Új hozzászólás Aktív témák

• Pista0001

addikt

válasz Rowon #62678 üzenetére

Nálam gbit vezetékes és ac wifi hálózat van, bár az utóbbit csak a "flotta" fele használja ki. A router a szolgáltató eszköze 4 ethernet porttal, ha kell, egy 8 portos switch-em is van. Ezen a rendszeren lóg kábellel egy WD nas (2×4 tera raid1) és egy épített mitx nas 2×250 giga raid0. Előbbi a "fontos" adatoknak, utóbbi torrentnek. A letárolós filmeknek van egy külső usb dokkoló (esata és usb, utóbbi talán csak 2.0, usb-n használom) és 2 4 terás meg 1 2 terás merevlemez. 1 mitx gép van egy 2 terás m.2 ssd-vel filmezésre és alkalmi netezésre, ezen lóg a dokkoló. Van egy belső sata "rack" is, jelenleg a "játszós" szerverben van, amit viszont még nem kezdtem használni. Más alkalmi merevlemez olvasás lehetőségem nincs, de arról a gépről, amin a dok van meg tudom osztani, vagy a dokkot is át tudom vinni másik géphez. A gbit/ac/n sebesség nekem elég, 6-8 gigánál nagyobb állományok nem jellemzőek nálam.

Ha már az alkalmilag használt/használandó merevlemezek megvannak, és be is vannak lakva, és az usb (lehetőleg 3-as) dokkot javaslom. Ha jellemzően egy gépen kellenek az adatok, ezzel le is tudtad. Ha több gépről, akár szimultán is el kell érd, akkor nas a hosszabb távú megoldás szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés