Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kyle_
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném!
Mai napon vettünk egy ilyen CA modult+mindig tv extra kártyát
Orion lcd tv+dvd combonk van.
Vettünk egy szobai dvbt antennát mellé.
A kép tökéletes, de hang csak a duna tv-n van.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Segítségeteket köszönömHa már írok neked, ne legyél már bunkó és tisztelj meg egy válasszal hogy te paraszt, már nem aktuális!!!
-
club1
veterán
-
kyle_
tag
szia
Próbálgattam állitani a menüben, az az érdekes, hogy a countrynál van hungarian, de a languages-nél már nincsen benne a magyar nyelv,se ilyen mpeg semmi beállitást nem találok benne
Ha már írok neked, ne legyél már bunkó és tisztelj meg egy válasszal hogy te paraszt, már nem aktuális!!!
-
club1
veterán
Anno amikor vettem egy Samsung tv-t, felhívták a figyelmem arra, hogy a magyar országkóddal nem fog rendesen működni a digitális tv. Sajnos ma már LG-m van, azon jó, így nem emlékszem, hogy milyen országgal működött jól a Samo (talán holland vagy német..). Nem lehet, hogy nálad is ez a probléma?
-
headhunter
addikt
"Ha jól hallottam akkor hétfőtől árulnak 6 havi családi feltöltőt."
Jól hallottad, de sehol sem lehet kapni!
Nekem is ezt az infót küldték e-mailben és a héten felhívtam őket és szerintük már forgalmazzák, Euronics és Tesco viszont nem is tud róla.
""Örömmel tájékoztatom, hogy várhatóan 2011. november 20-tól valamennyi viszonteladó partnerünknél megtalálható lesz a Családi csomag 6 hónapos feltöltőkártya 14.200 forintos áron.""
2011.11.25-én a 6 hónapos családi kártyát az univerzum egyik fekete lyuka elnyelte.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Melyik antenna a legjobb a vételhez amivel akadásmentesen fogható lenne HD adás is Veresegyházon?
-
club1
veterán
UHF televízió antenna DIPOL 16/21-69 DVB-T:
21-69-es csatornákat erősíti 12 elemes, a leírásában pedig 12 dB erősítés szerepel. Ez nálatok - szerintem - tökéletes. Ha biztosra akarsz menni, akkor meg erősíthető antennát veszel... Ezen az oldalon a frekvenciatáblázatban látod, hogy nálad melyik csatornákat kell fogni (38-55-62). Azaz egy ehhez hasonló 21-69-es csatornákat fogó antenna jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
kyle_
tag
Valakit nem érdekel egy ilyen Conax kártyaolvasó?
Tegnap vettük, de ez a szutyok tv nem ad hangotHa már írok neked, ne legyél már bunkó és tisztelj meg egy válasszal hogy te paraszt, már nem aktuális!!!
-
-
club1
veterán
Nálatok a Széchenyi-hegy irányába kell néznie az antennának. Erősítés nélkül max a B mux-al lehet nálatok gond. Konkrét antennát nem fogok ajánlani, mert nem ismerem nálatok a konkrét helyzetet (vételi lehetőség/rálátás pontosan, belső kábelezés, stb.). Válassz egy olyan antennát, aminek minimum 16 dB körül van a nyeresége és erősítő (utólag) szerelhető rá. Ha erősítő nélkül jön rajta az összes mux, akkor használd egészséggel. Ha nem, próbáld pontosan beállítani. Jónak minősül a jelszint, ha a jelerősség nem ingadozik/stabil és jellemzően 60-70% feletti értéken van. Ha ezután is gondok vannak, akkor meg megveszed hozzá az erősítőjét és a hozzá való tápfeladót. Azzal meg már tuti lesz. Azért nem erősítőssel kezdeném, mert a túlerősítés is képminőségi problémákat okoz.
-
club1
veterán
Új médialejátszó/DVB-T vevő beépített Conax modullal. Az ára kb. 12000 Ft körül lesz, megjelenés egy-két héten belül.
-
Kernel
nagyúr
Változó, van amikor az antennánál említik, hogy lehet tenni bele erősítőt is, vagy máskor az erősítőnél írják, hogy mihez való:
http://www.antennak.hu/index.php?kat=63&id=662
Amúgy, ha lakóhelyed közelében van antennás üzlet, legegyszerűbb ott tanácsot kérni, mert ők általában tudják, hogy hová, mi kell. Vagy adott esetben vissza is cserélik.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
club1
veterán
Igen, mondjuk a wayteq.hu oldalon nehéz másik márkát találni.
Egyelőre én sem tudok többet a médialejátszóról, mint ami az adott oldalon van. Csak annyit, hogy egy-két héten belül érkezik a nagykerbe.
Kb. egy Széchenyi-t ér nekem, de gyártót/típust/származási helyet tudnom kellene. Ha OK az ár, Bp-en tudom átvenni. -
domager1
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy 82 centis full HD LED tv-t és hát az analóg kábeltévé képe nem az igazi. Gondolom ezen nem is lehet segíteni.
Van egy relatíve új erősítős szobaantennám, simán bejöttek a mindigTV-s adások, szépek is, de csak az M1, M2, Duna 1-2 és pár rádió jön be. A kép nem kockás, hanem tökéletes, tűéles.
Az Rtl és tv2 viszont nem jön be. Ezen lehet segíteni? -
samsungnyugg
csendes tag
Nekem is ez a gondom, a szobaantennám 46 Db-t tud erősíteni, az M1 és a Duna HD adása príma, de nem jön be digitálisan az RTL és a TV2.
http://termek.auchan.hu/kiegeszito-tartozek/nappali/antennak/fffa-4512-nagy-hatotavolsagu-arbocra-szerelheto-digitalis-tv-anenna
http://termek.auchan.hu/kiegeszito-tartozek/nappali/antennak/bp-20-kulso-digitalis-kulteri-antenna
http://termek.auchan.hu/kiegeszito-tartozek/nappali/antennak/fdsc-310-kompakt-meretu-digitalis-antennaEzek mennyire jók?
Következő kérdésem:
Közösítőket használ valaki? Mondjuk az erősítős szoba antennát és egy egyszerűbb külső antenát lehet közösíteni? Erre a T elosztó gondolom alkalmatlan.
Analóg kábeltv-t és mindigtv közösítőt használ valaki?Köszönöm
-
club1
veterán
válasz domager1 #1479 üzenetére
A felsorolt adók magasabb frekvencián vehetőek mint a többi, és az antennád valószínűleg ehhez már nem elég szélessávú. A hazai földfelszíni sugárzás zavartalan vételéhez valódi szélessávú antenna kell, ami a 21-69-es csatornákat is - nagyjából egyenlő arányban - fogja/erősíti.
-
spiritex
veterán
válasz samsungnyugg #1481 üzenetére
Én használok, de az nem is a valódi értelmében vett közösítő, hanem egy jelválasztó. Az egyik koax bemeneten az analóg kábel tv megy be, a másikon a mindigtv szobaantennája, a harmadikon pedig az a jel jön ki amelyikre kapcsolok egy kis műanyag tolókapcsóval.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
club1
veterán
Visszirányszűrővel megoldható a dolog, de az alapfeltétel az, hogy az analóg ktv szolgáltató ne használja azokat a csatornákat, amin a digitális mux-ok és néhány még meglévő analóg földi sugárzású adó jön. Ez pedig nem szokott még manapság így lenni (a ktv szolgáltató nem tud üresen hagyni fél-egy tucatnyi csatornát), ezért aztán szétzavarják egymás csatornáit. Azaz inkább átkapcsolót kell betenni (vagy antenna, vagy kábel irányt választót).
-
Core2duo6600
veterán
Mi értelme van a közösítőnek, ha 2 egyszerű antennát raksz össze.
Kábel tv vel, T-home nekem nem jött be, akármit is cisnáltam, vagy egyik volt, vagy másik,m vagy egyik sem.
Sajnos freki átfedés van, így nincs mit tenni.(#1485) club1
A kedves tv gyártól tehetnének 2 ajzatot a tv jükre és megoldódna minden gond.
Egy szerre úgy is csak 1 et tudsz nézni.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
samsungnyugg
csendes tag
Nos, hívott a MindigTv... végül is rendesek voltak, de mindenáron a dekóder felé terelnek, holott a TV képes a kártyával fogni a digitális jelet.
Mivel a dekóder+kártya ingyenes, ha jól értettem, a kártyáért külön meg fizetni kéne.
Amúgy az a kérdésem, hogy a dekóderhez való kártya a TV hátlapjába dugható kártya kompatibilis?
Egy előnye lenne az egésznek, mivel a dekóder scarton menne a TV-be, így az analóg kábel be tudna menni a koax bemeneten a TV-be, így elvileg közösíthető a digitális és analóg a TV-ben.
A hátrány, hogy a TV PVR funkciója csak a belső digitális tuneren átmenő jelet veszi fel... így ez ugrana....
A másik hátrány, meg hogy gyűlne megint a sok távirányító... -
club1
veterán
válasz samsungnyugg #1487 üzenetére
Nem értem miért, CA modullal (CI adapterrel) is lehet minden konstrukcióban MindigTV-re akciósan előfizetni. A plusz távirányítón kívül azért STB-nél van plusz 15-20W fogyasztás is.
-
samsungnyugg
csendes tag
-
samsungnyugg
csendes tag
Viszont valamiért a STB-ot nagyon tukmálják, kérdezte, hogy szoktam e vidékre (nem csak nyaralóba, hanem szállodába) menni nyaralni, mert oda a nagy tévét nem tudom vinni, bezzeg az STB-t.
-
Watt25
veterán
Azt még mindig nem fejtetted ki, hogy miért akarod a két földi antenna jelét közösíteni. Nem igazán értjük. (Legalább is én nem értem. Egy jó antenna képes venni az analóg és a digitális jeleket is. De ugye minek az analóg, ha van digitális?)
Részemről azt sem értem, hogy miért akarod SCART-on bekötni a Set-top-box-ot, hiszen így lőttek a HD-nek...Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
canniball
nagyúr
válasz samsungnyugg #1489 üzenetére
"...pedig elvileg szerintem adtak a TV-hez..."
Modult nem szoktak adni (csak a hozzá való foglalat van a készülékeken), hacsak nem direkt úgy vetted.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
samsungnyugg
csendes tag
Bocs, rosszul fogalmaztam, az analóg az analóg kábelt jelent nálam.
És mivel ingyen jön az analóg kábel, így a mindig tv családival lenne vagy 100 csatornám. Főleg a sport csatornák miatt szükséges, mivel a diginél van pro4, a kábelszolgáltatónál meg nincs és fordítva is van ilyen.Tényleg, az ügyintézőt nem értem, hogy miért tukmálja a scartos STB-ot... Na akkor ezt el is vetettem.
-
Kernel
nagyúr
válasz Core2duo6600 #1486 üzenetére
A kedves tv gyártól tehetnének 2 ajzatot a tv jükre és megoldódna minden gond.
Egy tuner hangolja az analóg és digitális frekvenciákat, így a gyártók is legfeljebb közösített dupla csatlakozóval tudnák ellátni a készüléket. Azt viszont egy külső közösítővel is megteheted, így szinte tökmindegy.
2 db tunert meg nem építenek be, hiába elvileg nem lenne semmi akadálya, de nyilván növelné a költségeket.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
Nem sok értelme STB-ben gondolkodni, ha a TV önmagában is DVB-T képes. Ráadásul még PVR-es is. Annyi értelme lehetne esetleg, hogy az STB-t videomagnó gyanánt használni, miután önálló tunerrel rendelkezik, így másik multiplexről is tudsz felvenni, közben egy másikat nézni.
De akkor sem SCART-on kell használni. Ha kevés a HDMI-aljzat, fel lehet használni a komponens-bemenetet is erre a célra. Van olyan dekóder, ami rendelkezik HD-komponens kimenettel is + SCART + HDMI.
(Bár amit én ismerek, az kártyanélküli, de attól még létezhet kártyás is.)
-
domager1
csendes tag
KÖSZÖNÖM a tanácsokat, feljebb raktam a szobaantennát, közel az ablakhoz, így minden bejött, nem kell kinti antenna!
Épp néztem, a három pesti antennától 20-25 km-re vagyok, úgyhogy necces volt, de sikerült megoldani.
A Mux C-knél van kis gond, ha az antennától 2 -3 méteren belül valaki mobilozik, akkor szétesik/kockásodik a kép. -
domager1
csendes tag
http://mindigtv.hu/files/tiny_mce/File/MinDig%20TV%20karacsonyi%20akcio_111116.pdf
Ez a kártya mit takar vajon? Ezt berakom a TV hátuljába és működik is majd?
Vagy azt a modult meg kell venni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nfortec Sagitta Gold RGB 1050w Moduláris Tápegység
- Új Szines Tápegység Moduláris Kábel Szettek És Toldók Pcie Cpu Alaplapi 12VHPWR Sata Molex Cablemod
- Asus Rog Thor 1200W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Mobil Felvásárlás!! Samsung,Iphone!! NAPI LEGMAGASABB ÁRBAN! ORSZÁGSZERTE!
- Macbook Pro 2023 M2 Pro 16/512
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest