Új hozzászólás Aktív témák

• Goose-T

veterán

Na, régen jártam már errefelé. Az év közepe felé valószínűleg be fogok ruházni egy asztali gépre, leváltom a több, mint három éves HP ProBook-omat. Persze a noti is megmarad, azzal fogok majd ügyfélhez járni meg ilyesmi, de a munkagépem újra desktop lesz, úgy néz ki. Egyrészt mert rákattantam az AMD-re (van már egy Trinitys kisgépem, ami maximálisan bevált), és itthon nem lehet kapni olyan AMD procis üzleti notit, ami megfelelne az igényeimnek (dokkolható, nagyfelbontású kijelző); másrészt pedig sokkal nagyobb teljesítményű gépet tudok összerakni ugyanannyi pénzből. Úgyis van két 24"-es monitorom, a laptopomat is az idő 90%-ában dokkolva használom.

Akkor a gépről: az APU nagy valószínűséggel valamelyik csúcs-Kaveri lesz, wifis Gigabyte alaplappal (a wifi alapfeltétel, és csak a Gigabyte-nál láttam ilyen FM2+-os alaplapot). Azért akarok mindenképpen APU-s gépet, mert nem akarok vastag házat, de a grafikus teljesítmény azért legyen használható. A Chieftec FI-01B nagyon bevált a kisgépemnél, és a tesóját (FI-02BC-U3) néztem ki az új gépemhez is, nagyon hasznosnak tűnik nekem a kártyaolvasó, bár nem létfontosságú. Ebbe a gépbe is 2,5"-es vinyó fog kerülni, optikai meghajtó nem kell.

Amire használnám a gépet: szoftverfejlesztés Visual Studio-ban. Mielőtt bárki Intelt kiáltana, elmondanám, hogy a részmunkaidős munkahelyemen Inteles gépek vannak, és a WPF eléggé megfekteti grafikailag őket, diszkrét VGA-t pedig nem akarok.

Az lenne a kérdésem, hogy a Chieftec FI-02BC-U3 mellett milyen házat ajánlanátok? Legyen minél kisebb, minél vékonyabb, de a hűtés szempontjából ne legyen kompromisszumos (a mostani FI-01B-mnek nagyon jó a hűtése). Amiket néztem még:
    * In-Win BP655 - ennek használható a tápegysége, vagy egyből dobjam ki?
    * Thermaltake SD101 - itt riasztó az az egyedi tápegység
    Van még ezeken kívül valami, amit javasolnátok? A ház álló helyzetben lesz használva, asztalon lesz, és jó lenne, ha emiatt minél kevesebb helyet foglalna.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés