Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32451) fabula válasza excalibur36 (#32445) üzenetére


fabula
őstag

Esetleg bimetal heatbreak? Mert full fém és 300 C-ig jó.
[link]

(#32452) Tomika75 válasza excalibur36 (#32450) üzenetére


Tomika75
tag

Ha már mindenképpen Nozzle-t akarsz cserélni akkor vedd meg az x-et. Örökös mint a nyomorúság, hacsak nem 0-24-ben szénszálas anyagot nyomtatsz. Kulu is arra cserélte le a gyárit és én is már fél éve arra cserélem,ha végre egyszer eljutok odáig. Igaz én még csak 6-7 kilót nyomtattam el a gyárival,de köszöni szépen jól van. Nem merem elkiabálni,de soha egyetlen dugulásom nem volt vele.Én tényleg plug and play nyomtatóként használtam eddig, igaz nem állítgattam össze-vissza, nem próbálgattam a határait. Nekem bőven elegek a gyári beállított értékek nem fontos a két órás nyomtatásból másfelest csinálni. Amikor megvettem én is úgy voltam mivel lehetne majd tuningolni,javítani a típushibákat. Aztán Kulu megnyugtatott, hogy először inkább próbáljam ki gyári állapotban aztán ha nem jó valami akkor változtassak. Nem tudom, hogy csak az enyémet rakták össze rendesen vagy ténylegesen kijavították a hibák zömét ahogy írtak de nem kellett semmit cserélgetnem rajta.

(#32453) kulu22 válasza excalibur36 (#32450) üzenetére


kulu22
aktív tag

Annyival tud többet mint a réz, hogy a bevonat miatt nagyobb hőmérsékletet visel el (500C), de ez a Mini-nél nem opció. A két fekete közül válassz szerintem ha tartósat szeretnél, előbb-utóbb úgyis belefutsz valamelyik abrazív anyagba (világítós, carbon, stb.) Azért a gyárit se úgy képzeld el, hogy 3 nyomtatás után csere, de ezek az anyagok keményen koptatják.

[ Szerkesztve ]

(#32454) excalibur36 válasza kulu22 (#32453) üzenetére


excalibur36
senior tag

Köszönöm a segítséget!
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a lineáris csapágyakat tényleg le kell szedni gyakorlatilag darabokba kel szedni a gépet, hogy bezsírozzam, vagy elég ha a lítiumos zsírral befújom mindkét oldalon a porvédő környékét (biztosan megy belülre is) és az acél rudakat, majd megjáratom?

Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...

(#32455) Reggie0 válasza Tikakukac (#32441) üzenetére


Reggie0
félisten

A gozgepbe nem tudsz V12-ot venni, max a helyere, mert ugyan azt a funkciot latjak el: eroforras. Latszik nem erted mirol van szo :)

Nyilvan, de ha pl. lecserelned 32 bitre, akkor azt is tudnad, hogy meg tobb van a gepben. De ertjuk, ugy tokeletes ahogy van es te mennyire tudod ezt, mindenki mas meg hulye. A prusa is, hogy az xl-be mar 32-bites kerult. :U

[ Szerkesztve ]

(#32456) Tikakukac válasza Reggie0 (#32455) üzenetére


Tikakukac
titán

A gozgepbe nem tudsz V12-ot venni, max a helyere, mert ugyan azt a funkciot latjak el: eroforras. Latszik nem erted mirol van szo :)

Oh b@zdmeg :DDD Tényleg sikerült egy szemétrevaló érvelési hibára alapozott pocsék hasonlatra adott választ megtépni azzal, hogy nem elég nem elég szakmai, nem elég mérnök, nem elég gépész? Rohadtul tudod te mire céloztam, pontosan tudod, de azért kell még nyújtani a tésztát. Engedd már el bakker :K Ha a hajtókarokra és krovákra is úgy ugrasz, mint erre, akkor elég kemény életed lehet.

Nyilvan, de ha pl. lecserelned 32 bitre, akkor azt is tudnad, hogy meg tobb van a gepben.

Igen. Ha nagymuterom sárga lenne és lenne áramszedője akkor meg villamos lenne.

De ertjuk, ugy tokeletes ahogy van es te mennyire tudod ezt, mindenki mas meg hulye.

Érted te a túróst. És mivel most már nettó olyan dolgokat írsz le rólam és hivatkozol rá, amiket én nem tettem és még csak a közelében sem voltam, nagyon szeretném ha befejeznéd. Komolyan mondom.

A prusa is, hogy az xl-be mar 32-bites kerult. :U

2 kocka fehércsokit és 1,5 bögre teát fogyasztottam el a mai napon, de hamarosan rakott krumplit fogok ebédelni. Na nagyjából ennyi köze van ennek is ahhoz, hogy amit megcsináltam kis házi konyhatesztet az milyen konklúzióval ért véget.

Ameddig nem írok le akkora baromságot, hogy 8 bites alaplapos géppel verek rommá 32 bitest, sőt, amúgy cserélni kéne mindet ilyenre, esetleg, hogy hülye mindenki, aki nem így tesz, addig legyél már kedves és ne mazsolázgass aztán szalmabábozz, végül hülyézz le engem, mert nem vagy képes kontextusban olvasni, csak kiragadni és aztán költeni hozzá újabb elemeket, hogy lehessen a magas lóról osztani a másikat.

Kösz és akkor itt a vége az egésznek részemről, minden egyébbel modker.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#32457) Reggie0 válasza Tikakukac (#32456) üzenetére


Reggie0
félisten

Latgod ez itt a fo problema. Az emberek meg akarjak beszelni a tapasztalataikat, erre te mindig berobbansz a prusaddal, valamint a kognitiv disszonanciaddal es probalod bemagyarazni, hogy a te prusad ugy tokeletes ahogy van, azon minden jo es meg a legaprobb hianyossagot sem vagy kepes elismerni. Lattunk mar elvakult Apple es BMW fanokat is az eletben, most kaptunk egy prusa fan-t. Kb. pont annyira vagy kedves ennek a topicnak. De legalabb mar azt felismerted, hogy nincs szukseged erre formra, hidd el nekunk se hasznos amiket irsz, mert nulla objektivitassal bir es nekunk sem oromteli, amikor megzavarjuk a vilagodat holmi tenyekkel, mert tudjuk hogy szemelyes tamadasnak veszed es uncsi ezzel hadakozni.

[ Szerkesztve ]

(#32458) fabula


fabula
őstag

Kedves Reggie0 és Tikakukac!

Olyan jó lenne, ha nem "szemetelnétek" tele a fórumot az értelmetlen vitáitokkal. Ha lehet kérnem, akkor ezt máskor magánban intézzétek és ne a nagy nyilvánosság előtt.
Én nem azért olvasom a fórummot, hogy hitvitákat lássak, hanem valódi szakmai tanácsokért, ezek pedig nem azok.
Azt sem szeretem, amikor valaki leszólja a másik véleményét, már pedig itt már nam értelmes vitát folytattok, hanem kötekedtek egymással. Szerintem.
Előre is köszönöm a megértésteket és várom a további értékes szakmai hozzászólásaitokat, amilyeneket korábban írtatok és én pl. tanulhattam belőlük.
Egyébkénkt meg mindenki a maga lovát dícséri, a szomszéd tehene meg dögöljön meg :DD .
Csak hogy valami okosat én is írjak :DDD .

Ja és bocsi, hogy" beleugattam", remélem elnézitek ezt nekem.

[ Szerkesztve ]

(#32459) HUN_Sector


HUN_Sector
senior tag

Sziasztok.

Szeretnék segítséget kérni, megköszönöm ha valaki veszi a fáradtságot és válaszol. :)
Van egy ender creality 3d nyomtatóm. Eddig csak ismerkedtem vele, a hozzá adott, azt hiszem PLA műanyagot használtam.
Van egy kilós Gembird ABS tekercsem, ezt most befűztem, hogy nyomtassak valami nagyobbat. A munkafelület hőmérsékletét feltettem 110 fokra, a fúvóka 240 fokos.
A kiadott műanyag azonban nem tapad le, s mivel egyből merevvé válik, nem lehet vele nyomtatni.

Mit csinálok vajon rosszul? Ahogy utánaolvastam, ABS szál nyomtatásához ezek a megfelelő beállítások. A munkalap tiszta, az érdesített gyári réteg van rajta. Vegyek egy tekercs PLA-t és nézzem meg azzal?
Tanácstalan vagyok és a google sincs segítségemre.

(#32460) Reggie0 válasza fabula (#32458) üzenetére


Reggie0
félisten

Ebben semmi hitvita sincs, amit en irok, azt tesztek bizonyitjak, masok is tapasztaljak: 32 bites alaplap jobb minoseget tesz lehetove, kb barmilyen nyomtaton. Ennyi volt a mondanivalom, amit nem kepes elfogadni a fanatizmusa okan. Teli van a youtube, hogy milyen minosegi javulast hoz, a szoftveres problemak es korlatok mar tobb mint 5 eve ismertek es nyomtatofuggetlen dolog. Ezt pedig azert irom le, hogy mas aki olvassa a forumot az ne legyen megtevesztve amikor valasztaniuk kell alaplapot.

[ Szerkesztve ]

(#32461) qqzs válasza HUN_Sector (#32459) üzenetére


qqzs
őstag

ABS-t futott dobozban kell nyomtatni

Eladó: GTS450

(#32462) Reggie0 válasza HUN_Sector (#32459) üzenetére


Reggie0
félisten

ABS-t szivas nyomtatni, ender 3-mon foleg, mert nem zart a nyomtatoter es a gyors kihulestol eleve vetemedik. En azt mondom, hogy ha nem feltetlenul szukseges, akkor ne eroltesd ezt az anyagot*. Ha megis kell, akkor celszeru bezarni kis legterbe. A letapadast esetleg hajlakkal javithatod, de a Gembirt filamentekkel szokott ilyen problema lenni.

*A kijuto egeszsegtelen gazokrol nem is szolva.

[ Szerkesztve ]

(#32463) Tikakukac válasza Reggie0 (#32457) üzenetére


Tikakukac
titán

Vigyük akkor végig, okés, kíváncsi vagyok a végére.

Latgod ez itt a fo problema.

Hogy másnak nem tetszik amikor a szájába adnak olyat, amit nem írt le grátisz le is hülyézik emiatt? :DDD
Drága barátom, vedd már észre magadat, már régen moderáltatni lehetne ezeket a nettó sértegetéseket :B

Az emberek meg akarjak beszelni a tapasztalataikat, erre te mindig berobbansz a prusaddal

Berobbansz, jahj, imádom a hangulatkeltést, annyira jót tesz mindig a beszélgetés tartalmának.
Az ember, aki kérdezett egyet (szerintem ötleted sincs mi volt a kérdező vagy ki volt, mert már egy ideje csak write only mód megy), kapott egy választ. És mivel kéznél egy prusa mk3s van és egy ender3, ezért ezen kettő viszonyában mondtam és írtam le, amit írtam.
Erre megindult a hegyomlás, hogy nem úgy van, meg a kijelző és az alaplap és amúgy ha más lenne benne ez meg az, meg úgy csinálnánk ezt és azt akkor már jobb meg rosszabb stb. stb.
Én meg ülök, nézek ki a fejemből megint, hogy amúgy mi folyik itt.

valamint a kognitiv disszonanciaddal

Ezt az mondja, aki látatlanban, konkrét érvek, számok, bármi nélkül cáfolja a másik kijeletését? Ahhhaa, okés.

es probalod bemagyarazni, hogy a te prusad ugy tokeletes ahogy van

Nope, ezt az állítást csak te szeretnéd mindenáron úgy beállítani, hogy én megtettem. Vagyis nem, mert már maga ez a kijelentés is egy erős csúszós lejtőre van rakva, hogy már lehessen valahogy valamit kiragadni innen-onnan, hogy amúgy ezt írtam és ezt hangoztatom. Biztos vagyok benne, hogy sikerülne előszedni egy olyan mondatot ahol le van írva, hogy ez így tökéletes. Biztos. Hogy ez kontextus nélkül mennyire kapufa kijelentés nyilván nem kell ecsetelnem, de jelenleg te azon dolgozol, hogy ez a labda gólt érjen. Nem fog :B

azon minden jo es meg a legaprobb hianyossagot sem vagy kepes elismerni

Egyfelől egy A4-es oldalt teleírok azzal, hogy mi minden szar és gatyi az mk3s-ben, másfelől tényleg vedd már észre magad mit csinálsz.

Lattunk mar elvakult Apple es BMW fanokat is az eletben, most kaptunk egy prusa fan-t.

Kaptunk egy fenét. Skatulyázásnak hívják amit csinálsz, ami amúgy tényleg meg tudna állni rengeteg esetben, mondjuk nálam nehezen, mert hát... igen, kövérre moddolt endderrel indult a karrier, rá jött a szemedet bántó márkából 1 nyomtató és ha már ma építeném a Voront, akkor... akkor néznél ki nagyon furán a kijelentéseddel, bár sosem ismernéd be, hogy most rossz személynek küldted a csít.
Kevered a fanboyságot azzal, amikor elismerik egy termékről, hogy tényleg bitang jó. Nem globálisan, egyetemesen hibátlan, hanem a helyén kezélve tényleg piszok jó. Ezredjére talán megérted majd, de lehet nem.

Kb. pont annyira vagy kedves ennek a topicnak.

Csuklóból hülyézel mást, adsz a szájukba el nem hangzott kijelentéseket és állsz bele olyan dolgokba, amik el sem hangoznak, de legalább eldöntöd kiknek mi a kedves más helyett is, lásd általános alany. Lépj hátra kettőt és nézd már meg mit csinálsz plz.

De legalabb mar azt felismerted, hogy nincs szukseged erre formra, hidd el nekunk se hasznos amiket irsz

Nope, olyanokra nincs szükségem a fórumról, akik aztán tényleg csak a náci kártyát tudják előhúzni. Érzed mennyire más a kettő? Remélem igen.

mert nulla objektivitassal bir es nem oromteli, amikor megzavarjuk a vilagodat holmi tenyekkel.

Tettem egy kijelentést, aminél objektívebbet tenni igen nehéz volna, konkrét teszt, eszköz és szám :DDD Erre jött a kijelző, az alaplap, a fanboyság. Ennyi történt.

mert tudjuk hogy szemelyes tamadasnak veszed es uncsi ezzel hadakozni.

Már megint egy tömeget képviselsz. Vagyis azt szeretnél. Nope.
A személyeskedés és a személy elleni támadás az ööö igen, az személyes támadás. Ha nem akarsz ezzel hadakozni, akkor ne gerjeszd, ne kezd el a másikat hülyézni olyan miatt, amiket te adsz a szájukba és megoldódik a gondod. Már most is flood van, amit le kell moderálni végig, amit sajnálok és el akartam kerülni, egyszerűen muszáj volt kiírnom magamból, hogy amit csinálsz mennyire toxikus és mennyire káros a fórumszerkezetre.

fabula: A vita, amit ő csinál nem létezik. Hiszen tényekről beszélünk, a 32bites lap jobb, bármibe rakva, jobb lesz a nyomtató. Nyitott ajtók döngetése folyik már egy ideje.
A gond azzal van, hogy kvázi helyettem generál egy beszélgetést a nevemben. Van annyira renomém szerencsére, hogy ezt azért ne hagyjam szó nélkül :K

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#32464) HUN_Sector válasza Reggie0 (#32462) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

#32461 #32462
köszönöm, akkor rendelek egy pla-t

(#32465) Bedczooo válasza fabula (#32458) üzenetére


Bedczooo
tag

Én sem bírtam tovább cérnával, az-az filament-tel, ezért gyorsan sütöttem valamit :)
Elvégre lassan itt a Karácsony, a szeretet ünnepe, vagy mi :K

(#32466) Reggie0 válasza Bedczooo (#32465) üzenetére


Reggie0
félisten

En a negativjat szoktam: baratnomnek kinyomtatom az aktualis tesztavago formakat :)

Amugy jok lettek. Esetleg probald ki az ironing-ot, ugy a felso retegek barazdait szepen el lehet simitani, akar olyannyira, hogy nehez megmondani nyomtatva volt a felulet.

(#32467) kulu22 válasza excalibur36 (#32454) üzenetére


kulu22
aktív tag

Nem kell szétszedni, 200 óránként is csak ennyit: [link]
Bearing rész, de olvasd el az egészet, érdemes.
Fújni meg szerintem semmit, mert az megy mindenhova is.
Van hozzá gyári cucc egyébként: [link] Ha minden igaz, adtak hozzá, van a csomagban.

[ Szerkesztve ]

(#32468) HUN_Sector válasza Bedczooo (#32465) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Milyen tervezőt használsz? Én eddig csak rosszabbnál rosszabbakat találtam

(#32469) laskr99


laskr99
addikt

kb nettó 8 óra alatt kész volt :U :DDD

(#32470) dugesz77 válasza laskr99 (#32469) üzenetére


dugesz77
őstag

Látom az ipon-os sörnyitó is ott volt ,ha valamihez gyorsan kell nyúlni meglegyen :C

(#32471) laskr99 válasza dugesz77 (#32470) üzenetére


laskr99
addikt

Jaja, sőt, a gyári SD kártyán van egy olyan file, hogy "Beer opener_PLA" gondoltak ezek mindenre :C

(#32472) excalibur36


excalibur36
senior tag

Ez is elkészült...
Filamenttartó:



Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...

(#32473) Bedczooo válasza Reggie0 (#32466) üzenetére


Bedczooo
tag

Megfogadom, köszönöm!

(#32474) Bedczooo válasza HUN_Sector (#32468) üzenetére


Bedczooo
tag

https://www.thingiverse.com/thing:2679647
CURA szeletelő, 0,4 noze, 0,2 szeletek, PLA filament
Semmi extra.

(#32475) excalibur36 válasza Bedczooo (#32474) üzenetére


excalibur36
senior tag

Az alap filament nilyen színű és márka?

Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...

(#32476) Bedczooo


Bedczooo
tag


Ha már elkezdtem, nem tudom abba hagyni. A hóember 5 színből van, nem is gondolnám, ha csak ránézek. Abban a 40 percben ott kell ülni és cserélgetni a szálat :) Viszont nagyon jól néz ki, meg ugye szeretek babrálni az ender-en. Na és be kell vágódni a családnál is.....

[ Szerkesztve ]

(#32477) Bedczooo válasza excalibur36 (#32475) üzenetére


Bedczooo
tag

Filanora filacorn PLA bio és csokoládé barna.

(#32478) excalibur36 válasza Bedczooo (#32477) üzenetére


excalibur36
senior tag

:R :R

Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...

(#32479) Hintalow válasza Bedczooo (#32476) üzenetére


Hintalow
senior tag

Uhh, hát mondjuk ilyen szálcserélgetéshez nem lenne türelmem :R
Én festéssel oldanám meg, nekem az képezi elmaradhatatlan munkafolyamatát a nyomtatásnak, de csak azért mivel nagyrészben asztali szerepjátékhoz nyomtatok :K

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#32480) laskr99 válasza Bedczooo (#32476) üzenetére


laskr99
addikt

Havembert elkérhetem esetleg? Megpróbálom a sajáton :DDD

(#32481) peugeotmate válasza peugeotmate (#32389) üzenetére


peugeotmate
őstag

Tegnap este - ma össze is szereltem az Ender 3 V2-t. Köszi mindenkinek, többször visszaolvastam a csoportban is.
A kutyát már ki is nyomtattam és meglepődtem mennyire pontos, mennyire szépen nyomtatja a részleteket. [kép1] [kép2]
Én úgy gondolom hogy sikerült jól beállítani a nyomtatót. A 'Z' tengely beállítás mondjuk egy olimpiai sportág is lehetne. :D Meg azt is látom hogy mennyire hőérzékeny dolog ez.

Egy dolog van, amiben nem vagyok még biztos. Az 'X' tengely görgői lehet nem annyira futnak szabadon, mint kellene. Csináltam is erről egy videót, hogy a kerekek peremén nagyon halvány fehér por is látszik. [videó a görgőkről] Adódhat ez abból, hogy túl szoros még? Ujjal is tudom mozdítani, még ha kicsit nagyobb erővel is kell.
Hogyan lehetne ezt nagyon tutin beállítani?

meg

(#32482) dugesz77 válasza Bedczooo (#32477) üzenetére


dugesz77
őstag

Én a múltkor kaptam egy filanorás rendelés mellé 50g arany színű pla-t grátisznak. Most pár ilyet kinyomtattam belőle:

Itt a terv ha más is belefogna .

(#32483) Bedczooo válasza laskr99 (#32480) üzenetére


Bedczooo
tag

Természetesen, én is a netről szedtem.
https://www.thingiverse.com/thing:2737053

(#32484) laskr99 válasza Bedczooo (#32483) üzenetére


laskr99
addikt

Ez jó, mondjuk elsőre a chrome össze kavarta valahogy a linket :DDD Köszönöm

[ Szerkesztve ]

(#32485) MaCS_70 válasza excalibur36 (#32472) üzenetére


MaCS_70
félisten

Erről a nyomtatott filamenttartóról az a régi eset jutott eszembe, amikor a pendrive-ok hőskorában a Win98-as USB-drivert pár gyártónál magán a pendrive-on kaptad meg. :)

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#32486) Saccco válasza Hintalow (#32421) üzenetére


Saccco
nagyúr

Megnéztem 0,2-es réteg, kitámasztás és 0,6-os nózival 14 óra.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#32487) Reggie0 válasza peugeotmate (#32481) üzenetére


Reggie0
félisten

Ha halvany feher por is latszik, akkor azonnal ujra kell allitani az excenteres anyakat, mert kulonben megkopik a gorgo.

(#32488) Alu


Alu
senior tag

Ez most jött ki vagy csak én vagyok lemaradva?

λŁƯ™

(#32489) Reggie0 válasza Alu (#32488) üzenetére


Reggie0
félisten

Nahat, osszekotottek a ket Z rodot szijjal, en is gondolkodtam mar ezen, hogy az Ender 5-tel meg kene csinalnom.

Amugy uj lehet, en sem lattam meg a kinalatban 1-2 hete.

(#32490) peugeotmate válasza Reggie0 (#32487) üzenetére


peugeotmate
őstag

Nagyon nehezen tudom megállapítani, hogy mennyire kéne laza legyen. Szerintem friss fejjel még próbálkozom. Ti tudjátok mozgatni X tengelyen a görgőket úgy, hogy mindenféle erőkifejtés nélkül elforognak?

meg

(#32491) Alu válasza Reggie0 (#32489) üzenetére


Alu
senior tag

Milyen célt szolgál az a szíj? Én momentán nagy értelmét nem látom, ha úgyis mindkét oldalon van 1-1 stepper a Z -re. Inkább a DD -re leszek kíváncsi mennyire fog beválni.

Amúgy Amazonon 399$.

#32490 peugeotmate: Nem tudom láttad-e már, de hátha segít. Én ez alapján csináltam.

[ Szerkesztve ]

λŁƯ™

(#32492) Reggie0 válasza peugeotmate (#32490) üzenetére


Reggie0
félisten

Kezzel tudni kell elforgatni, nem is tul nagy erokifejtesre, de azert egy ujjal nem lehet.

#32491 Alu: Ha csak parhuzamosan van kotve a ket stepper motor, akkor a maximalis aramot egymas kozott osztjak meg.Ha az egyik jobban leterheli valamiert, mint a masik, akkor oda mar kevesebb nyomatek jut es lepest teveszthet. Illetve ha nincs vezerlese a steppereknek es szabadon fut a ket orso, akkor nem biztos, hogy ugyan annyi fordulatot mozdulnak el, ha az asztal sulya lehuzza es igy mar nem lesznek szinkronizalva es a szintezest elszurja.
Dual Z szinkronitasa azert tud neha fejfajast okozni.

[ Szerkesztve ]

(#32493) fabula válasza Bedczooo (#32465) üzenetére


fabula
őstag

:DD :R

(#32494) peugeotmate válasza Reggie0 (#32492) üzenetére


peugeotmate
őstag

+ Alu

Köszi a választ, holnap megnézem újra. :)

meg

(#32495) Alu válasza Reggie0 (#32492) üzenetére


Alu
senior tag

Ezekre a finomságokra nem gondoltam. Köszi!
Ha már itt tartunk azt még hadd kérdezzem meg, hogy E3V2 -n van értelme a dual Z -nek, akár így szíjjal? Hozna annyit a konyhára? Upgrade miatt érdeklődöm. :B

λŁƯ™

(#32496) Reggie0 válasza Alu (#32495) üzenetére


Reggie0
félisten

Persze, mar ender 3-mon lehet erezni az egy Z hatranyat: a talca jobb oldalan pontatlanabb a Z pozicio, foleg akkor jon ki igazan, ha a retract melle Z-lift-et is bekapcsolsz es allandoan emelgeti a fejet, mert nem pontosan oda all vissza, ahonnan elemelkedett. Emiatt a retegvastagsagban es/vagy a letapadasban nagyobb az ingadozas.

(#32497) LógaGéza válasza Alu (#32495) üzenetére


LógaGéza
addikt

Van. Nálam is felütötte annó a fejét a Z-Wobble, bármennyire is állítottam a görgőket/síneket, nem tudtam hibátlanra kihozni... Ezt ki lehet küszöbölni Dual-Z-vel - mondjuk én végül máshogy oldottam meg :)

[ Szerkesztve ]

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#32498) bbmt


bbmt
senior tag

Ha már az Endereknél tartunk. Mi a különbség az Ender 3 és a CR 6 között?
A felépítés ugyan az nem?

A kanál a gyengék villája

(#32499) Rulez81 válasza dugesz77 (#32482) üzenetére


Rulez81
tag

Szia,

Egy az egyben kinyomtad? Nekem a csúcsát elnyalta,de nem tudom miért.

[ Szerkesztve ]

(#32500) Tomika75 válasza dugesz77 (#32482) üzenetére


Tomika75
tag

Jó neked, nekem nem küldtek semmit, pedig számítottam rá. Lehet nem vagyok nekik szimpatikus...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.