- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
andersen10
aktív tag
válasz
andersen10 #13233 üzenetére
Ezer bocs rossz topicban voltam...
-
Garold
senior tag
válasz
andersen10 #13233 üzenetére
És ebben mi az itx?
-
sb
veterán
válasz
andersen10 #13209 üzenetére
AC oldalon a komplett felvett fogyasztás érdekelne. Idle, cpu load, cpu+gpu load, ha megoldható.
-
sb
veterán
válasz
andersen10 #13162 üzenetére
Fogyasztást nem tudsz méri esetleg? A G530 és az I3 is érdekelne.
Alulfeszelés nélkül használod/használtad mindkettőt? -
_BM_
senior tag
válasz
andersen10 #13174 üzenetére
"Nem tudom milyen bordát használnál"
Intelt
Gyári hűtő, aztán lemarom pont akkorára, hogy ne érjen hozzá a lapát.
Nálad hogy megy? Ha rajta van a venti, akkor mi húzza ki a meleget a házból? Vagy egy 35 wattos procinál nem problem? -
_BM_
senior tag
válasz
andersen10 #13165 üzenetére
Nekem is van ilyen házam, csak még nincs benne semmi. Azon törpölök, hogy egy noti hdd fölé simán beférne az ssd, és még maradna is köztük 1 centi, plusz alul-felül is valamennyi. És a noti hdd kevesebbet eszik.
-
_BM_
senior tag
válasz
Hová tetted az ssd-t? Mert ha a vinyó 3,5 collos, akkor szerintem nincs hely neki.
-
Pista0001
addikt
válasz
Kívánom neked hogy sokáig így legyen.
-
andersen10
aktív tag
válasz
andersen10 #11739 üzenetére
Jelentem a kis LCPOWER LC-1360mi 75W alapú m-itx konfigomat kibővítettem:
- Celeron G530 --> Core i3-3225 (ez a HD4000-es változat!)
- 4GB RAM --> 2x4GB RAM
- A HDD megtartása mellett egy 64GB SSD rendszerlemeznek (Az SSD-nek nincs gyári helye, de befér)
- SLIM DVDÉs ami változatlan:
Alaplap ASRock H61M-ITX
HDD WD10EZRX 1TB
Ház Vent. SCYTHE Mini Kaze 60mmÉs ami miatt írok: a kis 75Watt-os külső táp stabilan kiszolgálja! Nem tudom mi a titok, lehet hogy a valós a teljesítménye nagyobb. Vagy ennyire jól fogyaszt az Ivy Bridge i3...
Megkergettem, Furmark + hyperpi (azaz 100% GPU,CPU kiterhelés) közben SSD --> HDD másolás. Gond nélkül vitte.Szóval örülünk.
-
Csicsóka
őstag
válasz
andersen10 #11805 üzenetére
Akkor már inkább a G530, ez brutális erőgép minden brazos/atom cucchoz képest. A fogyasztása saját mérésem szerint is nagyon jó. mATX lapba téve még olcsóbb mint a brazos.
-
Pista0001
addikt
válasz
andersen10 #11764 üzenetére
Nem az a nagy kérdés hogy bírja-e, hanem hogy meddig? Elképzelhető hogy induláskor meg nagyobb terheléskor a 12 V-os ágat a határ közelében terheled, ez jelentősen csökkentheti az élettartamot. Amit tehetsz az az hogy megfelelő szellőzést (lehetőleg friss levegőt) biztosítasz a paneltápnak és reménykedsz.
Máté94: Ha a ventik tartozékok akkor a 25K is elfogadható lenne szerintem is. Majd meglátjuk.
SQX_Barto:Ezen a képen úgy tűnik hogy csak 8 szegecset kell lefúrni (4 alul, 4 felül) hogy kiszedd a vinyótartót. Ha nagyon óvatosan csinálod és szerzel fekete szegecset akkor akár még az eredeti állapot is visszaállítható könnyen. Az már más kérdés hogy a vinyótartó nélkül az ODD tartó mennyire marad stabil, de utóbbit fölül meg lehet erősíteni ha muszáj.
És mégegy beépített kép az CM Elite 120-ról
-
HookR
addikt
válasz
"2. Hála az extra kis fogyasztású procinak és vinyónak, a 75 wattos külső táp lazán kiszolgálja a konfigot."
Az lehet, de vajon a paneltáp bírja-e hosszútávon? Annak kellene kideríteni a paramétereit."2. Ha upgradelnék i3-ra akkor valószínű kevés lesz a táp, pedig a Q3-ban esedékes Core i3-3225 igen szimpatikusnak tűnik a HD4000 miatt..."
Nem kizárt, hogy már most is kevés, csak még nem tudsz róla.(#11740) Mercutio_: Külsőt
-
Mercutio_
félisten
válasz
Néhány óra használat után hány fokos a vinyó?
Ja és mindenkit kérdeznék: Milyen slim sata ODD-t érdemes tenni egy mai konfigba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged