- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
megaandrew
tag
válasz
Kernel #19741 üzenetére
Köszönöm, de mint írtam az alaplapomon nincs header, a videokártyát meg nem akarom forrasztgatni (hogy onnan szerezzek jelet, meg akkor egyébként is csak egy színben tudna világítani minden eszköz), így csak külső vezérlő segítségével tudom megoldani. Nem is lenne ezzel gond, csak olyan kéne, amit szinkronizálni lehet a videokártya világításával, tehát valami aura kompatibilis.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Kernel #19716 üzenetére
Érdekes, már le is cserélték a lapot:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Elektrolumineszcens_drót
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hajlékony_fénycső
Pedig volt már rá példa, hogy belefirkáltam a Wikipédiába pár szót vagy mondatot, azt csak hosszú idő után véglegesítették. Ezúttal viszont mélyebben belenyúltam, szinte minden mondaton csiszolni kellett (Google-fordítás szintjén volt az egész), néhol hozzá is írtam, ezt már el is fogadták.
-
flymi
addikt
válasz
Kernel #19716 üzenetére
Oh, ezt nem is tudtam. Mármint ha túl rövid a "drót"
akkor leéghet a cicergő.
Nem tudom ezekre a kínai occsó húsos cuccokra van-e értelmes nyelven rávésve bármi is, h milyen hosszra alkalmazható, de gondolom ha mondjuk az 5 méterből csak hármat használok fel, az nem akadály. Elképzelhető h az összes, a hirdetésben kapható mérethez egyforma cicergőt adnak? Én már csak így fogom hívni... -
flymi
addikt
válasz
Kernel #19712 üzenetére
Értem. Tehát ha 12V-os kontroller van hozzá, akkor a molex csatin is a 12V és föld-et kell rákötni és kész.
Meg esetleg egy kapcsolót közbeiktatni a kontroller és a molex csati közé.
Akkor lehet rendelek egy szettet mondjuk innen, itt adnak hozzá 12V kontrollert. Mert láttam olyat is, ami "mobilis", tehát ceruzaelemmel is működtethető, olyan nem kell. -
Pöttön
őstag
válasz
Kernel #19704 üzenetére
Igen, az kimaradt, hogy anno volt hozzá egy kis távirányító is, ami már rég elveszett.
Valószínűleg ezért kapcsol csak készenléti állapotba.Szerk:
Kipróbáltam a menet közbeni kihúzást, vissza dugást, de csak készenléti állapotba lép.Pubszon
Van infrás távirányítója a sound barnak? Vagy készenlétből egy pillanatkapcsolóval kell bekapcsolni?
Mindkettő, pillanat kapcsolóval kell bekapcsolni, vagy az elveszett távirányítóval. -
Pöttön
őstag
válasz
Kernel #19695 üzenetére
Az USB-s megoldás nagyon jó megoldásnak tűnik, pláne, hogy a tv-n van pont egy szabad usb.
Gyakolrlatilag, akkor a SoundBar bekapcsoló gombját kellene rá kötnöm a bekapcsoló elektronika egyik végére, a másik végére meg műteni egy usb dogót.
Hol tudnék ilyen elektronikát venni, vagy kivel tudnék ilyet csináltatni?(#19696) Pubszon: Köszi a linket, ez nem rossz cucc, de ahogy Kernel is írta időzítés nem kell, a tökéletes az lenne, ha a tv usb-jén megjelenő feszültség azonnal bekapcsolná a sound bart, és fordított esetben pedig le lőné.
-
quailstorm
félisten
válasz
Kernel #19689 üzenetére
Rendben, én is gondoltam, hogy sok lesz az az 5A, de például külön ilyen konnektorba dugós szivargyújtó aljzat az 12V 5A ratinggel bír, gondolom ez egy ilyen bevett maximum. Lehet még van is itthon aljzat szivargyújtóhoz, majd meglátom, de akkor örülök, hogy nem kell nagyot faragni, se sok pénzt elverni egyedi csatlakozós Sony töltőre...
-
hubip
csendes tag
válasz
Kernel #19624 üzenetére
Hali!
Megkérdezném, hogy köthetek-e két különböző karakterisztikájú ledet egybe? Mint pl. ezt a narancsot ezzel a zölddel?
Az alaplap PWR tüskéire menne rá. Az egyébként 4,97V.Illetve a HDD tüskére is kötnék egy szép kéket. Azon viszont csak 1,43 volt a feszültség. Ha jól értelmezem ennek a lednek 1,2 a nyitója, így okés lenne, de a max kiszaladhat 1,5-re. Így is rendben lesz?
Üdv.
-
rlazol
veterán
válasz
Kernel #19620 üzenetére
Hazaérve kipróbáltam immár ellenállással, mert találtam itthon egy párat még egy régi projektből és nagy meglepetésemre és örömömre működik!
A képen egyrészt az illetékes ellenállás van: ez mekkora? Ugyan most működött vele, de jó ez hosszú távra is, beköthetem?Másrészt a bal szélen szerepel az előbb kérdezett nyomógomb.
Most látom, hogy az egyik csatlakozó fölött a "no com nc" betűk olvashatóak. Ez azt jelenti, hogy a másik kettőt kell bekötni? -
rlazol
veterán
-
válasz
Kernel #19615 üzenetére
Milyen igaz, elsiklottam a dolog felett, hogy a képen külső ellenállás van, és nem a gombba építve van. Csak az adatlapot néztem meg, és beugrottam a 12VDC LED-nek.
rlazol
Pont innen vetted, vagy csak kerestél egy mintát? Gondolom a rátákolt ellenállás nélkül kaptad, így valószínűleg ahogy Kernel említette, RIP led.Szerk:
KernelAz lehet, hogy szórakoztató elektronikában nem használnak ilyet, de egyrészt ez nem szórakoztató elektronika, másrészt én gyártottam le
Most lecseréltem a 22pF kondikat a kristály körül, és stabilnak tűnik, de még hűl
-
Diniboy
aktív tag
válasz
Kernel #19603 üzenetére
Na ezért kérdeztem, nem voltam benne biztos hogy ez hibajelenség, de azért furcsa volt nekem, most már legalább tudom hogy létezik ilyen megoldás .
Kivettem az aksit, megpróbáltam elindítani hálózatról, és elindult a gép . Visszatettem az aksit, és most töltődik. Kíváncsi leszek így marad e ... szerencsére most épp nem kell, két hétig, szóval nem sürget az idő
Köszi a választ -
quailstorm
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz
Kernel #19545 üzenetére
Ha van egy kisülésed, mondjuk a parkettáról, szőnyegről vagy ülésről a GND felé, az elvezetődik és nem okoz semmi gondot.
Mondjuk pont nem feltetlen, erosen fugg a GND kor adott pontbeli ellenallasatol es attol, hogy ott milyen alkatreszek vannak. Pl. femhaznal nem problema, de egy kulso usbs eszkoz eseten mar nem feltetlen, ahol csak azon a csodas 18-as AWG-s vezeteken kapja meg a foldet.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Kernel #19548 üzenetére
Annyival egeszitenem ki, hogy kisebb, par 10W-os tapoknal lehet, hogy csak egy (vagy ket sorba kotott) Y kondi a szures, ami megy kisfeszultsegu oldalrol a halozati oldali egyeniranyitora, igy eleg nagy, delej tud lenni kint egy pillanatra. Van, amikor az Y kondival van parhuzamosan kotve ket ellenallas, hogy a tapot megvedje az ESD-tol. Igy meg roszabb lesz a dolog. Sokszor meg igy is "atmegy" az EMC teszten, es biztonsagtechnikailag is kifogastalan megoldas. Ellenben az USB nem annyira szereti. (Magam is terveztem ilyen tapot, meg senki nem reklamalt. Mondjuk azon a keszuleken nincs USB.)
Masreszt nekem is volt hasonlo problemam. A gond felgongyolitese soran az derult ki, hogy a villanyasz kollega ugy "csinalt" vedofoldet a konnektorba, hogy osszekototte a rofi vedovezeto es nulla vezeto kapcsat, ami erosen aggalyos. (Ezt azota mar megszuntettem, de ket usb-s tv kartya, meg egy alaplap banta az ugyet.)
-
-Solt-
veterán
válasz
Kernel #19545 üzenetére
Számomra teljesen fekete lyuk az elektromosság, de józan paraszti ésszel (már amennyi ebből a rendelkezésemre áll) én is arra gondolok, hogy maga a kormány bázis volt a hibás, mert,
- a cockpit pár hete már kész van és ezalatt vígan használtam gond nélkül, gondolom elektromos probléma esetén hamarabb jelentkeztek volna a nyűgök
- más kiegészítő is van a cockpiten, annak nem lett baja
- miután a második tönkrement, kihúztam a gépből az USB kábelét és ekkor a kábel végén a csatlakozó megcsípet, vagyis szerintem a bázis felől érkezett plusz feszültség, ez pedig nem normális dolog.Ezek ellenére gyanús, hogy a második is pont ugyanúgy romlott el mint az első, ráadásul alig egy óra használat alatt. A közös pont a két eset között a számítógép és annak azonos USB portja, a cockpit, illetve egy friss firmware amit mindkettőre feltettem. Utóbbit talán kizárnám, mert akkor másnál is jelentkeztek volna problémák, viszont sehol nem olvastam gondokat... Szétszedni értelemszerűen nem lehet, mert akkor bukom a garanciát, viszont a harmadikat nem merem elkérni az Amazontól, mert azt már ki nem magyarázom, ha a harmadik is bedöglik.
Az előző cockpitem is fémből volt, annyi volt a különbség, hogy annak nem volt kereke, csak egy vékonyabb "gumigyűrű" volt ráhúzva négy ponton, hogy ne csússzon a parkettán. Abban viszont soha nem tapasztaltam statikus kisülést, pedig annak az ülése tuti műszálas volt.
Szóval nem igazán tudom merre tovább...
-
quailstorm
félisten
válasz
Kernel #19469 üzenetére
Az USB MIDI elvileg optocsatolós, de majd a gameportos nem lesz galvanikusan leválasztva, az biztos. Most USB-vel használom.
Igen ilyen földelési hibát láttam/hallottam, laptop HDMI-jén fázis meg hasonlók. A fentebb említett két táp az földelt, majd próbálkozok és beszámolok akkor.
-
maigret
csendes tag
válasz
Kernel #19435 üzenetére
Sajnos nem segített az átforrasztás. Szereztem egy multiméter és rámértem a potméterre. Ugyanolyan beállítás mellett a felsőn teljesen más értékeket mértem, mint az alsón. Tehát a potmétert kell cserélnem.
Már csak az a kérdés, hogy honnan és milyet. Abban bízom, hogyha kiszedem rá lesz írva valami.
-
SupernovaHUN
csendes tag
válasz
Kernel #19379 üzenetére
Hát a megfelelő jártasság (egyelőre) nálam nincs meg, de elkezdett érdekelni a téma.
Te az elegánsabb megoldást valahogy úgy érted, hogy direktben ráküldenénk 5 voltot, de csak miután megbabráltuk az alaplapot?
Biztos érdekes, de azt hiszem, maradok az előbbi megoldásnál.Na de az a termisztor megintcsak szóba kerül. Tegyük fel, hogy nem működik nélküle. Nem lehet valahogy "becsapni" az alaplapot?
-
SupernovaHUN
csendes tag
válasz
Kernel #19377 üzenetére
Na akkor játsszunk el azzal a gondolattal, hogy működik termisztor nélkül is.
Ha én ekkor működésre akarom bírni egy USB kábellel, az azt jelenti, hogy 5 voltot fog kapni, ami tönkreteheti az alaplapját a hangszórónak, így ezt az 5 voltot egy fesz.szabályzóval le kéne csökkenteni 4-4,2 voltra és elméletileg ekkor már nem lehet semmi gond, az alaplapon visszaalakul a fesz. 5 voltra. Javíts ki, ha tévedek.
-
SupernovaHUN
csendes tag
válasz
Kernel #19375 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Természetesen a másik két kábelt már ismeremDe akkor az volna a kérdésem, hogy, mivel én ezzel a bekábelezéssel lényegében egy helyhez kötött hangszórót hoznék létre, akkumulátor nélkül, így ez a sárga kábel lényegében fölösleges és kihagyható, igazam van?
-
-
kmisi99
addikt
válasz
Kernel #19303 üzenetére
Na ez nagyon tetszetős, az első kép tetszik. Itt a betápot direktben az USB portra kötötte?
De akkor egyébként, a betáp kábelről leágaztatok majd két extra kábelt és USB anya csatlakozót forrasztok rá, így a HDD-k extra táp kábelét rá kötöm.Viszont nagyon kíváncsi vagyok hogy ilyenkor hogy oszlik el az áram? Szóval attól még ott van a raspberryben dugva az Adat kábel ami egyben táp kábel is. Ha én az extra táp kábelt megtáplálom külön akkor eloszlik az áramfelvétel, a raspberry és a betáp között vagy hogyan megy ez az elektronikában?
-
MrDerekas
addikt
válasz
Kernel #19258 üzenetére
Igaz.
Közben szétkaptam a régi donort. Úgy fest, van amihez kevés a Fahrenheit pákám. Egyszerűen a GND és az 5V köteget nem tudtam kiforrasztani. Még nem láttam a másik táp belsejét (FSP 350W 80+), és azon filózok, hogy a tápon kívül egyesével betoldom a harisnyázottat, vezetékenként zsugorozva vagy szétszedem az FSP-t és menjen a nyákra... Ahol eddig kevés volt a páka, gondolom, ott is kevés lesz.
Szerk: Mivel a szétszedett egy asztali labortáp volt, ezért meg kellett oldanom, hogy ami eddig beszigszizett gemkapoccsal működött, az most direktbe menjen. Úgy fest sikerült -
mckay
aktív tag
válasz
Kernel #19244 üzenetére
Értem, köszönöm.
Egyébként ha már így belementünk, szerintetek van olyan applikáció Androidra, ami ki tudja mutatni számszerűen, hogy épp most miképp és mekkora amperrel tölti az akksit?
Mert ugye százalékos animáció az van, de hát ki tudja az mit jelent.
És valamiből azt a százalékot is számolja...Üdv és köszi mégegyszer!
-
mckay
aktív tag
válasz
Kernel #19231 üzenetére
Értem!
Azt hiszem.
:-)Akkor ezek szerint jobban járok, ha fali aljzatot veszek és szerelek, és tartok benne 4 gyári töltőt.
Úgy fel fog venni akár 1A-t is, ha épp kell neki.
Már ha az a cél, hogy gyorsan töltsenek a telók.
Márpedig az a cél, mert pizzériába kéne, futároknak, akik keveset tartózkodnak a helyen.Köszi!
-
GAbre
veterán
válasz
Kernel #19199 üzenetére
Ismerős ,azt mondta akármilyen jó.Nem néztem mélyebben utána.
Igen rendszer alól nem is akarom bekapcsolni.
Elég ha gépindítás 2 gombbal történik,és nem kell kivennem,kinyitnom házat,aztán visszacsukni,és tenni.
Majd nézek még gombot,ha nincs más ötletetek.
Köszönöm segítséged. -
kmisi99
addikt
válasz
Kernel #19147 üzenetére
Na pont valami ilyesmire lenne szükségem. Akkor valószínűleg minden zajt leszedne amit kap a Raspberry-ről? Akkor be is rendelem.
Ahogy látom amúgy csak transzformátorból áll. Lehet megpróbálom felépíteni próba képpen. Bár nem tudom mennyire kell specifikus transzformátor hozzá. -
Pubszon
veterán
válasz
Kernel #19135 üzenetére
Az Y kábelek többségében csak az egyik ágon van vezeték a fordulat méréséhez. De ha olyan kábelt vesz ami nem így van, akkor célszerű az egyik ágról kivágni, hogy ne zavarjon be (csak annál a 2 aljzatnál ami tudja mérni). Nekem is ilyen elosztó van.
SRII: Remélem már érted. Vehetsz PWM-es ventit, de felesleges pénzkidobás, főleg 6 ventinél.
-
togvau
senior tag
válasz
Kernel #19082 üzenetére
Igen, a színkódot ismertem is.
Más: szeretnék csinálni egy átalakítót, 9 pin-es autóipari konnektoroknál megvariálni egy kicsit a sorrendet.
Ilyenekre van valami ügyesebb megoldás azon kívül, hogy rövid kábelekkel össze van kötve kettő, és úgy van variálva mi hova megy? Valami átalakító kütyü amibe be kell kötni a 2 végét, és variálható hogy mi mivel van összekötve?
-
flymi
addikt
válasz
Kernel #19053 üzenetére
Köszönöm a választ!
"Érdemes mindkét vezetéket az áramkörbe csatlakoztatni: a LED-ek hosszabb élettartalommal, és alacsonyabb fényerő csökkenéssel fogják meghálálni a kiegyenlített terhelést."
Erre akkor két szalagot (3528/5050) is ráköthetek akár méter hosszúságban is bírni fogja?
-
Buckey
őstag
válasz
Kernel #19048 üzenetére
Értem!
Valahogy sejtettem, hogy a mérnök urak nem józan paraszti ésszel gondolkoznak!
Akkor ezért van negatív (GND), PLED- és HDLED-.
Gyanús volt ez a nagy megkülönböztetés nekem.
Csak azt nem értem, miért nem jó az, hogy van egy közös pont, pl. negatív (GND). Miért kell így megcsinálni?Köszönöm a segítséget!
Akkor marad a két külön LED egyazon plexibe beültetve. -
imibogyo
veterán
válasz
Kernel #19034 üzenetére
Lassan kihal az a nyugdíjas korosztály is, akik még úgy gondolkodnak, hogy amikor elromlik valami, azt javítani kell.
Akkor velem valami gebasz van, mert még nagyon messze vagyok a nyugdíjtól, de én is így gondolkodom. Sokszor 500 Ft-ból megoldom azt a problémát ami miatt más vesz egy új eszközt.Persze sok (egyre több minden) van amit nem lehet javítani házilag és ez dedikáltam a kapitalizmus hibája, mert úgy vannak megtervezve az eszközök, hogy ez lényegében lehetetlen legyen. Pl. az amúgy könnyen cserélhető búgó csapágy műanyaggal beöntve a fészekbe, vagy besajtolva a lemezek közé, hogy csak úgy lehessen kiszedni ha kitöröm/kivágom a burkolatot és még lehetne sorolni reggelig az eszetlen megoldásokat. De amikor egy 20 éves Hajdú mosógépet követően egy vadonatúj mosógép 3-5 év után kukás, akkor nehéz elfogadni a magyarázatot, hogy "ennyit tud a technika manapság" (persze értem én, hogy mi van e mögött...). Érdekes kis videó a tervezett elavulásról, akit érdekel az ilyen (bár ez épp leginkább a villanykörtéről).
Egyébként mindig irigyeltem azokat, akik a lustaság oltárán ennyit áldozhatnak. Van olyan ismerősöm, akinek ha az éves "ez már szar veszek egy másikat" projektjeit kiátlagolom, akkor bő 50-100.000 Ft közötti átlag jön ki havonta, miközben ő maga hasonló pozícióban van, mint én, tehát nem keresi degeszre magát... De amikor mi elmegyünk nyaralni valahova, vagy veszek egy új gépet, akkor mindig értetlenkedik, hogy hogy csináljuk, nem érti... Próbáltam már párszor beszélni vele erről, hogy sok apróságban lehetne változtatni a "jobb" élet reményében, de nem sikerült "átállnia", maximum pár hónapra...
-
Pubszon
veterán
válasz
Kernel #19014 üzenetére
Az ábrámon 1 celle valójában 2 párhuzamosan kötve.
4 cella párhuzamosan nem jó, mert akkor kevés a fesz. Jó lesz ez a 2x2-es felállás, így összesen 2A-el lesz töltve. De úgy is rendelek többet, akkor már összesen 4A-el tudnám tölteni. Mennyivel tölthetem ezeket egészségesen? Kb mennyi a töltés idő 1 cellánál 1A-el? -
Pubszon
veterán
válasz
Kernel #19012 üzenetére
A második ábrán lévő lesz a számomra legpraktikusabb megoldás.
Az akku párnak lesz két T plug kivezetése, amúgy is ilyen lesz az ESC tápcsatija is.
Töltés közben csatlakoztatom a 2 csatit a 2 töltőhöz, használat közben meg az egyikbe olyan csatit dugok ami összezárja a 2 pólust, a másikat pedig az ESC-be.
Lehet kicsit értelmetlen, de lerajzolom.
Hihetetlen mérnöki rajz, tekints el ettől.
A bal oldali ábra használat közbe, a jobb pedig töltés közbe. A zöld vonal mutatja, hogy mit hova.
Így lehet közös a táp és még van egy biztonsági csatlakozó is.Vélemény?
-
Pubszon
veterán
válasz
Kernel #19010 üzenetére
Értem, ez nagyon jó!
Már csak 1 kérdés.
Tekintsünk el attól hogy 4 cella van összesen, legyen csak 2 sorba kötve.
Töltéskor ugye lehúzom az RC kocsi ESC-ről, mert amúgy is kiveszem a kocsiból.
Így a 2 cella sorkötését szét kell választani töltés ideje alatt, igaz? Mert akkor egyidejűleg nem szabad tölteni a 2 cellát.
Jól gondolom? -
válasz
Kernel #19002 üzenetére
Köszi az infókat!
Én mindenképp a Fig6 alatt bemutatottra gondoltam, azért az a pár első tényleg meredek a lebegő lábaival. A linkeltnél viszont a kapcsolópont fel van húzva, és földrekapcsolással érzékel, az valószínűleg nem fog zajt összeszedni.
A csuda vigye el, az az utolsó már majdnem tetszet... Csak nekem nem push-on timer-off kellene (bluetooth hangfalat építek, annál kicsit furcsa üzem lenne ez
).
De azért köszi tényleg!
-
válasz
Kernel #18998 üzenetére
Szándékosan keresek cél IC-t, nem akarok saját mikrokontrolleres megoldást csinálni.
Utóbbi, amit linkeltél még megfontolandó, de a mechanikus relé lecserélésével már megint annyit gányolnék, amiből megépítek egy kapcsolást.
Tehát amire én gondoltam, az egy teszem azt SO8 tokozás, VCC GND IN OUT BTN lábakkal, ami ha BTN-t teszem azt földre kapcsolom egy pillanatra, akkor IN és OUT között valamilyen Vettel (
) kapcsol kb 1A-t.
Ha ilyen nem létezik, akkor megmaradok ennél:
[link]A maga 7 diszkrét komponensével egyszerűbb, és olcsóbb mint a pic (vagy tetszőleges uC). A MOSFET meg a többi mellé is kéne.
-
-
törölt tag
válasz
Kernel #18877 üzenetére
Közben kerestem pár régi router/modem tápot itthon és beszarás, de a netgear-essel működik rendesen. Igaz az csak 1A-es, de még a vezérlővel rákötve is minden oké, vibrál hangra. A kérdés, hogy most mire kell figyelni, mit vegyen, hogy ne égjen le a ház? 2-3 percig próbáltam és melegednek a ledek eléggé.
-
törölt tag
válasz
Kernel #18873 üzenetére
Ketté vágtam a szalagot, de félével se működik.
Szerk.:
Ha a zenevezérlős cucc nincs rádugva akkor ég a zöld led a tápon, de amint rádugom villan egyet a ledszalag és annyi. Viszont az is érdekes, hogy táp nélkül ha csak hozzányálok a szalag DC 12 V feliratú elemeihez, akkor nagyon halványan kivillan pár soron követő led.
Fényerőt teljesen levettem, de az eredmény ugyan az. -
zolisx4
őstag
válasz
Kernel #18740 üzenetére
Találtam nehezen egy elég rossz minőségű képet ,azt veszem ki hogy 10V2200 µF kondi kell oda, ami mellette van az 10V 1000 µF a másik kettő az meg 25V 1000.µF Na majd lesz valami.
Az összeset szeretném cserélni de az elsőnél megakadtam,a többiből van itthon biztosan van a az is mit nem tudok leolvasni de igy elég nehéz.
-
Pubszon
veterán
válasz
Kernel #18729 üzenetére
Köszönöm szépen a bő információt és linket.
Most is tanultam kicsit, de a kérdésemre nem nagyon kaptam meg a választ.
Ha már mindent beállítottam, szépen világít a LED a neki megfelelő feszültségen és 700mA-el, akkor kiveszem a CC potit és megmérem az ellenállását hogy hol áll.
Utána leveszem ezzel a potival a fényerőt, mondjuk 300mA-re és ismét megmérem a poti ellenállását ebben az állásban is. Tehát lesz 2 poti állásom és én egy olyan potit szeretnék aminek ez a 2 állás a 2 végállása, így még véletlenül sem tudok sok áramot adni a LED-eknek.
Remélem érthető most. -
kmisi99
addikt
válasz
Kernel #18691 üzenetére
Média boxal, és laptoppal is megnéztem van zúgás. Mivel a laptop hangere értelmesebben állítható így ott megtudtam azt csinálni, hogy erősítőt nagyon alacsonyra tekertem és a laptopot hangosítottam fel, így minimálisan csökken a zaj. De a média boxnaknak alapból jóval kisebb a hangereje, de a rajta lévő KODI, média programban szoftveres erősítést maxra raktam, az erősítőt pedig szintén alacsony hangerőn hagytam így csökkent a sercegés.
Akkor valóban az a tipikus olcsó hangfal probléma, hogy magasra tekert hangerőn serceg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos fejegységek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- BestBuy ruhás topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL T40 EMC Szerver
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged