Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HookR

addikt

válasz #16939776 #35673 üzenetére

Ígérem nem firtatom tovább a kérdést :B , csak idő hiányában lemaradt tegnapról:

Először azt hittem a +15 mm azért sántít, mert a méretek meghatározásánál nem azonos referenciapontok szolgáltak kiindulási alapként. De aztán feltűnt, hogy az 5,5 cm nem stimmel teljes szélességnek. Miért?
    Mert egyrészt a #35663-asbeli kép (is) megtévesztő: a dVGA ventilátortartó burkolatának vége más (függőleges) síkban van (kamerától való távolság), mint a hátlapi takarólemez tetejénél lévő mérőszalag, így a perspektivikus torzítás miatt annak éle valójában 5,5 cm-nél alacsonyabb értékre mutat (amit látnánk is, ha a kamerának megfelelő szögből lenne rálátása).
    Másrészt a német videóban 4,5 cm-t mond a hátlapi takarólemez hosszabbik oldalának szélétől mérve.
    Következésképp a kártya teljes szélessége szerintem olyan ~49 mm. Persze nem is ez a lényeg, hanem hogyha fel is fekszik a dVGA burkolata a ház IO portjainak belső részére, szerintem 2-3 mm-nél nem jobban. Annyit meg akár engedhet is a kártya és/vagy az alaplaprögzítő csavarok holtjátéka (az alaplapot síkjában az óramutató járásával ellentétes irányban elforgatva hozhat millimétereket a dVGA végének távolságában).

tl;dr -> Szerintem van rá halvány esély, hogyha passzentosan is, de be lehet gyömöszölni a házba. Szvsz a képekről továbbra sem egyértelmű.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés