Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33751) honeypot válasza Wasquez (#33741) üzenetére


honeypot
tag

Kipróbáltam már rengeteg ilyet, nálam ez az egyetlen ami bevált [link]

(#33752) szabieable válasza axlfsi (#33747) üzenetére


szabieable
aktív tag

megmarad a pwm, LM2596S-nál nálam legalábbis így volt. Tehát IN oldalról bemegy minden, OUT oldalról pozitív megy a lapra, negatív meg az IN pinjére kötve így megmaradt a PWM és a 12V is

(#33753) Wasquez válasza honeypot (#33751) üzenetére


Wasquez
senior tag

Köszi a linket!
Az én megoldásom egyszerűbbre sikeredett, és tegnap nyomtatásnál meg sem moccant. Fúrógép, valami domború végű csappal elkezdem nyomni a csövet, és kész a kúpos perem, a becsavarásnál meg még jobban kiperemeződik, és végül a két fémalkatrész közé kerül a műanyag perem.
A hotendnél néztem, hogy mindent telenyomott műanyaggal, ami igazából szerintem nem nagy probléma, de most ez is megszűnik majd.

PC

(#33754) Bozso68


Bozso68
senior tag

Sziasztok!

Nézegetem az Anycubic Vyper lapját, miszerint bowdenes, ennek ellenére akár TPU-val is használható a Dual Gear Extruder-nek köszönhetően. Egyesíti a direkt drive és a bowdenes előnyeit?
Ajánlott típus ez a nyomtató kezdésre?

Köszi: Zsolt

(#33755) fabula válasza Bozso68 (#33754) üzenetére


fabula
őstag

Nem lehetetlen bowdenes nyomtatókkal TPU-t nyomtatni, csak sokkal nehezebb és lassabb, többet kell játszani a beállításokkal. Hiába dual gear az extruder, nem ez a probléma, hanem az, hogy a filament rugalmas és a bowdenben az adagoláskor illetve visszahúzásnál (retract) a hosszú út miatt, ami az extrudertől a hotendig vezet, a rugalmas filament összenyomódik és nyúlik, ezért kevésbé lesz egyenteletes az anyagáramlás, mint a merev filamenteknél, emiatt pedig a nyomat is egyenetlenebb, csúnyább lesz. Általában keményebb, 95-ös rugalmas anyaggal érdemes bowdwnwsnél próbálkozni, de fentiek miatt csak lényegesen kissebb sebességgel nyomtatva, pl. max 20 mm/s-el. A direcdt drive ezt küszöböli ki az extridertől a hotendig tartó rövid úttal, de még azzal is lassabban érdemes nyomtatni a TPU-t, ha szép eredményt akarsz.

(#33756) Saccco válasza axlfsi (#33747) üzenetére


Saccco
nagyúr

Azbest linkelte már ezt a képet:

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#33757) fabula válasza axlfsi (#33747) üzenetére


fabula
őstag

Működni fog a PWM szabályozás a tárgyhűtő ventilátornál, amennyiben úgy kötöd be, hogy a fekete (föld vagy -) vezetéke továbbra is az alaplapi csatlakozón marad, a piros (+) vezetékét pedig a buck konverter + kimenetéhez kötöd be. Tehát a ventilátor fekete (föld) vezetéke nem a buck konverterhez csatlakozik. Az alaplap ugyan is a PWM vezérlésnél a földet (vagy -) tápot szabályozza, ezért lehet ezt így megcsinálni. Már itt a fórumon is leírták valakinek nem is olyan régen, keress rá, ott van rajz is.

Saccco megelőzött amíg ezt írtam, itt van a rajz felettem :) .

[ Szerkesztve ]

(#33758) Bozso68 válasza fabula (#33755) üzenetére


Bozso68
senior tag

Köszönöm válaszod. Nekem is ezek az érvek jutottak eszembe.
Főleg szerkezeti elemek, bútorkiegészítők nyomtatása a terv.
Jó erre a Vyper?

(#33759) fabula válasza Bozso68 (#33758) üzenetére


fabula
őstag

Sajnos a Vyperrel nincs személyes tapasztalatom, de mivel szerkezetileg ez is egy Ender 3 klón, az általad leírtaknak jó lehet, bár a szerkezeti elemeknél minden 3D nyomtatónál vigyázni kell az adott anyagból készült nyomat teherbíró képességére, esetleg hőállóságára, attól függően, mire akarod használni. Mivel ezekkel az olcsó nyomtatókkal nem lehet lényeges átalakítás nélkül komolyabb anyagokat nyomtatni (pl. PC), marad a PLA, PETG és ha burkolod, akkor az ABS, mint lehetséges anyagválaszték. Na meg a teherbírásnál arra is figyelni kell, hogy a rétegekre hossz vagy keresztirányban van-e terhelés, ezért lehet, hogy a célnak megfelelő irányultsággal kell szeletelni, hogy erősebb legyen.

[ Szerkesztve ]

(#33760) Bozso68 válasza fabula (#33759) üzenetére


Bozso68
senior tag

Szerkezeti elemnél fa fogantyúk, bútorlábimitáció (takarásban fa tartana), ami így nem visel terhet, sarokösszekötő, kis igénybevételnek kitett szerkezetek a cél pl fotózáshoz, de a házszámunkat is már nyomtatni szeretném bevonattal munkálva.
Úgy látom, hogy a Vyper egy készebb rendszer, mint az Ender 3, nem szeretnék annyit foglalkozni, fejleszteni, inkább a nyomtatás a lényeg.

(#33761) Janos46 válasza PC4200 (#33748) üzenetére


Janos46
tag

Miért akarod átalakítani? Nem nyersz vele semmit.

Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!

(#33762) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

halp:

ikea skadis tábla asztallaphoz rögzítése szerintetek kivitelezhető lehet 3dp-ben? mindenhol hiánycikk az eredeti. :U

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#33763) pchris


pchris
tag

Elkezdtem PETG-vel nyomtatni Ender5 pro-n. Elvileg SUNLU fekete filamentet vettem. Sem a csomagoláson, sem a tekercsen nincs semmi, a márkára utaló felirat. Sikerült beállítanom a gépet, egészen szépen nyomtatok már vele. Az egyetlen bajom, hogy bár mindenhol azt olvasom, hogy a petg szagtalan, hát ez erre a filamentre nem igaz. Kezd kiutálni a család... Kérdésem csak annyi, hogy ez gyártó független dolog, vagy van valami ebben a filamentbem, ami miatt nyomtatás közben büdös? Kinek mi a tapasztalata? Milyen petg filamentet ajánlanátok, ami jó minőségű, és nem ereget kellemetlen szagot? Persze ha van ilyen...

(#33764) axlfsi válasza Saccco (#33756) üzenetére


axlfsi
veterán

Köszönöm, és mindenki másnak is, aki a PWM témához hozzászólt; minden világos így már! :R (ugyan nem 2596-ossal, hanem 4015 chip szabályoz nálam (itt áramkorlát is szabályozható), de az elv ugyanaz, minden bizonnyal működni fog ebben a kötésben itt is a PWM).

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#33765) axlfsi


axlfsi
veterán

Egy Ender 3-nál láttok értelmet kétoldali tárgyhűtésnek? Lenne létjogosuoltsága vagy inkább csak jól néz ki? Noctuákra cserélem éppen a ventiket (volt már róla szó, hogy talán nincs olyan légszállítási teljesítményük, mint a sokkal zajosabb társaiknak, de ennek ellenére), én egyelőre a három közül, az elsőre gondoltam (1 tárgy- és 1 hotend) megvalósítani (de persze szekszi űrhajó az a dupla ventis, harmadik is, csak hát na... kell? :F )

[ Szerkesztve ]

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#33766) kovacszk válasza axlfsi (#33765) üzenetére


kovacszk
senior tag

Axiál venti teljesítménye lófütty tárgyhűtőnek, mindenképpen maradj blower-nél.

A jó kolléga nem csak igér, be is tart!

(#33767) Richard válasza kovacszk (#33766) üzenetére


Richard
őstag

Már miért lenne rossz? Briss fangot használok 4020-as sunonokkal és azóta hibátlan 70+ Fokos overhangokat nyomok. A gyári hűtés már 45 foknál elfogyott.

Ender 3 V2

[ Szerkesztve ]

(#33768) Saccco válasza Richard (#33767) üzenetére


Saccco
nagyúr

Cooling fan basics: axial and radial
Mert nagy nyomás és konzisztens áramlás kell.
Bedslinger gépen kb. tökmindegy. A menetszél nagyon sokat segít.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#33769) axlfsi válasza Richard (#33767) üzenetére


axlfsi
veterán

Szia!

Erről a Briss fang-ről mutatnál fotókat, hogy néz ki nálad és a terveihez egy linket? ... megnézném, hátha az mellett döntök én is (ha már Neked bejött!). :R

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#33770) axlfsi válasza axlfsi (#33769) üzenetére


axlfsi
veterán

Hmm, szerintem megtaláltam; EZ, a fizetős lesz az, igaz? (mintha már más is ajánlotta volna itt, habár a 'briss' -re rákeresve nem igazán volt sok beszélgetés.

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#33771) Scallion válasza axlfsi (#33765) üzenetére


Scallion
senior tag

PLA-nál nem kell. De jobban zsugorodó anyagnál ASA, ABS. kellhet.

(#33772) azbest válasza Mr.Csizmás (#33762) üzenetére


azbest
félisten

nem hinném, hogy elég erős lenne nyomtatva. Úgy látom fémből van.
Esetleg L alakú vasakkal és valami asztalhoz clamp-elő dologgak összekombinálható hasonló. [link] [link]

(#33773) Scallion válasza axlfsi (#33770) üzenetére


Scallion
senior tag

Uh. Mindig elfelejtem hogy karácsonyfát készítesz. Akkor ez tökéletes lesz neked.bekussoltam :) .

(#33774) axlfsi válasza Scallion (#33773) üzenetére


axlfsi
veterán

:U ...semmi baj, legközelebb majd jobban figyelsz! :P...
:DDD:)):DDD 🤜🤛

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#33775) axlfsi válasza Scallion (#33771) üzenetére


axlfsi
veterán

Akkor viszont jó lesz, amit fentebb linkeltem, fizetőset; az 1-1 ventis és még tetszik is, a mérnök srácot is legalább támogatom kicsit, úgyhogy megvettem az életem első tervrajzát! 🤘😎

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#33776) dugesz77


dugesz77
őstag

Felszereltem 3 hete az Orbiter 1.5-öt az Ender 3 pro-ra. Tényleg nagyon jó, bár egyszer azért a TPU-t úgy magába gyűrte, hogy csak a komplett szétszedéssel tudtam kiszedni. Szerencsére egész könnyen szétszedhető. Viszont ha már fent van az orbiter megérdemelne egy normálisabb hotendet is. Nem is a gyorsabb nyomtatás érdekelne elsősorban inkább a ptfe "mentesség" vagy is kikacsingatni a nagyobb hőfokot kérő filamentek fele. Merre induljak? Dragonfly Hotend BMS és a Micro-Swiss All Metal a két első ami szembejön. Az eredeti Mosquito-t azért nem vennék nyomtató árába vagy esetleg egy klón is jó? Vagy V6 fele fejleszteni? Köszi előre is.

(#33777) Scallion válasza dugesz77 (#33776) üzenetére


Scallion
senior tag

Nekem a dragonfly nagyon bejött, igaz én a bmo-t vettem és nem ender-re. Nagyon korrekt minőség.

(#33778) Scallion válasza axlfsi (#33775) üzenetére


Scallion
senior tag

Dicséretes. Várom a tapasztalataidat. :R

(#33779) csimi1974


csimi1974
újonc

Tisztelt fórumozók.
A következő problémába sikerült belefutnom:
Alapvetően Repetier-Host szeletelő programot használok, de szeretnék váltani egy jobban paraméterezhető, finomhangolható programra. Próbálkoztam már korábban is a CURA régebbi verzióival, de valamiért nem álltam át rá. Most ki akartam próbálni a 4.13-as verziót és a következő történik. A nyomtatás rendben elindul és minden rendben levőnek látszik. Azonban még az első réteg legvégén vagy a második réteg elején egyszer csak el kezd nőni az hotend hőfoka, majd "thermal runaway" hibaüzenettel leáll a nyomtatás. A kijelző -14C-ot mutat az hotend hőfokára és ez nem is változik (valószínűleg kifut a mérési tartományból). Mivel a fűtés leállásakor a a hotend alapértelmezetten beállított hőfoka 0C a fűtés megy tovább és a hotend annyira képes felmelegedni, hogy a rajta levő bevonat (vagy horgany vagy króm a színe alapján) felhólyagosodik, a szilikon hőszigetelő pedig szó szerint leolvad. A hőfokkijelzés mindaddig nem rendeződik, amíg a gépet áramtalanítva a hotend vissza nem hűl kb. 300C-ra. Több beállítással is próbálkoztam, de az eredmény mindig ugyanaz. Biztos ami biztos a hőfok érzékelőt kicseréltem, de ez semmin sem változtatott. Ha nyomtatás közben észreveszem, hogy elkezd emelkedni a hőfok (már direkt figyeltem) és leállítom a nyomtatást, a hőfok kijelzés normálisan működik és a fűtés is kikapcsol.
A nyomtató egyedi készítésű, az alaplap MKS GEN-L Marlin firmware-el, az extruder jelen pillanatban egy BIQU H2.A beállított nyomtatási hőfok 240C az asztal hőfok 80C. Valószínűleg nem hardver vagy firmware hiba, mivel ugyanazokkal a beállításokkal ugyanaz a nyomtatás Repetier alatt szépen végigmegy, akár PC-ről akár SD kártyáról.

Valaki esetleg találkozott e már ezzel a problémával?

[ Szerkesztve ]

(#33780) Richard válasza axlfsi (#33770) üzenetére


Richard
őstag

Látom megtaláltad. Én 2 db 4020-as 24v sunon ventilatorral használom nagy megelégedéssel. Előtte próbáltam már mindent (satsana, petsfang bullseye, minion 4) de egyik sem közelítette meg ezt teljesítményben. Gondolom azért mert eddig a gyári ventilatorok voltak fent.

(#33781) MuMa012


MuMa012
tag

Megosztanám a párom új, jó tatpasztalatát. Vettünk egy most akciós Lidls gépet, ami bár fa "gravirozására" van kitalálva, de utómunkához tökéletes. Egy aksis kézicsiszolóval együtt használja és az első próbamunkák alapján nagyon puha, sima felületet lehet vele képezni a PLA-ból készült alkotásokon. Mivel nem egy drága gép, talán másnak is hasznos lehet az utómunka során.

(#33782) LógaGéza válasza axlfsi (#33770) üzenetére


LógaGéza
addikt

Szerintem én ajánlottam, használtam is egy darabig - amíg nem cseréltem DDre. Pozitív tapasztalataim vannak vele :K

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#33783) axlfsi válasza Richard (#33780) üzenetére


axlfsi
veterán

Igen, meg, köszi! :)
... tegnap este még egyébként a Bantam volt tervben (szerintem ez is baba, legalábbis pofás, ... aztán aerodinamikailag mennyire frankó, nem tudom), ... most volt az első olyan eset, amikor rá kellett jönnöm, hogy adott esetben a support elhagyása legalább olyan fontos, mint máskor akár annak megléte! :K
Kinyomtam "rutinból" ezt a tárgyhűtőt, ...

... csak éppen abba nem gondoltam bele (mondjuk nem is kellett volna, mert hülyebiztos módon, a szerzője LE IS ÍRTA, de persze minek azt elolvasniiiii :C ) és a support úgy kitöltötte szépen a szélcsatorna belsejét, hogy gyakorlatilag képtelenség kibontani belőle (lévén hozzá sem férek gyakorlatilag).

Sebaj, addig nincs gond, amig Veletek tudok nevetni magamon, lol :)) :DDD

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#33784) axlfsi válasza LógaGéza (#33782) üzenetére


axlfsi
veterán

Való igaz, ITT írtál nekem róla, akkor el is mentettem, de annyi minden történt azóta, hogy feledésbe is merült nálam :R

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#33785) axlfsi válasza Richard (#33780) üzenetére


axlfsi
veterán

Azért ez a Petsfang is egész komolynak tűnik és a fotók, képek, tervek alapján, nem a szomszédjózsika tervezte, még akár be is nyelem, amiket ír róla és amiket bemutat azokkal a tervrajzokkal, légáramlati 3D demo, stb, ... de most már ha megvettem a Briss-t, akkor azt le is gyártom (különösen ügyelve, hogy support nélkül tegyem mindezt :D )

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#33786) szabieable válasza axlfsi (#33775) üzenetére


szabieable
aktív tag

ugye azt is láttad, hogy ott nincs noctua tárgyhűtő? :) marad a blower minden setupnál
vagy csak én zavarodtam bele legutóbb abba a hosszú pdfbe már mert a renderképeknél szerepel

[ Szerkesztve ]

(#33787) Wasquez válasza dugesz77 (#33776) üzenetére


Wasquez
senior tag

Tegnap próbálgattam a TPU-val az új bovdent, meg a lötyögésmegszüntető megoldást.
Nem tudnál feltenni képet az eredményről, hogy milyen lett?
Nem tudom mihez hasonlítani, hogy mennyire lett jó, vagy nem jó amit nyomtatott!

PC

(#33788) dugesz77 válasza Wasquez (#33787) üzenetére


dugesz77
őstag

Most csupa kis dolgokat nyomtattam TPU-ból (kulcstartó, kábelkötegelő) azokon nem sok néznivaló van. Estére odarakok egy benchy-t azt még amúgysem nyomtattam TPU-ból.

(#33789) axlfsi válasza szabieable (#33786) üzenetére


axlfsi
veterán

Nem értem sajnos mire gondolsz. Ezt vettem meg, itt van 1-1 venti a tárgy- és hotend hűtésre. Mindkettő 4020-as kis venti, melyek nálam Noctua-k lesznek (de lehetne akármilyen is).

PDF-et nem is látok itt, ... szerintem nem egyről beszélünk(?) :)

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#33790) Richard válasza axlfsi (#33789) üzenetére


Richard
őstag

A nochtua lehet tényleg kevés lesz ehhez. Legalábbis redditen sokan dobálják le aztán tesznek fel sunont.

(#33791) szabieable válasza axlfsi (#33789) üzenetére


szabieable
aktív tag

Jogos, Hero Me patreonra fizettem elő és azzal kevertem össze :D ott van egy jó nagy pdf.
Brissnél meg az zavart meg, hogy a fájlneveknél csak linear rail van ender3 fájlneveknél

(#33792) axlfsi válasza Richard (#33790) üzenetére


axlfsi
veterán

MegláSSuk... kicsit túl van ez lihegve talán :) ... egyelőre csak PLA-t nyomtatok, majd hamarosan PETG-t, ... azokhoz ennyi hűtés talán elég lesz, azt mondják a nálamnál okosabbak! :R

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#33793) axlfsi válasza szabieable (#33791) üzenetére


axlfsi
veterán

Herpo Me-t mintha láttam volna thingin a mai nap folyamán .... (de lehet az is olyan, mint a Briss, hogy valami thingire is felkerült, de egy korábbi modell és "nincs hozzá minden" - ne kérdezd ez mit jelent).

Hero Me-t próbáltad amúgy, neked tetszett? Hatkákony volt?

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#33794) szabieable válasza axlfsi (#33793) üzenetére


szabieable
aktív tag

Nem próbáltam mert száműztem a blowert és nem is szeretnék visszatérni hozzá

(#33795) szabieable


szabieable
aktív tag

mai napi anomália. Első printem 0.12 layer heightban, thingiverses bb8. Már a bed elején levő first layer körüli shiftet sem értem teljesen(hátul nem ilyen), de amit utána művelt az tényleges katasztrófa. Mindezt 6 óra után vettem csak észre :(

(#33796) Saccco válasza szabieable (#33795) üzenetére


Saccco
nagyúr

Elakadt a fila vagy simán túlmelegedett a driver.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#33797) Janos46


Janos46
tag

Sziasztok.
Egy tornyot nyomtatnák, ami 2 darabból áll, de a mérete miatt csak külön-külön tudom nyomtatni. A CURA-ban megoldható, hogy egymásra helyezzem azokat? Ha igen, hogy? A 3D szerkesztőket nem ismerem.

Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!

(#33798) Bozso68


Bozso68
senior tag

Nagy nyomtató keresgélés közepén vagyok.
A specifikációkat nézegetve látom, hogy a minimum rétegvastagság nyomtatónként eltérhet, jellemzően 0,05mm-t, 0,1mm-t adnak meg. A végeredmény szempontjából, mondjuk egy 15cm alapú mellszobornál mennyire szembetűnő ez a különbség ugyanazon fúvókát használva? Dd, illetve bowden esetén is érdekelne.

[ Szerkesztve ]

(#33799) Janos46 válasza csimi1974 (#33779) üzenetére


Janos46
tag

Próbáld ki a 4.12.1-et. Hátha a 13-nál valami nem jó. Nálam az megy, nincs vele gond.

Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!

(#33800) Wasquez válasza dugesz77 (#33788) üzenetére


Wasquez
senior tag

Néha eszembe jut, hogy majd amikor a régészek előássák ezt a sok nyomtatott kishajót, mire fognak gondolni, hogy miért volt ilyen hajó kultusz 2000 környékén!?
Én ezt iszonyatos anyagpazarlásnak érzem, miért nem valami értelmes alkatrészt kezdesz el csinálni inkább tesztelésnek!?

PC

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.