- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tthom
senior tag
JCP házakat senki nem forgalmaz itthon? Régen volt iponban, de eltűntek.. Pedig tetszetősek..
-
Pista0001
addikt
válasz
Sandrew #6489 üzenetére
Nem fog beleférni a VGA ezzel a hűtéssel mert az MX-31-ben csak 1 slotos hely van. Igazából szerintem más ITX házakba se nagyon férne bele mert max 2 slotos helyek vannak bennük, ez a kártya meg - ha jól tudom- 3 slotos.
#6484 akom: Azt a VGA-t én nem erőltetném ITX házban mert nem jellemző hogy jó szellőzésük lenne, az pedig passzív VGA-nál - főleg ha terhelni is akarod - akkor alapkövetelmény.
-
Sandrew
őstag
Hello!
Mini ITX építésre adtam a fejem. Leginkább 1080p menne rajta egy FullHD-s ledes tévén de játék is lenne az csak viszont 1366x768-ban.
Következőket néztem hozzá:
Gigabyte H55N-USB3 Alaplapnak
I3 540 Procinak
Kingmax DDR3 4GB Ramnak
VTX 5670 1GB Ez 640SP-s?
Illetve menne még bele egy Slim dvd-író. 1db 40GB-os Intel SSD meg egy 500GB-os Caviar Blue.Codegen MX31 házba terveztem egy Delta Dps-350A B táppal.
Véleményetek?
-
HookR
addikt
Tudtátok-e, hogy a Zotac GeForce 9300 Mini-ITX WiFi lapjából nem hogy 2, de egyenesen 4 revízió is napvilágot látott? De ami igazán érdekes, hogy a GF9300-K-E jelölésű már nem DDR2, hanem DDR3 1333MHz-es RAM-ot fogad (max. 16GB-ot).
(#6484) akom: A teljesség igénye nélkül és a tévedés jogát fenntartva
: Lian Li Q07 / Q11, Silverstone SG05 / SG06 / SG07, Codegen MX-31...
-
_BM_
senior tag
"de ezzel szeretném megoldani a háttértárak elhelyezését"
Nekem ilyen van, ezért szólok előre, hogy nincs rajta kapcsoló. ki kell húzni azt a vinyót, amelyiket nem akarod használni.
Milyen magasan van a borda a nyáklaptól számítva? Element Q házam van, azon meg tudom nézni, hogy elfér-e. Gyakorlatilag azonos a PowerCube-bal.
-
akom
őstag
Igen, kicsit zagyván fogalmaztam.
Az lenne a lényeg, hogy látom a táp közvetlen az alaplap felett van, és az alaplap táp közötti hely akkor nem annyira minimális hogy egy gyári cooler ne férne be.
Olvastam hogy nincs 2,5" rögzítési pont, de ezzel szeretném megoldani a háttértárak elhelyezését.Ez a VGA kérdés pedig sajnálatos, mert ez az egy eszköz már adott.
Van olyan ház amibe ez a VGA is beférne ? -
HookR
addikt
"...nem fog aggatni a gyári cpu coolernak"
Ez nem tudom, mit jelent, de a gyári hűtő szerintem befér, legfeljebb a szellőzését nehezíti meg a táp, pláne, hogy a ventijeik egymás ellen fognak dolgozni.
A VGA-n az a passzív borda nem valószínű, hogy befér ebbe a házba. Mind a szélessége, mind a magassága problémásnak tűnik.
Gyárilag nincs 2.5"-es rögzítési pont kialakítva, de beépítőkerettel az SSD-t és a 2.5"-es HDD-t is rögzítheted a 3.5"-es helyre.(#6481) zhagyma: Igen, valószínűleg ennek a végleges verziójára, mert ez még csak a v0.85. S hát van is még mit finomítani rajta.
-
zhagyma
őstag
Lehet, hogy erre gondolnak? Thin Mini-ITX Based All-in-One PC System Design Guide by intel
-
akom
őstag
Sziasztok !
Szeretnék egy mini-ITX es configot összerakni.
A következő komponensekkel:
Alaplap: GIGABYTE GA-H55N-USB3
CPU: Intel Core i3 + a gyári cooler amit adnak hozzá.
RAM: 2x2 GB 1666mhz
SSD: 64GB
HDD: 500GB 2.5" -os
VGA: Sapphire Radeon HD4670A házra pedig: SPIRE PowerCube - SPM210B 300W
A kérdéseim a következők lennének:
Ezek a komponensek beférnek e az általam kinézett házba ?
Elég ez a 300W ?
Ahogy láttam a táp elrendezését ebben a házban, nem fog aggatni a gyári cpu coolernak ?
A VGA t be tudom e majd rakni ? (Passzív borda miatt kicsit széles)Előre is köszönöm a segítségeteket !
-
HookR
addikt
Intel pushes standardization for all-in-one PCs
"Intel is cooperating with Taiwan-based all-in-one PC makers including Mitac International, Micro-Star International (MSI) and Elitegroup Computer Systems (ECS) to push standardization for all-in-one PCs and is planning to use Mini-ITX-format motherboards as a standard component of all-in-one PCs, according to sources from PC vendors.
The sources pointed out that because all-in-one PCs do not yet have a standardized platform, their design costs remain at a high level. and as Intel has already been working on setting up related specifications, they expect their costs for all-in-one PC development to drop significantly after the standard is out.
At CeBIT 2011, Mitac is showcasing its Maestro 650 all-in-one PC that adopts Mini-ITX motherboards based on Intel's standard, while MSI, ECS and Gigabyte Technology are also displaying Mini ITX motherboard-based all-in-one PCs at the show. Gigabyte is also set to launch the USB 3.0-based Mini-ITX motherboard GA-H55N-USB3 at the end of July."
Ó, de régóta várok már erre...
Kíváncsian várom, hogy belekukkanthassak.
-
HookR
addikt
82mm széles Flex ATX táp van élére állítva ugyanarra a belső lemezre téve, amiben az alaplapi távtartók is vannak. Ránézésre van 1-2mm a fedlap és a táp között, tehát az alaplapi tálcától kb. 84-85mm. Ebből lejön az alaplapi távtartó 8-10mm-e, az alaplap nyákjának 2mm-e és a nyák síkjától a proci tetejéig mért távolság, 8mm. Azaz 84 mínusz 18-20mm, illetve a Samuel 17 45mm-es magassága. Elvileg 20mm magas venti még éppen befér. 25mm-es biztos nem.
-
toldy
őstag
Nem tudja valaki hogy mennyi hely van a Lian Li PC Q09-ben, a normál flex atx tápos. Egy samuel 17 egy 2,5cm vastag ventivel szerintetek befér? úgy számolom hogy kb 8 cm lehet a max ami okés, de nem tudok semmi biztosat.
-
HookR
addikt
válasz
Sir Psycho #6441 üzenetére
Ma is voltam, van még 14db.
-
HookR
addikt
válasz
user137 #6468 üzenetére
Azt gondolom.
Csak az a bibi, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint 30k alá még a bekerülési költséget sem tudom leszorítani, nem hogy még a táp és a hasznom is benne legyen, ami fedezné az eddig ráfordított rengeteg időt és utánajárást. Tehát árban valahova oda esne, amennyit már sokalltál itt a gyári házakért.
-
tthom
senior tag
Azért kemény, hogy i3 mobilprocit olcsóbban lehet szerezni, mint asztalit.. Ebayről ilyen i3-370M - 17e/db.
Csak ugye lapról ne is álmodjunk.
-
toldy
őstag
user137
Direkt kérdezem így, hogy mások is tudják. Esetleg megkérhetlek rá, hogy mérd meg a Lian li q08-ban a ház teteje és a táp teteje közötti részt? Úgy tippelem ~3cm körüli.
Jutt eszembe, nekem van tapasztalatom azzal a házzal, pontosabban a thermaltake változattal, de a kialakítás, méret ugyan az, csak az előlap más. Alapvetően nem vészes táppal együt sem, de paneltáppal viszont szerintem egész jól használható. Mindne befér, én most elsősorban szellőztetésre gondolok. Egyébként egész jó az összeszerelése, ne recseg, nem hajlik. Összeségében kultúrált háznak tartom.
-
user137
őstag
válasz
Mercutio_ #6464 üzenetére
van ott egy Silverstone LC02 is, igaz egyik sem ITX
-
Mercutio_
félisten
Felbukkant egy Origen X11 az aprón
-
user137
őstag
válasz
user137 #6454 üzenetére
"Hallo Adam, Hallo ungarische ITX-Community,
es freut uns sehr, dass Ihnen unser Gehäuse gefällt. Leider können wir das Gehäuse momentan nicht einzeln anbieten.
Wir fertigen das Gehäuse in sehr geringen Stückzahlen und unser Einkaufspreis liegt dementsprechend hoch.
Wir könnten das Gehäuse deshalb einzeln nicht zu einem guten Preis für unsere Endkunden anbieten.Sobald sich die Nachfrage aber ändert und wir in höheren Stückzahlen produzieren können, werden wir auch
ein DIY-Kit (Gehäuse + Netzteil) und Optional LEDs anbieten. Wir hoffen, dass dies bald der Fall ist. "röviden, aki nem tud németül: nagyon magas a ház bekerülési költsége, és csak kis példányszámban gyártják, ezért egyelőre nincs külön ház vételi lehetőség. ha majd sokat eladnak és olcsósodik a gyártás is, akkor gondolkoznak egy külön DIY ház+táp opción.
-
user137
őstag
na lemértem a gépet...
boot: 60W
win idle: 28-35W (!)
youtube+1080p videó + torretkliens: 50W
cpu burn: 82W
cpu+gpu burn: 87W(Zotac H55 ITX, Core i5-650, 1x2GB RAM, 120G SSD, slim DVDRW, ViaLAN paneltáp 120W + külső 90W brick)
-
nbalus2k
csendes tag
Üdv!
Szeretnék kérni egy kis segítséget tőletek: adott egy pcq-11-es Lian-Li ház - Asrock E350M1 lapka viszont meg kellene majd valamivel hajtani azt a kis lapot. Normális ATX tápok kis fogyasztás / ár érték arányban nem lehet vásárolni 250W-os tápegységet vagy nagyobbat pedig egyenesen blődség venni bele. Nem tudok valami jó ár érték arányú dolgot amire nem kellene még 10-15K-t költeni? Tetszőleges megoldás érdekelne...
Köszönöm:
Bálint -
HookR
addikt
A Cirrus7 One nem a Cebiten jelent meg (a Giada MI-R880G sem), hanem 3+ hónapja. Véletlenül akadtam rá egy Flickr-es fotóalbumban. Ahogy nézem, egy Stuttgarthoz közeli cég (kisvállalkozás ?), nem hiszem, hogy gond lenne tőlük rendelni. Talán megér egy próbát rájuk kérdezni, hogy a sallangok nélkül ház+táp kombót (esetleg csak házat) adnak-e el külön, s ha igen mi pénzért.
(#6447) user137: "(a 4 SATA tápkábel hogy jön ki a picoPSUból?!)"
A legkézenfekvőbb, hogy a 4pin-es Molex tápcsatira dugtak egy elosztót (arra nincs szükség a slim ODD és a 2.5"-es meghajtók mellett), vagy átkábelezték, hogy annyi helyet se foglaljon. A kábelharisnya ápol és eltakar.
"ez a Giada(??) érdekes, h ilyen távol sikerült eszkábálni a PCI-t a procitól...."
Már a H55-ös deszkájuk is ilyen volt: #2566 -
user137
őstag
én egyébként a paneltáp biztos beszerzési tudatában kérdezném, h van-e itt valakinek tapasztalata a spire powercube-al? azt a borzasztó SFX tápot kicsapva belőle egész jó kis kocka lehet belőle, és olcsó mint a szemét (13k táppal).
-
user137
őstag
nem te vagy az első, aki ilyet szeretne
PT07, PT09 is szép darab, mindegyik ~30k táp nélkül, ennyiért talán picit sok, inkább a Lian Li PCQ09 110W negyvenért... de Bécs nincs olyan messze, go go go...
szerk: alaplap: welcome to the real world... 1156-osból is csak a giga van itthon. szomorú, de megint a mylemonból fogok rendelni áprilisban, onnan nézhetsz, de nincs rá időgari, h mikor tudom szállítani.
-
CséZé
őstag
amúgy most nézem, hogy rohadtul nem lehet még kapni semmiféle 1155-ös ITX alaplapot...
-
user137
őstag
Uram téged be kéne állítani RSS feedbe, köszi a maiakat!
ez a Giada(??) érdekes, h ilyen távol sikerült eszkábálni a PCI-t a procitól.... a pci slot meg olyan, mintha a régi sima pci foglalat lenne (még jó, h a tüskék jó irányba állnak)
ez a Cirrus7 ház is megér egy misét!
(a 4 SATA tápkábel hogy jön ki a picoPSUból?!)
szerk: muhaha "Preis wie konfiguriert: 939,00 €" hát persze királylány....
-
HookR
addikt
- LGA1155 / H67
- 2x DDR3 1333MHz (Max. 8GB)
- 1x PCIe X16
- 2x mini-PCIe 2.0
- 2x SATA III + 2x SATA II
- Gigabit LAN
- onboard Wi-Fi
- 12x USB2.0/3.0 (6 db hátlapon, 6 db a nyákon. 4 db USB3.0-ás)
...==========================================
Giada MI-H61
- LGA1155 / H61
- 2x DDR3
- 1x PCIe x16
- 2x Mini-PICe 2.0
- 4 SATA (Az eltérű szín miatt ebből feltételezhetően 2db SATA III)==========================================
Azt hiszem, még sz sem volt:
- Socket AM3 / 880G + SB710
- 2x DDR3 1333MHz (Max. 4GB)
- 1x Mini-PCIe 2.0
- 4x SATA III + 1x eSATA
- Gigabit LAN
- ALC662 audio
- 8x USB2.0/1.1
- meg a szokásos sallangok...==========================================
Biostar TH61 ITX
- LGA 1155 / H61
- 2x DDR3 1333MHz
- 1x PCIe X16
- 4x SATA II
- 4x USB2.0 / 4x USB3.0 (Ebből 2-2 a hátlapon)
- Gigabit LAN
- Wi-Fi==========================================
- 218 x 218 x 108 mm (WxDxH)
- 150W PicoPSU, Prolimatech Samuel 17, Intel Core I3-530, 4-8GB DDR3 1333MHz, 3x 2.5"-es meghajtó, 1x slim ODD, 1x low-profile slot, RGB LED hangulatvilágításnak, meg a szokásos dolgok...Na, ma is érdemes volt felkelni.
(#6442) tthom: Meglehet, hogy a hírszerző, vagy netalán az ECS-es marketingesek véletlenül felcserélték.
Idővel kiderül.
-
CséZé
őstag
Silverstone PT-09, nekem kell egy ilyen ház. szerintetek szállítanak idehaza?
-
Nekem ASRock AI330ION alaplapon 4 GB DDR3 csücsül. Novemberben mikor megvettem, 14e Ft volt a 2x2GB DDR3. Most nincs 9e.
Jobban megéri a DDR3, a DDR2-őt felejtsük el. Árban, sebességben, fogyasztásban jobb.
DE
Annak, akinek most 4GB DDR2 van a gépében, szívesen lefuttatnék vele (s én is) egy memóriatesztet az Everestből -
user137
őstag
válasz
attila199207 #6432 üzenetére
nem a DDR2 vagy DDR3 a lényeg, hanem a platform teljesítménye, ami alacsony-fogyasztásúaknál gyengébb (nagyjából arányosan). atomot hiába szerelnél DDR3-mal, kb 5%-kal lenne gyorsabb, annyit meg nem ér a felár.
-
HookR
addikt
ECS MS350
- H67 köré épülő, (Sandy Bridge) Core i3 és i5-öt fogadni képes barebone PC.
- 2x DDR3 SO-DIMM foglalat
- 1x 3.5" SATA HDD
- 1x slim ODD
- SD kártya olvasó
- PCI Express x1
- 8x USB 2.0, D-Sub, HDMI, Ethernet LAN.
- 270 x 205 x 70 mmECS DS110
- AMD E-350 / Radeon HD 6310
- 2x DDR3 SO-DIMM
- 1x 3.5" SATA HDD
- 1x slim ODD
- 2x mini PCI Express x1
- SD kártyaolvasó, 2x USB 3.0, 6x USB 2.0, D-Sub, HDMI, Ethernet LAN
- 270 x 205 x 70 mm -
Én ezt vettem a PicoPSU-hoz, s megfelel tökéletesen
Igaz a Pico meg megy vissza gariba, mert caca a kép a monitoron - fent már leírtam mindent. -
HookR
addikt
Szolgálati közlemény:
Vaterán FSP 150W-os AC-DC adapter - 13810.- Ft
Jó lenne többet megtudni róla. Mindenesetre ez barátságosabb ár, mint a wireless-bolt.hu-n lévő 150W-os tégla 18750.- Ft-ja.(#6435) Sir Psycho: Hétfőn még láttam itt Miskolcon.
-
HookR
addikt
válasz
user137 #6346 üzenetére
"érdekes ez a morex táp... a silverstone 120W-os verziója 6A-t bír 12V-on, ez meg csak 4A-t
"
Szerintem, amit belinkelt .pdf-et (ami mellesleg 2004. dec. 01. keltezésű), az más elrendezésű (a panel színéről nem is beszélve), régebbi modellre vonatkozik. Valójában erről van szó. Eszerint 12V-on 8A-rel terhelhető. Továbbá szvsz. a Vaterás hirdetés is az övé, csak az itteni ár 'beragadt'. (Ugyanazok a képek, ugyanúgy komáromi a hirdető.)
Volt egy olyan - mint kiderült, nem alaptalan - érzésem, hogy 13e-ért is simán odaadja. -
attila199207
tag
válasz
attila199207 #6432 üzenetére
megnéztem iponban csábító a multimédiás képességek egy valami zavar az egy csatornás ddr3 mas vezérlő:S akk minek 2 slot? és emiatt szintetikus teszteken csunyán kikap
mindennapi használatnál észre vehető? -
Ha ez befolyásol ennyire, akkor nem vetetek a munkahelyre: a békéscsabai megyeháza káosz elektromos áram szempontból
Itthon most nem akarom a fél házat kilőni, de megjátszom egyszer
Mondjuk mikor CSAK az Atom megy róla, akkor hatásfok kerek 1.00 -
válasz
user137 #6426 üzenetére
Nekem van... De ezt tapasztalom amikor a pici Atomos masinám mérem, hogy 70W-ot fogyaszt LCD monitor nélkül, s 50W-ot az LCD bekapcsolásával. Nem fals?
A másik. Megvettem a mérőt, 1 hónap múlva behalt. Hétfőn hívtam a LIDL-t, elkérték a blokk számát. Pénteken németből ingyen hozta a GSL a vadi újat. Semmit nem kellett visszaadni, stb.Azaz mielőtt lejár a gari, telefonálok...
-
user137
őstag
válasz
attila199207 #6423 üzenetére
Most nem nézel, de később lehet "muszáj leszel", ha elfogy az SD tartalom... ha választani kellene, lehet, h egy Brazos felé mennék (ezt én írtam le?!
), kevesebbet fogyaszt, elfogadható videóteljesítménye van, és gyorsabb is, keress teszteket, itt a fórumon is linkeltünk már egy párat
(lassan érik egy 1.hsz updét, anyone... ?)
-
user137
őstag
megint van a LIDL-ben fogyasztásmérő!
2800Ft, akinek nincs még otthon, hajrá! -
Osibaa
senior tag
Szia!
Nem jó bele a mITX alaplap; ugyan a csavarhelyek jó helyen vannak, de a szabvány mITX-hez képest a hátlapi panel kisebb és a kártyahelyek rossz helyre esnek, tapasztalat.
Ez a videó konvertálás dolog nemtom mennyire gyakori nálad, de a P4-es teljesítményét egy AMD E-350-es is túlszárnyalja, szvsz. már inkább arra vagy erősebbre építkezz (itt nem az Atomra gondolok).
-
attila199207
tag
válasz
user137 #6421 üzenetére
nem igazán nézek hd filmeket most egy 900mhz es celeronos laptoppon netezek
hozzá szoktam. hát igen akkor felejtős a nagy táp mégis elkel adni.
és mi a véleményed arról amit belinkeltem táp+ház kombo? annak mennyi lehet a hatásfoka?
és amiről beszéltél azt belinkelnéd mert nem igazán világos:S -
user137
őstag
asztaaa, rebranded Shuttle XPC!
-
user137
őstag
válasz
attila199207 #6417 üzenetére
azt nem írtad, h mire szeretnél gépet... ha egy asztalit váltasz ki egy atomos lappal NM10-en, érhetnek meglepetések, ami a rendszer, khm, erejét illeti...
az NM10-ben grafikai gyorsítás sincs, 720től felfelé csak nagyritkán fog kezelni videóformátumot. viszont kétségkívül alig fogyaszt és elmegy passzívban gyárilag.
az ATX tápok hatásfoka a terhelés 20%-a alatt (a konkrét típust nem ismerve) drasztikusan leromlik, akár 30-40% alá is, ez pedig azt jelenti, h a táp duplaannyi (triplaannyi) energiát vesz fel, mint amire szüksége van.
itt a tápod:
egy NM10 1-2 vinyóval ideje 99%-át az 50W alatti részben fogja tölteni, rajzold tovább a gráfot fejben... jóeséllyel 50% alatti hatásfokkal (azaz 35W megy a szobába fűtésre). Keress itt az apróban egy FSPHEN 250W-os tápot, ha maradsz az ATX-nél, de inkább apróból vagy vateráról lőjj egy belső paneltápot külső notitáppal 15k körül (vatera://"morex" - 13k Komáromban, feljebb is van linkelve egy ViaLAN paneltáp linkelve), és akkor a csend mellé talán egy 20-25W spórolás is beesik az ajtón.
-
ludla
őstag
Sziasztok! Szeretnék véleményeket kérni érdemes e vennem egy Packard Bell mini pc amire használnám zene, filmezés, net, meg szeretnék a kameráim felvételeit konvertálni.
esetleg azt tudja valaki hogy ebbe ha cserélném az alaplapot akkor a szabványos mini itx lap belemenne?
Amúgy nagyon tetszik a ház. -
Pista0001
addikt
válasz
user137 #6398 üzenetére
55-ös fronton is van P-s, és van aki használom
-
attila199207
tag
üdv mindenkinek az asztali gépem bedöglött (vga) és szeretnék új gépet összerakni de a miniitx-hez nagyon zöld fülű vagyok ehhez szeretnék segítséget kérni ,elég sok kérdésem lenne
szóval belevágok
az alaplapot már kiválasztottam egy : ASUS-AT5NM10-I mini-itx ( nagy hűtő borda 2 memória foglalat pci express stb stb)
ahogy nézegettem a teszteket jól jön a +1 mag és árban se nagy a különbség cáfoljatok meg ha nincs igazam.
másik fontos kérdés a táp lenne mert láttam teszteken hogy mekkora tápokkal hajtják és hogy mekkora felháborodást kelt.A régi gépemből maradt egy
chieftec GPS-450AA-101A eladni nincs értelme annyira keveset adnak érte
de a kérdés az lenne hogy van e értelme erről hajtani a rendszert vagy jobban járók ha veszek egy mini itx házat +150 wattos táppal? melyiknek jobb a hatásfoka?
mennyire megbízhatók azok a tápok?
pl ez http://ipon.hu/webshop/product/_cfi_cbi_a8989ii/172373http://ipon.hu/webshop/product/_cfi_cbi_a8989ii/172373
de láttam 300 watostol a 100 wattos ig nekem nagyon sokat menne a gép, olyan ház+táp kombinációt szeretnék aminek minél jobb a hatásfoka, a kinézett annyira nem érdekel
másik érdekes a kérdés a memória kérdése.Van e értelme ilyen alacsony feszültségű (1,5 v-os) memóriákat keresni vagy jó a sima 1,8v os ? kezeli e a lap az ilyen memóriákat? és mennyit számít fogyasztásban?
Milyen buktatók vannak? és mire érdemes odafigyelni vásárlás előtt?
a válaszokat előre is köszönöm -
-
-
user137
őstag
válasz
nagynorbi #6409 üzenetére
a pöcsköszörűt arra értettem, h ez konkrétan 2db 500grammos alulemez U alakra meghajtogatva és egymásra rakva, és annyiba kerül, mint a mai hi-end toronyházak. nyilván nem az anyagot kell benne megfizetni, hanem a "szellemi terméket".
az árait értem, az overhead az, amit nem tudok (akarok) megfizetni, elvégre globalizáció van, tessék nekem idehozni a lábamhoz szinteingyen, ha eladni akar valaki.
mac minit is könnyű lenne koppintani (előző gen core2-ket), érdekes, h még nem csinálták meg... 20x20x10 centi méretekkel, csak egy flex irányított venti modul kellene hozzá, meg válogatott alaplapok. az legalább 4mm-es(!) alu ház viszont, azért is van ilyen súlya.
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
user137 #6403 üzenetére
Nem haragudtam meg, csak nem tudtam mire vélni a támadó hangvételt ahhoz képest, hogy szerinted lenne rá igény, azt hittem, hogy tájékozott vagy az árait illetően. A "tejesdoboz pöcsköszörűt" meg még most sem értem igazán. Ha szerinted szarok a házak, akkor mondj valami konkrétumot légyszi, mindenki tanulhat belőle.
Azért olcsóbban is meg lehet azt úszni, mint 200k, de tény, hogy a (főleg a lapos) mac mini nagyon ott van, ha a kinézetet vizsgáljukÜdv.:
-
Amit elfelejtettem... az ASRock alaplap 24 PIN-es... de a PicoPSU csak 20-as... okozhat ez gondolt? Szerintem nem
-
user137
őstag
nincs semmi baj norbival, remélem nem haragszik meg.
norbi, értem én, h mi a levezetésed, viszont ennyiért (illetve ekkora kereskedelmi overheaddel) ez itthon egész egyszerűen sztm eladhatatlan, legalábbis a szakmai közösség között.
Készre szerelt gépként is necces lenne, a mac mini 200k-s árával vetekedne a készülék.
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
user137 #6399 üzenetére
Miért veszed ezt kötözködésnek? Szerintem egyszerűen csak eszmecserét folytatunk. Gyártói árhoz közeli áron csak ott tudod megvenni a terméket, ahol gyártják, és az is csak nagyker ár lenne. Erre még rájönne a kisker haszna, amiből ugye fedezi a saját költségeit, és adózik, és fenntartja magát, és talán még egy pici marad is neki, de gondolom, hogy senki sem akar repülni pár ezer kilométert azért, hogy vásároljon valamit.
De akkor számoljunk hivatalos értékesítéssel, gyártói árakkal:
ITX2 + ITX7=kb 110$ (nem egy-egy darab rendelése esetén, de most az egyszerűség kedvéért számoljunk egy-egy darabbal)
Szállítás=kb 100$
Vám=kb 12% = 36,4$, merthogy a szállítással növelt értéket veszik alapul a vámnál
Ez eddig ugye 246,4$ 200-as árfolyammal 49.280.- forint
Erre ráteszel mondjuk 25% árrést ami 12.320.- forint, így lesz az összeg 61.600.- forint, amire rá kell tenned az áfát, ez így 77.000.- forint. Erre még rájönnek a banki költségek meg az iparűzési adó, amit a forgalmad után számolnak, nem pedig a nyereséged után, aztán meg még fizessél is adót, meg mindenféle járulékot, és ha marad valami az egészen, azt még akkor is ki kell venni a cégből (ami szintén adóköteles), hogy mint magánszemély elkölthessed. Szerinted?
Ha esetleg nem lenne helytálló a számításom, merthogy nem vagyok kereskedő, sem pedig könyvelő, akkor javítsatok ki.Üdv.:
-
HookR
addikt
válasz
user137 #6399 üzenetére
Hogy áthidaljam a kommunikációs szakadékot, kicsit úgy tűnik, mintha nekiestél volna nagynorbinak, amiért annyiba kerülnek a Wesena házak, amennyibe, holott ő csak felajánlotta, hogy igény esetén valamivel olcsóbban el tudná juttatni az angoloktól, mint a posta. Vagy élsz a lehetőséggel, vagy nem.
Peace.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Autós kamerák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- Vicces képek
- További aktív témák...
- GIGABYTE B760M AORUS ELITE AX
- Kingston FURY Beast RGB 32gb ( 4x8gb ) DDR4 3200MHz
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Félkonfig eladó!!! Gigabyte GA-B75-D3V+i7 3770+16GB Kingston ram!!!
- RITKASÁG !! ASUS P5QL-M DELUXE/WIFI-AP /Xeon Bios /Xeon X5470 /2X4GB DDR2 /Thermaltake Hűtő
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest