Új hozzászólás Aktív témák

• TurboK0

tag

Update a Jonsbo C6 kasznihoz.

Legnagyobb probléma ugye az volt, hogy felül tűzforró levegőt fúj ki. Próbáltam úgy hogy elől 2 venti van kábelkötözővel, de ez *semmit* nem segített. Talán a PCIE slotok kaptak csak jobb hűtést, tehát ha használsz GPU-t ebben a kaszniban akkor lehet ez segít. Nálam max a 10GbE vezérlőt hűtené jobban.

A forróság első számú forrása az alaplapon lévő hatalmas fém kockák a feszültség regulátorokon (VRM). Bordának hívni túlzás lenne őket, két fém kocka az egész, minimális bevágással. A szóban forgó alaplap egyébként Asrock B550M Steel Legend.
    Szóval ezeket a kockákat lecsavaroztam, a hővezető lapot óvatosan lekapartam róluk és visszatettem regulátorokra, és hővezető lapra tettem pár alumínium bordát ami egy régi GPU hűtő szett része volt. A hővezető lap jó ragacsos és odafogja a modulokat. Persze nem annyira mint valamilyen termál ragasztó, és nem is olyan hatékony mint pl. arctic mx-4, de a lényeg az hogy ne essen le és valami hőt átadjon. 5600G mellett nincsenek nagy terhelés alatt egyébként sem.

Szóval így összeszerelve a felső venti közvetlen ki tudja fújni a levegőt, nem blokkolja a VRM borda a légáramlást. Sajnos a CPU hűtés így nem hatékonyabb semmivel (CPU-Z stresszteszt alatt 74 fok, PBO-t kikapcsolva 53-54 fok, üresjáratban 38-40 fok, kb pont ugyanaz mint előtte. A hűtő egy ID-Cooling IS-55 + Noctua A12x25. Az alaplapon a VRM-re szerelt bordák szintén alig langyosak.

A nagy különbség viszont az hogy így nem tűzforró levegőt okád a gép magából hanem alig langyosat. Mivel közeleg a nyár, ezért ez elég fontos szempont, és a tervezett célt elértem vele. Jobb hűtéshez sajnos mindenképp kell egy nagyobb borda, ahhoz meg kell vagy egy SFX vagy egy paneltáp.

Még annyit módosítottam rajta hogy kiszedtem a Power gombot az alján, és a hátára tettem fekete ragasztószalagot. Így nem olyan rohadt vakító a fénye.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés