Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
ha idle módban lett telepítve akkor nem indul el ahci-vel,
ha a nem-et választod akkor mi van?
ET6-al azzal nekem sem mentek ezek az előre beállított tuningok, pedig biosból 4,4Ghz-ig jutottam
amúgy utólag is be lehet állítani AHCI-t csak trükkösenEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
toldy
őstag
válasz kisza25 #4754 üzenetére
Fogalmam sincs hogy mi volt, ez a windows van már 1 hete, eddig nem volt ez, csak ma csináltam egy bios resetet és azóta jön be, nem tudom milyen beállítás ment el ami korábban volt.
küldesz pár beállítást mondjuk 4 ghz-hez? mert akármit csinálok nem indul a gép.
Az élet nem habostorta.
-
kisza25
félisten
gyere át a lap topikjába és oda leírom,
egyből 4Ghz ahhoz nekem kellett egy pár óra kísérletezés, de leírom szívesenEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Chaser
legenda
Egy ilyen házikóban jól mutatnának a kis seasonicok Valakinek van ilyen? Azt nem tudom eldöntweni, 2 slotos kártya vajon befér-e. Spire powercube-ről van szó.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
szponzor
senior tag
válasz kisza25 #4747 üzenetére
Ez egy rezidens program és folyton szabályozza a fordulatszámot? Esetleg el tudja valahol tárolni az értékeket?
Csak azért kérdezem, mert nagyon ritkán használom a Windows-om, Linux-on meg nem fut a GB honlapja szerint.Táp is szabályozza a fordulatszámát a saját ventilátorának?
-
kisza25
félisten
válasz szponzor #4760 üzenetére
ez a program rajta van a DVD-n amit az alaplaphoz kaptál az utility-k között,
ha biosban beállítottad a PWM-et onnantól működik, be tudod állítani a CPU hőmérséklethez a venti fordulatot
pl. kezdeti érték CPU 38fok ehhez én 40%os ventit állítok(~800RPM) és a következő érték CPU 55fok venti 100% és akkor ennek megfelelően szabályozza,
fű most olvastam végig mit írtál
akkor rakd a biosban V módra és akkor 300-400RPM-ről indul, minden további beállítás nélkülEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Chaser
legenda
Tud valaki olyan házikót, amibe sfx vagy atx táp megy, 3.5-es hdd, odd az mind1 melyik szabvány és van hely 2 slotos vga-nak? Na meg az se baj ha nem túl drága Ezek a kockák nem rosszak, de nem is kisebbek térfogatban mint az én mostani mATX lp házam. És ebbe szabvány desktop cuccok is beférnek, elsősorban az alaplap ami nem mind1 árban, meg hdd. Kivéve ugye a bővítőkártyák amik csak lp méretűek lehetnek. Jó lenne egy kocka is méretben, de ha 2 slotos vga nem fér bele akkor kihagyom
-
Chaser
legenda
válasz #25954560 #4767 üzenetére
Azt kifelejtettem, hogy nem elég a dupla slot, de normál magasságú is legyen Az én házikómba is mehetne dualslot, csak lp-ben. Úgy néz ki nem lesz időm barkácsolgatni mostanában, ezért ráfanyalodnék egy gyárira. Az eredeti elgondolás 3.5-es hdd miatt kiesik, meg kellene bontanom a burkolatot, az + meló, vagy 2.5-es hdd, ami eleve drága + akkor mellé egy ssd is és még mindig csak lp kártyát tehetnék bele..bár ahogy elnézem nekem lenne az egyik legkisebb minigépem, de ilyen -anyagi- áron nem kell
-
törölt tag
o, az enyem is picinek indult. kulso tap, mini doboz. aztan nem tetszett a kulso tap, vettem egy pici antec tapot. aztan ugyis volt egy 1T-s wd green vinyom, akkor mar megtartom, csinalok neki helyet. az odd maradt a lapos, mert perverziom a slot-in azert van benne hely 3db 2.5"-nek is, en is egy ssd-n gondolkodom, aminek ertelme nincs, csak olyan jol kocka. es ennyi. ha meg egy picit faragnek rajta, beferne a normal meretu kartya is. es akkor mar regen nem kicsi a haz, csak szep. es jo.
-
zodo
nagyúr
Tutira veszem, hogy nem a "fogyasztás"-ról van szó.
(#4758)
Ne izélj már, ott a hátlapja is amiből kiderül, hogy 1 slott-os vga fér bele.
(#4759) Iginotus
Bocs, de nem értelek. A linken lévő házban is van táp, nem is kicsi.
Viszont a Q08 házat szokták ajánlani, mert jobb a szellőzése.Két alternatíva a 2 slott-os vga-t fogadni is tudó házra.
Lian Li PC Q08 vagy Silverstone SG05Szerk: Igaza van dni tagtársnak az SG06 is ide tartózik. Főként az előlapban különböznek egymástól.
Áruk annyi amennyi, nincs mese.
Szerk2: Utóbbiaknál, ne felejtsd el, hogy minőségi tápegységet kapsz a házhoz!
(#4765) &rew
Sajnos ez a helyzet, de ezt már régen kitárgyaltuk, hogy nincs egyetlen gyártó sem aki minden igényt kielégítő termékpalettával rendelkezne.
Ilyenkor lép életbe a "B" terv, mint a tied is.[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Chaser
legenda
válasz #25954560 #4769 üzenetére
Lehetne pici is, de akkor eldobnám külső vga lehetőségét, akkor hol marad a poén? SSD nekem azért nem kockaság lenne, nem csak htpc amit akarok, hanem az is az egyik funkciója.
dni: Drága
zodo: De, fogyasztásról. Egy p3 gép annyit eszik igp-vel mint egy mai 2 magos 45nm-es igp-vel..csak az erőviszonyok mások egy p2 is eszik annyit..sokkal fejletlenebb gyártástech, nagy csíkszélesség. Minden gépet ami a kezembe kerül mérek, nem csak úgy mondom
-
zodo
nagyúr
-
Chaser
legenda
A megválaszolt hsz témája egy p3 gép, amihez nem kell az új táp, mert egy "dinamó" is elviszi..erre írtam, hogy kb ugyanannyit eszik mint egy mostani cucc Az alkotásról nem volt szó, mondjuk nekem az se mind1, már csak a vele járó hűtés és az azzal járó hang miatt se.
-
dezs520
senior tag
Sziasztok,kellene kicsit a segítségetek...Tesónak akarok összerakni egy kis gépet,netezni,zenélni,film,esetleg kissebb játékok...
Mindenképp MINI-ITX es lap kellene,mert a ház már megvan.
Kinéztem egy integrált CPU-s,videokártyás lapot (http://ipon.hu/?product_id=134107)
ami 30 pénzbe kerül,de közben nézegettem alternatívákat is ami majdnem fele ennyibe kerül,és ugyancsak minden van benne(integrálva)(http://ipon.hu/webshop/product/_asus_at4nm10_i/154992)Tehát a kérdésem az lenne,hogy mitöl jobb a Zotac lap,mint olcsóbb pl.:Asus társai...?
Előre is köszönöm a segítséget...! -
kisza25
félisten
már mondtam , codegen mx31,
és igen így hűtömEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
dezs520
senior tag
válasz kisza25 #4785 üzenetére
Kis gyerek játékok,meg ilyen "csajos"...tudod pl .: Rise of Atlantis.stb...
De ne is a játékra koncentrálj,mert 98% ban multimédiára lessz használva,arra meg bőven elég a Zotac Dual cor-os 1600 Mhz-e...
....lehet ezért is drágább a többinél(?) a két mag miatt...hmm[ Szerkesztve ]
-
jobesz
tag
segítsetek, help!!
mini itx re akarok váltani, lehetőleg passzív megoldásra, és kinéztem egy thermaltake element q házat amiben van egy sfx szabványú táp ami passzív, tehát ventilátormentes.
van más itx táp is 200-250 w környékén ami ventillátormentes illetve milyen megoldást ajánlanátok?
tervem
g41
2gb ram
proci max 75w i3 vagy i5
vga max 50w gt220 vagy gt430
vinyók optika 35whttp://thermaltake.info.hu/a_thermaltake_bemutatja_az_uj_element_q_mini-itx_hazat_fanless_kivitel_200w-os_psu.html
[thermaltake fanless kivitel]Sony mdr cd550,,mdr-cd580 /AKG k371/ Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
zodo
nagyúr
válasz dezs520 #4783 üzenetére
Azért "jobb" a Zotac lapja, mert még az első generációs ION ami jobban sikerült, mint az ION2 és jobb a bővíthetősége ill. alapból több és jobb hátlapi kivezetéssel rendelkezik.
(utóbbi, felhasználási terület függő)
Szóval inkább a Zotac-ot vedd, bár nem vagyok "atom" szakértő, de ha még egy kicsit spórolni akarsz akkor az ASROCK A330ION lapot válaszd, kb. ugyanazt nyújtja, mint a kinézett Zotac.(#4779) Chaser
Szerintem meg arról volt szó (mivel az írásomat kereste ill. priviben is értekeztünk) ,hogy az én megvalósításom alapján ő is belekezd a "barkácsolásba" amiért már meg is vette a tápegységeket úgy, hogy még csak az eredeti hardverek vannak a gépében.
Mivel váltani szeretne, (,de nem Itx-re) nyilván nem elegendő a gyári táp ill. a dinamó sem, mivel kizártuk a picopsu és noti adapter+panel tápot is a körből. Mindezt smile-al.Szóval ebből az jött le nálam, hogy nem a fogyasztás a lényegi szempont, hanem, hogy nincs alternatív lap amit betehetne abba a kis házba csak a mini itx vagy dtx formátumú lapok egyike.
Ezt a tényt tudatva vele, nem is járt erre.Sikerült, házat választani?
(#4780) HookR
Mi az kulcstartó?
(#4781) kisza25
Erről van szó. Azéájjonmámegavilág.
(#4786) dezs520
Nem hinném, hogy a Zotac 1,6Ghz-e miatt, mert az Asus lapon 1,8Ghz-es cpu van.
(#4787) jobesz
Nincs olyan sfx méretű táp ami venti mentes még a nagy tesóknál is ritka.
Topikban, toldy-nak van ilyen háza.
3525.hsz.-től találsz tőle, némi infót.Low profile vga-t tervezel a gépbe?
Szerk:
Nincs más alternatíva ami a tápot illeti, mert ami kisebb és passzív az a panel táp + adapter, de az viszont max. 120W[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz kisza25 #4784 üzenetére
Cheater viszont a spire-ba talán lehetne hűteni belülről is oldalról, ott máshol van a táp. Ennél drágább kártyát úgyse vennék.
zodo: Nem keresem vissza a hsz-t, meg oly mind1, legyen igazad Eddig a spire a befutó, a kocka codegen se lenne rossz, de a spire anyaga -is- meggyőzőbb. Vagy marad a mostani mATX felturbózva
-
adorjant
őstag
Járok,járok,de pénzért hiába jövök,hogy legyen új alaplap
Egyelőre a p3-as verziót akarom felturbózni,ne tudjátok meg,mennyit sz@ptam ma,BIOS frissítéssel...A gép szerint 1.14-es van rajta,HP szerint 2.10 a legújabb,ráadásul új proci-supporttal,naná,hogy kell az nekem Na akkor uccu neki frissíteni. Persze csak DOS alól lehet (Round1). Nincs USB,nincs FDD kivezetés a lapon...Na mondom nem probléma,majd szépen rárakom a vinyóra,és onnan betallózom. Háperszemitakarsz,így intett be a HP,DOS+NTFS,hol élsz te? (Round2)
Na itt kezdett elborulni az agyam, Win98 telepítők,Hiren's lemezek,repkedtek össze-vissza,aztán mire összevarázsoltam a dolgot, a Flash exe közölte velem,hogy hibás a file 'Nyád. Letölt újra,ellenőriz,sehol semmi.
Aztán találtam Win98 alá gyári flash progit,gondoltam ha sikerül,örülök,ha nem,akkor is itt volt az ideje tönkretenni a lapot ennyi szívás után (Round3)És akkor jött a sújtólég: (a progi hibátlanul működött) Azt az üzenetet kaptam,hogy a frissíteni kívánt bios ugyanaz,mint amit be akarok neki adagolni,ójeee.Ellenőriztem párszor,hogy tényleg,vagy csak sz@pat
És úgy tűnik,valóban igaza volt...Szóval eltöltöttem pár órácskát a semmiért,és még mindig a P3 500e dübörög a gépben
733-as Cerkát sikerült indítani,microcode errorral, 200mhz-en.Fájn.Röviden ennyi,kérek engedélyt lelépni
-
Chaser
legenda
Viszont ma a házakat nézegetve volt passzív tápos -nem panel, 150-250W kb-, de hogy melyik az már passz
adorjant:
szerk: Amúgy különösebb bajom nem lenne a codegennel, csak magától a névtől kiráz a hideg. Ahogy elnézem az ára is szépen felment.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz adorjant #4793 üzenetére
Most épp nincs apróban, meg akkor is codegen A spire-t újan nem sokért kapnám, annak jobban tetszik az elrendezése. Már lenne táp tőled, lap, ház boltból, többi sallang van..erre elfogynak apróból az i3-mak Épp azt méregetem ezzel járnék jobban vagy az lp-s házzal, nem könnyű kisakkozni.
-
Chaser
legenda
válasz adorjant #4797 üzenetére
A codegenben ugyan atx táp van, de a levegőt nem kifele fújja közvetlen, hanem belülre. Ahogy kiszánál is látható, még rásegít egy ventivel. + pénz + hang. Optika ha jól látom notebook szabvány, spirenál desktop. Viszont sprinál a táp sfx, szóval 1:1. Gyári hűtőn kívül nyilván nem is fér be nagyon más, de legalább a vga mögött van hely ahol + ventivel lehet szellőztetni és nem kívülre kell tenni. Vga-nak kinéztem egy GB 5670-et, gyakorlatilag az is olyan megoldás hogy le lehet venni a ventit és akkor elférne, 5570 zafír nincs ahonnan én venném, árban meg nem sok különbség van. Ezt a konfigot ha összerakom nem lesz bővítgetve max SSD-vel, hosszú távban gondolkozok. Spirenek a külső méretei is kisebbek valamivel meg ami lényeges..újan 7.5k-ért meglenne és tetszik is
-
kisza25
félisten
Már nincs benne rásegítés, mert cseréltem egy FSP 80+ APN-re és az már nem melegszik, igaz a ventiét én túl hangosnak találtam, pedig esküdöztek a "szakértők", hogy az egyik leghalkabb, és azt lecseréltem a tápban egy 9,5dbA cooling swif2 800RPM-re, most lett végre hangtalan a gép, én is ockodtam codgánytól, de több dolog szólt mellette mint ellene,
már 20-30x biztos szét volt szedve, még tartja magát
de talán most egy darabig nem kell szerelgetnem, mert most véglegesnek tűnik minden,
nekem sorba van kötve 3db PWM-es venti, egy hátulról szív, egy a VGA-t hűti, egy ugye a CPU-n ami van és mindet annak a hőmérséklete szabályozza, persze én is bele tudok nyúlni, "i" betüs boltban, 8eFt codegen és 18eFt Sapphire HD5570 GDDR5 és 17eFt HD5550 GDDR5Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Chaser
legenda
válasz kisza25 #4799 üzenetére
Az a venti tápok között halk, pár seasonic -corsair- meg még 1-2 táp übereli, mi vagyunk vájtfülűek Én is le akartam cserélni egy swif2-re amikor volt, de elmaradt. Thx az infokat, szoktam nézni i-t, de arra még rájön a futár, meg az ódzkodásom, hogy onnan rendeljek. Helyi boltban is meg lenne minden jó áron, a GB 5670 is 20k és 1 év garral több. Okosba' ennyiért tudnék venni 1 slotos xfx 5670-et, nem írják róla sehol hogy hangos lenne. Most mindennek nagyon jó ára van, csak a bolttól 70km választ el Ramot is lecserélem 1600-osra, 1k a különbség és azon borda is van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- ASRock h510 pro btc+
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest