Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
Olybá tűnik, elfogyott a tűzijáték, s csupán néhány - korábban linkelt termékről készült - újabb kép akadt fenn a hálón.
================================
Thermaltake SD101. Nem hátulról, de legalább levett oldallappal - cowcotland.com
Fractal Design Node 304 - cowcotland.com
És persze a már-már elmaradhatatlan Cooler Master Elite 120 - chinese.vr-zone.com
(#11746) Pista0001: "Ha azt a terhelést jól bírta akkor normál használat mellett elképzelhető hogy bírni fogja."
Persze, elképzelhető. A gondot a bizonyosság hiánya jelenti, mert az, hogy eddig bírta, nem garancia arra, hogy még sokáig fogja.[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Mattanyahu
tag
a két lp proto a végén szimpatikusnak tűnik, főleg hogy ha az a két lyuk hőcsőnek van
The right man in the wrong place can make all the difference in the world
-
zodo
nagyúr
válasz Mercutio_ #11740 üzenetére
Szia!
Nekem egy oem Samsung SN-S083 volt/van (jelenleg barátnőm használja) amit anno 6.5k vettem mert ez volt akkoriban az egyik legolcsóbb és nem volt semmilyen problémám vele. Esetleg kicsit hangosabb mint a tesói de engem nem zavart mivel igen ritkán használtam és 4x sebesség mellett is hamar végzett az írással.
Szóval azt mondanám hogy hétköznapi használathoz vegyél olyat ami épp tetszik vagy megfizethető számodra, nem hinném hogy akkora különbségek lennének azonos felépítésű írók közt.
Slim Line Sata kábelt, ne felejts el venni ha épp nincs otthon ilyened. :-) -
Mattanyahu
tag
néhány lapos hűtő (nh-l12, big shuriken, samurai zz, kozuti) újratesztelve az scpr-n
@Mercutio: nekem is s083-am van, eddig semmi baj nem volt vele
-
Pista0001
addikt
válasz Máté94 #11757 üzenetére
Ez az ODD dolog mostanában elég érdekesen alakul. Többen is azon a véleményen vagyunk hogy már csak külső ODD-re van szükség, az indokaink pedig azok hogy nagyon ritkán van rá szükség, valamint ha több gép van a háztartásban akkor nem kell mindegyikbe külön. Természetesen lehetnek eltérő igények, kinek mi a fontos.
Az ár is fontos tényező, és nem mindegyik Fractal ház ára van elszállva. Ha a Lian-Li-knél olcsóbb árazással jön (mondjuk 60-80 € körül) akkor szerintem megérné. A hűthetősége kiemelkedő a képek alapján szerintem, és az elrendezése is sok variációt tesz lehetővé. Könnyű bele vízhűtést varázsolni, de akár nagy levegős hűtő is kényelmesen belefér.
A dizájnnal meg elérkeztünk a legszubjektívebb részhez, főleg az ODD-tlenség miatt az egyik legletisztultabb ház amit láttam eddig a kategóriában. Nálam ezek miatt jelenleg az 1-es számú kedvenc, de mint korábban írtam már nem merem kijelenteni hogy ez is lesz a befutó.
-
Pista0001
addikt
válasz Pista0001 #11756 üzenetére
Időközben vettem a fáradtságot és elolvastam a Tt házról szóló hírt. Azt írják hogy a Tt emberei nagyon megfizethető árat szánnak neki, és hogy dupla (!) LP kártyahelye van. Lanparty gépnek ideális lehet.
Máté94: Azért a 20K alatti kezdőár necces szerintem, majd meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
-
SQX_Barto
addikt
Tudom velem van a baj, de én minden mITX házban a sok vinyótartót csak kidobnivaló "kacatnak" látom. Minél többet nézem a CM Elite 120-at, annál jobban tetszik.
Egy olyan ötletem lenne, hogy az 5,25"-os helyre berakni egy Sata mobilrackbe egy 2TB-s vinyót, SSD-t meg eldugni valahova, vinyó tartó helyére meg betenni egy Corsair H60 vízhűtést. Csak két kérdés zavar, egyrészt a vinyótartó előtti 120as venti honnan veszi a levegőt, előlap sehol sem lyukas, max az alja lehet lyukas (arról nincs kép), másik pedig hogy egyszerűen (értsd flex nélkül) is ki lehet-e venni vajon az egész vinyótartó keretet. Az meg hogy egy 160mm hosszú Corsair AX 650 Gold moduláris táp szépen megférne-e a mobilrackkel csak ráadás
Másik variáció lenne, hogy keresni lyukas DVD takaró előlapi lemezt, mint pl a CM 690-nél és mögé berakni valahogy a vinyót meg akkor már úgy az SSD-t is.
De ez megin csak egy alternatíva a sok közül...If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
andersen10
aktív tag
""2. Ha upgradelnék i3-ra akkor valószínű kevés lesz a táp, pedig a Q3-ban esedékes Core i3-3225 igen szimpatikusnak tűnik a HD4000 miatt..."
Nem kizárt, hogy már most is kevés, csak még nem tudsz róla."Itt megmérték mennyit fogyaszt egy ilyen G530-as konfig a konnektorból (le kell görgetni a végén van). Az eredmény: Alapfogyi 22 Watt (beloggolt windows ), max cpu+fpu terhelésen 53 watt ami alulfeszelve 20%-al csökkenthető. Azért ez nem rossz egy destktop procitól Így elvileg a 75w-os táp ki kell szolgálja. És a gyakorlatban is. Futtattam a furmarkot, superpi-t és közben másoltam USB dvd-ról hdd-re, minden gond nélkül. Mindezt alapfeszen, mert sajnos az asrock H61 itx deszka nem tud feszültséget módosítani.
-
Pista0001
addikt
válasz andersen10 #11764 üzenetére
Nem az a nagy kérdés hogy bírja-e, hanem hogy meddig? Elképzelhető hogy induláskor meg nagyobb terheléskor a 12 V-os ágat a határ közelében terheled, ez jelentősen csökkentheti az élettartamot. Amit tehetsz az az hogy megfelelő szellőzést (lehetőleg friss levegőt) biztosítasz a paneltápnak és reménykedsz.
Máté94: Ha a ventik tartozékok akkor a 25K is elfogadható lenne szerintem is. Majd meglátjuk.
SQX_Barto:Ezen a képen úgy tűnik hogy csak 8 szegecset kell lefúrni (4 alul, 4 felül) hogy kiszedd a vinyótartót. Ha nagyon óvatosan csinálod és szerzel fekete szegecset akkor akár még az eredeti állapot is visszaállítható könnyen. Az már más kérdés hogy a vinyótartó nélkül az ODD tartó mennyire marad stabil, de utóbbit fölül meg lehet erősíteni ha muszáj.
És mégegy beépített kép az CM Elite 120-ról
-
HookR
addikt
válasz SQX_Barto #11763 üzenetére
"Csak két kérdés zavar, egyrészt a vinyótartó előtti 120as venti honnan veszi a levegőt, előlap sehol sem lyukas, max az alja lehet lyukas (arról nincs kép)..."
Árulkodó az előlap formája. U-alakban kialakított szögletes tölcsér, ami körülveszi az alubetétes központi részt és annak oldalához 'tereli' a levegőt. A még januárban linkelt képen látszik is az oldalsó, függőleges szellőzőrostély (aminek nagy részét lefojtja az IO portoknak otthont adó kitüremkedés), s az alsó ugyan egyik képek sem látszik, de gyanítom, hogy ott is van.(#11764) andersen10: A 12V-os ág terhelhetősége szokott a szűk keresztmetszet lenni, nem a táp (3.3, 5 és 12V-os ágának) összesített teljesítménye. Pl. ha csak 4A, máris jó eséllyel a határait feszegeted indulásnál és terhelve egyaránt. Érdemes vadászni valami manual-t, amiben ezek az adatok fel vannak tüntetve.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz Máté94 #11767 üzenetére
A szerelhetőség miatt. Képzeld el, hogy elölről kell betenned úgy, hogy már rögzítetted a 2. 120mm-es ventit a HDD keret és az alaplap közé.
A képeken egy 160mm hosszú Cooler Master Silent Pro Platinum 550W-os táp látható.És akkor már néhány újabb kép az Elite 120-ról. - gdm.or.jp
-
SQX_Barto
addikt
A ház hátulján a táptartó szerintem azért lecsavarozható, mert kétféleképpen rakhatod be a tápot, ventivel lefelé és felfelé (alaplaphoz képest), csakúgy mint a Lian Li háznál és így a furatok máshogy esnek.
#Pista001 #11765: Köszi a képet és a magyarázatot, elvileg az ODD tartót fent oldalt is rögzíti két csavar az talán elég stabillá teszi. Szegecseket nem szeretem de a helyére lapos csavar + anya kombinációval bármikor berakható/kivehető állapot érhető el.
#HookR #11766: Köszi a képet, bár ez még egy "alpha" változatnak tűnik, de valószínűleg igazad van. Kérdés, hogy ez elég levegőt teremt-e egy H60-nak főleg két ventivel (mert HDD keret nélkül bőven elfér elvileg), hogy lehűtsön szépen egy i7-es procit (nem tudom még mikor lesz realitás a mini PC-mből, milyen alternatíva lesz akkor stb, most még a Sandy/Ivy között vacilálok). Megkockáztatom, hogy talán egy H80 is elférne, ami a nagyobb radiátor miatt gondolom hatékonyabb.
Egyrészt a Shuttle kisebb és szebb, de a táptól meg a zajoktól, hőktől kicsit félek, másrészt ez a CM ATX táppal meg jól megoldott kompakt (ne adjisten valahogy talán "rendessel" is megoldható) vízhűtéssel egy örökös mini PC ház is összerakható.
Harmadrészt, mióta volt laptopom, azóta azokat is imádom a hordozhatóság miatt
Mindig kompromisszumos lesz a desktoppal szemben ez egyértelmű, de betenni hátizsákba és vinni bárhova meg netezni/játszani buszon/vonaton/akárhol tök feelingesPersze ilyen gondjaim mostanában nem lesznek, mert helyre kell raknom a pénzügyeim... Örülök, ha valami saját gépet idén össze tudok majd rakni, de szerintem jövőre marad a dolog. Laptopban egy Dell XPS eléggé tetszene (költséges hobbi a gamereké... )
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
HookR
addikt
válasz SQX_Barto #11769 üzenetére
"A ház hátulján a táptartó szerintem azért lecsavarozható, mert kétféleképpen rakhatod be a tápot, ventivel lefelé és felfelé (alaplaphoz képest), csakúgy mint a Lian Li háznál és így a furatok máshogy esnek."
Nem. A táptartó keret alapból rendelkezik a szükséges csavarhelyekkel (6 db lukként, míg a maradék 2db 'beszögellésként'), nem kell megfordítani. Mi több nem is lenne szerencsés, mert a VGA felőli oldalon a - hátlemezt merevítő - kidomborodó részre kell csavarozni. Azaz a táptartókeret bal és jobb oldali - csavaroknak otthont adó - lemezének síkja között van vagy 2-3mm különbség. Ha fordítva próbálnád rögzíteni, a keret hátlapja nem lenne párhuzamos a ház hátlapjával, kicsit meg lenne döntve (mint amikor autóval felállsz a járdára 2 kerékkel)."Köszi a képet, bár ez még egy "alpha" változatnak tűnik..."
Nem csak a januári képen látszik, hanem azon a leginkább. Ha célirányosan átnézed az újabb képeket, észreveheted azokon is. Pl. van olyan, amin a nem megfelelő szög miatt csak a réseken átszűrődő szórt fény, illetve a kitakart árnyékos részek váltakozása árulkodik a rostély meglétéről, közvetve.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Pista0001
addikt
Szerintem is a szerelhetőség miatt lecsavarozható. könnyebb úgy bekábelezni a gépet hogy minden a helyén van, a tápot hátul kilógatod, majd miután mindent összedugtál mehet végül a táp a tartójával a helyére. Ha ennyire zavar hogy kidudorodik, szerintem elég egyszerű készíteni a helyére olyat ami a hátlap síkjában van, és mivel csavarozni kell az eredeti állapot könnyen visszaállítható.
SQX_Barto: én sem vagyok nagy szegecsrajongó, de esetleg garancia (tudom, tudom )vagy értékesítés esetén jól jöhet.
-
HookR
addikt
Hosszas tépelődés után végül arra jutottam, hogy elkél az eltérő nézőpontból alkotott friss vélemény, ami remélhetőleg elmozdít a holtpontról.
Mit szólnátok egy olyan házhoz, ami a Node 304-nél és az Elite 120-nál 5l-el kisebb, azaz térfogatra kb. megegyezik az SG07/08-cal (a befoglalóméretek aránya persze más), a variálhatóságának áttekintéséhez táblázat kell (a felhasználási spektrum egyik végén 7 HDD-s NAS, a másikon vízhűtéses Gamer PC) és valahogy így néz ki?NAS <----------------> Game
3.5" HDD 7 6 6 5 3 2 1
2.5" HDD 3 3 3 4 1 1 2
slim ODD - 1 - 1 - 1 1
140mm házventi 2 2 1 1 1 1 1
Dual slot VGA* - - 1 1 1 1 1
Vízhűtés** - - - - 1 1 1
60mm CPU hűtő 1 1 1 1 - - -
SFX táp 1 1 1 1 1 1 1
------------------------------------------
nagy CPU hűtő - - - - - - -
ATX táp - - - - - - -
*max. 280mm-es hossz
**szimpla radiátoros, gyári kompakt vízhűtő=======================================
Vagy egy olyanhoz, ami kevesebb, mint 4l, pico/paneltápos, elfér benne 3db 2,5"-es SSD/HDD + 1db slim, slot-in ODD vagy 5db 2,5"-es SSD/HDD és valahogy így néz ki?
-
Pista0001
addikt
Szerintem mindkettő jól néz ki, az én igényeimnek a gémer felőli 2. vagy 3. felelne meg. Igazából a legjobb az lenne ha:
3.5" HDD: 2 db
2.5" HDD: 1 dbslim ODD - 1 - 1 - 1 1
140mm házventi: 1 db
Dual slot VGA*: 1 db
Vízhűtés**: 1 db60mm CPU hűtő 1 1 1 1 - - -
SFX táp: 1 db
------------------------------------------nagy CPU hűtő - - - - - - -ATX táp - - - - - - -SATA dokkoló vagy 3.5"-es hot-swap rekesz: 1 db
** dupla 120 vagy 140-es radival normál vízhűtés, esetleg a 140-es hely is radi kompatibilis
[ Szerkesztve ]
-
Mattanyahu
tag
most én is dolgozom egy koncepción, ft03-mini után szabadon
majd délután rakok föl privjútThe right man in the wrong place can make all the difference in the world
-
Mattanyahu
tag
ahogy ígértem: kép1, kép2, kép3
a 3,5"-os helyeket még nem találtam ki (valszeg a psu alá mennem majd), de ezen kívül nagyjából készami most van benne: mitx mobo, 10" vga, sfx psu, 2x140mm fan, slim odd (slot-in lenne praktikus de az drága)
cpu-hűtőnek kb. 110mm hely van
befoglaló méretek: 286x150x370mm (~16l)[ Szerkesztve ]
-
Mattanyahu
tag
az intel a computexen is demózta az nuc-t
-
Pista0001
addikt
válasz Mattanyahu #11777 üzenetére
Nekem ez a koncepció is tetszik, de ezen is változtatnék. Például az ODD helyet ebből is kihagynám Másrészt úgy rendezném a dolgokat hogy dupa 120/140-es radival kompatibilis legyen. Az egyik ötletem az hogy ahol most "vannak" a ventik oda sima lemezt tennék, így a VGA is hosszabb lehetne egy kicsit (vagy legalább a PCI-E tápcsatiknak több hely maradna, és az alaplappal szemközti oldalt rácsoznám és oda tenném a dupla radit a VGA-val párhuzamosan. A vinyók ebben az esetben mehetnének a ház végleges helyzetét nézve vízszintesen alulra, valamint ott lenne hely a pumpának is. Értelemszerűen az ODD kiesése miatt a 150 mm-es méreten is lehetne faragni, a táp és a VGA között el kell férnie egy átlagos 140-es radinak (a Black Ice Stealth például 153 mm széles).
Sőt, lehet hogy fejre is állítanám, hogy az I/O shield meg a t öbbi csatlakozó mind lefelé nézzen.
[ Szerkesztve ]
-
Mattanyahu
tag
válasz Pista0001 #11779 üzenetére
a kialakítás azért olyan, amilyen mert léghűtésre terveztem: a meleg levegő ugye fölfelé áramlik és a ház segít neki (bővebben itt)
meg nekem az a fő szempontom, hogy egy ésszerű konfigot (max i5/fx + 7850/560) a lehető leghalkabban hűtse; ehhez márpedig a léghűtés az optimálisközben dolgoztam rajta egy kicsit, és egy 3,5"-os valamint két 2,5"-os tároló fér bele
-
tlac
nagyúr
válasz Mattanyahu #11777 üzenetére
Mattanyahu, HookR:
ezeket ti meg is tudjátok építeni? vagy van valaki, aki vállal ilyeneket?
mert én is szívesen terveznék, de én nem tudom kivitelezni -
Mattanyahu
tag
akár én is meg tudom csinálni (de időm és saját műhelyem nem nagyon van na meg a kivitelezés minőségére nem vállalok felelősséget )
de az egyetemen biztos tudok valakit találni aki ismer olyan céget akik vállaljákaz összes általam tervezett ház aluminiumból van, és csak vágni (vízzel gyönyörűen meg lehet oldani), hajlítani és hegeszteni (na ez már problémásabb) kell őket
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz Mattanyahu #11780 üzenetére
Nem akarok kötekedni, de imádom a kémény effektust, és ha már belinkelted a Wiki oldalt, elvégeztem pár számítást az ott található képletekkel. Íme az eredmények:
Az átlagosnak tekinthető szituációban (tehát nem nyár, 22°C helyiség, 36°C a kuckóban a levegő) kb 0,25 Pa nyomáskülönbség keletkezik, ami a jelölt rácson (I/O shield, táp, VGA és ODD által körülzárt területen 8*15 cm-nek becsültem, nyilván a rács kialakításával változhat) kb 0,02 m3/sec légáramlást generál. Nyáron (30°C helyiség, 44°C sz.gép házban) a nyomáskülönbség nem változik (ez látszik a képletből, ott csak a hőmérsékletkülönbség számít, az meg kb azonos), a légáram nőhet, talán a 0,03 m3/sec-ot is elérheti (ezt nem számoltam ki, csak becsült érték).
Ehhez képest a 2 db 140 mm-es ventilátor:
a.: kis légszállítású venti (pl Antec True Quiet 140mm) esetén kb 2*0,9=1,8 m3/sec
b.: átlagos légszállítású modell esetén kb 2*1,8=3,6 m3/sec
c.: nagy légszállítású propellerek (pl Aerocool Shark Fan Black Edition - 140 mm) esetén pedig kb 2*2,7=5,4 m3/sec
légáramlást képes generálni. Ebből következik hogy a hőmérséklet különbségből eredő természetes légáramot bármilyen működő ventilátor képes visszakergetni, nem szól bele számottevően a házban kialakult légáramlásba.Szerk.: érdemes lehet utánanézni a lézervágásnak is. Én egyszer vágattam vízzel, és nem volt olcsó. A hajlítás nem ügy, "bárki" meg tudja csinálni, a hegesztés viszont roppant necces a zsugorodás miatt. célszerűbb lehet bonyolultabb hajlításokkal szegecselést vagy csavarozást tervezni. Én a saját koncepciómmal ebbe az irányba haladok mostanában.
Szerk. 2: a kábelezés miatt necces lehet a merevlemeztartó keret, és nem csak a vinyók kábelezésére gondolok. 2-ből kétszer nem sikerült jól megoldanom a dolgot, azóta sokkal jobban figyelek erre.
[ Szerkesztve ]
-
Mattanyahu
tag
válasz Pista0001 #11784 üzenetére
nem akartam flémháborút indítani
de nekem az egyszerűség a vezérelvemgyártás nem lehet probléma, ezt tanulom
ennél az anyagminőségnél és vastagságnál tényleg mindegy hogy víz vagy lézer, az ár számít
most jut eszembe, hogy az alumínium frankón lehet ragasztani is
de tig-hegesztéssel gyönyörűen meg lehet csinálnia kábeleket meg csak nagyjából nézem, annyira még nem mentem bele a tervezésbe hogy ténylegesen számoljak is velük
-
Pista0001
addikt
válasz Mattanyahu #11785 üzenetére
Azt én sem akarok, távol áll tőlem a dolog, csak ez a kéményeffektus már egy ideje szúrta a szemem és kaptam az alkalmon hogy a képletek is ott voltak. Eddig is meggyőződésem volt hogy ekkora hőmérséklet különbség nem sok vizet zavar, most legalább már biztosat is tudok.
Én is az egyszerű dolgokat szeretem, többek között amúgy ez is az oka annak hogy fejre fordítanám a koncepciódat. Főleg a külső kábelek (táp, monitor, billentyűzet, egér, stb) elvezetése lenne egyszerűbb és esztétikusabb, főleg ha az asztalon van a gép alatt egy lyuk. Ha felül jönnek ki valahol a kábelek az egyrészt nem szép, másrészt egy relatív magas konstrukciót borulékonnyá is tehet.
A vizes vágás egyik legnagyobb hibája az hogy nincs lerögzítve az alapanyag, ezért nagy lap kell hozzá. Ha a vágó cégnek nincs olyan és neked kell vinned akkor lehet ez gond, mert adott esetben sokkal nagyobb darabot kell vinni mint amire szükség van, mellesleg a maradékból utólag már nem nagyon lehet szintén vízzel vágni.
Ragasztásban valahogy soha nem bíztam. A TIG valóban jó technológia, de MIG-gel is ugyanolyan jót lehet csinálni (legalábbis a Ferrarinak megfelel az is ). Csak az a fránya a zsugorodás...
-
Mattanyahu
tag
válasz Pista0001 #11786 üzenetére
hát ha egy repülőgépet össze tudnak ragasztani egy számítógépház nem jelenthet gondot
a borulékonyságtól én is féltem... de az ft03-mininek hasonló helyen lehet a súlypontja mint az enyémnek, mégse borul föl
plusz megvan az az előny, hogy az alaplaptartó tálcát a saját súlya megtartja, nem kell csavarozniThe right man in the wrong place can make all the difference in the world
-
HookR
addikt
válasz Pista0001 #11774 üzenetére
Igazság szerint a táblázat nem teljes. Nincs minden potenciális variációs lehetőség kiaknázva. Hogy csak a legfontosabbat említsem: a ház méretezésénél szempont volt, hogy akár ATX táp is beférjen, de pillanatnyilag ezt a lehetőséget az általa igényelt plusz tartókeret miatt nem forszírozom.
Ellenben jobbról a 2. és 3. oszlop közé talán még érdemes lett volna odaírni ezt a variációt is:3.5" HDD 2
2.5" HDD 2
slim ODD -
140mm házventi 1
Dual slot VGA* 1
Vízhűtés** 1
60mm CPU hűtő -
SFX táp 1A hatékony térkihasználás (ennélfogva a VGA által megengedett minél kisebb méret), a variálhatóság, a lehetőségekhez mérten egyszerű házszerkezet, illetve a szellőzés megőrzése voltak a legfőbb szempontok. A dupla radiátor, pumpa és tartály elhelyezése a méret rovására menne.
Bár így belegondolva, a tartály és a hűtőblokkal egybeépített pumpa még talán megoldható, esetleg egy 2., ventilátor nélküli radiátor is... Nem tudom, át kell gondolni.(#11775) tlac: Leginkább a rendhagyó belső elrendezés és házszerkezet következménye. Előbbin nem szívesen változtatnék. Persze nem is szükségszerű, hiszen az oldalára is lehetne fektetni, de ahhoz bizonyosan összetettebb (így költségesebb), módosított házszerkezet szükségeltetne.
(#11783) Mattanyahu: Számomra a modell még nyitva hagy néhány kérdést.
- A slim ODD hogyan lesz rögzítve? Csak mert a furatai a közbenső, vastagabb rész két szélén találhatóak. A felfogatási felületeket viszont nem eszerint méretezted.
- A bővítőkártyák rögzítése hogyan lesz megoldva?
- Külön modulként lehet hozzáférni a táphoz+alaplapi régióhoz, a merevlemezekhez és az optikai meghajtóhoz. Hogyan fogod összedugni és elrendezni a kábeleket összerakásnál, ha máshonnan nem lehet belenyúlni a házba?
- Elég vastag a lemez, hogy az élébe menetes furatot képezz? A fedlap tetejéről nem fog lelógni a csavar feje?
- Ha jól sejtem, a kivehető lemezek nútban lennének megvezetve. Milyen vastagok a lemezek és hogyan lennének bennük kialakítva?
- Gumitalpak nem lesznek a házon, az alu fog közvetlen érintkezni a talajjal?(#11781) tlac: Legalábbis bízom benne.
-
HookR
addikt
#8867-től a mini-ITX témagazdájának beszámolója a Computex-ről. Újdonságot egyelőre nem látok, csak a már linkelt alkatrészekről készült újabb képeket. - forums.vr-zone.com
-
Pista0001
addikt
válasz Máté94 #11762 üzenetére
A cikk szerint a Node 304 kezdőára 80 € lesz, és a 3 venti tartozék.
[ Szerkesztve ]
-
Mattanyahu
tag
mint már egyszer említettem, az én modelljeim csak amolyan eszmefuttatások
még rengeteget kéne dolgozni rajtuk hogy gyárthatóak legyenekaz odd-hez kösz az infót, az nem jutott eszembe
hmm lehet hogy jobb lenne a két tálcából egyet csinálni
a külső lemezek 3mm-esek, a vezeték 1x1mm-es
a fedlapon csak pöckök vannak, hogy ha kell gyorsan be lehessen dugni bármit az i/o-panelba
a kártyarögzítés meg azért nincs meg mert lusta voltam lemodellezni[ Szerkesztve ]
-
Mattanyahu
tag
amúgy azon gondolkoztam ma, hogy ha össze tudnánk dobni egy olyan tervet ami mindenkinek megfelel abból akár egy kisebb sorozatot is csinál(tat)hatnánk
az egyetemen biztos tudnak ajánlani olyan céget ahol megoldható a gyártás
lemezt meg gombokért lehet venniThe right man in the wrong place can make all the difference in the world
-
SQX_Barto
addikt
válasz Mattanyahu #11793 üzenetére
Én úgy érzem, hogy a CM Elite 120 lesz számomra a tökéletes ház, de megvárom a végleges verziót (ha még változik) meg első tapasztalatokat, konfigokat.
Shuttle hiába tetszik, de nem bízom a tápban, hűtésben, CM ház meg akár örökre is használható, mivel minden cserélhető benne maga a a vas meg a három USB-vel, audióval, gombokkal nem nagyon tud (szerintem) meghalni. Max később a két USB kettőt valahogy átcserélni USB3-ra, mivel 3on megy a 2is, de fordítva nem jó, hisz visszafogja a sebességet a port...
Szerintem az lesz majd a terv, hogy HDD keretet eltüntetem, első 12-es ventire rárakok egy H60-at vagy H80at (remélem elfér) HDD-t lehet egy mobilrackbe rakom SSD-t talán oldalára állítva valahova oldalra rakom, meg keresni akarok majd 8gigás memóriát (mármint egy modulon lévőt, valami Geil-t már láttam valamelyik fórumon, szóval nem lehetetlen).[ Szerkesztve ]
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
Pista0001
addikt
válasz Mattanyahu #11793 üzenetére
Ez egy nagyon jó ötlet, és azt hiszem hogy berendezés téren hamar kialakulhatna a mindenkinek megfelelő kapacitás. Az elrendezés és a dizájn a nagyobb kérdés. A költségeket igazából darabszámmal érdemes leszorítani, nem a minőséggel, ahhoz viszont elég univerzális dizájn kellene. Ettől függetlenül támogatom az ötletet, nézzük meg mit lehet kihozni a dologból.
Lemezmunkára van is egy ötletem. A Lemezmegmunkáló kft nevéhez hűen minden szükséges lemezmunkát meg tud csinálni (vágás lézerrel és vízzel, perforálás, hajlítás).
-
Mattanyahu
tag
válasz Pista0001 #11795 üzenetére
nagyon kilencvenesévek a oldaluk
ettől függetlenül ahogy elnézem az teljes gyártást meg tudják csinálni
max ha eloxáltatni szeretnénk kell máshova vinni (de biztos van partnerük akik ezzel foglalkoznak)btw van egy ismerősöm aki weblapépítéssel foglalkozik
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz Mattanyahu #11798 üzenetére
Látod, biztos hogy jól dolgoznak ha nem csilli honlappal nyomulnak.
Eloxálót is ismerek, nagyon jó tapasztalatom van velük kapcsolatban: Grobelox kft.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gumi és felni topik
- Apple notebookok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest