Új hozzászólás Aktív témák

• Tibiajax

nagyúr

válasz VinoRosso #49510 üzenetére

Olivér eredendő problémája, de az egész passzív/nem passzív pc-sztori is eléggé összetett.

sok évem ment el rá nekem is a silent pc-sztorira, hogy az aktuális gépem a nekem megfelelő sebesség mellett minél halkabban működjön, a minél faszább power/noise rációra. sok mindent megtettem az ügy érdekében, kezdve a nyitott open air háztól a teljes nyitottságig (nyilván ez utóbbi már kissé groteszk megoldás volt, de tényleg minden lépcsőfokot végigjártam), yesico passzív tápom már akkor volt (2005), amikor a userek felhasználóinak 90%-a azt sem tudta, mi az a passzív hűtés az infomatikában
    én is rájöttem, Olivér is tudta, és sok már tunningos is tudta, a power hőtermeléssel jár. és a passzív rendszer hiába működik adott esetben zajtalanul miután összeraktad, ha elkezdesz vele élni ott lesz az, hogy igen, igen, de azért csak mocskos meleg ez vagy az a borda, csak áll benne a forró levegő, csak jó lesz-e ez így hosszú távon?, jajj csak most annyira ne kelljen már bekódolni egy fél órás videót, mert elkezdenek sülni a kondik
    és csak azt lehet tenni ilyenkor hogy rendben, csak egy minimális légmozgást valahogy érjünk akkor el, aminek még mindig zéró zaja lesz, csak hogy éppen moccanjon meg a levegőközeg. rengeteget jelent, ezzel sem mondok újat senkinek.
    Olivér is tudta ezt, ezért rakott be noctua-ventit levoltozva, mert az premium minőség.
    és akkor innen megy szét a probléma több ágra: a venti 3 év után beszart -->
    - na bumm, és? 3évet bírt, ez van istenem, kidobod, veszel kemény 4-5k-ért egy másikat, megint megy néhány évet, valószínűleg, miért kell ebből ekkora gondot csinálni.. de az alatt a 3év alatt sokkal jobb hőfokokat intéz neked, mintha nem lett volna semmi az apró gépházban
    - igen, ez tényleg szopás, nekem is volt jópár noctua-m, soha, egyikkel se volt semmi gond, vagy több évet bírtak, vagy eladtam őket, mielőtt bármi is kijött volna.. kifogtál egy "selejt" darabot sajnos

bármelyik hozzáállásból is megyek neki Olivér eredendő problémájának, én a magam részéről is csak ugyanoda lyukadok ki, nem dobnám el az legalább egyetlen kis leszabályozott ventit a történetből... kell bele

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés