupozícióban leszek. :)) Digi meg még 10-15 évig nem jön erre ez szinte tuti. :K

(#7866) BBéci válasza zsolesz7503 (#7865) üzenetére


BBéci
titán

Inkább jöjjön le az a film 24 óra alatt, de legyen jó minőségű. Hobbim (és munkám) a házimozizás. :K

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7867) Istv@n


Istv@n
aktív tag

Sziasztok!

Valakinek kötött már be a t-com Dabason a víztorony környékén optikát?

(#7868) Janó 44 válasza Nooeca (#7858) üzenetére


Janó 44
tag

Mi speciel olyan helyen kötöttünk velük hűségidőt, hogy nemhogy nem vagyunk biztosak abban, hogy lesz -e olyan szolgáltatás, ami jobb a UPC -snél, és még árban is megfelelő nekünk, de kis esélyt is látunk rá, hogy a 2 elkövetkező évben változik is a helyzet. -Utána viszont már csak lesz valami, hiszen mintha határidőre 30 Mbit -t kéne nyújtania a szolgáltatóknak, és azt se a UPC -nél nincs most, se pedig a T-Home nem adja, legalábbis számunkra elérhető árban egyikse. És nem tudom neked megmondani (meg magamnak se), hogy hány helyi UPC -s ügyfél van a településünkön, hogy az alapján akár sejthessek is valamit a Digi jövőbeni terveiről. Hidd el, hogy én is váltottam volna bátyóval, ha lett volna -számunkra is elérhető havidíjjal- jobb ajánlat!

[ Szerkesztve ]

(#7869) Hunreal


Hunreal
tag

Sziasztok!

Igaz, hogy április elseje van, remélem nem kamu az infó (mert az illetőt én magam fogom kinyírni! :DD ), de jó hírt hoztam a Monoriaknak.

No szóval, a 29-es körzetes FB klubban egy kedves "harczos"társ :DDD az alábbiakat közölte:

"Monoron Hétfőn kezdték húzni a T-home kábelt!!!"
"3 hónap alatt kész lesz"
"Páskom utcát csinálják"

No persze, elsőre én se hittem el, ezért azonnali fotót követeltem. Megkaptam. Csatolom is nektek:

Kérdés! Most mi lesz a UPC-vel? :D De jó, hogy nincs náluk hűségem! :D

[ Szerkesztve ]

(#7870) PAUBEN válasza Hunreal (#7869) üzenetére


PAUBEN
tag

Ez tényleg jó hír mehetek barátnőmhöz netezni :)
Reméljük Monor után haladnak Pilis felé :D

(#7871) v!ct0y válasza PAUBEN (#7870) üzenetére


v!ct0y
veterán

Pilisen már a digi húz ;]

(#7872) regener válasza v!ct0y (#7871) üzenetére


regener
veterán

Kondenzdcsíkot maximum, különben már váltottam volna :DDD

(#7873) blacika


blacika
tag

Hali,
már Újhartyánon is lógnak a kábelek, remélem ezt is behúzzák olyan gyorsan mint a kampózást megoldották.
Jó várakozást, gyorsan bekötött Optikát kívánok mindenkinek!
Üdv

(#7874) bigdady válasza blacika (#7873) üzenetére


bigdady
nagyúr

Hol láttad melyik utcában?

(#7875) radio100jozs


radio100jozs
őstag

Két hete voltam Tápiószentmártonban, és láttam, hogy ott is van T-Home optika (a T honlapon hozza is, potom 120/10 Mb-s csomag csak 7425 Ft, ja itt még a 12 Mb-os is többe kerül az UPC ADSL-ben), és nem egy "nagy dolog" Végig megy egy vékony kábel a villany oszlopokon, néha van egy-egy kis dobozka rajta, és abból van egy-egy háznál szintén egy vékony kábelen leágazás. Sok háznál nem láttam még bekötést a Nádastói úton végig menve, pedig az elég hosszú utca.

(#7876) blacika válasza bigdady (#7874) üzenetére


blacika
tag

Egy csomó helyen van, most csak arra emlékszem ami nekem fontos: pl Pilisin az Akácfáig, ott bekanyarodik és elmegy a Cigleher és a József Attila közötti útkereszteződésig.

(#7877) wmati válasza radio100jozs (#7875) üzenetére


wmati
addikt

Optikán nagyobbak felöltési értéket a Telekomnál
S 10/5
M 20/10
L 30/20
XL 50/25
XXL 120/50

(#7878) Attaca válasza Nooeca (#7845) üzenetére


Attaca
csendes tag

Helló, 29 es körzeten belül nem tudok árkülönbségről a Upc-nél a publikus ajánlatok között. Te igen?

(#7879) radio100jozs válasza wmati (#7877) üzenetére


radio100jozs
őstag

A T honlapon nincs ilyen csomag, az XXL is csak 120/10-es. A garantált meg 15/2-es.
http://www.t-home.hu/lakossagi/internet/dijcsomagok

(#7880) radio100jozs válasza Attaca (#7878) üzenetére


radio100jozs
őstag

Pedig van, mikor a Btel csupasz netről váltttam UPC gold solo csomagra, nem a honlapon lévő 8350 Ft/hó árat adták, hanem 9860-as árat ugyan úgy 1 év hűséggel, ez volt a szerződésben is. Csodálkoztam én is, de aztán 3 hónap után le is lett mondva, ennyi árért horribilis volt. a Btlenél meg ugyan erre fizettem 6900 körül.

[ Szerkesztve ]

(#7881) craft75 válasza bigdady (#7874) üzenetére


craft75
csendes tag

Tudtok már valamit a Berotel csomagokról ?
Inárcson már mindenkit hivogat a upc (engem háromszor hívtak fel), és sokan azért
vállalnak még 1-2 évet mert hiába tudják hogy jön az optika majd, csak se ár, se csomagok.
Elég gáz, legalább valami minimális információt felrakhatnának a berotel weblapra, mert
a upc addig mindenkit bedarál a -500, -1000 forintos kedvezményekkel.

(#7882) radio100jozs


radio100jozs
őstag

Jó hír, begyorsít a T az optika hálózat kiépítésével. Így lehetségesnek tartom, hogy idén az egész 29-es körzetet megcsinálják.

http://www.portfolio.hu/vallalatok/telekom/gyorsit_a_telekom.5.212205.html

(#7883) kabelmania27 válasza radio100jozs (#7882) üzenetére


kabelmania27
félisten

Szerintem a T a Digis településeket lehet kifogja hagyni pl Sülysáp, Maglód, Péteri, ahol már két szolgáltató van azokat is lehet csak később csinálják meg.

[ Szerkesztve ]

(#7884) Samott válasza kabelmania27 (#7883) üzenetére


Samott
addikt

Digis telepulesekre feleslegesen koltene, nalunk van mindharom, UPC-rol T-re valtottam majd Digire es az utolso valtasnal hivott a T-tol egy ugyfelmegtarto ugyintezo hogy most aztan lenne nekik egy csodalatos ajanlatuk amire biztos nem fogok nemet mondani, mondtam neki hogy most huztak be az optikat a digitol mar nem is folytatta csak sohajtott egyet es megkoszonte hogy meghallgattam.;)

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#7885) radio100jozs válasza kabelmania27 (#7883) üzenetére


radio100jozs
őstag

Szerintem is, azért nyomult Dabas, meg akkor most már Monorra, mert itt még nincs konkurencia, meg a fő szempont, hogy most legyen mindenhol 30 Mbps vezetékes netelérés 2018-ig, és ahol van Digi optika, oda akkor ez már meg van oldva. Ezért bízom benne, hogy Monorról átjönnek Csévharasztra is az idén esetleg.

(#7886) radio100jozs válasza radio100jozs (#7885) üzenetére


radio100jozs
őstag

Emiatt lehet Pilis is csúszni fog a T-nél, mivel a Képüsz okán ott már elérhető 30 Mbps képes vezetékes csomag. De ez csak tipp, hogy oda húznak kábelt, ahol nincs még 30 Mbps vezetékes netelérés. A Digi ahogy nézem Gyál, Vecsés, Üllő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Gyömrő, Péteri településeken van.

[ Szerkesztve ]

(#7887) kabelmania27 válasza Samott (#7884) üzenetére


kabelmania27
félisten

Pont ezért írtam.
Ettől független ADSL-ről többen váltottak Digire mint Telekomtól.
radio100jozs: Szerintem elsődlegesen a lehetséges előfizetők számától függ a beruházás.

(#7888) PAUBEN válasza radio100jozs (#7886) üzenetére


PAUBEN
tag

Nem hinném h Pilisen ezt befolyásolná mivel a Képüsz 30 megásat bőven 10+ ezer forint felett árulja.
Meg ugye nem mindenhol érhető el ez a hiperszar internet
én pl csak a telepi részen láttam.

[ Szerkesztve ]

(#7889) radio100jozs


radio100jozs
őstag

Újabb részlet a T, és Monor ügyében:

"A szélessávú hálózatokon elérhető digitális szolgáltatások használatához a Telekom a hálózat kiépítését követően a településeken edukációs programokat szervez, továbbá áprilisban a monori, majd a szigetszentmiklósi általános iskolákban megrendezik az ingyenes okosdigitális program következő oktatásait."

http://www.telekom.hu/rolunk/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2015/aprilis_2

[ Szerkesztve ]

(#7890) kaposznyak válasza Hunreal (#7869) üzenetére


kaposznyak
aktív tag

Én is monori vagyok.

ADSL bronz előfizetésem van,4680 Ft-ért. 2,5/0,8, ami meg is van.
T-home-nál is kis csomagot vennék, mondjuk "M"-et, ami 20/1 5900 Ft-ért, viszont a garantált letöltés itt is csak 1, szemben a UPC 0,8-al.

Valakinek T-home-os tapasztalata van-e, hogy a 20 Mbit/s az ténylegesen annyi-e?

(#7891) poli27 válasza kaposznyak (#7890) üzenetére


poli27
veterán

Optikán? Ugye most viccelsz a kérdéssel?...

(#7892) kabelmania27 válasza kaposznyak (#7890) üzenetére


kabelmania27
félisten

Itt levan írva a feltöltés.

(#7893) kaposznyak válasza poli27 (#7891) üzenetére


kaposznyak
aktív tag

Nem, tudatlan vagyok a témában.
De tényleg.

Szóval jól veszem ki a soraid közül, hogy a 20-at folyamatosan kapnám?

[ Szerkesztve ]

(#7894) Intruder2k5 válasza kabelmania27 (#7892) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Azért azt is tegyük hozzá, hogy ezek a "nem hivatalos" értékek, tehát az előfizetői szerződésben, ÁSZF-ben, nem ezek a számok szereplenek!

(#7895) v!ct0y


v!ct0y
veterán

(#7896) kabelmania27 válasza v!ct0y (#7895) üzenetére


kabelmania27
félisten

UPC topikban is szó volt róla innentől

(#7897) BBéci válasza v!ct0y (#7895) üzenetére


BBéci
titán

Van már külön topikja a témának a PH!-n, az itteni cikkhez kapcsolódva.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7898) kabelmania27 válasza v!ct0y (#7895) üzenetére


kabelmania27
félisten

Megoldódott.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!

(#7899) puma72 válasza Hunreal (#7869) üzenetére


puma72
tag

Igaz a hír itt lakom a Veres Pálné utcában ami a Páskom utcából nyílik.
El kezdték viszont csak 6 oszlopra került kábel és már 1 hete nincs semmi változás.

Számom +36205747193

(#7900) Nooeca válasza kabelmania27 (#7887) üzenetére


Nooeca
senior tag

A HFC-s terjeszkedésnek köze sincs ahhoz.

Monor, Alsónémedi van most folyamatban. 2 Hónapja még nem így volt, csak a kedves Polgármester kis Némedin, benyalt a HFC-nek.

De mihelyst ott végeznek (4-5 hónapot saccoltak a HFC-sek) már 1 hónap alatt le fognak fedni egyet a maradék kis települések közül, hiszen ahhoz képest a maradékok mind kicsit. Egyedül Hernád, és Örkény még nagyobb macska.

Szóval idén gyakorlatilag mindenhol lesz Telekomos internet. +/-1-2 falu/város.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.