- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Linx 1010, a gagyi x86 tablet újjáéledése
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
Új hozzászólás Aktív témák
-
demmer123
őstag
Valakinek van tapasztalata a fehér harisnyázott tápkábelről?Vagy valakinek van esetleg?
Mert mondták hogy a fehér tápkábel max 2-3 hónap után sárgás foltos lesz.És semmivel nem lehet kitisztítani.
Valaki esetleg találkozott ilyesmivel? -
duc
aktív tag
válasz
SoulReaver #18798 üzenetére
Szia,
szerintem a második az ésszerűbb, (végén fog illetve slothelyeket se foglal) de az első jobban mutatna mondjuk aluból feketére eloxálva...
-
Frenky89
addikt
válasz
gerleimarci #18796 üzenetére
De egyedi hosszúságú kábeleket szeretnék és a gyári szettet nem szeretném szétszedni.
-
Frenky89
addikt
Járatos-e valaki kábel harisnyázásban?
Elsősorban az alap kábeleket (24pin ATX, 8pin EPS, 6+8pin PCIe, 3 SATA és 1 molex) szeretném lecserélni szálanként harisnyázottakra.
Tudom, hogy vannak helyek ahol akár egyedi konfigurációt is lehet kérni, de ezek elég szép összegek és nem is biztos, hogy pontos lesz. Meg amúgy is szívesen beletanulnék és akkor egyrészt pontos lesz, másrészt mehet az összes többi kábel is.
Viszont krimpelőtől kezdve, a vezetékeken és harisnyákon át, a csatlakozókig szükség lenne mindenre.
-
hardline
senior tag
-
Zsolty001
tag
Helló!
Egy CoolerMaster Masterbox 5 házhoz szeretnék kiegészítőket vásárolni. Egy plusz 2,5"-os tartóra (SSD bracket) és ventillátor tartóra (front bracket) lenne szükségem. Mindenhol azt írják, hogy opcionálisan vásárolható, de fogalmam sincs hol, mert sehol nem találok. Ezek szabványosak?
-
zoltanz
nagyúr
Van egy USB-ről tölthető aksis hangszóróm, lehetne ezt egy fordító kábellel Power Bank-nak használni?
-
Lucuf
csendes tag
Szia,
A felhasználói leírása szerint 10-12VDC tápegység kell neki.
Szerintem ezek közül válogass, remélhetőleg a csatlakozó is megfelelő lesz. -
mufi
senior tag
Sziasztok,
Ugyan nem pc tema de hatha valaki tud segiteni. Yamaha psr 310 tipusu szintetizatorhoz kellene halozati adapter.
A neten sajnos nem talaltam semmi adatot errol, ammazonon ilyet lattam:Input: AC 100V - 240V; Output: DC 12V; 2A
Ezek a specifikaciok elmeletileg eu szabvanyosak ugye?
Valami jo uzletet tudtok ajanlani, ahol vehetnek ilyet? -
Kernel
nagyúr
válasz
Pubszon #18784 üzenetére
A 0702 jelzés is mutatja, meg sejthető is, hogy ennél 7 chip van sorosan és 2 ilyen ág van párhuzamosan. Látszik is benne halványan a 14 chip.
7x3 = 21V, plusz még egy kicsivel több a nyitófeszültség.
Minél több LED van sorosan, annál inkább lehet engedményt tenni az áramgenerátoros táplálás követelményéből, mert a LED-ek jelleggörbéjének eredője érvényesül, vagyis csökken az üzem közbeni áramnövekedés meredeksége. Ezért sokan nem is foglalkoznak vele, stabilizált feszültséget adnak ilyen, vagy nagyobb feszültségű LED-eknek.
Ha ennyivel a névleges 260-280 mA áram alatt indulsz, valószínűleg nem is fog megfutni, pláne jó hűtéssel. Bár ezt így látatlanban nem lehet garantálni, ki kell próbálni.
-
Pubszon
veterán
Asztali lámpához megjött ez a 7W-os COB led. Mivel PWM-el akarom szabályozni, ezért nem jó az áramgenerátoros mód.
Megjött hozzá még ez a booster, amivel most be van állítva 22.9V feszültség(poti kivéve, és kilegóztam a jó ellenállásokat), így elég nagy fénye is van meg nem is melegszik, 150mA a LED áramfelvétele (260-280mA a maximum).
Ha melegszik a LED, mennyivel fog megnőni az áramfelvétele? Most ment több mint egy órát, de egy AMD rézcsöves hűtőn volt és kint a garázsba 5 fokban.
Mondjuk max fényerőn nem nagyon lesz használva, csak néha pár percig.
Vélemény, javaslat? -
Lucuf
csendes tag
válasz
gerleimarci #18775 üzenetére
Megcsináltam a negatívot ezzel a módszerrel, szerintem kicsit sok lett a keményítő, de elsőre sztem elég jól sikerült.
-
hardline
senior tag
Üdv!
Plexi laphoz keresnék rögzítőt PC-hez. Láttam egy videót, amiben elég jól meg van oldva a dolog.
Találkozott már valaki ilyennel? Mi ennek a becses neve? Hasonló bizbaszt tudna valaki linkelni ebayről vagy aliról? -
-
Reggie0
félisten
Melyik plasti dipre gondolsz? En a martogatost hasznaltam es a megszaradt termek teljesen gumiszeru erzest ad. Eleg jol tapad, viszont alaposan eroltetve maradektalanul eltavolithato a felszinrol. Ha higitod akkor a retegvastagsagot lehet csokkenteni, mert jobban terul, de alapbol olyan 1-1.5mm vastag lesz.
-
Lucuf
csendes tag
válasz
gerleimarci #18775 üzenetére
Ezer hála!
Ha lesz időm megcsinálni, megmutatom majd a végeredményt.
Esetleg valakinek van tapasztalata PlastiDippel? Mennyire "soft touch" száradás után, vagy tudtok e ilyen festéket lehetőleg festékszóró kivitelben?
-
gerleimarci
aktív tag
-
Fr3eWar
őstag
Van ilyened?
Néhány opció:Ha van, akkor keresel valami műanyagos céget, vagy főiskola/egyetemi embert aki fusiba segít, vagy otthon bűvészkedsz vele (simán megoldható pár youtube videó után)
-Vákuumformázol/tatsz rá egy héjat, majd kiöntöd átlátszó műanyaggal
- készítesz hozzá homoklenyomat készlettel egy öntőformát, és kiöntöd átlátszó műanyaggal.pl egy önthető átlátszó műanyag
- 3D nyomtatással (kell hozzá modell file) és nem lesz megfelelően homogén-átlátszó
- CNC marás (kell hozzá modell file) Kb 20-50ezer lesz.. -
Frenky89
addikt
Hali!
CableMod ModFlex / ModMesh és BitFenix Alchemy 2.0 kábelekkel van-e valakinek tapasztalata?
Neten csak annyit találtam, hogy a ModMesh kevésbé foszlik, de cserébe merevebb. Az Alchemy pedig egy cseppet vastagabb, mint a ModFlex.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CounterBoci #18769 üzenetére
Nem nagyfrekvenciás jelek kapcsolására találták ki azokat. Hatalmas veszteségeket, visszavert jeleket, állóhullámokat stb. produkálnak a kábelekben és még az éppen nem kapcsolt kontaktuson keresztül jut jel oda, ahova nem kellene. Olyan "falra hányt borsó" szerű az eredmény.
-
Lucuf
csendes tag
Sziasztok
A képen látható műanyagot szeretném elkészíttetni átlátszóra, esetleg valakinek van tippje hol foglalkoznak ilyennel Gödöllőn vagy Budapesten?Üdv, Lucuf
-
CounterBoci
senior tag
válasz
Reggie0 #18768 üzenetére
Az általános relékkel mi a baj? Ha tudnám nem kérdezném, ezek vannak itthon innen az ötlet. Utoljára HDMI switchet vettem, az bukás volt. Jól működött, de ha bekapcsoltam egy eszközt, automatikusan annak a képére váltott. Rohadt idegesítő volt. Vagy veszek egy négyáramkörös kapcsolót
-
Reggie0
félisten
válasz
CounterBoci #18765 üzenetére
Leteznek nagyfrekvencias relek, de azert a penzert elobb vennek egy usb switchet.
-
schumy1
aktív tag
Sziasztok!
Aki jártas az elektronikában az kérem írjon, akár itt akár privátban.
Van egy hangrögzítőm aminél hangra indul a felvétel.
Kb. 48-50 db-nél kezd rögzíteni ami nagyon sok számomra.
Kérdés hogy a mikrofon ilyen, vagy szoftveresen?
Azért kérdezem, mert volt egy másik aminek nagy érzékenységű volt a mikrofonja de folyamatosan vett fel, tisztább volt a hangja, de megadta magát valami alkatrész benne.
Ha azt a mikrofont átforrasztanám e helyére szerintetek változna valami? -
Üdv all!
Igen komoly kézi vezérlésű légáramlást tervezek a majdani házba.
A vezérlőpanel elbír áganként 2db egyforma ventilátort ugye?
Az #1-es és #2-es ágon lenne 2-2db AeroCool DS, a #3-as ágon a CPU, míg a #4-esen vagy lesz valami vagy nem.
Választ előköszi!
-
CounterBoci
senior tag
Üdv!
Van itthon két gépem. Egy netezős-htpc és egy gamer. Utóbbit ritkán használom. Van két billem, két egérrel, ami idegesít. Mivel egyszerre nem használom a két gépet, vagy ha mégis akkor a htpc csak mint nas üzemel a "nagynak", arra gondoltam megoldom úgy, hogy egy bill és egérről menjenek, hogy az usb négy erét relékkel egyszerre átkapcsolom egyikről a másikra. Esetleg időkapcsolót közbeiktatva 1-2 sec késleltetésnek. Mennyire életképes elképzelés ez?
-
Coller225
tag
válasz
gerleimarci #18761 üzenetére
Értem, köszönöm
-
Sziasztok!
Lenne egy kerdesem, remelem jo helyen jarok.....
Ideiglenesen vettem egy phanteks evolv itx hazat. Be is akartam lakni szepen, viszont a corsair sf 600-as tapegysegem kabelei nem eleg hosszuak (csak a cpu es a 24-es kabel).
Valamint szuksegem lenne egy atx-sfx atalakitora is.
Valakinek otlete honnan tudnam ezeket beszerezni? -
Dinter
addikt
Na a helyzet:
2 Xbox kontroller volt rossz, mindkettőben a fekete szál szakadt el az USB kábelben. Valamiért a szálakat összeforrasztva nem lett jó, ezért az alaplapra forrasztottam újra 4 szálat, az alaplap másik oldalára. Működött. Aztán összeraktam. Biztos minden érintkezett mindennel, mivel össze-vissza villogott mindenféle színben, addig, amíg egyszer csak abba nem hagyta. Akárhányszor próbáltam összeforrasztani, az 1-es és 4-es lámpa felvillan, aztán kiég.
A másikkal megcsináltam ugyanezt, most faszán leszigszalagoztam, és tart mint az atom. Félek, hogy az elsőt végleg elcsesztem. Mekkora erre az esély?
-
Fr3eWar
őstag
Sziasztok van infótok arról, hogy tápkábel harisnyázás okoz-e garivesztést?
Full moduláris tápról van szó, szóval nem kell a tápot szétcsavarozni, csak a kábeleket harisnyáznám.
EVGA tápról lenne szó, ők elég engedékenyek. Külföldi fórumokon terjed ez-az, hogy nem probléma. Meg valaki visszaküldte harisnyázva, és bukta a harisnyázást, mert egy új bontatlan tápot kapott RMA-ban.Mit tudtok a témáról?
-
Dinter
addikt
Xbox360 kontroller, fekete szál el van szakadva.
Normális esetben egyszerre felvillan mind a 4 lámpa, majd az 1-es világítva marad. Itt viszont előbb az 1-es és 4-es, aztán 2-es, és 3-mas, majd elalszik, ha összérintem a két fekete kábelt. De egyszer sikerült úgy összeérintenem, hogy normálisan működött. Miért ennyire "allergiás"? Ha közvetlen az alaplapra érintem a feketét, akkor sem egyszerre villanak fel?
-
Dinter
addikt
Túl sok forrasztóanyagot el lehet távolítani valahogy a pumpán kívül?
Olyan előfordulhat, hogy a pákától megég a réz szál és elromlik?
-
Coller225
tag
Sziasztok!
Van valakinek ötlete/tapasztalata, hogy sárga fénycsövet honnan tudnék beszerezni? Csak néhány helyen találtam, ott is csak kifutott termékként.
-
Dinter
addikt
Forrasztópákát le lehet hideg vízzel hűteni, vagy meg kell várni míg kihűl?
Azzal elcs*szhettem a kontrollert, hogy úgy forrasztottam, hogy közben be volt dugva az USB-re?
-
Kernel
nagyúr
válasz
Dinter #18749 üzenetére
Ez ilyen elméleti alapszabály, hogy mindig(?) a forrasztandó anyagot kellene melegíteni, ami magára olvasztja az ónt. Más kérdés a gyakorlat.
Az elektronikában gyakran csak felszedünk egy kis ónt a pákahegyre, utána azzal megy a bűvészkedés. Közben lehet gyantába is mártani stb., hogy jobban fusson a rézre.
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
Most jött meg a forrasztópákám, viszont még nem forrasztottam. Amiket néztem tutorialokat, ott a vezetéket melegítették fel, és ahhoz forrasztották hozzá az anyagot. Viszont nekem USB kábelen belüli szálat kéne, amit nem bírok felemelegíteni, olyan pici. Hogy tudnám megoldani?
-
Dyingsoul
veterán
válasz
XtremLor #18746 üzenetére
Hát plexim sehol nincs.
De pont hasonlón gondolkoztam csak nem tudom létezik-e valami kis darab műanyag vagy plexi vagy bármi aminek az egyik oldala erősen tapadós ragasztó. Lehet az lesz, hogy egy kis fadarabot teszek be alá kétoldalú ragaccsal. Köszi a tippet minden esetre!
-
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
Agyag/ötlet terén szeretném a segítségeteket kérni!
Túl vékony a Dell monitorom kávája és van egy Logitech C920 webcamom amit rá szeretnék tenni a tetejére. Tökéletes a logitech webcam kapaszkodó füle, csak épp túl nagy és belelóg a monitor képébe. A monitor tetejére szeretnék valami izléses-öntapadós bármit feltenni ami megtartja a kamerát. Lehet akár csak annyira magas, hogy épphogy a belelógást kiküszöbölje, lemértem tolómérővel, egy fél cm-es bármi is nagy segítség lenne. A webcam "karma" egyébként 4.5 cm széles, ettől lehet keskenyebb vagy szélesebb is.
Van ötletetek, hogy milyen öntapadós bigyusz van amit rátehetnék ilyen kis csíkban?Mellékelek képet a problémáról:
-
zolisx4
őstag
válasz
Kernel #18740 üzenetére
Találtam nehezen egy elég rossz minőségű képet ,azt veszem ki hogy 10V2200 µF kondi kell oda, ami mellette van az 10V 1000 µF a másik kettő az meg 25V 1000.µF Na majd lesz valami.
Az összeset szeretném cserélni de az elsőnél megakadtam,a többiből van itthon biztosan van a az is mit nem tudok leolvasni de igy elég nehéz.
-
Kernel
nagyúr
válasz
zolisx4 #18739 üzenetére
Meg kell nézni, hogy milyen feszültséget állít elő, de túl nagyot nem hibázhatsz, ha az alábbi képen szereplő két kondit egyformaként kezeled.
Ezt is le tudod követni, de elvileg CLC-szűrőt alkotnak, a közöttük látható tekerccsel.
Olyan esetleg előfordul, hogy az első kondi nagyobb feszültségű, mint a második, ami a tekercs után van. Vagyis célszerű lehet betenni kicsit nagyobbat.
Egyébként a mellette lévő is gyanúsnak tűnik, azt hittem, azt akarod kicserélni:
-
Levwi
aktív tag
Hellosztok átirányítottak ide hozzátok hátha ti jobban tudtok segíteni.
"Szóval a kérdésem az lenne, hogy olvastam redditen, hogy a corsair carbide 300r házra egy az egyben felmegy az obsidian 450d ablakos ház oldala. Szóval kíváncsi lennék valaki próbálkozott e már vele?
A másik kérdésem meg az lenne, hogy közületek nincs e valakinek elfekvőben egy 450d ablakos oldala, esetleg gépház átszabásnál kimaradt és csak porosodik otthon?
Előre is köszönöm annak aki segít nekem."
-
Kernel
nagyúr
válasz
Trebor0522 #18734 üzenetére
Megoldható, kapható készen is: [link].
-
Trebor0522
csendes tag
Üdv!
Molexet szeretnék átalakitani Usbre. Van egy ventim, azt szeretném berakni a laptop alá, ugy hogyusb portról kapja az áramot a laptopról. Meg lehet oldani, egy egyszerű átalakitóval? Vagy ha levágok egy usbt és megfelelő kábeleket összekötöm a molexel, akkor menne?Akár milyen formában ez lehetséges lenne? Előre is köszi a válaszokat. -
Kernel
nagyúr
válasz
Pubszon #18730 üzenetére
Persze, ezt eddig is gondoltam, csak ebben az esetben ezt így nem lehet megközelíteni.
Eleve osztóként van bekötve a trimmer, nem szimpla ellenállásként, így mindkét fele számít. Tegyük fel, kapsz két értéket:
2+8 kΩ
6+4 kΩEzt nem is tudod olyan módon behelyettesíteni, ráadásul egy ellenálláshálózat részét képezi, ahol minden befolyásol mindent.
A rajz első részén a trimmer szerepel önmagában.
A második ábrán látszik, hogy két ellenállással kellene kiegészíteni, ha az alsó és felső értéket is szeretnéd eltolni. Ha csak az áram felső határát akarod csökkenteni, az alsó ellenállásra nincs szükség.
Ha megnézzük, hogy az 50 mΩ söntön eső feszültség pozitív irányba tolja a műveleti erősítő noninvert (+) bemenetét, a trimmerrel az invertáló (-) bemenetre adott feszültség pedig minél pozitívabb, végeredményben annál több áramot engedélyez, mert kiegyenlíteni igyekszik a másikat. Tehát elvileg a kis áram tartozik az alsó értékhez.
Ha a trimmert kiegészíted két ellenállással, akkor az már nyilván nem 10 kΩ lesz, hanem több, megváltoznak az áramköri viszonyok. Ezért is kiszámíthatatlan, hogy mivel kellene kiegészíteni, sokkal egyszerűbb próbálgatással meghatározni.
Vagy sorba lehet kötni két trimmert is, bejátszani a szükséges állásokat, utána a két szélsőt megmérni, fix ellenállással helyettesíteni. Csak pont olyan szabványérték bizonyára nem lesz, közelíteni kell.
De elvileg célszerűbb akkor már 3 db 4,7kΩ értékű trimmert használni.
-
Pubszon
veterán
válasz
Kernel #18729 üzenetére
Köszönöm szépen a bő információt és linket.
Most is tanultam kicsit, de a kérdésemre nem nagyon kaptam meg a választ.
Ha már mindent beállítottam, szépen világít a LED a neki megfelelő feszültségen és 700mA-el, akkor kiveszem a CC potit és megmérem az ellenállását hogy hol áll.
Utána leveszem ezzel a potival a fényerőt, mondjuk 300mA-re és ismét megmérem a poti ellenállását ebben az állásban is. Tehát lesz 2 poti állásom és én egy olyan potit szeretnék aminek ez a 2 állás a 2 végállása, így még véletlenül sem tudok sok áramot adni a LED-eknek.
Remélem érthető most. -
Kernel
nagyúr
válasz
Pubszon #18728 üzenetére
A kimenőfeszültséget csak annyiban kell beállítani, hogy a nyitófeszültségnél biztosan több legyen. Bármennyivel lehet több, csak kevesebb ne legyen.
Az áram úgyis korlátozódik a másik trimmerrel beállított értékre, ennek során a feszültség leesik pont annyira, amennyit a LED önmagának igényel, behatárol (hasonlóan, mint egy Zener-dióda).
A harmadik trimmer pedig már felesleges is, mert az akkutöltésnél használható ki. Be lehet vele állítani a töltés végét jelző LED-et, hogy az áram 5%-ra esésekor jelezzen a felhasználónak, mikor veheti le az akkut a töltésről.
Noha ártani nem árt a harmadik, mivel az a része egyébként sem befolyásol semmit, csak jelez. De kapható olyan CC/CV modul is, ami eleve csak 2 db trimmert tartalmaz:
http://www.ebay.com/itm/121817042229
http://www.ebay.com/itm/152246108207Régebben találtam hozzá rajzot is:
Az áramkorlát R9 trimmere egy TL431 söntstabilizátorról kap nagy pontosságú 2,495 V feszültséget. A stabil feszültség az áram pontos tartásához szükséges.
A műveleti erősítő bemenetei az R15 áramérzékelő söntre kapcsolódnak, amellett a szabályozhatóság érdekében a noninvert bemenet feszültségét a trimmerrel elhúzzák pozitív irányba, a már említett 2,495 V felé.
A műveleti erősítő kimenete egy LED-en keresztül a step down IC negatív visszacsatoló körébe avatkozik be, ahol a feszültséget felhúzza, a kimenőfeszültség ettől leesik. A LED egyúttal jelzi az áramgenerátoros módba történő átváltást is.
A szabályzási tartomány a trimmer környezetében lévő ellenállásokkal igény szerint beállítható, próbálkozással a legcélszerűbb.
-
Pubszon
veterán
Üdv.
Ilyennel akarok egy asztali lámpát.
Az tiszta sor, hogy beállítom a LED-ek nyitófeszültségét.
De az áram potiját ki szeretném vezetni, hogy tudjam szabályozni a fényerőt.A kérdés az, hogy hogy tudom én megcsinálni, hogy mondjuk egy 10K-s potival a minimum mondjuk 250ma, a maximum pedig 700ma legyen (gyárilag 0-3000ma)?
Van erre valami kalkulátor? -
TaaT
nagyúr
válasz
gerleimarci #18723 üzenetére
Köszönöm.
-
Szép napot, Urak!
Közületek valaki tud csinálni egy egyszerű ventilátortartót az SSD adapterhez? (Asus Hyper M2 X4 PCIe-s adapterkártya) Valahogy le kell hűteni az SSD-t, mert rendesen melegszik.
Előre is köszönöm a választ!
Üdv!
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Rendeltem egy ilyen ventilátor elosztót Kínából. Az a kondi meg ellenállás mi célt szolgál rajta? [link]
-
Kernel
nagyúr
válasz
aszti93 #18720 üzenetére
Önmagában a folyamatos üzemnek nincs jelentősége, ezt gyakran kérdezik laikus ügyfelek is, más készülékek kapcsán, TV stb. Főleg a túlmelegedésre gondolnak ilyenkor.
Csakhogy aránylag rövid idő alatt beáll egy hőegyensúly, utána már mindegy, ezen marad, nincs szüksége pihenőre. Valójában a szakaszos üzem okozhat gondot, mert a hőtágulás-összehúzódás gyakoribb ismétlődései egyes forrasztások lazulását okozhatják, vagy egyéb kötések, sőt különféle alkatrészek belső termikus hibáit is.
Más kérdés, hogy folyamatos üzemben is van egy élettartam, ami egyszer letelik.
-
aszti93
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a HP vagy Dell brand gépek tápegységei menniyre bírnák azt ha napi 24-ben működnének?
-
Pubszon
veterán
válasz
Droidrobot #18717 üzenetére
Ha nekem kellene neki fognom (amit nem tennék egy ilyen kategóriájú VGA-val), akkor kimérném a 4 PIN-t. Valószínű, hogy 1 a GND, 3 pedig a feszültség. Meg azt is megnézném, hogy milyen feszültség van ott.
Utána pedig, MOSFET-el vagy tranzisztorral vezérelném is a LED-eket.
De szerintem ne fogj neki, nem ér annyit. -
Droidrobot
újonc
válasz
Droidrobot #18716 üzenetére
csak nem tudom lesz e baja ha kipróbálom vagy max csak nem lesz elég neki a szufla
-
Droidrobot
újonc
válasz
gerleimarci #18715 üzenetére
van a vga-n is és a led szalagon is 4 pines csati
-
gerleimarci
aktív tag
válasz
Droidrobot #18714 üzenetére
Félre érted a kérdést. Pontosabban azt kérdezi, hogy külső led csati van-e? (Én néztem képeket, de nem találok)
-
Pubszon
veterán
válasz
Droidrobot #18712 üzenetére
Értem.
És erre szeretnél még pluszba kötni?
4 pines csatlakozója van? -
Pubszon
veterán
válasz
Droidrobot #18708 üzenetére
Van rajta bármi féle kimenet ami ilyesmire való?
Én egyébként nem játszanék vele... -
Droidrobot
újonc
válasz
gerleimarci #18709 üzenetére
akkor vennem kéne egy rgb led vezérlős alaplapot
-
gerleimarci
aktív tag
válasz
Droidrobot #18708 üzenetére
Kétlem, hogy '12V-os ledek' lennének benne(mármint hogy a ledeknél lenne az ellenállás, és nem a panelon)
Amúgy egy egyedi erősítőpanellal megoldható, de én nem bántanám azt a kártyát. -
Droidrobot
újonc
Helló lehet baromság.. De a gigabyte gtx 1070 g1 rgb vezérlőre rá tudok pluszba kötni probléma nélkül egy smd 5050 es szalagot? kb 20 centis szalag....vezérelné vagy kár fabrikálni?
-
Hunork
veterán
Üdv!
Mai napi 1 pontos kérdés: ismerősöm, akinek kérdeztem mai nap vízhűtés ügyben, egy nagyon régi, tényleg ósdi CM háza van, pille könnyű oldal lemezekkel. Azt találta ki, mivel van 4, szintén nem minőségi ventilátora, hogy vesz egy ilyet, hogy a házban lévő hangokat elnyelje. Merthogy ez olcsóbb, mint egy új ház...
Mondtam neki, hogy biztos jó, meg szép, elvégre gyártják ezeket és nyilván veszik is, de én úgy tudom, hogy az ilyen kiegészítőtől a belső hőmérséklet pár fokkal emelkedhet. Tehát a vízhűtés okozta örömöt majd ez elviszi némiképp. Azért írtam le, hogy én hülyeséget mondtam-e, vagy sem? Vagy csak a régebbi ilyen termékekre vonatkozik? Már annak okán, hogy ugye készülnek hangszigetelt házak szép számmal, és csak nem az a cél, hogy odabent melegebb legyen.
(azt ne kérdezzétek, hogy miért ez az elsődleges, nyilván a pénz ugye, de szerintem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy egy jó, minőségi ház lenne a megoldás...)Én kérdésem: LED szalag. Jól tudom, hogy molex-en keresztül kell a tápegységre kötni? Nálam az új házban semmi nem megy róla, adatlapomon a teljes konfig. És milyen típust ajánlotok? Nem kell több, mint 60 cm, az Aeneas ház plexis oldala felől lenne alul / oldalt. És lehetőleg 4k alatt legyen, mert egy Aerocool venti is szükséges még.
-
Pubszon
veterán
válasz
gerleimarci #18705 üzenetére
Meg lehet éppen oldani, gépházon belül meg nem nagyon látszik szerintem.
-
Pubszon
veterán
válasz
Fr3eWar #18702 üzenetére
Ellenállás helyett egy ilyen poti is jó, ezzel nem kell kísérletezned csak bekötöd és beállítod a fényerejét.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
gerleimarci #18699 üzenetére
Köszi,
Akkor majd elkezdek kísérletezni, mi az aminél már dereng a fény, de nem zavaró.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thermaltake Commander MS-1 Snow Edition
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- EVGA SuperNOVA 850 GA 850W 80 PLUS Gold Fully Modular
- GARIS! Lian Li HydroShift !!!! LCD !!!! 360TL (RGB) - FEHÉR
- GYÖNÖYRŰ/GARIS/AKCIÓS Lian Li HydroShift !!!!LCD!!! 360R (RGB) FEKETE
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14"2.8K OLED - Ryzen 7 7730U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S9+ 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest