Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
toldy
őstag
Én is néztem nálam, azt is kipróbáltam hogy tápon keresztül áramtalanítottam az egészet, majd ismét bekapcs és akkor is 3w fixen. Sokallom, de ez van. Az idle feszültséggel kellene kezdeni valamit ( ha jól tudom állítható) ha sikerülne belőni 0,8vra akkor annak örülnék.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
user137
őstag
Eladó ZOTAC H55-ITX Wifi, igény esetén procival.
-
toldy
őstag
válasz user137 #5603 üzenetére
Megnéztem a gts nélkül: szóval ( hogy más is tudja ha csak keres)
Sg05, 300w fsp táp, h55n-usb3, i3-530 ( 133x22@0,975v), 2x2gb mushkin ( 1333@1,4v) és samsung 2,5" hdd a gép igp-vel ( alapon) mérve.
-off: 3w
-bios: 50w
-boot: 50-55w
-idle: 38-42w
-net: 39-50w
-cpu load: 68-69w
-gpu load: 43-44w
-cpu+gpu load: 73-74w
-full HD: 50-55wSzóval egy 90w paneltáp ezt így elbírná, és kicsit jobb lenne a helyzet mert magasabb a hatásfoka, nem "csupán" 80plusos.
Az élet nem habostorta.
-
kisza25
félisten
be lehet biosban állítani mennyi legyen a load fesz pl. nekem 1V load és idle 0,85V ha jól emlékszem(mostanában mindig a netbookom bűvölöm, nagyon baba, na meg net közben 10W konnektorból max fényerővel és wifivel )
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
toldy
őstag
Időközben készült egy MSI E350IA-E45 teszt is, nem rossz, bár kicsit hiányos.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
KAMELOT
titán
Érdekes eredmények jöttek ki neked! i3 fogyasztása nagyon szuper!
Nekem a konfigom látható a cuccaim közt. 4 HDD közül csak 3 van bekötve
Fogyasztások ilyenek:
-leállítva: 5W
-IDLE: 80W
-FULL LOAD prime95+Furmark: 175W
-GTA IV közben: 125-135W
-monitor fogyasztása: 20WTápom: Fortron FSP SAGA II 500W 80+
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Pista0001
addikt
válasz Pista0001 #5582 üzenetére
MSI E350IA-E45 hűtő nélkül. Itt jól látszik hogy mindkét chip mellett vannak furatok, külön hűtő felszerelhető rájuk.
Sőt, van külön hűtős is. Vagy piacra csak ez utóbbi kerül és az egybehűtős csak a csilli demódarab volt...
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Foxconn H67S review - bit-tech.net
Nem csak mini-PCIe, de USB3 sincs rajta. Illetve SATA csatlakozóból is csak 3 van.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Vhaerun
tag
Szerintetek GIGABYTE GA-D525TUD alaplaponlévő CPU hűtést le lehet cserélni valamilyen Scythe cuccra ?
-
Pista0001
addikt
válasz Vhaerun #5614 üzenetére
Chipset hűtő fronton nézz körül, általában azoknak a rögzítése kompatibilis az Atom hűtőkével. Van néhány nagyobb teljesítményű, pl Xigmatek Porter, Noctua NC-U6, Alpenföhn Ötzi, stb. Ez a három közül sajnos csak az utolsó elérhető újonnan, a másik kettőre apróban kell vadászni.
(#5611) HookR: Legalább eSATA van rajta, meg a procifoglalatot nem tették a PCIe tövébe
-
zodo
nagyúr
válasz Vhaerun #5614 üzenetére
Ezt kipróbálnám a helyedbe, ha a házad paraméterei engedik.
Amúgy nem sok értelmes csere lehetőségről tudok, mert nagyon közel vannak a kondik így nagyobbat nem igazán tudsz rátenni.
Esetleg ha csak a venti hangja zavar akkor a Scythe Mini Kaze 4cm Silent javasolnám. -
Aryan
senior tag
Sziasztok!
Beléptem én is klubba egy ASUS M4A88T-I Deluxe deszkával. Tetszik a kis jószág, viszont egy bajom van, hogy nem tudok két monitorra képet csiholni. Alapból DVI-on megy az egyik monitor és a másikat értelemszerűen hdmi-re csatlakoztatnám rá.
Ilyenkor a hdmi-n ad képet, viszont a dvi-os moncsi nem kap jelet. Próbáltam mindent, kiterjesztés, klónozás, de nem jött össze. Oprendszer Win7 X64 Ultimate és gyári asus ati driver.Köszi a választ előre is, attól félek, hogy vga-t kell berakni a gépbe.
-
toldy
őstag
Valami ilyesmi gondról én is olvastam, de nem hittem volna hogy a két digitális kimenetet nem lehet egyszere használni. Ezekszerint dvi monitor mellet akkor ellehet felejteni a hdmi-s tv-t? Az úgy cinkes, biztos nincs valami biosbeállítás? Ha odáig fajul hogy kártyát veszel akkor inkább 5450et javaslom ( ha kell van hcf, bár nem tudom mennyire hatékony de akkor már kegyen full amd-s a gép).
Esetleg bios frissítés még ami?
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
ssolitude
őstag
A mini ITX alaplap kompatibilis ATX házzal?
''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
Pista0001
addikt
Kis kiegészítés: 1 analóg+1 digitális mehet egyszerre. Ez még a régebbi generációkból maradt, hála az átnevezgetésnek. Diszkrétből nem tudom pontosan hogyan is van a 4000-es szériánál, a 3000-nél még tuti így volt, az 5000-esnek tudnia kell a 2 digitálisat egyszerre, vagy akár a hármat is, de akkor az egyiknek Displayportnak kell lennie (létezik olyan Displayport-DVI átalakító - például a Sapphire kínálatában - amit elfogad a rendszer), kérdés hogy a két megjelenítős kiosztásnál is az egyiknek Displayportnak kell-e lennie, vagy ott mehet a 2*DVI/DVI+HDMI.
Kérdés: Ha már így felmerült a HCF... A Fusion-ös rendszernél ugye diszkrét ATi/AMD VGA-val együtt tud működni, a közös driver teljesítmény függvényében tudja szabályozni a rendszert, a diszkrét kártyát akár hibernálni is tudja. Ez melyik diszkrét VGA szériától működik?
[ Szerkesztve ]
-
ssolitude
őstag
válasz Sir Psycho #5622 üzenetére
''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
Aryan
senior tag
DVI-D kábelek voltak. Magán a hdmi átalakítón van analóg jel is. Most kipróbáltam egy 4670-es ATI-val hogy beledugtam egy hdmi-dvi-i átalakítót ebbe egy dvi-i-analóg átalakítót és bele egy analóg kábelt ami a monitorból jön ki, kép nem volt.
(#5619) toldy : bios a legújabb van rajta, biosban csak a memória méretét lehet állitani, hogy mennyit használjon az alaplapi vga illetve van "surround view" ami elvileg egy plusz vga-val kavar valamit. Asus hivatalos fórumában is egy biosra várnak .
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
"Magán a hdmi átalakítón van analog jel is."
Hdmi az csak Digitális jelet fogad/küld/továbbít.
Nekem nincs ilyen tv-m így kipróbálni nem tudom, de külföldi fórumon javasolták a gép újraindítását a hdmi csatlakoztatása után.
Gondolom minden lehetséges, megoldással próbálkoztál.
Driverben látja a tv-t, mint második megjelenítő?Ez csak költői kérdés, soha nem volt szerencsén 2 kijelzőt használni!
Esetleg nézz be ide, hátha tudja a megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
Aryan
senior tag
Igen ezen ezen én is csodálkoztam, tudtommal hdmi csak digitális jelet visz át, de azért megpróbáltam átalakítani analógra .
Én sem tv próbálkozok sajnos, két monitort akartam rádugni. Próbáltam az újraindítást is, driver és win7 monitor kezelője sem látja a monitort.
Marad a plusz vga megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
Jól emlékeztem, a 880G is csak egy digi kimenetet tud használni egy időben, mivel a lapodon nincs analóg kimenet mindenképp szükséged lesz egy diszkrét kártyára. Azonban itt jön bibi, ha mindkét monitort digitális kimenetre szeretnéd kötni akkor 4000-es szériával bezárólag csak a diszkrét karival sem fog menni. Szerencsére van megoldás, ez pedig a surround view, amit te is említettél. Ez azt tudja, hogy mindegyik GPU mindegyik használható kimenete (tehát GPU-nként 1 analóg és 1 digitális) él, így tudsz egyszerre 2 monitort digitális kimenetre kötni.
-
Pista0001
addikt
Mindenképp nézz utána hogy csak a 3 monitoros kiépítésnél kell-e az egyiknek mindenképp a Displayport-ra csatlakoznia, vagy a 2 monitorosnál is.
Amúgy szerintem egy alap 3000-es vagy 4000-es lehet hogy olcsóbb lenne, nem fogyaszt sokkal többet az IGP+diszkrét mint a csak diszkrét, valamint ha az egyik monitor jó analógnak is akkor egy olyan diszkrétet kéne találnod amin gyárilag van analóg kimenet is (pl.: Asus EAH4350 SILENT/DI/512MD2, ez passzív egyslotos) és akkor nem kell az IGP meg a SurroundView mert az analóg+digitális biztosan működik.
[ Szerkesztve ]
-
CséZé
őstag
uraim!
nagyon töröm az agyamat, hogy mi is legyen a célkonfig.
Zacate, Asus M4A88T-i Deluxe, vagy Sandy Bridge?
a lényeg annyi, hogy totál nem játszom már. max CoD2 2 havonta 10 percre DX7-ben.
mi lenne a legalkalmasabb? mert azt nem szeretem, ha a rendszer lassú, vagy legalábbis gondolkodik.
Zacate elég erre a célra? a fogyasztás nagyon meggyőző. -
Pista0001
addikt
A proci teljesítmény nem minden, ajánlom figyelmedbe ezt a tesztet. Ha nem használsz teljesítményigényes alkalmazásokat, csak netezel, irodázol meg filmezel akkor egy Zacate+SSD jó lehet, de biztos információért megvárnám valamelyik kollega beszámolóját meg a PH!-s tesztet. HeavyToys kolléga már megrendelte jövendőbeli ASRock E350-es lapját, reméljük mielőbb megkapja és mesél róla
-
toldy
őstag
Én továbbra is azt mondom hogy szánj rá annyit hogy 5450et szerez be, hiszen külső kártya így is úgy is kell és akkor már a 880gben működésre tudod bírni a hybrid CFX-et ( itt egyenlőre 780g+3450 van, de a 880g+5450 valószínüsítem fejlődött) ami szerintem nem hátrány a fene tudja.
Az élet nem habostorta.
-
toldy
őstag
Mivel ez egy elsődleges gép lesz ( nem egy második ami netezős,htpc stb) én így azt mondom inkább legyen benne egy kis tartalék ( még ha valamivel többet is fogyaszt) így én vagy am3 vagy 1155 mellet voksolok.Bár a 1155 az annyiból nem szimpatikus hogy az 5450 kaliberű erősebb igp csak a K procikban van, a kisebb pedig "csupán" az amd 4250-4290 kaliberű,és nem tudodm mennyire vagy érzékeny a film megjelenítési problémára. Így jelenleg egy am3 rendszer tűnik a legjobbnak egy erősen alulfeszelt athlon2vel.
Az élet nem habostorta.
-
toldy
őstag
Nem olyan hűde brutál dologra gondoltam henem a legkisebb i3-ra vagy egy athlon II-re. Ezek annyival nem fogyasztanának többet, de lenne bennük kis plusz. Nem le beszélni akarlak róla, csak nem csalódj a végén. ( Bár ha lesz végre személyes tapasztalat akkor azért elég sok minden kiderül).
Az élet nem habostorta.
-
Geree
senior tag
mikor jön már az asus e35m1-e?? Ausztriában még 2-3 hetet írnak, de van ahol csak 2013-ra jósolják :S
btw. tudtok olyan lapokat aminek 5 sata portja van és esetleg 2-2-n támogatja a raid1-t?
a friend in need is a friend indeed
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás