Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 19:38:18

LOGOUT.hu

29-es körzet: internet, TV, telefon

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6351) BBéci válasza Intruder2k5 (#6349) üzenetére


BBéci
titán

Ez nem minden esetben igaz. Másfél éve emelték a 10/1-et 18/1-re úgy, hogy közben csökkentették az árát 4100 forintra. 17 éve vagyok a körzetben UPC-s.

(#6350) Burrit
Mert az IPTV képminősége elmarad a kábelesétől.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6352) Burrit válasza BBéci (#6351) üzenetére


Burrit
tag

Én most nem látom a különbséget a hd és a sima adás között, nagyon szép a kép, míg a upc kábelen állandóan a hangyák háborúja ment a háttérben!

(#6353) Intruder2k5 válasza BBéci (#6351) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Akkor ez tényleg egy kivételes eset, de többnyire nem ez a jellemző! A most meghirdetett nem 29-es UPC-s akciók esetén is így van!

http://www.upc.hu/csomagok/trio/24-honapos/

"Az akciós csomagok igénybevételének feltételei meglévő előfizetőink számára eltérőek."

Meglévő előfizetéssel megkötik milyen csomagot rendelhetsz, nem kapsz annyi kedvezményt, nem kapsz 2-3 hónapig emelt sebességet, nem engedik el az első havi díjat, stb...

[ Szerkesztve ]

(#6354) kabelmania27 válasza Burrit (#6350) üzenetére


kabelmania27
félisten

Azért mert kötelező a box+1készüléken van hd.
seimon: Drága a T de ha valakinek szüksége van a 120-ra kifogja fizetni.

[ Szerkesztve ]

(#6355) Intruder2k5 válasza kabelmania27 (#6354) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

És mert esetlegesen az internet sebességedet is lelassíthatja, és mert nem megfelelő kapacitás esetén főként csúcsidőben kockásodhat, és mert még optikán is korlátozzák, lásd egy időben nézhető HD adások száma, stb...

(#6356) seimon válasza BBéci (#6345) üzenetére


seimon
tag

"Mire célzol a pár év "kiszenvedéssel", miben reménykedsz, miben reménykedjünk?"

Nem reménykedés, inkább ténykedés. Magyarországon elég sok szolgáltató létezik. (Digi, Invitel, UPC, UPCADSL, Telekom) És egyre több szolgáltató jön létre. (Netkontakt, Intelcom, meg van az a másik ami nem új, de több helyen is kábelezett már a telekomnak, de ők is szolgáltatnak).

Minden szolgáltatónak a célja, hogy minél nagyobb területet fedjen le. UPC-nek is kell sőt fog is fejleszteni, de addig nem, még nagyrészt monopólium van náluk. Btelnek se fog tetszeni, hogy nem lesz optikájuk, mert UPC rézérpárat bérelnek. Diginek is nőhet a piaci része.

Idő kérdése és lesz nem csak 1 alternatíva. Persze ez akár 10 évbe is bele kerülhet.

(#6357) kabelmania27 válasza seimon (#6356) üzenetére


kabelmania27
félisten

Illetve vásárlás is történt pl Fibernetet megvette Invitel, 1/3-át továbbadta UPC-nek, 12ben megvette UPC a Rubicomot, árulják az Invitelt, tavaly sok kis ktvszolgáltatót vett meg a T. Csak bizonyos területeken lesz sok szolgáltató, ebből a szempontból szerencsés a 29-es körzet mivel agglomerációhoz tartozik és pest megye az ország legsűrűbben lakott területe. pl Gyálon, Vecsésen, Üllőn, Ecseren, Gyömrőn van T-koax és Digi FTTH azaz három közül lehet választani.

[ Szerkesztve ]

(#6358) Intruder2k5 válasza seimon (#6356) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

És még 10 év múlva is a 20/1Mbps DSL-el akarsz netezni? Inkább, mint, hogy válts 5Mbps feltöltésű kábelre, mert az csak 4Mbps-el több?

(#6359) BBéci válasza Burrit (#6352) üzenetére


BBéci
titán

Az bizony eléggé furcsa, ha nem látsz különbséget HD és sima (gondolom az SD-t érted ez alatt) között. Az pedig valami egyedi probléma lehetett, hogy a UPC adásainak minősége gáz volt, Nálam kiváló, a jelerősség és a jelminőség 90 % feletti, de átlagosan közelebb a 100-hoz. Gold HD csomag, Mediacard-dal.
A legkisebb hibát kiszúrom, mivel tévéket (is) tesztelek 11 éve.

(#6358) Intruder2k5
Mostanában a Digi-féle 100/50 az álmom. :K

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6360) seimon válasza Intruder2k5 (#6358) üzenetére


seimon
tag

Nem. Legkésőbb 2018-ban, de várhatóan még előtte 2016-17-ben, de a UPC 99,99%-ra fejleszteni fog.
A 29-es körzetet több okból se fogja eldobni:

1. Már eleve megigérte a fejlesztést, modern TV szolgáltatást is képesek nyújtani, így a körzet leállítása kizárt dolog.
2. 2018-ra 99,9%-os optikai, vagy Vdsl lefedettség szükséges (vagy kábel) országszinten. Ez egy úgyanolyan fajta történyi előírás mint az analóg tornyok lekapcsolása. Ennek anyagi forrása megvan (több 100 milliárd).
3. A 2018-as dátumot látván, kérdés, mikorra végez a telekom a körzetben. Lehet elhúzodik egészen 2018-ig, lehet már 2017-ben befejeződik, de 2016 is lehet. (csak ott kell terjeszkednie elsősorban, ahol nincs alternatív korszerű internet), ha ez megtörténik a UPC is lépni fog a körzetben.

A UPC eleve valótlanságot állít, a fejlesztés nem lenne oly bonyolult mint azt gondolnánk, engedélyeknél sincs az, hogy rengeteg kell belőlük, a fenéket, csak az önkormányzattól kell engedélyt kérni. Állításuk szerint az anyagi forrás rendelkezésre áll.

Megteheti azt is, hogy az adott optikát fogja kibérelni.

(#6361) kabelmania27 válasza seimon (#6360) üzenetére


kabelmania27
félisten

Nem fogja eldobni, jelenleg is csinált akciót, emelte a sebességet, bevezette az ingyenes hívást, tévé szolgáltatásba videótárat (médiacard miatt úgy sem számít) leszámítva ugyan azt adja, csak a telefonhálózattal van gond. 100% úgysem vált, vannak akik a tévét nem viszik át.
Nem egyszerű a fejlesztés, a koax hálózatot eleve nem tervezték visszirányosra, gyakorlatilag az összes erősítőt cserélni kell, kábelnethez szegmentálás/sok optikai node szükséges pl az előbbi hsz-ban felsorolt településeken jó pár darab kell, +ezeken a településeken ott a Digi,Telekom ADSL-nél kedvezőbb árakkal, fővárosba van olyan társas ahol UPC/Digi mellett van Telekom FTTH utóbbit kevés előfizető (0) választotta.

[ Szerkesztve ]

(#6362) Burrit válasza BBéci (#6359) üzenetére


Burrit
tag

Én az analóg kábel tv és az iptv különbségéről beszéltem.

Nincs akkora különbség a hd és sd között mint az analóg kábel és az iptv sd között!

[ Szerkesztve ]

(#6363) BBéci válasza Burrit (#6362) üzenetére


BBéci
titán

UPC kábeles, digitális SD-t hasonlíts, IPTV SD-hez és UPC kábeles HD-t, IPTV HD-hez!
Semmiféle más összehasonlításnak, analóg belekeverésének nincs értelme.
Szóval almát, almával, körtét körtével. :K
Valamint az sem mindegy, milyen TV készüléken nézed.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6364) Burrit válasza BBéci (#6363) üzenetére


Burrit
tag

Én azt hasonlítom össze ami volt és ami van. Az eredmény ég és föld!

(#6365) seimon válasza Burrit (#6364) üzenetére


seimon
tag

BBéci ez mondta:

Csak digitális kábeles SD-t hasonlíts IPTV SD-hez, UPC HD-t IPTV HD-hez.

És a te elméleted ott megbukott, hogy analógot akarsz IPTV-hez hasonlítani. Az eredmény jó hogy ég és föld, mert ez kb olyan amit írsz, mint a színes TV és a fekete-fehér.

(#6366) BBéci válasza Burrit (#6364) üzenetére


BBéci
titán

A jelek szerint, fogalmad sincs arról, milyen a valóban jó képminőség. Inkább hagyjuk! :((

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6367) bigdady válasza kabelmania27 (#6335) üzenetére


bigdady
nagyúr

Nekem most 11 megas adal szolo 4000 ft. Nincs mas szolgaltatora lehetosegem.
T ahogy latom 10 megaval 5400 lenne ha kiepitenék. Ez nem eri meg.
Nyilvan az arany 18 megas max upc sebesseg mellett sem javulna T iranyaba...

Ha gyorsabb netet akarok akkor majd valtok t-re de addig dragabb T ennyi.

Hd-sd kerdesre: nalam eg es fold a kulonbseg a normal digitalis es a hd adók kozott. Pana plazma.

[ Szerkesztve ]

(#6368) Burrit válasza BBéci (#6366) üzenetére


Burrit
tag

Akkor most megpróbálom a lehető legegyszerűbben leírni amit mondani akartam. Lesz@rom a upc hd-t, az iptv hd-t, az iptv sd-t, és az analóg kábelt is. Egy dolog érdekel és az az, hogy a koszfészek faluban ahol lakom, a pénzemért milyen szolgáltatást kapok.

Nem áll módomban máshoz hasonlítani az iptv, mint az analóg kábelhez, mivel 18 éve ez volt nálunk, ezt néztük még a Dallast meg az x aktákat is. Közel ugyan azért a pénzért 3x több csatornát kapok sokkal jobb minőségben. Ez az ami nekem számít. Egy sima LG LG HD tv-m van és alig vehető észre különbség az sd és a hd adás között. Nyilván 1080p-ben sokkal szembetűnőbb lenne.

( láttam már jó képminőséget )

(#6369) BBéci válasza Burrit (#6368) üzenetére


BBéci
titán

Te kérdezted, miért nem vagyok jó véleménnyel az IPTV-ről. Elmondtam, hogy a képminősége miatt, de amiket Kabelmania felsorolt, azok is nyomós érvek. Ezt próbáltad cáfolni azzal, hogy jobbnak találod az IPTV képminőségét, mint az UPC analógot. Annál nem nehéz jobbnak lenni. Azonos kategóriákat szabad csak összehasonlítani.
Örülök annak, hogy elégedett vagy és nem áll szándékomban ezt csorbítani.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6370) seimon válasza Burrit (#6368) üzenetére


seimon
tag

Szerintem is zárjuk le ezt, de azért azt még megjegyezném, hogy a UPC HD adásai is elérhetőek voltak eddig is a 29-es körzetben, már 3590+1000 ft-ért. Jobb esetben csak 3590 ft-ért. És ha annak a képét láttad volna, akkor te se állítanád hogy az IPTV HD jobb annál.

Az hogy a színes TV-t hasonlítod a fekete-fehérhez, érthető, mert azod volt. De gondoljunk vissza, honnan indult ez a történet. Onnan hogy te rákérdeztél miért rossz az IPTV. Erre csak egy választ kaptál, majd hoztad a fekete-fehér és színes tv összehasonlítását.

(#6371) Burrit válasza BBéci (#6369) üzenetére


Burrit
tag

Ezt értem de te meg azt értsd meg, hogy ha van egy zsigulid, amit lecserélsz egy volvora, a volvoban ülve az élményt nem egy Bmw-hez fogod hasonlítani amit sosem vezettél, ha nem a zsigulihoz!

(#6372) Burrit válasza seimon (#6370) üzenetére


Burrit
tag

Soha nem állítottam azt, hogy az iptv, jobb a upc hd-nál! ;)

Pusztán csak annyit mondtam, hogy az általatok felhozott érvek nekem nem számítanak, mert most sokkal jobb mint elötte.

Itt zártam a beszélgetést!

[ Szerkesztve ]

(#6373) kabelmania27


kabelmania27
félisten

Itt ilyen az ADSL. Nálatok milyen a ping?

(#6374) Burrit válasza kabelmania27 (#6373) üzenetére


Burrit
tag

Sosem volt 52 alatt!

(#6375) seimon válasza kabelmania27 (#6373) üzenetére


seimon
tag

2,5 / 0,5 Mbit/s

Most gondolkozom azon, hogy megváltoztatom kicsit a csomagom 1 év új hűséggel, 8 mbites internetre.
Feltéve ha még mindig adnak jó ajánlatot.

[ Szerkesztve ]

(#6376) BBéci válasza seimon (#6375) üzenetére


BBéci
titán

Ez kegyetlen lassú lehet. :(
Éppen "kölcsönzök" egy 65 GB-os sorozat-pakkot és pufogok, amiért csak 2 MB/s sebességgel csordogál. Bő 9 órába telik, mire lejön.
Bezzeg 400 méterrel odébb, a 200/50-es Digivel...

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6377) Intruder2k5 válasza BBéci (#6376) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nincs ott ismeretséged, rokonod? A "rendes" UPC topikban is volt aki úgy köttette be a netet, hogy egy-két utcával odébb valakihez, mert náluk nincs UPC, és onnan WiFi-n viszi haza, két irányított antennával! Ha jól tudom, közel 200Mbps át is megy neki a 240-es netből...

(#6378) BBéci válasza Intruder2k5 (#6377) üzenetére


BBéci
titán

De van, egy barátom lakik ott, de hardcore letöltő, szüksége van a teljes sávszélességre. Egy újabb előfizetés eléggé bonyolítaná az életünket. Nem szeretnék a mostaninál többet költeni a három tételre, inkább kevesebbet.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6379) Intruder2k5 válasza BBéci (#6378) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ezt látod megértem, én is így vagyok vele! Éppen valami ilyesmit szerettem volna elérni én is upc-vel, de nem nagyon hajlanak rá, mindenáron csak a trio xl csomagjukat erőltetik, vagy horror áron a külön tételeket, amiket én szeretnék! Így aztán marad az eddigi összeállítás...

(#6380) seimon válasza BBéci (#6376) üzenetére


seimon
tag

Lassúságával csak ott van problémám hogy, youtube 720p-n hol nézhető, hol nem. Van hogy végignézhetek vele egy videót, van hogy félúton beakad, vagy teljesen akad.
Több videómegosztó megint akad.

Letöltögetni nagyon nem szoktam, néha-néha, de az csak pár giga, 1 nap alatt pedig korlátozva is lejön bármi ami 10 giga alatt van.

480p-ben youtuben semmi soha nem akad, más megoszton előfordul. a következő csomag meg 8 mbit ez meg 2,5, vagyis több mint 3x ekkora sebességem lenne, ami elvileg ezekre már elegendő.

(#6381) BBéci válasza seimon (#6380) üzenetére


BBéci
titán

6 éve "hádézom", a 480p számomra nézhetetlen. Aztán lassan szaporodnak a 4K anyagok, érdemes már most arra tervezni. Tehát a 200/50 kellene legyen az átlagos sebesség.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6382) bigdady


bigdady
nagyúr

(#6383) kabelmania27


kabelmania27
félisten

Nálatok nincs UPC dtv probléma? Több adó nem jön be vagy kockás.

[ Szerkesztve ]

(#6384) bigdady válasza kabelmania27 (#6383) üzenetére


bigdady
nagyúr

Nincs

(#6385) kabelmania27 válasza bigdady (#6384) üzenetére


kabelmania27
félisten

Reggelre helyrejött.

(#6386) Anonymus X válasza seimon (#6375) üzenetére


Anonymus X
tag

Milyen ajánlatra gondolsz?

Alapesetben a honlapon lévő ár az érvényes a felfelé váltóknak is, kivéve ha kapnak ügyfélmegtartó ajánlatot, de ahhoz meg a felmondást kell belebegtetni, nem?

Ugyanaz, ugyanolyan, ugyanannyi, ugyanakkora stb. szavakat egybeírjuk, amennyiben hasonlóságot, egyformaságot fejezünk ki velük.

(#6387) SHiNI™ válasza seimon (#6380) üzenetére


SHiNI™
újonc

Nekem ilyen volt az ADSL Silver. Nincs semmi különbség a silver és a bronze között. :/

Ja de most már ez van. :) Szerintem megéri váltani! :))

(#6388) seimon válasza Anonymus X (#6386) üzenetére


seimon
tag

Minden évben kapok egy akciós csomagajánlatot.

3800 ft-ért kapom ezt a netet + az 1530 ft-os telefont. 1200 ft kb a kedvezmény... Most 600 ft-ot akartak adni a Digital Gold árából is, de nem fogadtam el. (1 év hűségért?!)

[ Szerkesztve ]

(#6389) Rent válasza seimon (#6388) üzenetére


Rent
senior tag

Nekem idén 10ft-ot akartak elengedni, ha aláírtam volna 2 azaz két évet! ADSL Solo 8mega.

(#6390) bigdady válasza seimon (#6388) üzenetére


bigdady
nagyúr

Nekem ennnyi a 11mega tel nelkul.

(#6391) kabelmania27 válasza bigdady (#6382) üzenetére


kabelmania27
félisten

Nálad jobb a feltöltés:)

(#6392) bigdady válasza kabelmania27 (#6391) üzenetére


bigdady
nagyúr

Ment a seed szerintem

(#6393) kabelmania27 válasza bigdady (#6392) üzenetére


kabelmania27
félisten

Nem ment, max 0,8szokott lenni a feltöltés.

[ Szerkesztve ]

(#6394) kabelmania27 válasza bigdady (#6367) üzenetére


kabelmania27
félisten

Arrafelé nem dobtak be Beroteles szórólapot?

[ Szerkesztve ]

(#6395) MTbc


MTbc
senior tag

Nem tudjátok mi történt az MTV-vel? Dekóder nélküli TV-n eltűnt.

(#6396) Mano66


Mano66
senior tag

Nálam az ADSL Gold a teszt szerint egész jó!!!

[ Szerkesztve ]

Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.

(#6397) kabelmania27 válasza MTbc (#6395) üzenetére


kabelmania27
félisten

Karbantartás van Monoron. Próbáld meg manuálisan hozzáadni.
Mano66: Rendben van a kapcsolat.

[ Szerkesztve ]

(#6398) Mano66 válasza kabelmania27 (#6397) üzenetére


Mano66
senior tag

Tudom,hogy rendben van!Csak azért raktam ki,hogy van hely ahol tudja a beigért csomagot a monornet.Igaz örülnék ha nem ADSL lenne már,de itt hernádon esély sincs,hogy legyen más.A kábeltvből is csak egyfélét lehet választani(Komjáti féle),igy alternativának csak a tányéros jöhet szóba.Az is van felrakva.

Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.

(#6399) kabelmania27 válasza Mano66 (#6398) üzenetére


kabelmania27
félisten

Komjáti kábeltévével mi a gond?

(#6400) Mano66 válasza kabelmania27 (#6399) üzenetére


Mano66
senior tag

Négy tv-t már nem birt a bekötés.Kevés volt a jelszint.A digitális csatik is sd minőséget produkáltak ez miatt.Igy maradt a tányéros quad fejjel.Drágább de igy szép a kép és joval több csatorna amit nem nézünk. :DD

Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.