Új hozzászólás Aktív témák

• mpierre

veterán

válasz A Zéé #63641 üzenetére

Az autoCad alapú programok sajnos csak egyetlen szálat használnak. Kb az autoCad 10 óta. (mondjuk akkoriban csak egy mag volt a prociban, de még egy keleronon is elfutott) Az még talán promtba beírt parancsokkal rajzolt főként. A revit egy külön állatfaj egy sima i3-on is elmegy, de az i5, i7-től sem lesz gyorsabb. Egyedül ha tuningolod a procid... :DDD A hibás ramtuningtól meg pillanatok alatt elfossa magát. (2024-es revit). Egy 7 emeletes irodaépület helyiséglistáját - nincs eszköz benne - kb 4-5 perc alatt rakja össze.

Az ArchiCad meghálálja az i5-öt, de nem feltétlen lesz lassabb az i3-n. A több szál használatát pedig végül is rá lehet mondani. Ezt alapvetően a Nemetschek óta tudja, előtte, ha jól emlékszem az se tudott ilyet. Valahol a 20-22-es verziónál akadtam le róla. Az openGL gyorsítási lehetőség miatt mindenképp nvidia, azt 3D stílusoknál lehet talán bekapcsolni. (bocs rég használtam, most revit van)

Pl.: Ha az Acad24-et nézem i3-on el se indulna. De ment. Próbaverzióban. Ellenben a SketchUp-pal meg tudom akasztani a mostani tervezőgépemet is. A FDS-t meg hagyjuk, annak semmi sem elég, ha számolni kell.

Szóval elég lesz. Jelenleg a revit i3-as gépen megy integrált vga-val. De! Ha pdf-ből is kell bűvészkedned és sok a layer, ami megjelenik, akkor az i3 kevés.

Amúgy a régebbi verziókra rákeresve értelmesebb gépigényt adott ki az autodesk. [link]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés