Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Prusa Mini+ nyomtató.
Ez mitől lehet és mit kell csinálni hogy ne ilyen legyen?
Az egyik része jó, a másikon nem.
Ezt nem csak rzen a modellen csinálja .
Az első réteg ilyen, utána a többi tükör.
Viszont ezek után a modell akja ilyen.
[kép]
[kép]
[kép][ Szerkesztve ]
Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
Saccco
nagyúr
válasz excalibur36 #32401 üzenetére
Túl közel van az asztal.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz excalibur36 #32403 üzenetére
Igen
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Tomika75
tag
válasz excalibur36 #32403 üzenetére
Igen,ahogy Saccco is írta!
Először én is 2-3x csináltam mire jó lett.
El ne felejtsd, ha lapot cserélsz újra kell kalibrálni! -
-
excalibur36
senior tag
válasz Tomika75 #32405 üzenetére
Na akkor itt lehet gond, mert amikor először kalibráltam a sima PLA laphoz állítottam be, most viszont a durva felületű PETG lapon nyomtatok.
ha jól sejtem akkor érdemes megjegyezni az adott laphoz tartozó offset beállítást így lap csere után csak át kell írni.Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
kulu22
aktív tag
válasz excalibur36 #32407 üzenetére
Van profil választási lehetőség a menüben, nem kell megjegyezned. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Janos46
tag
válasz Reggie0 #32399 üzenetére
Köszi a választ. Itt van pár példa mintának, de nem feltétlenül ezek. Persze nagyobb (20-30 cm) összetett dolgok is kellenek, van sok érdekes és hasznos elkészíteni való. A maketteknek a gyerekek is örülnének, és talán rávehetném őket egy kis kézügyesség gyakorlására is. Ha tetszik nekik, rakják össze.
https://www.thingiverse.com/thing:5094197
https://www.thingiverse.com/thing:5141154
https://www.thingiverse.com/thing:5134658
https://www.thingiverse.com/thing:5147317
https://www.thingiverse.com/thing:5142015
https://www.thingiverse.com/thing:5135221Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!
-
kulu22
aktív tag
válasz excalibur36 #32409 üzenetére
A legfrissebb hivatalos fw-ben pedig már van lehetőség hozzáigazítani más extruderhez (Bondtech pl.) is a Mini-t, egy ideje ezt nem engedték és bekapcsolás után USB-ről futtatott scripttel vagy a nyomtatandó tárgy gcode-jában kellett elrejteni az estep beállítását.
-
dugesz77
őstag
-
Rulez81
tag
Hali,
Ender 3V2 mivel nem sikerült a filament szenzort bekötni a színecserét a Curában a Pause a at height-el oldottam meg. Szerencsére ez megy. El is indítottam, aztán egy órával késóbb jutott eszembe, hogy csak akartam beállítani. Sebaj, majd nyomok egy pause-t, bedobom a két csavart a helyére és folytatom. Igen ám, de nem folytatja, semmit sem csinál. Sőt stoppra sem lép ki a nyomtatás menből, csak leállítja a ventiket meg a fűtéseket. Viszont pause nélkül, a stop funkció működik.
És lehet köze van ahhoz is, hogy a filament szenzorral, is megáll, de nem folytatja.Ötlet?
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok,
A nyomtató típusa/márkája mennyire befolyásolja a nyomtatatás sebességét?
Egy rokon szeretne eladásra nyomtatni dolgokat, és úgy van vele, hogy minél drágáb/jobb nyomtatót vesz, annál rövidebb idő alatt tud elkészülni. Szerintem meg ez sokkal inkább beállítások kérdése, mint nyomtatóé.
Van valakinek ebben tapasztalata?Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
qqzs
őstag
Tudtok ajanlani jo minosegu volcano nozzlet alirol? Itthon talatam 400 meg 4000 forintert. Gondolom az elso alis a masik meg az eredeti mindenutt annyi
Eladó: GTS450
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Melyek azok a TPU filamentek amik Prusa mini+-al jól nyomtathatóak?Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
consono
nagyúr
válasz Hintalow #32414 üzenetére
Persze, beállítások kérdése, de egy olcsóbb, kevésbé jó nyomtató pont pl. a nyomtatási sebességben meg a minőségben tud kevesebbet.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Saccco
nagyúr
Ez nem így működik. A Prusa jó nyomtató, nem is olcsó, mégse gyors.
A rokonod olvasson utána, nehogy Dunning és Kruger bosszút álljon rajta.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Hintalow
senior tag
Akkor inkább úgy kèrdezem, hogy itt van pl. ez:
https://www.thingiverse.com/thing:2987693
Erre nekem 1 nap 10 órát dob a slicer.
Gondolom tökmindegy milyen nyomtató, használható minősègben nem fog tudni 1 nap alá lemenni időben, ha folyamatosan akarja gyártani?Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
consono
nagyúr
válasz Saccco #32420 üzenetére
Ellenben egy Voron gyors, de nem olcsó Azért valahol a paramétereken múlik az ár... Kicsit a Prusás kijelentésedet is challenge-elném: a Prusánál nem veszítesz időt a folyamatos upgrade-del, meg újrakalibrálással, meg "miért nem megy"-gyel, szóval adott esetben azzal is gyorsabb lehet az ember.
Mondjuk én csak bekiabálok a partoldalról, nincs most aktívan használt nyomtatóm....Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
qqzs
őstag
válasz consono #32422 üzenetére
Nalam ez ugy tortent hoyg nagyon beszeltek ra a prusara ugyanezert, de mivel kicsit tartottam tole hoyg ez a hobbi bejon e megis egy Ender 3 pro lett az elso nyomtatom. Az elso nyomtatastol kezdve plug and play. minden gyari rajta, par honap mulva tapadasi problema lett jott a nebulo es azota is megy. Neha szintezni kellett. Gondoltam kene valami jobb az Anycubic vyperben kb minden benne van mint aprusaban meg meg tobb is. Igy megint nem prusa lett. Par nap beallitas es plug and play azota is. Ez mar kb masfelszer gyorsabb mint az ender de raereztem a "sebesseg" izere igy kerestem valami gyorsabbat es a voron es a nagyobb nozzle kozott a nagyobb nozzle dontott. Igy jon meg egy vyper ami 0.8 vagy remelem 1mm nozzleval fog menni. Amit gyorsan kell annal altalaban ugyse szamit a szepseg. Igy elado lett az ender (ha valakit erdekelne)
-
Saccco
nagyúr
válasz Hintalow #32421 üzenetére
Nagyobb (0,6-os) nózi sokat hoz a konyhára. Én nem tudok bolti gépet ajánlani, mert azokat nem nagyon ismerem.
Mondjuk a Prusa XL valószínűleg sebesség szempontból is sokkal komolyabb lesz, mint a sima. Ja és ez bolti.Meg fogom nézni mennyi lenne ez nekem használható minőségben.
-
-
Tikakukac
titán
Ha eladásra akar dolgozni, akkor első körben essen neki a témának kicsit komolyabban, mert ez a biznisz már most halálra van ítélve akkor.
Típus is meg márka is befolyásol nyilván, egy Enderen és egy Prusan azért más kategóriájú a kb. bármi. Mondjuk az mk3s tud egy 2.5X akkora tempót, mint a fejlesztett ender 3-am. Viszont árban is megvan a tripla szorzó. Itt kb. kijön a matek, de efölött már kellene egy corexy gépmadár.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tomika75
tag
válasz excalibur36 #32418 üzenetére
A Youtube-on van fent videó ahol Ninjaflexet is nyomtatnak vele.
Itt írnak a legjobb tíz flexibilis filamentről: [link] -
Tomika75
tag
válasz excalibur36 #32427 üzenetére
Biztos ki akarod cserélni a Heatbreak-et?
Mi baj van a gyárival?
Ezekkel már szívtak páran. -
qqzs
őstag
válasz Tikakukac #32428 üzenetére
mibol gondolod a 2.5x-os tempot. Az alap speed bealitasok kb akkorak min az ender3-e. A prusa csak minosegi megoldasokkal es alkatreszek miatt kerul annyiba. De pl alaplap meg minidg 8 bites ha jol emlekszem, nyomtatasi terfogat kicsi, nincs erintokepernyo ami azert ennyiert bele kene ferni. A vyper szerintem most mindenben versenytarsa a MK3S-nek kevesebb harmad aron.
-
Tikakukac
titán
mibol gondolod a 2.5x-os tempot.
Ki beszélt gondolatokról? Van itt a 2 nyomtatóm, beleraktam ugyanazt a modellt és addig húztam a tempót mindegyiken, amíg hozta a minőségi elvárást
Az alap speed bealitasok kb akkorak min az ender3-e
Yep.
A prusa csak minosegi megoldasokkal es alkatreszek miatt kerul annyiba.
Igen, emiatt kerül annyiba. És emiatt is nyomtatok vele stabilan, hiba nélkül sokkal gyorsabban és pontosabban, mint az Enderrel. Micsoda világfelfedezések vannak itt
De pl alaplap meg minidg 8 bites ha jol emlekszem, nyomtatasi terfogat kicsi, nincs erintokepernyo ami azert ennyiert bele kene ferni.
Szalmabáb érvelés.
A vyper szerintem most mindenben versenytarsa a MK3S-nek kevesebb harmad aron.
Vedd meg mindkettőt, rakd egymás mellé, írd le mit tapasztaltál. Ha valamitől tele tud lenni a tököm, az az, amikor valaki úgy von kétségbe dolgokat, hogy egyébként lőtéri kutya fogalma van a témáról. Csináld meg amit én, nyomtass el ezekkel a gépekkel 10-20 kiló filamentet és számolj be arról amit a tapasztaltál. De amikor nyomtatási időkről beszélünk pls ne állj már be vitázni azzal, hogy melyiken hány bites board van, meg mit lehet tapicskolni érintővel, mert fullra értelmetlen. Olyannyira, hogy én szerintem 3 hónapja lassan a kijelzőt sem láttam, mert egyszerűen nem kell használnom octopi miatt.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Reggie0
félisten
válasz Tikakukac #32435 üzenetére
Messze nem. Azert a linear advance, dynamic accel es egyeb cicomak amik megjelentek marliban rendesen eszik a procit, mar azert nem 2016-os szinten megy a parancsertelmezes. Es az usb-soros konverzio mar akkor problema volt a kis bitratajaval.
Persze ertjuk, hogy a prusa mindenben jobb, csak epp alaplapban nem, de az nem szamit
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
válasz Tikakukac #32432 üzenetére
Bocs ha szemelyes sertesnek vetted a hozzaszolasomat
Ismerosnel van prusa, nyomatminosegben semmi kulonbseg, o nem huzza fel a sebesseget alaprol.
Vypert es Endert tudok hasonlitani. A vyper gyorsabb alapbol 80mm/secet tud. Featureban tobbet tud mint a prusa. Nem azt mondom hoyg a rolls royce szar hanem hoyg akinek van penze vegye meg azt ha el akar abol bebe jutni. Csakszoltam hoyg massal is el lehet. Nyilvan nem tart ugyanaddig de amig tart szerintem megeri az egyharmad arat. Ha meg veszek belole harmat meg jobban megeri. Sokat agyaltam a Prusan vagy Fisstech clonon de nem vitt ra a lelek es nem bantam meg.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Reggie0 #32436 üzenetére
Kihagytad a kijelzőt. Na az lenne még rohadtul releváns egy már elkészült teszterdményben
OKé, 8 bit, igen, kevés, igen, maradi, igen, lehetne jobb. De áruld már el édes Istenem, hogy ettől, hogy a tökömben fogom végre agyonverni az enderemmel a prusámat, mert már megint tépjük a karaktereket virtuálisan, csak a tárgyasztalon nem látom ezt realizálódni
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Tikakukac #32438 üzenetére
Sehogysem, en csak az alaplap elbagatelizalasa ellen szoltam fel, mert kb. olyan mintha azt magyaraznad, hogy a lambot okes, ha gozgep hajtja
Targyasztalon tudjuk, hogy meg az endert is visszafogja a 8-bit, akkor egy prusat plane.
(Speciel az erintokepernyos LCD csak kenyelmi funkcio, de valoban kenyelmesebb, mint a tekerentyuvel szarakodni. Ertsd, mintha azt magyaraznad, hogy a lambodban normalis, ha kurblizni kell az ablakot.)
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Ismerősnél van egy hasonló gép, nálam teljesen más, de te, akinek van konkrétan mindkettővel egy elég fullos időszaka és nem kevés nyomtatása hülye vagy és nem is úgy volt/van.
És igazolásra/cáfolatra bedobsz egy totál másik gépet referenciának. Ilyenkor azt szeretem, hogy becsukom a fórumot és hagyom is a francba, mert emiatt 1 karaktert is leütni egy nap full fölösleges.
-
Tikakukac
titán
válasz Reggie0 #32439 üzenetére
Ja, persze, jó alaplap, az kell. Meg kell kiszolgáló is, amit meghajt. Kb. mintha azt mondanád, hogy megvetted a V12-t a gőzgépedbe, mert az azért mégis más liga, a hűtés, váltó, diffi, féltengely, kerékagy maradt. 1 gázadásig jó is lesz
Visszafogja. Tárgyasztalon pedig tudom, hogy a 8 bit itt és a 8 bit ott hipertérugrás a minőségben és sebességben így is.
(Speciel az erintokepernyos LCD csak kenyelmi funkcio, de valoban kenyelmesebb, mint a tekerentyuvel szarakodni. Ertsd, mintha azt magyaraznad, hogy a lambodban normalis, ha kurblizni kell az ablakot.)
Speciel ha az a lambó amúgy arra van, amire amúgy eredetileg szánták, akkor kurbli sem kell, mert úgyis plexi lesz az ajtóban. Ha nagyon akarsz ablakot lehúzni, mert tényleg utcára is mennél néha, akkor még mindig sokkal kisebb súly a kurblis ablak, mint a dög motor kábellelA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
qqzs
őstag
válasz Tikakukac #32440 üzenetére
Szerintem igyal kevesebb energiaitalt
Vettem egy endert ami uyganolyan szepen nyomtat mint a prusa. aztan vettem egy vypert ami uyganolyan szepen es gyorsabban nyomtat mint egy prusa (amit eddig lattam) de mostmar latom a fenyt igy hogy megvilagitottad hogy a prusa is tud ugyanolyan gyorsan nyomtatni 3x-os aron mint a Vyper. Elismerem hogy a prusa egy atomhaboru utan is szepen fog nyomtatni mert olyan jo minosegu alkatreszekbol van, de nekem annyit nem er. Mivel nem ertesz egyet?Eladó: GTS450
-
Tikakukac
titán
Szerintem igyal kevesebb energiaitalt
Zero energiaital, zero kávé, zero üccsi stb. stb. Nem nyert Csak eljutottam oda, hogy meguntam ezt a formot.Vettem egy endert ami uyganolyan szepen nyomtat mint a prusa.
Okay, rendben. Én meg ma reggel virslit ettem, magvas kenyérrel és jázminteával.
aztan vettem egy vypert ami uyganolyan szepen es gyorsabban nyomtat mint egy prusa (amit eddig lattam)
Huha, kezdem elveszteni, hogy akkor most ki és mit vett meg látott vagy csinált és állított meg nem állított át stb. de okay.
de mostmar latom a fenyt igy hogy megvilagitottad hogy a prusa is tud ugyanolyan gyorsan nyomtatni 3x-os aron mint a Vyper.
És akkor most olvasd el b@szkikám én mit írtam és neked abból mit sikerült kihoznod. Azért ez díjnyertes lesz szerintem
Elismerem hogy a prusa egy atomhaboru utan is szepen fog nyomtatni mert olyan jo minosegu alkatreszekbol van, de nekem annyit nem er. Mivel nem ertesz egyet?
Anyám azon kijelentésével, hogy amúgy egész jól menedzselem az időmet. Na ez az althread egy teljesen ablakon kidobott idő volt már az első után is, mégis belementem.Részemről itt a vége, irány a tejbár.
-
qqzs
őstag
válasz Tikakukac #32443 üzenetére
"Van itt a 2 nyomtatóm, beleraktam ugyanazt a modellt és addig húztam a tempót mindegyiken, amíg hozta a minőségi elvárást"
Van egy edred eg egy prusad, nem (vagy akkor mar azt se jol ertettem) huztad mindkettot es 2.5x gyorsabban meg elfogadhatot nyomtatott a prusa. tehat ha 40balapbol indulunk ki akkor 100on meg jol nyomtat. nem ertem mit nem ertek. A vyper is tudja ezt. Ha jol ertem neked az nem tetszik hogy a te oriasi tobb 10kgos nyomtatasi tapasztalatod melle meg leir valaki egy masikat?Eladó: GTS450
-
kulu22
aktív tag
válasz excalibur36 #32445 üzenetére
Ha nem dugul, akkor nem érdemes, nagyon kell figyelni a PFTE darab igazításánál. Amúgy alapból a titánium jobb ilyesmire, viszont a PID kalibrációt eltolhatja és a Mini-ben nem lehet utánaállítani.
Acél nozzle-t ne vegyél hacsak nem valami ételtartókat akarsz nyomtatni, ugyanúgy kicsinálja egy adalékos filament, inkább valami bevonatosat vagy leginkább Nozzle-X.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest