Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibiajax
nagyúr
12V-os mini-ITX lapot keresek még mindig, coax spdif-fel, még mindig..
ha tudtok ilyet, vagy találtok, osszátok már meg velem
köszi! -
Tibiajax
nagyúr
válasz Mercutio_ #24780 üzenetére
csak optikai van rajtuk, sajnos... az nem kell, csak a coax érdekes nálam, mint hangkimenet.
nem tudom így milyen lehetőségeim lesznek, egy pici házat akarok majd, egészen pontosan ezt, de hogy ebbe hogyan fogok normális koax kiemenetet varázsolni..
valami ultraslim hangkártya?.. de azoknál meg a linux kompatibiltás (openelec) lesz érdekes..vagy ez a lap.. de nem találok sehol már ilyet
-
Tibiajax
nagyúr
üdv,
s1151 skylake alá melyik lehet most a legjobb mini-itx lap, ami elérhető is? tunning lenne, kismértékben, inkább alulfeszezés -
Tibiajax
nagyúr
válasz AxBattler #31769 üzenetére
Hogy mondod?
remélem, nem mondtam ezzel semmi új fogalmat...a keret jó lenne ha megállna 50körül, annál többet nem igazán óhajtok lapra kiadni.. msi-kről olvastam, h szrok (skylake alá), többiből próbálok szemezgetni
szerk. ez jónak tűnik, amit feljebb linkeltek. kérdés, mennyibe fog fájni
[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
-
-
Tibiajax
nagyúr
válasz #16939776 #31805 üzenetére
igen, azt elég sok helyen olvasom, h ezek azért eléggé játékszer vízhűtések.. cserébe viszont legalább nem olcsók
nem tudom, jobban tetszene pedig az a megoldás, olyan diszkrétebb, h csak két cső megy a procira és sjó levegős marad a házikó. aztán lehet h mégis valami nagyobb bordát fog kapni rá, aztán csumi. úgyis kis feszen fog üzemelni.. hitvallásom, aminek nem lesz elég egy 3.2/4 ghz skylake, annak 3.8 seshteer lapja eddig a nyerő, faszán is néz ki, z-s is, még éppen beleférhet az 50-es keretbe. várjuk szeretettel tőle majd a tapasztalatokat
[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
hellló,
hadd dicsekedjek kicsit én is, tegnap kezembe kaptam végre életem eddigi talán legszebb kuckóját, most gyermeki öröm é bódogság van...
gyors össze is pattintottam - nincs még kész teljesen, a noctua hűtő ma érkezett meg - de első fázisnak megfelelő. pici, ékszer, néma csöndbencucc:
fatality z370 itx
i5 8600k /noctua NH-L12
8gb 3200 predator
rx470 nitro
evga 650p2 -
Tibiajax
nagyúr
válasz Oliverda #49492 üzenetére
nem jó a full-full passzív cucc, max htpc-nek.. de olyan gépnek, amin dolgozol is - még ha az csak egy passziánsz vagy egy kis cikk-irka firka - be fog fülledni, ha zéró légmozgás van..
higgy nekem, én tudom rutinból. még egy bios-frissítés is fel tudja tolni a hőfokokat -
Tibiajax
nagyúr
válasz Oliverda #49502 üzenetére
jól sejtem, nem játszol/nem fogsz játszani a géppel?
akkor ugye dedikált vga sem lesz, az mondjuk egy nagy előny..véleményem szerint full passzívan játékgépet megépíteni no way. vagyis, meg lehet, persze, meg lehet szép jutub videót is csinálni ahogy összerakja, meg lezavar egy tesztet, de hosszútávon...
de ha game nem lesz, még össze is jöhet -
Tibiajax
nagyúr
válasz AxBattler #49507 üzenetére
én már javasoltam neki a teljesen nyitott ház lehetőségét, saját példával rukkoltam elő, aminél nyitottabb már nem is lehetne, de nem hajlott a szóra már akkor sem..
-
Tibiajax
nagyúr
válasz VinoRosso #49510 üzenetére
Olivér eredendő problémája, de az egész passzív/nem passzív pc-sztori is eléggé összetett.
sok évem ment el rá nekem is a silent pc-sztorira, hogy az aktuális gépem a nekem megfelelő sebesség mellett minél halkabban működjön, a minél faszább power/noise rációra. sok mindent megtettem az ügy érdekében, kezdve a nyitott open air háztól a teljes nyitottságig (nyilván ez utóbbi már kissé groteszk megoldás volt, de tényleg minden lépcsőfokot végigjártam), yesico passzív tápom már akkor volt (2005), amikor a userek felhasználóinak 90%-a azt sem tudta, mi az a passzív hűtés az infomatikában
én is rájöttem, Olivér is tudta, és sok már tunningos is tudta, a power hőtermeléssel jár. és a passzív rendszer hiába működik adott esetben zajtalanul miután összeraktad, ha elkezdesz vele élni ott lesz az, hogy igen, igen, de azért csak mocskos meleg ez vagy az a borda, csak áll benne a forró levegő, csak jó lesz-e ez így hosszú távon?, jajj csak most annyira ne kelljen már bekódolni egy fél órás videót, mert elkezdenek sülni a kondik
és csak azt lehet tenni ilyenkor hogy rendben, csak egy minimális légmozgást valahogy érjünk akkor el, aminek még mindig zéró zaja lesz, csak hogy éppen moccanjon meg a levegőközeg. rengeteget jelent, ezzel sem mondok újat senkinek.
Olivér is tudta ezt, ezért rakott be noctua-ventit levoltozva, mert az premium minőség.
és akkor innen megy szét a probléma több ágra: a venti 3 év után beszart -->
- na bumm, és? 3évet bírt, ez van istenem, kidobod, veszel kemény 4-5k-ért egy másikat, megint megy néhány évet, valószínűleg, miért kell ebből ekkora gondot csinálni.. de az alatt a 3év alatt sokkal jobb hőfokokat intéz neked, mintha nem lett volna semmi az apró gépházban
- igen, ez tényleg szopás, nekem is volt jópár noctua-m, soha, egyikkel se volt semmi gond, vagy több évet bírtak, vagy eladtam őket, mielőtt bármi is kijött volna.. kifogtál egy "selejt" darabot sajnosbármelyik hozzáállásból is megyek neki Olivér eredendő problémájának, én a magam részéről is csak ugyanoda lyukadok ki, nem dobnám el az legalább egyetlen kis leszabályozott ventit a történetből... kell bele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest