- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- #95904256: Socket370 / 3DMark2001
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TurboK0
tag
Update a Jonsbo C6 kasznihoz.
Legnagyobb probléma ugye az volt, hogy felül tűzforró levegőt fúj ki. Próbáltam úgy hogy elől 2 venti van kábelkötözővel, de ez *semmit* nem segített. Talán a PCIE slotok kaptak csak jobb hűtést, tehát ha használsz GPU-t ebben a kaszniban akkor lehet ez segít. Nálam max a 10GbE vezérlőt hűtené jobban.
A forróság első számú forrása az alaplapon lévő hatalmas fém kockák a feszültség regulátorokon (VRM). Bordának hívni túlzás lenne őket, két fém kocka az egész, minimális bevágással. A szóban forgó alaplap egyébként Asrock B550M Steel Legend.
Szóval ezeket a kockákat lecsavaroztam, a hővezető lapot óvatosan lekapartam róluk és visszatettem regulátorokra, és hővezető lapra tettem pár alumínium bordát ami egy régi GPU hűtő szett része volt. A hővezető lap jó ragacsos és odafogja a modulokat. Persze nem annyira mint valamilyen termál ragasztó, és nem is olyan hatékony mint pl. arctic mx-4, de a lényeg az hogy ne essen le és valami hőt átadjon. 5600G mellett nincsenek nagy terhelés alatt egyébként sem.Szóval így összeszerelve a felső venti közvetlen ki tudja fújni a levegőt, nem blokkolja a VRM borda a légáramlást. Sajnos a CPU hűtés így nem hatékonyabb semmivel (CPU-Z stresszteszt alatt 74 fok, PBO-t kikapcsolva 53-54 fok, üresjáratban 38-40 fok, kb pont ugyanaz mint előtte. A hűtő egy ID-Cooling IS-55 + Noctua A12x25. Az alaplapon a VRM-re szerelt bordák szintén alig langyosak.
A nagy különbség viszont az hogy így nem tűzforró levegőt okád a gép magából hanem alig langyosat. Mivel közeleg a nyár, ezért ez elég fontos szempont, és a tervezett célt elértem vele. Jobb hűtéshez sajnos mindenképp kell egy nagyobb borda, ahhoz meg kell vagy egy SFX vagy egy paneltáp.
Még annyit módosítottam rajta hogy kiszedtem a Power gombot az alján, és a hátára tettem fekete ragasztószalagot. Így nem olyan rohadt vakító a fénye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged