- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csƵ
addikt
Talált már valaki G620T tesztet? Ha nincs sok különbség a 2100T és ez a proci között, akkor lehet cserélek.
És akkor már az alaplapot is, elég a picit butább Foxconn, USB3-at mire használjak? Max. telefont dugok rá, néhanapján...
-
zodo
nagyúr
Inteles procikat és az int. vga megoldásik távol állnak tőlem de ha jól értem akkor mindkét esetben van egy visszahúzó erő (cpu vs gpu) de talán a Brazos lapok körítése és a fogyasztása miatt lehet hogy jobb választás?
Minden más esetre pedig az Asus M4A88T-I Deluxe vagy GIGABYTE GA-H67N-USB3-B3 lapok valamelyike ha a teljesítmény centrikus gépre vagyunk?
-
toldy
őstag
kb, bár az intelen van usb3 és mini pci-e illetve idehaza kb beszerezhetetlen.
Azt számolgattam hogy egy picike ház, msi lap, g620t, 4gb ram és 40gb intel ssd kb 75k. Prociba kétségtelen, erősebb mint a brazos, de igp-ben gyengébb. Itt jön az hogy kinek mi a hangsúlyosabb. Ugyan ez a gép, csak brazosal kb 70k.
-
zodo
nagyúr
kb egy kategória az Intel DH61DL-el.
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #7794 üzenetére
Akkor csak a külföldi oldalak maradnak vagy megelégszel a 6cm típusokkal és leszabályzod a fordulatszámukat. Esetleg Artic Cooling Turbo Modul szárait levágva, pillanatragasztóval rögzítve.
(#7795) toldy
Az a lap már annyira csupasz hogy simán mehetett volna rá az integrált cpu-k valamelyike.
-
toldy
őstag
Körbenéztem 1155 itx lap kínálatban. Nos valami oknál fogva teljesen megfeledkeztem az msi h61 lapjáról ami átlag 1500 Ft al olcsóbb mint a foxconn lapja. Bár kétségtelen hogy szolgáltatás kínálata ( pcie, dvi, esata, usb, hang) jelentősen meg van nyírbálva. Mindezek ellenére kicsi, vga nélküli rendszerekhez szerintem jó választás lehet.
-
zodo
nagyúr
Jah én csak a hűtőre gondoltam a tudatosság alatt.
Amúgy pedig egyértelmű ha fejlesztés van akkor egyik hardver vonzza a másikat, jó esetben ha meg tudjuk fizetni.
Kár a kis via-ért bár kb. ennyit néztem ki belőle mert ők szerintem csak a "régi nevükből" élnek de reméljük hogy megoldják a linux driver kérdést.
Azért kíváncsi lennék egy számadatra hogy mennyi ilyen lapot adtak el.Blogod meg csak rajtad múlik majd elolvassuk ha kész lesz.
-
ViZion
félisten
+1 a Brazosra.
Hangon nem segít semmi: a HDD a leghangosabb ezekben a konfigokban.Érdemes lehet 40+ GB SSD rendszernek, és egy green HDD adatnak, ami kikapcsolja magát, így netezéskor tényleg hangtalan, filmnézésnél meg nem számít.
HookR: Ez nekem új
zodo: Az asztalim teljesítménye elég bőven, persze most, hogy annyiért lehet kapni Phenom II 955-öt, mint anno a jelenlegi kockámat... Majd meglátom. Persze jön a BF 3, ahhoz őszre VGA csere is kellene...
VIA ITX-es project: linux driverekből jórészt megjöttem (a neten petíció is van a VIA-hoz, hogy ugyan csináljanak már normális drivert). Szal. valamelyik este rádobok egy windózt, pedig ott is volt aki panaszkodott neten, hogy 1080p laggol... de ki akarom próbálni, saját telepítéssel, a srác nem volt túl meggyőző a tucatnyi kodekpakkal... szal. utána tényleg logoutra rakom. A faházat még ki kell üríteni, festeni, és ha nem lesz übergáz, akkor arról is egy kis valami... bocs mindenkitől, de elhavaztam munkákkal (ami ugye azért kell, hogy a
hülyeségeimethobbikat szponzoráljam). -
zodo
nagyúr
Ezen az Akasa Low Profile AMD AK-CC1101EP02 - 80 mm hűtőn is 10mm magas a venti de így drága mulatság csak a venti miatt.
Más:
Azt honnan lehet megtudni hogy milyen osztályba tartózik a lapom Bluetooth-ja ha nincs róla infó a kézikönyvben se? Próba alapján?
-
zodo
nagyúr
Gondolom a mostani CM Hyper TX2-re gondoltál.
Az tényleg necces de ott a megoldás HookR-nál az alacsony modulokkal vagy hűtő csere.
Nyilván nem volt még képbe a mini itx építése amikor azt a hűtőt vetted így nem lehettél "tudatos vásárló".
Nem ismerem azt a hűtőt de nem lehet levenni róla azt a "darth vader" maszkotés rátenni egy 12-es slim ventit, rögzítővel?
(#7778) kisza25
Jó esetben csak 15mm magasakat találni persze ez csak nálunk van így.
Anno a Gfx Chilla vga hűtőn voltak a jövőben pedig a Scythe Kozuti-n lesz és ahogy toldy írta, reménykedjünk. -
sedios
tag
Váo, köszi mindenkinek!
-
Stirbi
addikt
-
atom360
tag
Erre amit leirtál elég 60k is. Innen le tudsz hozzá rendelni mindent; [link]
[link]
[link]
Vagy ha ez a ház nem tetszik itt van ez, mindkettőben van táp is;
[link]
Már csak egy vinyó kell, meg egy odd, hogy az op rendszert fel tudd rakni, de sok variáció van ez nem passziv hütésű gép minimális hangja lessz de van olyan lap is amiben pasziv hütés van, ez a példa simán viszi az 1080p-s filmeket csendes keveset fogyaszt és olcsó. -
sedios
tag
Sziasztok!
Mini-pc-t (/nettopot stb) szeretnék összerakni/venni. Kb mac minihez hasonlót, de nincs akkora erőre szükségem, és jó lenne olcsóbban kihozni. (<100-150) Arra használnám, hogy a rajta tárolt zenéket/filmeket lejátszanám/stream-elném róla (+netezés), és ha nem is 0-24 de nagyon gyakran menne.
Az első, és legfontosabb szempont, hogy csendes (leginkább hang nélküli) legyen működés közben. (és mégse 100fok legyen az üzemi hőmérséklet)
Ezenkívül szeretném ha kicsi lenne. Full HD monitorra kötném, és mindenképp DVI portra. (tehát egyedüli vga kimenet ki van zárva, hdmi meg vmi átalakítóval jöhet szóba). Tehát egy olyan videokari kéne, amin zökkenőmentesen futkároznak 1080p dolgok.
1 terás vinyónak örülnék legjobban.
Ha vkinek van 5lete, azt megköszönném!
-
toldy
őstag
válasz
atom360 #7777 üzenetére
Jo, oké
Az egy jó kép volt szemléltetni. Egyébként ha ezüst ( esetleg fekete) lenne akkor már kiabálnék hogy kéne.
Azt a ventit ismerem, anno nekem is volt, de ez engem nem érint ( remélem).kisza25: most jelent meg a scythe közúti hűtője, azon olyan van, szerintem lassan külön is meg fog jelenni.
-
zodo
nagyúr
Értem és nem is a blokra gondoltam igazán mert azt láttam hogy igen lapos így kb. egy slott helyett foglal hanem a csövek felfogatására szolgáló csonkra de biztos elfér valahogy.
Kíváncsian várom a fejleményeket.Nálam is vannak tervek de már nem mini fronton ami a házat illeti.
-
toldy
őstag
Persze, pont azért akarok rá vizet mert így kb 1 slot és akkor a hdd tartó vissza mehet a helyére ( ebbe pedig egy 3,5"-> 2x2,5" átalakítót akarok). Azért nem fel mert ott, az 5,25" helyén lesz a víztartály/pumpa.
De ha elszámoltam magam akkor sincs gond, mert egy/két 2,5" keretnélkül, csak úgy az alján gond nélkül elfér.Lényegében ide, bekrül egy ilyen, így elvileg el kell hogy férjen. A csatlakozók is elégi ki vannak tolva a blokkon így szerintem azzal sem lesz gond.
Szóval, tervek azok vannak megint, a többit majd meglátjuk.
-
toldy
őstag
Áhh, nagyon jó ez lap-proci így marad ez, jól tuningolható is ( 4,6 ghz léggel megvan) így ezt nem bántom. Egy lian li q07-be akarom egy gtx 560ti vel és vízhűtést neki azt csókolom. Most vettem egy LG M2350D-PZ így még "égetőbb" egy normális konfig merd kezdek megzakkani hogy nem tudom kiereszteni a gőzt egy kis gyilkolászással.
zodo: A hawk konfig leváltását nem bántam meg, mert az 5770+q8200+zotac lap utána a giga lap+i3+ gts 450 jobban szerettem. Egyebkent meg pont azért, csZ miért akar már most voltani?
-
csƵ
addikt
-
toldy
őstag
És valóban, megszédítettek a szép képek. Hiányoltam is a beköltözve képeket.
csZ: én amondó vagyok hogy ha meg vagy elégedve a géppel akkor ne változtass csak azért mert az újabb ( és feltételezhetően jobb). Olyan pletykák vannak hogy az intel az IB 1,5x erősebb igp-t akar, feltételezem a hd3000-hez képest és remélem nem osztják ketté mint most.
-
toldy
őstag
Miért tántorít vissza? Hiszen abban benne van egy ( minimum) athlon II x4 és egy mostani 5570 vga kb. ( 4 mag és egy 400sp-s gpu) Másik oldalról igaz hogy a 2 magos 160sp lehetne 45w is ( bár szerintem idővel lesznek is).
atom360: nekem tetszik az a ház, bár slim odd nem kéne és a lapot/vga is rakhatta volna úgy hogy ne keljen toldó. De nagyban nyomja hiszen csatlakozók pl 3d nyomtatóval csinálta.
-
zodo
nagyúr
Ahogy toldy is írta az nem fog menni mert max 2 vagy 4 magos procit tud fogadni max. 100W TDP-ig. Itt a Ph-s cikk.
-
toldy
őstag
Utóbbi időben megint kezdenek megtetszeni a plexi ( plexis) házak. És ITT egy remek kuckó.
-
zodo
nagyúr
Hamarosan boltokban az új "sláger" lapocska.
Asrock A75M-ITX
AMD új A75-ös chipset (aluminium hűtőbordával) és FM1 aljzattal.
2db DDR3 foglalat, 1866 MHz-ig
1db PCI Express 2.0 x16
4db SATA 6,0 Gbps
1db PS / 2 port
4db USB 3.0 port
2db USB 2.0 port + 4 a 2db alaplap csatlakozók bekötésével
1db eSATA port
1db D-sub
1db HDMI 1.4a
Gigabit Ethernet
3+1 fázisú PWM
7.1 audio, optikai S/PDIF (THX TruStudio)Nagyobb képen látható pár apróság (már amit én felfedeztem) pl. cpu hűtőnek 3 és 4 tűs csatlakozót is ill. a házhűtő 4 tűs foglalatot kapott.
kisza25
Reggeli, hírözön.
-
kisza25
félisten
ezek voltak már nem lennének rosszak, de az áruk
-
zodo
nagyúr
"Meglepve tapasztaltam, hogy ezt a házat alapvetően álló helyzetre tervezték, noha a képeken fektetve szerepel: a bal oldala nincs feketére festve, azon vannak a talpak, "alól" viszont nincsenek."
Nekem pont emiatt nem tetszett a ház pedig fektetve jobb lenne.
Igaz az elrendezés se annyira jó de elfogadható.Kár a fényképeződért de köszi a beszámolót!
-
atom360
tag
Irtad, hogyha kész lessz bövebben is irsz róla. Esetleg egy fogyasztást tudsz majd mérni?. Nem vagyok olyan aki egész nap a villanyórát bámulja és inkább sötétben vakoskodik 20forint miatt, de 0-24-ben megy a gép és eredetileg csak egy brazos letöltögépet akartam igy azért számit, meg itthon is kinyirnak ha egy tizessel megdobom a számlát.
-
atom360
tag
Volt olyan karim, athlon 2 250 es procival, hd ready felbontáson plazmára kikötve majdnem mindennel tudtam játszani, élvezhetően. Nem vagyok egy nagy szaki csak azt gondoltam kevés a konfigodhoz a 180w. Közben utánnaszámoltam nem tünik kevésnek a táp minöségét nem ismerem.
-
kisza25
félisten
én egy évig ilyet használtam ilyen táppal ha megnézed van fölötte egy 3,5-ös hely amit én szabadon hagytam
így jobban látszik -
atom360
tag
Gratula, ugyan ez a lapom meg procim van, épp fentebb bajlodom a házakkal meg a vga-kal. Nézegettem ezt a házat is egy kicsit olyan fat ps2 utánérzése van, de tetszik. Viszont a gyári tápot használod ezek szerint nem tervezel bele vga-t. Csak mert egy ilyen konfig szinte kivánja, nem mintha az alaplapi béna lenne.
-
Osibaa
senior tag
Összeraktam tegnap a gépet, még a telepítés tart, így a konfigról tapasztalataim nincsenek. Inkább az összeszerelésről tudok írni, okozott pár meglepetést a Chieftec BT-02B házikó...
Meglepve tapasztaltam, hogy ezt a házat alapvetően álló helyzetre tervezték, noha a képeken fektetve szerepel: a bal oldala nincs feketére festve, azon vannak a talpak, "alól" viszont nincsenek. A ház a képeken tágasnak tűnik, de nem az, mindennek pontosan megvan a helye, minden méretre van szabva. A magassága miatt minden csatlakozót be kell dugni az alaplap beszerelése előtt, mert utána nehéz benyúlni és célozni (takar a saját kezed). A tápegység kábelei neccesen érték el a csatlakozót az Asus M4A88T-I lapon, illetve a SATA csatlakozók is távol esnek a merevlemeztől, inkább az Intel alaplapok fura elrendezése áll közelebb ehhez a házhoz. A tápegység hűtésének zaját még nem néztem meg, mert egyelőre sok venti van leszabályozás nélkül benne és nem tudom elkülöníteni melyik hangos, melyik nem.
Optikai meghajtót nem terveztem belerakni, de kíváncsiságból kipróbáltam azt is: a rögzítése trükkös, egyszerű kis műanyag, mégis biztosan tartja. Az AMD Athlon II-höz adott gyári hűtő és az optikai meghajtó között kb. 1 cm rés van, így akár hűtőcsere nélkül is beférne, jól kalkuláltak a Chieftec-nél.
A ház minősége alapvetően jó, de van pár csiszolatlan felület, ami lerántotta a bőrt a kezemről (utólag dugtam be az alaplapi csatlakozókat).Terveztem képeket csinálni, de kiderült, hogy a fényképezőm "megromlott", mikor elraktam még jó volt, most pedig nem.
-
atom360
tag
válasz
kisza25 #7739 üzenetére
Ugy tényleg megérte eladni. Azért gondolkodom a cserén mert ebbe semmi hely sincs, két vinyó renszerhütés alapból felejtős. Egyébként ahoz képest, hogy fos codegen nagyon jó kis ház. Szerettem. Szóval szerinted belefér, jo lenne valahogy kideriteni mert akkor nem cserélek házat. Ez a lian-li sem gáz még csak nem is melegszik be a cucc bár még nincs benne vga.
-
kisza25
félisten
válasz
atom360 #7735 üzenetére
ha VGA-nak kel hely az nincs sok a codegenben
csak egy slotos fér bele
itt van több kép -
Pista0001
addikt
válasz
atom360 #7730 üzenetére
Ebben szerintem ugyan úgy nem férne el a VGA mint a másikban.
Talán még kevesebb a hely mint a Lian-li-ban. Utóbbiban legalább a hűtésnek hagytak helyet és csak a hátlapnak kell szimplának lennie, a Codegen-ben viszont az egész kártyának.
-
kisza25
félisten
és miért nekem 12cm es alsó hűtésű volt benne
[atom360 katt ide] -
-
toldy
őstag
válasz
kisza25 #7722 üzenetére
No, megnéztem. Minden alapon, konfig az adatoknál.
( egyedül annyi hogy most is 0,975v mint mindig, így össze tudom hasonlítani a korábbi eredményeket.)Ez volt, HT ON:
off: 3w
bios: 50w
boot: 45w
idle: 36-40w
net: 40-45w
full HD: 55-60w
cpu 100%: 75w
igp 100%: 58w
cpu+igp: 80wÉs ez most, HT OFF:
off: 3w
bios: 50w
boot: 45w
idle: 32-35w
net: 38-42w
full HD: 54-56w
cpu 100%: 68w
igp 100%: 58w
cpu + igp 100%: ~70wMerem azt mondani hogy kb 10w különbség de ez is értelem szerűen terhelés alatt mérhető inkább. A hőmérsékleteken javít kb 5-8fokot load a ht off.
-
atom360
tag
Űdv. a 7692-es hsz-ben bemutatott kis lian-li házikót feldobtam apróba, 7500k-ért ha valakit érdekell. Sajna nem férek el benne, mivel egy nagyon kicsi gamer-mozi gépet szeretnék összehozni de ami kéne vga az nem fér el benne nem is beszélve a rendszerhütésről. Mikor vettem (pár napos) még nem volt tervben komolyabb hardver, viszont ki nem állhatom a szekrény méretű gépeket.
[link] -
kisza25
félisten
nekem van egy eladó i3-530+ GigabyteH55N-USB3 combom35ért, de load kicsúsznál a 65W-ból, hacsak nem vennéd vissza a feszt és órajeleket, idle 40W volt nekem a teljes gép konnektorból (400W táp 2x2GB ram i3-530 30GB SSD 50GB HDD) olyan 1V 2,93Ghz en volt 85W egy nagyon rossz hatásfokú táppal konnektorból load, ha ezt lejebb vinnéd esetleg az órajeleket pl. 2Ghz-re és HT kikapcsolás... teljesítményben és fogyasztásban is elérhetné a megfelelő szintet, na mondjuk neked AMD kell, halkan megjegyzem nekem amd athlon II és Phenom II is volt, de azok sokkal többet kajáltak még sempron le-140em is többet evett ennél az i3-nál
-
toldy
őstag
Úgy hogy a 65wba beleférj és ne legyen proci gond, "legolcsóbban" egy FOXCONN H67S + INTEL Core i3-2100T lenne. Ez esetben viszont az igp gyengülne, de még így is használható marad. Nem tudom hogy milyen progikat takar a "munka"?
Hoppá, közben találtam egy olcsóbb megoldást. Igaz kicsit alacsonyabb orajel és nincs ht, de prociban még így is erősebb az e350-él és igp marad az ami az i3 ban van.
Intel Pentium G620T
És kb 17k a proc. -
gyiku
nagyúr
hi, segitseg, otlet kellene.
van egy E-350 brazos config, 4gb ddr3 + ssd-vel, de sajnos a munkamhoz keves a proci, akad, szaggat, nem tudok vele dolgozni. mire lehetne cserelni a lapot amd-s vonalon, hogy az antec isk-65 megmaradjon? -
kisza25
félisten
ki mondta, hogy nincs rajta sata és USB is van+front jack-ek
mind a 4 oldala(a link lapozható) -
kisza25
félisten
végül is már ez sem áll tőle messze
-
ViZion
félisten
Ilyet találtam, de sok jó cucc van a blogon, nézelődjetek! (ha valakit érdekel)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Steam topic
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Sweet.tv - internetes TV
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Diablo IV
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az Arctic belép a házak piacára
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Bomba ár! HP EliteBook 755 G5 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest