- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Iginotus #48403 üzenetére
Nekem van 1080ti FE-m és rocket házam is, nagyjából tisztában vagyok a képességeikkel, de összeengedni nem jutna eszembe ezeket..
Javasolnám hogy: min.: 2cm helyet kellene a VGA és az oldallap között hagyni, valamint a VGA hátsó felénél, körben, hogy a mókuskerék akadálytalanul szívhassa be a levegőt. Valamint olyan teljesítményű befúvó ventilátort kellene a házra applikálni, ami a 100%-on tekerő VGA-val is túlnyomást tud tartani a dobozban, mert önmagának a VGA nem fogja megoldani a szellőzését is. A lukacsos oldallap a VGA-a felöl kb.: arra elég, hogy az ott keletkező zajt kiengedje a külvilágba.
-
kzoltann
aktív tag
válasz
Iginotus #48407 üzenetére
Ha x570 lapot szeretnel es black ridge-t akkor csak a gigabyte. Asus es Asrocknal is utkozik a huto az io shieldbe. (vagy leszeded ami eleg cink egy 90ezres lapnal)
Szerintem ebben a meretben a 3600 melle eleg amugy a b450. (irom ugy hogy en megvettem az x570-t a 3600 melle)
Meg egy noctua 9x14t vennek a black ridgere ha belefer, joval halkabb. -
Speed®
titán
válasz
Iginotus #48407 üzenetére
Nem a meleggel lesz bajod, hanem a hangerő/hőmérséklettel.
És nem 5700 a megoldás, ill. abból is jobbat kell választanod..
Igazából én is csak az ára miatt ugrottam rá, amúgy elszúrták,
annyira kevés a hely a VGAnak, hogy emiatt zajosodik erősen.Már egy 450el is mindent megkapsz, ami kellhet (XFR2/PBO),
570 mellett csak a PCIe4 szól, ha kellene, ill. a körítés szólhat,
amennyiben 2.5GiB LAN és egyéb bohócságok is kellenének.. -
Speed®
titán
-
hegegabi80
addikt
válasz
Iginotus #48367 üzenetére
Vagy a külön kapható AM4 lefogatót veszed meg.
Az a baj a gyári lefogatóval, hogy egybe van az AM3 és AM4 lyuk a rögzítőn. Az utóbbinál kisebb a furattáv, tehát a tartó végénél beljebb kell tolni. Így az AMD rögzítő vége jobban kiáll, mintha csak simán AM4-es lenne, és így útban lehet bizonyos alaplapi alkatrészeknek.
De van már belőle V2, aminél ezt orvosolták elvileg. -
-
Archttila
veterán
válasz
Iginotus #47081 üzenetére
Sajnos fogalmam sincs
Viszont ugy nez ki ez az Asus lap is felmondta nalam a szolgalatot.
Mar a letezo osszes modszert megprobaltam de se kep, se hang, csak a ventit porgeti meg picit es kesz.
link (remelem mukodik a link, mobilrol vagyok ph app-rol)Meg a debug ledek sem mukodnek... Szerintetek lap vagy cpu?
-
HookR
addikt
-
vtomi2
őstag
válasz
Iginotus #46770 üzenetére
Pont kerestem, hogy bele-e férne az acceleor twin a metisbe, és a te írásod dobta ki
Nekem 1070-en volt mono, és 600-800rpm-es eLoop ventivel 50-55 fokon tudta tartani maxon járatva. Az volt a trükk, hogy mind a 2 oldalon a vga magasságában vágtam lyukat az oldalpanelbe, és így a meleg rögtön távozott nem rekedt meg. Próbáld meg oldalpanelek nélkül, és ha javul, akkor azt is megvagdoshatod
Még 1 házamban se volt ilyen jóll megoldva a vga hűtése, viszont a procival szenvedtem rendesen, 120-as AIO lett a vége, így ment 4,6ghz-n a 4790k tűrhető hangerővel terhelve, idle csak a pumpa zúgása zavart.
-
törölt tag
válasz
Iginotus #46770 üzenetére
Fullra terhelt 1080 Ti-vel halk, vagy kicsi tud lenni, a kettő egyszerre nem fog menni.
Szerintem vízhűtésre pénzt úgy érdemes elkölteni, ha a kész rendszer hozza az elvárásaidat, számolni kell. Szóval a max. környezeti hőmérséklethez, max. vízhőfokhoz, max. ventilátor fordulatszámból méretezni kellene a kártya TDP-hez megfelelő radiátort. A radiátor minimális méretéből már látszani fog a hozzá passzoló ház 1-2 meghatározó mérete, a hűtés által hozzáadott térfogat.
Kb. ebből a helyzetből van egyáltalán értelme eldönteni, hogy kell-e a víz, van-e értelme egy ugyan ilyen térfogatú, de levegős megoldással szemben, vagy azt, hogy, milyen további kompromisszumokat (zaj-méret) vagy hajlandó bevállalni érte.De ez a vizes topiknak a témája.
-
Kiratheonly
tag
válasz
Iginotus #46750 üzenetére
Nekem ilyen házam van. A szerelhetősége mesés, jól ki vannak találva a dolgok. Egy 9900K van hűtve egy 240-es AIO-val, meg egy Strix 1080Ti puritánon. A Ti eléggé melegszik, ezért is szeretném cserélni a házat. A blower típusú kártyák jobban elvannak benne, vagy az AIO-sak.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Iginotus #41932 üzenetére
Szép munka, procihűtőben nyertél.
Duracellm...Azt megnézném.
Eddig Giga 1060 3GB minivel használtam, max terhelésen 75-77 fok és 2100-2200rpm így, hogy mindkét venti 5V-on megy.
Most beraktam egy 1060 3GB MSI Aerot, 67 fok 1750rpm. Érdekes, a Giga hűtése komolyabbnak tűnt.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Iginotus #41847 üzenetére
Hát az nagyon jó, mert nekem a gtx 1060 nem állt meg 85 fok alatt teljesen zárt házban (3 óra wot után), igaz lehet a táp is bekavar, mert nem megy a ventije, így csak a hátsó venti tud kifelé szívni. Mindeközben a rendszer hőmérséklet meg 55 fok felé nem igen ment.
Ja, persze ezek 600-900-1800 rpm-mel futó ventik mellett értendők, nekem ne süvítsen a gép, mint állat.
-
válasz
Iginotus #41623 üzenetére
Akkor a házat cseréld le egy Raijintek Styx-re:
- elfér 180mm-es CPU hűtő is benne;
- VGA-dnak is van helye;
- nem kell moddolnod a tetőlemezt, már alapból ott a rács;
- 10k HUF-ot kell ráfizetned a Metis-re, és lesz egy Metis XXL-ed.(#41625) Iginotus
Hát jó, innentől rajtad múlik. -
válasz
Iginotus #41617 üzenetére
Ja, hogy a lefogató! Bocs, ezt benéztem... hát akkor passz. Vagy add el mindkét hűtőt aprón, és vegyél egy harmadikat, bár ezt AM4 vásárláskor már tudnod kellett előre.
Zotac GTX 1070 Mini belefér még Metis-be, csak 210mm hosszú. Bár nem félpasszív, de egy moddolt plusz ventivel szerintem ennek sem fogod hallani a hangját. Review.
shteer-nek asszem' ilyenje volt, kérdezd Őt, ha részletekre is kíváncsi vagy.Bár a Mini Giga 1070 sem vészes...
-
dugo_
veterán
válasz
Iginotus #41612 üzenetére
A hűtő kérdést ugye említettem már a topikjában, na de 1070-ről nem volt szó.
Gabriel26-nak volt egy ilyen erős konfigja a Node202-ben, de nem tudta megfogni a hőmérsékleteket:
https://logout.hu/tema/mini-itx/keres.php?stext=1070&suser=gabriel26 -
válasz
Iginotus #41612 üzenetére
Szerintem maradj az A változatnál:
- Ben Nevis-nél nagyobb cooler-t nem tudom, hogy gondoltál ITX-be, amibe ilyen már belefér, azok gyak. mind mATX kategóriásak;
- MSI Aero ITX GTX 1070 elég jó kis kártya, szvsz érdemes rá várnod egy kicsit (ha apróról szerzed be, akkor a G1 eladásával lehet hogy még pénz is marad a zsebedben);
- mehet a Metis mod!(#41609) sati
Nahát, ilyen menetvágó nekem is kelleni fog, köszi a tippet! -
HookR
addikt
válasz
Iginotus #40941 üzenetére
De, latolgattam a lehetőségét, csak nem volt kellően költséghatékony és a végeredmény is hagyott kívánnivalót (gondolok itt például a felület textúrázottságára). Azóta nem követtem a fejleményeket, mennyit javultak a lehetőségek, ha egyáltalán. Amúgy ezt másfél éve beszéltük is - #31982
Szvsz megjelenés szempontjából a szálcsiszolt alumínium felülettel aligha vetekszik a (földi halandó számára jelenleg elérhető) 3D nyomtatás végeredménye, így az árától függetlenül legfeljebb valamilyen mértékű hibrid megoldásban gondolkodnék. Ahol a burkolat jelentős része maradna alumínium és csak a trükkös szerkezeti/burkolati elemek lennének 3D nyomtatva. Ezekhez és a fenti linkben az ITX-Box v3-hoz hasonlóan:
- LAZER3D LZ7 - SFX
- Turbine ITXValójában 5 perc elteltével csak a rámutató link tűnik el. Ha egyszer már szerkesztetted a hozzászólást és a szerkesztési időn (15 perc) belül vagy még, akkor vissza tudsz lapozni a böngészőben újabb módosításhoz.
Igen hasznos az olyan notórius hsz. szanaszét szerkesztgetőknek, mint amilyen én is vagyok.(#40939) HookR: Ja, ez lemaradt a felsorolásból:
- Dune case #31725 -
-
törölt tag
válasz
Iginotus #40740 üzenetére
igen, nekem is sokaig becsipodesem volt a slot-in dvd
egy meg most is van, bar ritkan hasznalom.
mas.
kicsi spoiler:
szerk: szoval egy ryzen 1700 van a noctua alatt, a dc-dc pedig egy hdplex 300W, szoval a tervek szerint eleg lesz egy gtx 1060 v 1070 meghajtasara is a cpu mellett. egyelore viszont egy egyslotos gpu megy bele csak h legyen kep (msi gt710) es egy 2x10G-s halokartya. (mert nem birom elengedni a pcie bifurkaciot)
ezt meg csak mert vicces meretileg a ketsocket-es inteles teso mellett...
-
HookR
addikt
válasz
Iginotus #40691 üzenetére
"Mindegyikbe sfx táp megy.
Na ja kivéve a kockát de az már nekem vastag."
Az U1 Plus is SFX tápos.Hasonló igényeket fogalmaztam meg én is a következő ház kapcsán. A jelenlegi állapot (019 - 027) szerint:
- 230 x 130 x 340 mm (H*Sz*M, talppal együtt - 10,17l)
- SFX / SFX-L táp
- CPU hűtő max. magasság: 100 mm
- VGA max. hossz: 220 mm
- VGA max. magasság: 138 mmÍgy akár olyan VGA-k is elférnek, mint:
- Galax GTX1070 OC Mini (181 x 116 mm)
- Gigabyte GTX1070 Mini (169 x 131 mm)
- Gigabyte GTX1080 Mini (169 x 131 mm)
- Zotac GTX1070 Mini (210 x 122 mm)
- Zotac GTX1080 Mini (211 x 125 mm)
- Zotac GTX1080 Ti Mini (211 x 125 mm)A MSI GTX1070 Aero ITX nem, az 144 mm magas.
Főleg a szellőzőnyílások formavilágának véglegesítése okoz fejtörést, az még erősen az útkeresés fázisában leledzik. Ha van valakinek javaslata, azt szívesen veszem.
-
HookR
addikt
válasz
Iginotus #31993 üzenetére
Na, első nekifutásra ezt sikerül összekattintgatni. Bár még néhány részlet érlelésre szorul, kezd összeállni a dolog.
ITX-Box v10 alias iNAS, a digitális lexikon.
- [link]
Igyekeztem igazodni a WD My Book Duo arányaihoz, ebből kifolyólag nagyobb rádiuszú a hátsó lekerekítés és ez rányomta a bélyegét a méretekre, az alkatrészek elrendezésére:
- bővítőkártyának immáron 3 nyílás áll rendelkezésre. Akár kamatoztathatóak azon Mini-DTX-re hajazó MicroATX alaplapok is, amiken 2 közül az alsó a PCI-e x16 foglalat. De a gyakorlatban hasznosabb, hogy:
- a GPU chipje és a 25/26,5mm vastag alsó venti között elfér 30mm körüli kisebb CPU-hűtő (ahogy azt például flashpointer is alkalmazta), azaz nem kell feltétlenül a HIS HD7750 LP-hez, vagy az MSI GTX 750 Ti-hez hasonló bordájú modellre szorítkozni, mert kvázi bármelyik alacsony profilú kártya megteszi, amelyiken az alkatrészek nincsenek útban olyan hűtőknek, mint: Xigmatek Praeton, ID-Cooling IS-40, Alpenföhn Silvretta, DeepCool HTPC-200, Raijintek Zelos...
- a 'teljesítményorientált' összeállítás helyett NAS-ként is hasznosítható a kuckó. Mivel szimmetrikusra hízott, az azonos szélességű hátsó túlnyúlások lehetővé teszik, hogy a jobboldali 3,5"-es HDD helyek tükrözve legyenek a bal oldalra is, összesen akár 4db 3,5"-es HDD-nek otthont adva a 2db fix 2,5"-es meghajtó mellett. Utóbbiak az előlap mögé kerültek egymás mögé, egymáshoz képest kissé eltolva, hogy mindegyik csavarhoz könnyen hozzá lehessen férni, ne kelljen feltétlenül kivenni az elsőt a hátsó miatt. NAS-ként célszerűbb a dVGA helyét üresen hagyni, hogy az alsó venti a HDD-k között egy alacsonyabb fogyasztású rendszert is átszellőztethessen. Ilyenkor a CPU-hűtő számára maximum 63mm áll rendelkezésre a HDD-tartó lemezig (nélküle ~97mm), de ebbe belógnak a HDD gumigyűrűs rögzítőcsavarjai vagy 3mm-t.
- A VGA nyákja teljesen az előlapig nyújtózhat, ami max. 210mm-es hosszt jelent.Az első függőleges tartók helyett eredetileg elegánsabb szerkezetet szerettem volna, de valahogy sehogy sem akartak megfelelni minden funkcionális szempontnak. A kész L-profilokkal amúgy is könnyebb itthon dolgozni. Noha egy kicsit kilóg a lóláb és kiviláglik a házibarkács jelleg, de talán nem olyan vészes.
A hízókúra 155 x 250 x 250 mm-es (9,7l) befoglalóméretet eredményezett (+ talpmagasság).Mi a véleményetek?
-
HookR
addikt
válasz
Iginotus #31981 üzenetére
Elég sokféle 3D nyomtatási technológia létezik (többek közt fém alapú is) ahhoz, hogy ne tudjam kizárni az elméleti lehetőségét.
Gyakorlatilag mindig az adott technológia sajátosságaihoz, kötöttségeihez kell igazítani a szerkezetet, amit műanyag esetén minden bizonnyal alaposan újra kellene gondolni. Ilyenkor nem a nyers vastagságot növelik, hanem a várható terhelés mértékében üreges struktúrát alakítanak ki. A menet nagy felbontású nyomtatást igényel, nem tudom mekkora a realitása a gyakorlatban. Szerintem egyszerűbb csak 'előfuratot' nyomtatni és azt utólag menetfúróval véglegesíteni.Egy időben kacérkodtam a lehetőséggel: ITX-Box v3 - 3D
Tulajdonképp 4 műanyag részből (alj-, tető-, hátfal- és az előlap mögött egy kívülről nem látható belső, függőleges tartószerkezet), az alu alaplapi tálcából, valamint az U-alakba hajtott alu burkolatból állt volna. Végül nem dolgoztam ki részletesebben. Ha jól emlékszem elsősorban a várhatóan magas költségek miatt és mert a magasság/szélesség aránya nem adta ki az ihletül szolgáló WD My Book Duo-ét. Ellenben ez a legutóbbi szélesített alkatrész-elrendezés már kb akkora. Lehet érdemes lenne leporolni és aktualizálni a tervezetet.Ma már azt is tudom, miként készíthetném el itthon a trükkös ívű előlapi hajtást, és az U-alak két szárának végére a rögzítési lehetőséget.
A francba! Most addig nem fogok nyugodni, amíg le nem modellezem...
-
HookR
addikt
válasz
Iginotus #31955 üzenetére
Kis kedvcsináló a Core 500-hoz:
- Gyári bemutató animáció: youtube
- Kitguru video review: youtube
- Hibrid hűtési megoldás dupla nagy toronnyal és 120mm-es radiátorral: pcpartpicker.com"De megnézem a felül felsorolt házakat is hátha."
A #31936-ban is találsz még 2-t.Ami a főbb komponensek elhelyezését illeti (alaplap, dVGA, táp, 240mm-es radiátor), tulajdonképpen a
- Cougar QBX
- Cougar QBX Kaze
- Fractal Design Core 500
követik a NCASE M1 által kitaposott ösvényt. A Core 500-zal a Fractal Design a rájuk jellemző ötletes merevlemezrögzítési megoldással egy picit tovább is gondolja az alapkoncepciót. Szerintem a maga módján nagyon rendben van a kuckó. Külsőt tekintve viszont valóban nem veszi fel a versenyt az NCASE M1 letisztult, elegáns megjelenésével. Most, hogy így belegondolok, eszembe jutott még a
- Cooltek (alias Jonsbo) W1
ami le se tagadhatná, hogy az M1 inspirálta.És most lám csak, hogy ebben is lehet a tetőlemez alá 240mm-es radit rögzíteni. Lehet pont ezt a házad keresed.
M1 inspiráció tetten érhető még néhány újabb Lian Li házon is (ha már egyszer ők a bérgyártók
):
- Lian Li PC-Q10
- Lian Li PC-Q17WX
- Lian Li PC-Q35
Az első kettő tetejére szintén rögzíthető 240mm-es radiátor, ám csak kívülről.(#31956) bombibmw: Kis türelmedet kérem.
(#31957) Duracellm...: Ha minden igaz péntekre lesz még egy DA-2-esem, azzal legalább be tudom határolni, hogy a kábelezésben, vagy magában a tápban keresendő a hiba.
-
HookR
addikt
válasz
Iginotus #31950 üzenetére
Ha néhány hozzászólásnyival visszább görgetsz (#31940), találsz 240mm-es radiátort fogadó házakat. Ott van rögtön 'házon belül' a Define Nano S-nél 8l-rel kisebb térfogatú Fractal Design Core 500 / [bolt] / vízhűtéses [képek_1], [képek_2]
(#31952) AxBattler:
- Fractal Design Define Nano S (203 x 330 x 400 mm - 26,8l)
- BitFenix Phenom mini-ITX (250 x 330 x 374 mm - 30,85l) -
HookR
addikt
válasz
Iginotus #31947 üzenetére
M.2 - Tudástár
Röviden: az mSATA a múlt és a jelen, míg az M.2 a jelen és a jövő. -
shteer
titán
-
HookR
addikt
válasz
Iginotus #31944 üzenetére
Például ezeken van mSATA:
- ASRock B150M-ITX/D3 (A /D3 végződésű, ami DDR3 memóriát fogad.)
- ASRock H170M-ITX/ac
- ASRock H170M-ITX/DL
- ASRock Z170M-ITX/ac
- Gigabyte H81N (Nem keverendő a H81N-D2H-val!)
- Gigabyte B85N
- Gigabyte B85N-WiFi
- Gigabyte B85N Phoenix
- Sapphire Pure Platinum Z77i
- Zotac H77-ITX WiFi
- Zotac Z77-ITX WiFi
- Zotac H87-ITX WiFiAmúgy M.2-es nem jó?
Update: Közben látom shteer linkjén, hogy ASRock-nál a feljebb pozicionáltak is támogatják. Beírtam azokat is.
-
HookR
addikt
-
Ispy
nagyúr
válasz
Iginotus #24713 üzenetére
A VGA már megvan?
Mert ha nincsen én inkább 750ti-t vennék a helyedben, pár ezressel drágább, de majdnem 2x erősebb.
Bocs, 1GB-tal néztem, nem 2-vel, de szerintem akkor is jobban megéri.
-
burny
aktív tag
-
válasz
Iginotus #23967 üzenetére
iPon-nál most nagyon jó áron, 20k-ért van GIGABYTE GA-B85N - nekem ennek van a LED-es változata, és teljesen meg vagyok vele elégedve. Bónusz rajta az mSATA SSD foglalat!
Komolyabb multira, videószerkesztéshez, munkára i5 ajánlott, egyébként meg i3 is elég szvsz - aprón 20-22k között mennek.
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Iginotus #10815 üzenetére
Shuttle-öknek általában szép felára van, és a tápjait nem dícsérik. (ha meg elromlik egy új Shuttle táp drága bele)
A cpu hűtő egyébként nem minden modell kiváltásága, amit én moddinghoz kinéztem abban pl nincs (szerencsére mert nem is kell)
Szép kényelmesen el vannak benne vezetve a kábelek, fém az egész ház, de a táp hangos sokak szerint (persze van ellenvélemény és, aki elégedett vele)
Egyik utolsó Shuttle-ös hírnél írt a fórumába pár Shuttle tulaj, keress rá.
Ja és ha pár évente cserélni szeretnél konfigot, akkor csak olyan Shuttle-t érdemes venni, ami mITX kompatibilis (főleg a J széria) Mert régebbiekbe nem lehet belerakni más alaplapot (Shuttle alaplapot találni meg sok sikert...)Gondolkoztam egyébként az új Z68-as Shuttle-ön is, csak akkor előlap mögé kellene rejtenem az SSD-t hogy beférjen az egyéb dolgok mellett...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Próba
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Formula-1
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- Konteó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged