- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GAI: Poor Volta...
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lbence
aktív tag
Köszi a válaszokat!
Jaja, nem szeretnék rezonátort, kamaszként öcsém robogóján tapasztaltuk, hogy milyen, 30 évesen már nem vágyok rá.A pontos típus egyébként Piaggio Zip 50 2t, és ezt a típust 2009-2012-ig gyártották, de ahogy a neten néztem egy 15 éve ugyanígy néz ki a Zip, sokat nem módosítottak a formáján.
Schwalbés kalandjainkat, egyszer a totalbike is megírta: [link]
-
válasz
lbence #68339 üzenetére
Ahogy előttem is mondták távolítsátok el a vakcsövet, ez miatt nem kell új kipufogót venni. Ha ezt megcsináljátok akkor teljes értékű gyári kipufogó lesz. Elég sokat fog egyébként teljesítményben rajta dobni.
Amúgy tényleg szép az a schwalbe, el ne add!forandor A rezonátoros kipufogó pont hogy jobb, mint a sima "kémény".
Ez nézőpont kérdése. Ha a gyári felállást szereti egy robogóba, akkor jobb a gyári cső neki. Nem mindenki szereti a rezonátort a hangja, és a vele együtt járó nagyobb fordulatszám miatt.
-
forandor
tag
válasz
lbence #68339 üzenetére
Szia!
A vakcsövet távolíttasd el. A rezonátoros kipufogó pont hogy jobb, mint a sima "kémény".
Zip-ből van vagy 1000 fajta, pontos típusával próbálj keresni. (Mondjuk az évjárat sem egy utolsó szempont, főleg ha más infó nincs.) Esetleg bontottat, használtat. De mivel nem olcsó, lehet célszerűbb bemenni egy kereskedésbe, és ott megrendelik a megfelelő darabot. Meg ha már amúgy is vakcső eltávolítás, amit mondjuk ha szervizben csináltatsz meg, mindjárt lehet szólni, hogy kéne rá egy nagy plexi.
Amúgy baromira tetszik az a Schwalbe!
-
lbence
aktív tag
Sziasztok!
Nem is tudtam, hogy van ilyen topik, de örülök, hogy rátaláltam.
Múlt hétvégén vettem egy 2012-es Piaggio Zip-et, egyelőre normális képem nincs róla, csak dokumentáltam a megvételét: Kép
Kismotorozásban van némi tapasztalatom, 6-7 éve van egy Simson Schwalbém (Kép, azt szoktam használni, viszont teljesen más a két motor.Két kérdésem lenne.
Először is, az eladó azt mondta, hogy folytás már nincs a motorban, de a kipufogón még van egy vak cső, gondolom az is fojtás. Ha ezt a dobot lecserélném egy nem rezonátoros darabra, az dobna a teljesítményen? Ilyenre gondoltam mondjuk, bár kicsit drágállom: [link]
Illetve, szeretnék még egy plexit rá, mert munkába-járáshoz használnám és általában elegánsabb ruhában járok dolgozni, jó lenne ha lenne egy kis védelem, merre érdemes ilyen kiegészítő után nézni?
Ilyesmire gondoltam. -
dtsdexter
csendes tag
milyen robogó? Illetve milyen fesszab (hány lábas) ...
Bár nem kellene (a gyújtás alaplap általában 4 [6- és 8 a pontosabb de a tekercsek száma nem mérvadó] fázisból áll: 1, nagyfeszültségű gyújtószikra, 2-3 a világítás [6v24W] 4, Akkumlátor töltés), nagyon valószínű, az a része aminek az akkumlátort kellene töltenie, valamiért a világításra megy rá.
-
-
xxx86
csendes tag
Sziasztok, most cseréltem a motoromban feszültségszabályzót és azt vettem észre, hogy menet közben az első világítás elhalványul, amikor meg állók akkor újra erős fénye lesz .
Mi lehet a baj ? -
dtsdexter
csendes tag
válasz
sityupityu #68333 üzenetére
Feszesen tart, tehát csak forgásirányba mozoghat. (gondoltam én de akkor tévedtem)
Így már értem amit mond.
Számomra már csak az fura, hogy szerintem én szedtem szét először (Aztán lehet korábban is csinálta valaki) de egyik csavaron sem látszódott sérülés, még csak karc sem. Ebből gondolnom, hogy nem lett utána húzva vagy bármi.
-
válasz
dtsdexter #68332 üzenetére
Azt akarja mondani, hogy ha rendesen meg van húzva az anya, akkor az tehermentesíti a barázdákat, nincsenek erőhatásnak kitéve.
Minimálisan alapból mozog rajta, még ha 0.01 mm-is ... idővel az elég hogy kopást okozzon.
Ha meg van húzva, akkor nem mozoghat. Vagy ha mégis, akkor valami vékony plusz alátétet kell még rakni az anya mögé. Vagy pedig vékony hézagolót legbelülre a nyomólap elé. Persze ha ugyanarról a mozgásról beszélünk.
-
dtsdexter
csendes tag
-
-
dtsdexter
csendes tag
válasz
sityupityu #68328 üzenetére
Pontosan, ennél, csak a főtengely végén van, ahol a "ventillátoros" szíjtárcsa van, meg a berúgóköröm.
-
-
dtsdexter
csendes tag
válasz
sityupityu #68326 üzenetére
Gondolnám naivan, hogy ennyi kilométer után azért csak kopnak a mozgó alkatrészek mint pl a fogazás
-
-
dtsdexter
csendes tag
Na most, hogy volt egy kis időm, meg itt a jó idő, megnéztem mi a fene van ezzel mocival (Ciak). Legutóbb kb novemberben próbáltam indítani, sikeretlenül (már akkor is állt egy pár napot), úgyhogy kivettem az akksit. Na akksit reggel felraktam tölteni, mondom most nem is próbálkozok vele, előbb szét szedem.
Hááát még szerencse, hogy nem próbáltam ugyan is a következő történt
KÉP
Elsőként a karburátor és a blokk közt lévő gumi csonkot szoktam le venni, innen jó rá látás van a szelepre ... illetve lenne, ha nem állna benne a benzin. Mondom ez így nem nagyon jó megnézem mi újság arrébb, kihúztam a nívót ... háát onnan is dőlt ki az olajsaras benzin (még szerencse, hogy megfogadva a tanácsokat, téliesítés előtt tele tankoltam). Na de mindegy ... legalább ki van mosva az olajteknő is. Leengedtem az olajat, szép fekete volt pedig kb volt benne vagy (300Km utolsó csere óta) át mostam az egészet még egyszer benzinnel. Kicsit bele kukkantottam mi újság a vezérlésnél, de mérőeszközök nélkül sokat nem tudtam volna tenni, nem kotyogott sem a lánc sem a himba, úgyhogy adatokat majd később.
Megnéztem mi újság a varriátornál ... hát nem túl fényes, de még használható. Enyhe kopás már látszódik a nyomólapon meg a szíjtárcsán, de gyári (2002.Majus.09) felirat szerepelt rajta. Ha tippelnem kéne a szíj is az, úgyhogy a görgőkkel együtt azt is cserélni kell. Ami még feltűnt sajnos a főtengelyvégen elkezdtek elkopni a fogak, mint ahogy a körmön is meg a külső szíjtárcsán is. Úgyhogy előbb utóbb abból is csere kell, bár 11000km van benne nem olyan meglepő. -
válasz
mumtaz #68323 üzenetére
Mármint úgy értettem, hogy alapból a gyártó azért 1mm-t alapból tuti, hogy bekalkulál.
Na ez baj. Pl egy vashenger optimális préssávja kb 0,9-1 mm. Egy 1,5 mm-es préssávnál (ugye valamilyen vékony tömítés muszáj alá) már érezhetően gyengébb a motor. Régebben sokat kísérletezgettem ezzel.
Raktam már fel olyan 70-es hengert (nem is volt gagyi, talán malossi sport) aminél tömítés nélkül is kb 1,2-1,3 mm volt a préssáv.
Le kellett venni a hengerből.
Ja, nem kell beleverni a dugónak a hengerfejbe, hogy baja legyen. 0,4-es préssáv már egy aluhengernél is nagyon veszélyes (az aluhengereknél lehet lejjebb menni egyébként minimálisan), vashengernél meg kb 0,7 a határeset.
-
mumtaz
senior tag
válasz
sityupityu #68313 üzenetére
"Préssáv beállításánál tizedekről beszélünk nem milliméterekről."
Úgy értettem, hogy nagy átlagban a "van tömítés" és "nincs tömítés" között átlagban vagy 1mm. Mármint úgy értettem, hogy alapból a gyártó azért 1mm-t alapból tuti, hogy bekalkulál. Hogy aztán ehhez még lehet játszadozni hézagolással.
Mondjuk én még a Speedfightnál csináltam olyat, hogy a tőcsavarokra rádobtam egy-egy alátétet, kipasztáztam, aztán rá a hengert. Bevált, csak nem néztem, aztán túl kicsi lett a préstáv. Dugó nem vert bele a hengerfejbe és ment is egy darabig. De aztán...
-
-
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
sityupityu #68318 üzenetére
Sajnos nincs otletem, marmint konkretan mi miatt lehet
Nemigazan birizgaltam a lampajat, a sajatjaval meg nem tunt fel hasonlo jelenseg.
Ugyanolyan evjaratu runnerbol van a lampa? Nemtudom nem volt-e valami kulonbseg az evjaratok kozott. -
xxx86
csendes tag
Sziasztok nem régiben döntöttem, hogy felújítom a motorom YAMAHA JOG COOL STYLE 50-es kétütemű.
Szétszerelés ellőt olyan problémám adód hogy vadonatúj akkumulátor vettem bele fel volt töltve minden rendeben ment. Egy idő után teljesen le merül az akkumulátor olyan szinten, hogy a motor önindítóval nem indul, de még is van rajta világítás , duda , index , távolsági is jó .Ha feltöltöm az aksit újra megy az önindító durván egy hónapig utána újra jelentkezik a jelenség.Mi probléma és mit vegyek hozzá hogy megszűnjön a jelenség ?
-
válasz
nyogo83 #68317 üzenetére
Szereztem a runner-hoz egy hibátlan első lámpát (az eredetin meg volt pattogva a lakk egy-két helyen).
Ugye kívülről lehet állítani az egész lámpán, hogy mennyire vigyen fel-le. A tompított és a refi között alapból van különbség, a refi ugye mindig magasabban és távolabb visz mint a tompított. Na most a régi lámpánál ez így is volt, viszont az új lámpa refin és tompítotton is egy magasságba visz. Annyi a különbség csak, hogy a refi valamivel erősebb. Ugye ennél a típusnál nem egy égő tölti be a két világítási formát, hanem külön-külön jobb és baloldalt is van egy-egy égő. Szétszedtem, de belül semmi külön állítási lehetőséget nem találtam a két oldal foglalata vagy foncsora között. Csak a kívülről is állítható mód van ami ugye mind a két oldalt egyszerre mozgatja. Egyenlőre rejtély a számomra. -
nyogo83
Topikgazda
válasz
sityupityu #68316 üzenetére
Volt. Nem nagyon piszkaltam az elso lampajat, de kerdezz hatha
-
Volt vagy van itt valakinek gilera runner? Az első lámpával kapcsolatban lenne kérdésem.
-
-
Mattb
senior tag
válasz
sityupityu #68307 üzenetére
Bár a kis apriliam is igy menne, le sem cserélném, soha
-
válasz
dtsdexter #68310 üzenetére
Dehogy! Csak a blokkfelek illetve dekli tömítésre gondoltam. A hengertalp és a hengerfej tömítés helyettesítésere alkalmatlan ahogy mumtaz is mondta. A hengertalp tömítés lehet papír is, de legjobb az alu. Ezzel lehet a préssávot is a legpontosabban belőni.
(#68311) mumtaz Igaz, hogy csak milliméterekről beszélünk, de sokszor ennyin áll, vagy bukik a dolog.
Préssáv beállításánál tizedekről beszélünk nem milliméterekről.
-
dtsdexter
csendes tag
válasz
mumtaz #68311 üzenetére
igen azt gondoltam, de levegősnél is ugyan úgy van ott gumitömítés, illetve egy rézalátét úgyhogy a kérdésben volt a hiba. A Blokkfeleket amúgy is pasztával rakjuk össze azzal nincsen gond, inkább csak a hengertalp ami kérdés volt, de valóban a távolság fontos.
Nagyon nem álltam neki a 4T kymco-nak de láttam, hogy pl a henger és a karbi közötti gumicsonk között van egy ovál tömítést, mint az SR-eken a kipufogó tömítés. Gondolom még fogok párral találkozni, pl a hengerfej és henger között is mintha papír tömítés lenne bár itt a 4T-nél máshogy van mint a 2T-nél (értelem szerűen).
Mivel Malagutiban nem vállalták, lesz@rom ... neki állok magam, még be kell szereznem pár dolgot, pl hézagolót, egy minicsiszoló/polírozó készletet ... aztán szétszedés után meglátjuk mi lesz. Max kuka és lesz kb 145kg-i papírnehezékem.
-
mumtaz
senior tag
válasz
dtsdexter #68310 üzenetére
Elméletben helyettesíthető lenne, de van, ahol a tömítés vastagsága be van kalkulálva.
Például a legtöbb helyen a blokkfelek tömítésénél gyárilag is paszta van, de ahol papírtömítés van ezen a helyen, ott pasztázás esetén előfordulhat, hogy a blokkfelek összecsavarozásakor a főtengely csapágyak megszorulnak, bár ennek kicsi az esélye.
Hengertalpnál szintén próba szerencse, mert ott meg a tömítés vastagságával, vagy több tömítés használatával lehet belőni a préstávot. Ha itt ez be van kalkulálva, akkor paszta esetén annak is meg van az esélye, hogy a dugó már beleér mondjuk a hengerfejbe. Illetve annak is fennáll az esélye, hogy mondjuk a kipufogónyílást nem nyitja teljesen a dugattyú. Igaz, hogy csak milliméterekről beszélünk, de sokszor ennyin áll, vagy bukik a dolog.
Hengerfej tömítésnél saját tapasztalat vizes blokknál, hogy a gumitömítést szinte lehetetlen pasztával helyettesíteni. Nálam kinyomva a gumitömítés helyét és összerakva a hengerfejet a hengerrel (mert ugye össze kell rakni) a paszta nem kötött meg egy hét után sem. kiegészítőnek jó, ha van bent gumitömítés, hogy jobb legyen a tömítettség, de csak azzal tömíteni nem jó. -
dtsdexter
csendes tag
válasz
sityupityu #68309 üzenetére
Ezt már akartam kérdezni én is, hogy szinte az összes papír alapú tömítés helyettesíthető-e szilóval?
Hengertalp, hengerfej, membrán stb ... igazából a Ciak-nál lenne fontos, mivel ahhoz alig találni bármit is.
Az SR-nél nem lényeg, mivel ott kb a Trafikban is kapok alkatrészt -
-
siti
őstag
Lassan itt a tavasz, rendbe kellene hozni a kis vespám, jelenleg olaj dekli nélkül vár a garázsban, gondosan lecsomagolva.
1, új olaj dekli megy fel, régi elrepedt. Ide elég a sima papir tömítés vagy valami trutyit használnak? Jelenleg az utóbbi nyoma van ott, gondolom azt le kell kaparni előbb.
2, mennyire gond hogy szárazon olaj nélkül áll egész télen? Persze nem indítom be. -
Jut eszembe erről: bár én csak robogókat tuningoltam eddig, de ha valaki vesz egy ilyen 50-es szöcskét, akkor ezekből is ki lehet hozni dolgokat. Persze hengercsere kötelező. Meg még egy-két dolog
Videó.
-
forandor
tag
válasz
BlackPriest #68305 üzenetére
Ha AM6-os blokk van benne, akkor vevős cucc.
-
BlackPriest
őstag
rieju mrx 50-ről van valakinek infója? kerülendő, szódával, tök jó, ilyesmi?
köszi!
-
dtsdexter
csendes tag
válasz
Arwengo #68303 üzenetére
1 havi BKK bérlet ára 9500 ...a motor eszik 8 litert, literenként 364HUF-al számolva ... 325km-t mész el a bérlet árából ... most komolyan ... számít mennyit eszik? Ehhez még párosul, a feeling + mondjuk napi 14km-t mész BKK-n oda vissza 1 óra 30 perc, motoron 30 perc ......
Egyébként lehet reális a 6 liter. De ilyen kis gépeknél és nem innyektoros (tehát karbis) ... lehet 4-16L-ig is ... attól függ mennyire húzod, mi van még hozzá (kipufogó, sportszűrő, nagyobb karbi ... stb) 2 ütem 4 ütem ...
"LCD-panelbe ágyazott köridőmérő több, mint mókás." 4,5 mértek rajta totalbike-n ... ha rángatod neki biztos ki lehet hozni a 10-11hp (hivatalosan 15 hp)-ból a 100km/5-6L-t -
Arwengo
újonc
Sziasztok, A1 kategóriára keresek gépet, Derbi GPR 125 nude-ban gondolkoztam ,mit gondoltok róla?Amennyiben jól tájékozódtam dt blokk van benne, fogyasztásban 6 liter körül kell számolni?
-
dtsdexter
csendes tag
válasz
sityupityu #68301 üzenetére
Akkor boldog újévet neked is
Egy kép tényleg sokat segíthetne.
-
válasz
sityupityu #68300 üzenetére
Szerintem jó eséllyel semmi köze nincs közvetlen a blokkhoz.
Na már én is kezdek hülyülni.
Persze, hogy onnan van valami, hiszen a hengerfejnél és a gyertyánál is megtalálható volt. Nekem csak a kipufogó volt az agyamban ahol kijött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Videós, mozgóképes topik
- Le Mans Ultimate
- LEGO klub
- Futás, futópályák
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Radon Cragger 29" L Trail Hardtail MTB
- Gree klíma AKCIÓS áron beszereléssel együtt!
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged