Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32551) atubus válasza Saccco (#32521) üzenetére


atubus
csendes tag

Újabb, nagyon köszönöm, ebből már el tudok indulni. Ha megcélzom ezt 20mm³/s flow-t gondolom kell módosítani a tárgyhűtést is. Jól gondolom?

(#32552) Reggie0 válasza atubus (#32551) üzenetére


Reggie0
félisten

Jol, sot, az nem linearis a terfogatarammal, sokkal erosebb hutes kell, ha PLA-rol van szo.

(#32553) Demo07 válasza Alu (#32527) üzenetére


Demo07
aktív tag

Igen, ki tudja szárítani, nekem a nagyon moslék pla-ból kb 3-4 óra alatt használhatót csinált...
Igaz, amikor tudom, hogy nyomtatni fogok aznap, akkor már bekapcsolom előtte pár órával, 40-50 fokra anyagtól függően, és utána látszik is az eredményen.

Tárolásnál vissza van vákum fóliázva+szilika is van benne, meg ilyen elszíneződős teszt izé...

Az eSun szárítóján agyalok mostanában, mivel abban mérleg is van, meg elvileg egy venti is ami keveri a levegőt... árban meg nem számottevő a különbség... csak ugye már megvan a Sunlu is. De amúgy bevált, van gyári kivágása, akár közvetlenül bele lehet tolni egy teflon csövet is, és akkor még annyi por sem lesz a filamenten ameddig elér a hotendbe.

ELADÓ vízhűtés cuccok: EK HDC 16mm fittingek

(#32554) Norbi46 válasza Demo07 (#32553) üzenetére


Norbi46
aktív tag

Nem úgy van hogy e-box az csak szárazon tárolásra jó?! Nem kifejezetten szárításra?!

(#32555) imibogyo


imibogyo
veterán

Elment a Sidewinder X1. Remélem az új helyén is olyan jól fog szolgálni, mint nálam. Már csak ki kellene találni, hogy mit is akarok igazán utódnak, mert van pár jelöltem és szokás szerint bizonytalan vagyok (valamint még játszik a műhely fejlesztése is (hidraulikus prés, homokszóró gép), mint alternatív pénznyelő :DDD )...

Még az utolsó "munka" elkészültét pont látta a vevő. Igaz nem lett a legszebb, mert az átadásig készen kellett lennie (250%-on ment a nyomtatás (50 mm/s volt az alap beállítás a szeletelőben)), de azért elfogadható lett a végeredmény (~12 centis a modell)...

(#32556) Alu válasza LógaGéza (#32530) üzenetére


Alu
senior tag

& #32532 Saccco: Már mindent értek, thx! :R

#32535 Reggie0: Peltierrel én is gondoltam tenni egy próbát, csak félek nem tudnám olyan kompaktra összehozni, mint a gyári szárítók.

#32553 Demo07: Én pont az eSun és a Sunlu között agyaltam. Személy szerint a mérlegnek nem látom nagy értelmét. Az eSun nagy előnye, hogy van benne venti, ami kiszívja a párát. Hátránya, hogy hangos (kérdés, hogy az amúgy is visító nyomtató mellett ez mennyire zavaró) és csak 3 fokozatban tudod állítani a hőmérsékletet, amiről nem is kapsz visszajelzést, hogy épp hány fok van odabent. A Sunlu előnye, hogy venti híján halk és fokra pontosan be tudod állítani a hőfokot, amiről visszajelzést is kapsz. Ellenben nincs benne mérleg, venti híján hajlamosabb lehet a párásodásra (persze csak ha nagyon nedves a filament, ami talán nem jellemző, ha odafigyelsz a tárolásra).
Amúgy videók és tesztek alapján vezérlés szempontjából nekem mindkét eszköz amatőr hatást kelt. Még egy páratartalom érzékelő szenzort se voltak képesek beletenni egyikbe se. Holott egy sajtburger árából olyan szenzort veszel, ami hőfokot és páratartalmat is tud mérni. Ha nem is század pontosságra, de legalább nagyságrendileg megmutatja, hogy mi a helyzet odabent. Főként ezért agyalok én is egy saját szárítón.

[ Szerkesztve ]

λŁƯ™

(#32557) peugeotmate válasza Mr.Csizmás (#32544) üzenetére


peugeotmate
őstag

Köszönöm itt is! :R

meg

(#32558) Tomika75 válasza Alu (#32556) üzenetére


Tomika75
tag

Ha javasolhatom mielőtt nekiálltok szárítót venni nézzétek meg Igor videóit a youtube-on.
My Tech Fun a neve. [link] , [link] Szerintem elég jól leteszteli őket. Sajna nem magyarul beszél, mivel angolul nagyobb a nézettsége.

(#32559) qqzs válasza Alu (#32556) üzenetére


qqzs
őstag

Ha van otthon aszalo azzal is erdemes probalkozni

Eladó: GTS450

(#32560) kzkz


kzkz
őstag

A 2020-as alu profil szerkezetű nyomtatómat szeretném "bedobozolni", zárttá tenni. Tudtok ajánlani olyan anyagot, ami könnyen vágható (akár késsel is), merev, és nem porózus, nem szemetel, mint a polisztirol szigetelés?

A sarokmerevítők miatt nem csak téglalapokat kellene kivágnom. A bútorlapot kihagynám, mert már így is alig lehet megemelni a nyomtatót...

(#32561) Lookup válasza kzkz (#32560) üzenetére


Lookup
tag

Ikea Lack asztal "keret" + méretre vágatott akril oldallapok? Én egy ilyen alapból fogok valamit összedobni az Ender 3 V2-mnek. Számos dizájn van a neten róla, ha nem akarod feltalálni a spanyol viaszt :D

[ Szerkesztve ]

(#32562) Tikakukac válasza kzkz (#32560) üzenetére


Tikakukac
titán

Habosított PVC amit keresel. De a tuti szerintem még mindig a Lack asztalka és arra a plexi. Nyilván ez is végtelenségig kombózható, eljutnék oda, akkor már csakis tűzállóban gondolkoznék, csak ugye az már minden szempontból más liga.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#32563) Reggie0 válasza kzkz (#32560) üzenetére


Reggie0
félisten

Az a jo, ha nem lehet megemelni a nyomtatot, a rezgeseket a tomeg novelese hatekonyan csillapitja.

(#32564) kzkz válasza Lookup (#32561) üzenetére


kzkz
őstag

Hát a Lack asztalt maximum a nyomtatón belül tudnám elhelyezni, mert a nyomtatóm külső méretei kb. 63x63x70cm. Nem csak a 2020-as profilba kerülne, hanem belülre is térelválasztónak, aminek a hátuljára feltenném az elektronikát.

A habosított PVC szerintem nem elég merev. Kb olyan merevségű kellene, mint egy kartondoboz, csak 2cm vastag.

[ Szerkesztve ]

(#32565) kzkz válasza Reggie0 (#32563) üzenetére


kzkz
őstag

Ez OK, de már így is ketten kellett kicipelni a szobából, hogy ne verjek le egyedül semmit. Ha telenyomom bútorlappal, akkor viszont már tuti nem tudom megemelni egyedül, és ketten is combos lesz, meg beszerelni is nehézkes ekkora méretű lapokkal dolgozni a tömege miatt. (Belülre is kerülne a legaljára vízszintesen, és hátra az asztal mögé függőlegesen.)

Találtam egy régi képet, ez lenne a céltárgy, már nem teljesen így néz ki, de kiindulásnak jó. (A bútorlap toldás a tetején megszüntetésre kerül majd, azzal nem kell számolni):

[ Szerkesztve ]

(#32566) Tikakukac válasza kzkz (#32564) üzenetére


Tikakukac
titán

A habos PVC nem teherviselőnek kell, hanem oldalfalnak.
Ha a lack kicsi, akkor fa vagy zártszelvény ízlés függően. Én utóbbit fogom alkalmazni.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#32567) Mr.Csizmás válasza kzkz (#32565) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

szerver rackszekrény nem opció?

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#32568) WunderKinder válasza kzkz (#32565) üzenetére


WunderKinder
tag

Esetleg meg lehetne toldani felfelé 2020-as profillal, hogy egy teljes téglatest legyen. Akkor már könnyen lehetne burkolni 2-4mm-es plexivel, azt méretre is vágják neked (A-plast vagy dekoros cégek). Ezt simán csavarral és t-anyával tudod a vázhoz fogatni. Elejéhez meg nyomtatsz zsanérokat és kész az ajtó. Esetleg szóba jöhet a habosított pvc lemez, de az hátsó megtámasztás nélkül elég sérülékeny, viszont szikével könnyen vágható. Ahova az elektronikát szereled oda 8-12 mm-es rétegelt lemez, mert arra könnyen lehet rögzíteni a dolgokat.

[ Szerkesztve ]

(#32569) kzkz


kzkz
őstag

Köszi mindenkinek az ötleteket!

A két (X/Y) motort, illetve a Z motort és a teljes elektronikát (Arduino Mega + RAMPS + táp + raspberry pi) szeretném a meleg nyomtatási téren kívül tudni, ezért kell még belül is leválasztásokat csinálni oldalfalakkal. Ezután jöhet a külső burkolás, vagy (a teljes cucc szekrénybe tétele).

Igen, a tetejét még meg kell toldanom kicsit, hogy teljesen téglatest alakú legyen, bár ha szekrénybe kerül, akkor csak a belső térelválasztást kell kialakítani + ennek a szűrőn keresztüli szellőztetését.

(#32570) Reggie0 válasza kzkz (#32565) üzenetére


Reggie0
félisten

Ahh, tudom milyen ez. En a helyen epitettem ossze, mert tuti nem tudnam leemelni, ketten meg mar nem ferunk hozza. Szerintem az ajton se ferne ki az X tengely levetele nelkul. De igy is ki akarom onteni betonnal az also profil szintjeben(2020-as, szoval 2cm beton lenne), mert az alatta levo 1 meteres, fapolc rezeg.

A kovetkezo nyomtatot tuti gurulos rack szekrenybe epitem.

Az oldalfalakat azert celszeru atlatszonak hagyni, oda plexi vagy uveg mehet. A 3mm-es uveghez/plexihez lehet kapni a bondex-nel elprofilt, ami pont 6mm-es kivulrol igy a V-slot horonyba pont passzol.

[ Szerkesztve ]

(#32571) fabula válasza Tomika75 (#32558) üzenetére


fabula
őstag

Nem kell ezt túlagyalni a filament szárítást. Nekem van itthon egy gyümölcsaszalóm, amit több éve vettem kb. 4000 Ft-ért. Filament szárításhoz pár száz forintért vettem rá egy műanyag mosogató tálat, ami pont olyan átmérőjű, mint az aszaló alsó tálcája, ennek az aljára fúrtam pár lukat, ahol a pára eltávozhat és ezzel fedem le a filamntet a szárítón. PLA-t és PETG-t is szárítottam vele, PLA-t 45 C fokon, PETG-t 55 C fokon és kb 3 óra alatt kiszárította őket rendesen. Olcsóbb, mint ezek a sepickó filament szárítók és ugyan olyan hatékony. Ja és egyszerre 2 db 1 kilós tekercs is belefér, ha kell.
Nyomtatás után pedig mennek a tekercsek a vákumos zacsikba szilikagél tasakokkal együtt és egész jól elvannak benne sokáig.

[ Szerkesztve ]

(#32572) RJ45


RJ45
junior tag

Sziasztok egy Craftbot 3 típusú géppel ismerkedem. Nem tudom a fejben mekkora a furatméret gyárilag, a standard a 0,4 szokott lenni igaz?
Így jött ki tárgy, az stl a netről van. Beszúrtam a nyomat mellé. Elvileg hibátlan file. A szeletelőprogram nem ajánlotta fel, hogy az első réteg vastagsága más legyen, mint a többi. Kicsit idegen még minden. Szerintetek abban lesz valahol, szóval ez inkább szoftveres gixer lesz, hogy nincsenek küllők vagy a fejben a furatméret lesz túl nagy és összeolvad az anyag?

(#32573) Hintalow


Hintalow
senior tag

Mondjuk érdekes ez, én soha nem foglalkoztam azzal, hogy elpakoljam a filamentet, ott lóg a tekercs a gépen, és ha kell, használom.
Még soha nem volt ilyen gondom, hogy tört volna.
Mondjuk tény és való, hogy nekem jó száraz a lakásom, ha este lejár a mosógép és kiteregetek, reggelre minden megszárad :D

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#32574) Reggie0 válasza Hintalow (#32573) üzenetére


Reggie0
félisten

A masik gepemnel, amire a klima is fujja a levegot, sosem volt ilyen gond.

#32572 RJ45: Eloszor nezd meg, hogy a szeletelo milyen g-code-ot generalt le, lehet nincs is rajta a kullo.

(#32575) szabieable


szabieable
aktív tag

Hazai primer spraykkel van valakinek tapasztalata? Melyik az amelyik jól tapad PLA-ra és nem lő nagyon vele mellé az ember? Ha már ennyit küzdöttem a nyomtatással szeretném ha a finish is elfogadható minőségű lenne :)

(#32576) azbest


azbest
félisten

Nézegetem a csendesebb ventiket... és nem értem. Mármint azt, hogy a megfelelő hűtésteljesítményhez a 4020-as noctua kell, ami persze drága (6-8 ezer) és még lehet kicsit gyengébb is, mint a zajos gyári 4010-es.

Viszont 4010-es méretből sunon is van, a paraméterek alapján hajszállal zajosabban és azonos légszállítással, mint a noctua 4020. Viszont ez csak 1800 forint [link] 7 cfm körül. Nagyobb zajjal meg 8cfm-es is van [link] . cfm - m3/h konverter [link]

És psu 6015ösből is van csendes sunon 2400 forintért [link]

Rosszul nézek valamit? Bár ha jól látom, talán static pressureben kicsit jobb a noctua, de hát dupla vastag persze. Bár lehet a golyós csapágy a drága bennük.

[ Szerkesztve ]

(#32577) laskr99 válasza azbest (#32576) üzenetére


laskr99
addikt

4020 Sunon 6000rpm 24V vapo? Halkabb mint a gyári, nekem 7000-res volt, sokkal halkabb volt mint a gyári. Mondjuk a Noctua ventis prusa mégjobb :DDD

(#32578) azbest válasza laskr99 (#32577) üzenetére


azbest
félisten

az sem hüyleség, csak az meg nagyobb méretű. A vékony meg befér a gyári helyére.
Ender 3 v2-ra van ilyen szörnyeteg hotend tartó model, csak hát ennek tömege is van és a készítő ezért eleve klipper input shapinggel használja a szörnyet [link]

Amúgy neten találtam, hogy régebben valami 4010-es 24-es sunon volt a creality csendes cr10-es készletében is Sunon EF40102B2-1Q01C volt. [link]

Az ender 3 v2 csendesítésén gondolkodom. És úgy tűnik nagyobb modd nélkül cserélhető a tápban csendesre. A mainboard fanhoz jónak tűnik a csendesebbik 4010 sunon. A hotendre a csendesebb vagy a combosabb 4010es sunon. Ja és most olvasom, hogy a mainboard fan-t gyárilag a tárgyhűtésre kötik a gyárban - na azt is meg kell okosítani, hát ha tárgyhűtés nélkül akarok nyomtatni petg-t, akkor megfőnek a stepperek lenn.

24v-12v konverzióhoz meg kis stepdown konverter. Kicsiben valamért nincs 24V-osból csendes az elérhető kínálatban. A ret ígyis meglepett, hogy ennyi féle van nekik. A lengyel tme-t néztem először, ott kevesebb a készlet opció.

Ezzel párhuzamosan meg falapot és fémrudakat nézek obiból, hogy az öreg tevó vázát megerősítsem :D

[ Szerkesztve ]

(#32579) laskr99 válasza azbest (#32578) üzenetére


laskr99
addikt

Nyomtass kisebbet, találtam anno ilyen kicsi cuccot hozzá, mármint Ender 3 simára. Szerintem a 4010 egy halott dolog.

(#32580) qqzs válasza szabieable (#32575) üzenetére


qqzs
őstag

Probald ki a nebuló papir ragaszto sticket.

Eladó: GTS450

(#32581) Saccco válasza qqzs (#32580) üzenetére


Saccco
nagyúr

Azzal ragassza rá a festéket? ;]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#32582) LógaGéza válasza azbest (#32578) üzenetére


LógaGéza
addikt

Ja és most olvasom, hogy a mainboard fan-t gyárilag a tárgyhűtésre kötik a gyárban - na azt is meg kell okosítani, hát ha tárgyhűtés nélkül akarok nyomtatni petg-t, akkor megfőnek a stepperek lenn.

Ez sajna így van, én bekötöttem fix 24V-ra. Alaplapnál elfér 4020 is, max le kell vágni a kiálló részeket, ha nem elég nagy a venti csavarnyílása. Tápventit én nem cserélnék, nem nyersz vele sokat, inkább vedd le az alsó lemezt, nyomtass egy takarót a táp fejéhez, és emeld meg a gépet, akár pár félbevágott fallabdával.
Erre a hotendre is ránézhetsz, elég jó eredményeket ér el akár Noctuaval is - hát még normális ventivel :DDD : [link] - egyetlen probléma vele, hogy csak a Micro Swiss-féle DD-t támogatja.
Nálam az ultimate solution valószinű az elektronikára valószinű ez lesz: [link]. Egyetlen parám, hogy nem fognak elérni a gyári kábelek, és nem rendeltem még semmit, hogy ezt orvosolni tudjam.

[ Szerkesztve ]

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#32583) qqzs válasza Saccco (#32581) üzenetére


qqzs
őstag

Hehe...felalomban ennyit fogtam fel a kerdesbol :) nekem egy megvaltas volt a nebulo :)
De hogy a kerdeshez is szoljak hozza, en eddig mindig alapozo lakkot lattam fujni rajuk festes elott mert a retegek elvezetik a festeket ha nem tomitjuk festes elott

[ Szerkesztve ]

Eladó: GTS450

(#32584) szabieable válasza qqzs (#32583) üzenetére


szabieable
aktív tag

Csiszolok, glettelek, csiszolok és újra csiszolok :D yt-n van jópár márka különböző minőségben de amazonos rendelés nem játszik, hazai piacon pedig elég nagy a szórás 1500-4500 között, ha lenne jópár elrontott printem akkor bevállalnám, hogy tesztelgetek különböző márkát de perpill nincsen így a jó printet nem szívesen szúrnám el rossz alapozóval

(#32585) kulu22 válasza RJ45 (#32572) üzenetére


kulu22
aktív tag

Ezt szerintem FDM nyomtatóval nem fogod tudni kinyomtatni rendesen. Valami SLA megoldást keress.

(#32586) sike!


sike!
tag

Sziasztok!

Tudnátok valami egyszerű, ingyenes 3D tervező szoftvert ajánlani? Kölyöknek kellene..

Szerk.: és tudjon magyarul is. :)

[ Szerkesztve ]

(#32587) peugeotmate válasza sike! (#32586) üzenetére


peugeotmate
őstag

Én gyereknek mindenképp a Blendert ajánlanám, érdemes inkább ebbe energiát fektetni és megtanulni, mint egy sokadrangú ingyenes CAD programot.
Csökkentett módban a Fusion 360 is használható még ingyen, bár ezt a módszert nem próbáltam. [link] Korábban a teljes szoftver is ingyen volt.

Szerintem tervezőszoftver ne legyen magyar, mert az inkább csak nehezíti a tanulást.

meg

(#32588) Saccco válasza peugeotmate (#32587) üzenetére


Saccco
nagyúr

A Blender teljesen más célt szolgál, mint a Fusion 360. Sose volt ingyenes a "teljes program". Nem nevezném csökkentett módnak.

+1, ha tud olvasni, akkor szótár és angol.

Esetleg ott van még a FreeCAD, Designspark Mechanical, ha megy a programozás akkor OpenSCAD is mehet. :DDD

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#32589) peugeotmate válasza Saccco (#32588) üzenetére


peugeotmate
őstag

Mivel 3D nyomtatós fórumban jött fel a kérdés hobbi szinten, ezért nem gondolnám hogy a Blender teljesen más célt szolgálni mint a CAD alapú szoftverek. :)
Szerintem egy gyereknek nehéz lesz CAD-es programmal meghozni a kedvét 3D modellezéshez. Még egy felnőttnek is. Én a Fusion 360-at vagy Rhinocerost gondolnám a legjobb ugródeszkának, de az utóbbi fizetős program. Egy nagyon primer UI-szel megáldott 3D modellező programot biztos hogy hamar fel fog adni. A Blenderhez bazi sok videó is van tanuláshoz, ha fogékony ezekre a dolgokra gyerekfejjel, akkor szerintem baromi hasznos megtanulnia. Későbbi tanulmányai során is tök jól jöhet neki. Eléggé kiforrta magát az utóbbi években a program és frissítéssekkel sincs gond.

Én Solidworksben dolgozom első sorban, mellette Blenderezek valamennyit.
Diákként ingyen volt a Fusion 360, legfeljebb szimulációs dolgokhoz nem férhettél hozzá. Azokat legalábbis nem használtam.

[ Szerkesztve ]

meg

(#32590) Saccco válasza peugeotmate (#32589) üzenetére


Saccco
nagyúr

De teljesen más célt szolgál. Rajzold meg Bruce Willis-t Blender-ben, utána meg Fusion 360-ban. Utána tervezz egy 3D nyomtatót Fusion-ben, aztán Blender-ben.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#32591) peugeotmate válasza Saccco (#32590) üzenetére


peugeotmate
őstag

Érdekes ez a végletekben gondolkodás.
De én úgy gondolom hogy rajz alapján vagy anélkül (oldalnézetekkel) a Blenderben is el lehet boldogulni. A "Blender technical drawing" keresőszóra ömlik az oktató videó Youtube-on. Feltételezem a fentebb kérdezett gyerek nem szeretne a munkaerő piacra belépve fröccsöntő szerszámokat CNC-zni század mm-es pontossággal a következő években.
Fusion 360-ban természetesen a Bruce Willis modellezés nem elképzelhető.

Amúgy meg én emiatt gondolom csökkentett módnak a Fusion 360-at: "hobbi módban egyszerre max 10 projekt lehet írható állapotú, a többi read-only, továbbá drawingot nem lehet exportálni pdf-ben sem"

[ Szerkesztve ]

meg

(#32592) fabula válasza sike! (#32586) üzenetére


fabula
őstag

Szerintem gyereknek egyszerű 3D tervezőnek ott van a Tinkercad, ami böngészőből fut, tud magyarul és egész jó dolgokat lehet vele tervezni. Én is használom a Design Spark Mechanical és a Fusion 360 helyett, ha valami egszerűbb dolgot kell tervezni.
De persze lehet bonyolultabbat is, csak ebben nekem gyorsabb az egyszerű dolgokat tervezni.
Pesze attól függ, mit akar tanulni a gyerek, de szerintem kezdésnek ez a legjobb. Ja és ez is Autodesk program direkt kezdőknek, ingyenes, csak regisztrálni kell.
[link]

[ Szerkesztve ]

(#32593) Saccco válasza peugeotmate (#32591) üzenetére


Saccco
nagyúr

Oké, fogóval is ki lehet lazítani minden csavart.

Print to PDF.
A 10 project és a PDF korlátozás azért van, mert sok nyomi visszaélt vele.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#32594) Reggie0 válasza Saccco (#32593) üzenetére


Reggie0
félisten

A hernyocsavart nem.

(#32595) Saccco válasza Reggie0 (#32594) üzenetére


Saccco
nagyúr

Emiatt írtam dőlt betűkkel.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#32596) Reggie0 válasza Saccco (#32595) üzenetére


Reggie0
félisten

Tudom, de jolesett :)

(#32597) kavalkád


kavalkád
aktív tag

ismer valaki olyan alkalmazást ami tud fogaskereket tervezni a megadott paraméterek alapján? kúpos, valamint csigakerekeket szeretnénk nyomtatni.

(#32598) qqzs


qqzs
őstag

Nalunk tapasztalat 8 evesem kb egy ora alatt mar tervezgeti a hazikot tinkercadben. Mas gondolkodast kivan mint barmilyen cad. Gyerek szereti de en belefutottam par aprosagba ami felhuzott es mergemben elkezdtem a fusiont, ami tok jo ha vegre mar ertjuk az alapokat. De tovabbra is 70%at tinkerbe rakom ossze, ha kell nyomtatashoz

Eladó: GTS450

(#32599) fabula válasza kavalkád (#32597) üzenetére


fabula
őstag

Alkalmazást nem, csak video tutorilalt, nézd meg, hátha segít.
[link]

(#32600) kavalkád válasza fabula (#32599) üzenetére


kavalkád
aktív tag

igen, ilyet láttam (annó tanultam is hogy kell, bár sokra nem emlékszek belőle), csak erre nincs türelmem :) ráadásul a csiga és kúpos fogaskerék ennél még macerásabb.

de azért köszönöm!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.