Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32301) laskr99 válasza Tomika75 (#32300) üzenetére


laskr99
addikt

Nekem Eroller sárvédő toldó volt PLA-ból. Kb 1.5 évig volt nálam a roller, semmi baja nem volt, pedig volt aki megtaposta pl. Fekete PLA, szóval az még jobban is kapja a dolgot.

(#32302) #19103744


#19103744
törölt tag

Sziasztok! Tanácsért jöttem, ugyanis az elmúlt 2-3 hétben rengeteget videót, útmutatást megnéztem/olvastam. Minél több információhoz jutottam, annál nagyobb lett a dilemma. Először 3D nyomtatók, majd CNC marók, végül a laser vágó/gravírozók voltak terítéken. Arra a meggyőződésre jutottam, h. mindegyik érdekel. Kicsit tanulmányoztam a Cura-t is mint népszerű szeletelőt és más programokat is természetesen. Őszintén az lenne a legideálisabb, ha létezne egy olyan öszvér gép, ami mindhármat tudja, vagy még inkább egy olyan "váz" amit bármire át lehet építeni, mert 3 egyedi gép semmiképp sem lehet opció már csak azért sem mert nem szeretnék üzemet nyitni. Azt is észrevettem, h. az olcsó 3D nyomtatók nem a legpontosabb szerkezetek, a 0.1-0.2 mm (nem világos, h. ez az extruder miatt van-e, vagy a léptető motorok miatt) a leginkább jellemző rájuk, és ez a végterméken is elég jól látszik. (Ez vezetett a másik két terület kutatásához) Mivel az összefoglalóban nincs konkrét géptípus ajánló, így itt érdeklődnék, elősorban tapasztalt felhasználók véleményét, tanácsát várom. Halkan jegyzem meg, h. CNC forgácsoló szakmám is van, bár ezt már vagy 10 éve nem gyakorlom, de tanultam programozni is, szóval nem ijedek meg a G-kódoktól sem... Egyenlőre minden variáció érdekel, nem zárkózok el következetesen semmi elől.

[ Szerkesztve ]

(#32303) Reggie0 válasza Tomika75 (#32300) üzenetére


Reggie0
félisten

Es napi 16 orat homokozik a lanya esetleg a 45 fokra felmelegedett lapattal jatszik? Mert az allando kitettseget messze nem birja: [link]

#32299 Tomika75: ASA kb. ugyanannyiba kerul, mint a PETG, szoval ha csak az ar miatt valasztasz mas anyagot, akkor valamit rosszul csinalsz. PC meg azert messze nem kompatibilis minden nyomtatoval a nagyon magas homerseklet miatt.

Persze, vannak helyek ahol jo a PLA, foleg belterben, szobahomersekletu korulmenyek kozott. Fogaskerekeket kifejezetten ajanlot PLA-bol nyomtatni, ha nagyon nem melegedhetnek fel.

[ Szerkesztve ]

(#32304) szabieable


szabieable
aktív tag

Egy hét után végre ideért a magyar posta a silent boarddal az Ender 3hoz... nem voltak nagy elvárásaim a zajcsökkenéssel kapcsolatban de brutális, hogy mennyit számít és mennyivel csendesebb lett így a stepper. Az a baj mostmár zavarnak a ventik úgyhogy jó eséllyel indul azok cseréje is :D Köszi a tippet a silent board kapcsán.
Ui: valami fura assembly alapján az én enderem jobb alul van az sd slot, a netes videókon bal felül úgyhogy a kábelköteg komolyabb megbontása nélkül kihívás volt az alaplap cseréje

(#32305) Bedczooo válasza Reggie0 (#32303) üzenetére


Bedczooo
tag

Olvasgatom a hozzászólásokat, tapasztalatból tudom hogy, az én esetemben is volt rossz anyag választás miatt probléma. Az első a hő, a második a teherbírás és a harmadik a kopás állóság. A tárgy tervezés és a nyomtatási technológia. Az én esetemben PLA-t használtam gépjármű alkatrészhez, itt a hő volt a probléma. A PET-G megoldotta a problémám, az már elegendőnek bizonyult (LED lámpa hűtés burkolat). A technológia választás, ha lehet így fogalmazni, az is néha vakvágányra vihet. Gondolok a filament anyag fajta, jelen esetben a nyomtató nem tudott megbirkózni a PA filament hőfok igényével, szegény Ender3 pro (260fok limit miatt). Ezért nem is tudta nyomtatni ahogy kellett volna. A tárgy tervezésen is el lehet csúszni, akár a szeletelő program, akár a tervezés, nyomtatási beállítások miatt is volt problémám. Csapágy illesztések, vagy hasonló nagy pontosságú tárgyaknál, az anyag vetemedés, zsugorodás, stb. Én is kezdőnek számítok itt, mert még nincs mindenre rálátásom, pld TPU anyaggal, nem dolgoztam. Teljesen átalakított Ender-em van, DD és az összes venti kicserélve, extruder fém, egyedi noze hűtés, stb....
Remélem tudtam segíteni, aki hasonló gondokkal küzd, vagy most akar belevágni

(#32306) Bedczooo válasza szabieable (#32304) üzenetére


Bedczooo
tag

A Te esetedben, szerencsésebb az alaplap elhelyezés. Az én gépemben is bal felül volt, viszont a hő ugye felfelé szokott szállni. a hűtő borda meg fejjel lefelé, nem valami szerencsés, főleg ha meleg van körülötte (ABS, PA, PC nyomtatáskor).
Így hát én megfordítottam az egészet. :)

(#32307) kzkz válasza Reggie0 (#32294) üzenetére


kzkz
őstag

Csak megfelelő erőhatás kell és hajlik a szóra :P

Amikor kinyomtattam, akkor egyenes volt, most a függőleges oszlop, és a vízszintesen lévő leszorító is elég görbe.

(#32308) Reggie0 válasza kzkz (#32307) üzenetére


Reggie0
félisten

:)
Egyebkent a forma is sokat szamit. Nem csak az objektume, hanem az infill-e is.

(#32309) szabieable


szabieable
aktív tag

Lassan kifogyok filamentből és nagyjából az alza opció egyedül mint vasárnapi vásárlás.
Verbatim/Gembird PLA Plus/C-TECH PLA/Polymaker Polyterraból milyen tapasztalatok vannak? Tényleg kell nekik a megjelölt hőfok? Eddig csak Endert használtam, azzal nem volt problémám de azt csak hétköznap tudok beszerezni

[ Szerkesztve ]

(#32310) azbest válasza #19103744 (#32302) üzenetére


azbest
félisten

Az összvér géppel az lesz a probléma, hogy egyikben sem lesz túl jó. Talán a lézer, ami még kombinálható lenne nagy komromisszum nélkül mással, de a nyomtatás és a cnc az eléggé ellentétes egymással.

A cnc-hez egy erős és nehéz szerkezet kell, nagy erőhatásokat elviselni képes fejjel. Ehhez a fejet tartó váznak is robosztusnak és nehéznek kell lennie. A nyomtatásnál viszont a lehető legkönnyebb fejre van szükség, mert sokkal gyorsabb és hirtelenebb mozgást végez. Nem lehet túl nehéz a fejet tartó szerkezet sem, mert az is mozog. A kisebb öszvér gépek túl gyengék cnc-nek és túl nehézfejűek nyomtatónak. Ráadásul a gyárilag öszvér készülék árban is lehet több (500-800 ezer ft snapmaker 2.0), mintha külön-külön megveszel valami alap, de a saját céljára jobb készüléket mindenből. És az öszvér készüléket is át kell szerelni az üzemmódok közt [link]

A pontosság terén pedig, ha fdm nyomtatókról van szó, akkor ne is nagyon várj többet. Egészen egyszerűen az anyagáramlás, hőmérséklet és sokminden együttes hatása befolyásoja. Az olvadt műanyagot nem lehet precízebben adagolni.

Az uv resin (egy fajta mágyanta) alapú nyomtatók amelyek nagyobb felbontásúak, de cserébe kisebb méretűek az olcsók és drága hozzájuk az alapanyag, veszélyes és piszkos is a használatuk.

A lézer meg lehet megvan valami olcsóbb 2d plotter elrendezésű készülékként is hasonló munkafelülettel. De ott is nagy kérdés, hogy csak gravírozni vagy komolyabb dolgokat vágni is kell. Plusz a füstje miatt az sem szobába való, rendes védőszemüveg, szellőztetés és tűzoltókészülék nem árt mellé.

Szóval szerintem tedd fel magadnak a kérdést, hogy pontosan mire is szeretnéd használni. És akkor talán kiderül, hogy milyen funkciók vagy képességek, amik tényleg kellenek neked.

[ Szerkesztve ]

(#32311) Alu válasza Rulez81 (#32274) üzenetére


Alu
senior tag

Köszi a linket! Az fw -be nálad mennyire volt macerás implementálni az új extrudert? Illetve beállítgatni a nyomtatási paramétereket? E3v2 váznak/mechanikának nem probléma a + súly? Illetve a nyomtatási sebesség nálad hogy alakult? Elvileg a nagyobb tömeg miatt nagy sebességnél újabb problémák jöhetnek elő.

A forráskódra még nem volt sok időm, de találtam két makrót, amik érdekesek lehetnek:
HOST_ACTION_COMMANDS
ADVANCED_PAUSE_FEATURE
Ezekkel mi a helyzet nálad? Engedélyezve vannak?

#32276 LógaGéza:
Ne is mondd, belevisztek itt a rosszba ;]
Másik fan ducton már gondolkoztam, de tegnap rendeltem egy CR Touch kitet, úgyhogy most az lesz a következő upgrade. Ha már itt tartunk manuális tárgyasztal beálltásnál fontos, hogy elő legyen fűtve a nyomtatási hőmérsékletre?

CRTouch hogyan kompenzálja a ferde asztalt? Ha pl. az X tengelyen nézve az asztal bal széle a referencia 0.0mm és ehhez képest az asztal jobb széle pedig feljebb pl. 10.0mm magasságban van. Ez esetben a nyomtató nyomtatás közben automatikusan korrigálja ezt a ferdeséget és X irányú mozgásnál folyamatosan leköveti az asztal ferdeségét?

λŁƯ™

(#32312) #19103744 válasza azbest (#32310) üzenetére


#19103744
törölt tag

Nos az öszvér géppel kapcsolatban én is a Snapmaker-ig jutottam, de az nem csak drága de súlyos kompromisszumokat is fel kell vállani. Ha jól emlékszem 10W-os laserel lehet megvenni ami kb. a gyorsabb gravírozáshoz elegendő. Biztos fel lehet barkácsolni kínából érkező nagyobbat is, de akkor meg minek vegyen az ember ilyet. A CNC marás is inkább gravírozás és max fa/műanyag. Ezzel az erővel egy kicsit robusztusabb 3D nyomtatóra is felrakhatok valami zümmögőt. Egyetlen igazán jó dolog amit kínálnak az a támogatás. (ami persze felár, és majdnem átér egy Endler3V2-t.) És most h. így beszélünk erről, CNC-nél (kicsit bonyolultabb geometriához, pl valamilyen játékfigura) igazából már nem is elég 3 tengely, (már ha egy fogásból akarjuk megmunkálni) min. 4 de inkább 5 kellene. Jó akkor maradjunk a 3D nyomtatásnál. Láttam delta gépeket, hagyományos felépítésűt, szíj hajtást? (mondjuk a pár grammos nyomtatófejet, alumínium szerkezetet mozgatni jó lehet) és sok érdekességet, ami nyilván a 3D nyomtatáshoz van kitalálva, ill. maga technológia hozta az újításokat. Nos akkor mit javasolsz milyen gépet vegyek? (ami nem veszélyes, piszkos stb.) Szóval egyáltalán mik a tapasztalatok, miket kell feltétlenül szem előtt tartani mielőtt ráböknénk valamelyikre?
Egyébként ez az egész dolog ott kezdett el igazán bonyolódni, h. rátaláltam erre a csatornára, ahol emberünk mostanra sokkal jobban belebonyolódott a dologba. Korábban bennem is megfogalmozódott, h. felraknám a Makitámat egy CNC-re, ehhez kezdtem keresgélni valami gépet. A terv nincs elvetve...

[ Szerkesztve ]

(#32313) LógaGéza válasza Alu (#32311) üzenetére


LógaGéza
addikt

És a Klippert még meg se említettük ;]

Én mindig előmelegítem, nem feltétlen fontos, elvileg a FW-kben van Thermal Expansion Correction.

Ha már 10mm magasságkülönbség van, ott elég nagy a probléma.
Amit meg kell jegyezni: Ezek a BL/CR/3D/stb-Touch megoldások NEM helyettesítik a szintezést! Inkább a build plate kisebb egyenletlenségeit javítják ki.
A működési elve valahogy úgy alakul, hogy csinál egy mesh hálót az asztalról (ez lehet 3x3-5x5-9x9-32x32-stb pontos, te tudod választani) és az alapján adja hozzá / vonja ki a G-Codehoz nyomtatásnál a megfelelő Z értéket.

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#32314) Saccco válasza #19103744 (#32312) üzenetére


Saccco
nagyúr

A CNC+3D nyomtató olyan, mint a mosó-szárítógép.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#32315) Scallion válasza Saccco (#32314) üzenetére


Scallion
senior tag

Ez zseniális hasonlat :C

(#32316) azbest válasza szabieable (#32304) üzenetére


azbest
félisten

az én enderem jobb alul van az sd slot, a netes videókon bal felül

Neked ender 3-ad van, amit neten néztél, az meg ender 3 pro lehetett. A pro-n megfordították fejjel lefelé a board házát, hogy ne felül legyen a venti lyuk, ahol belepotyoghatnak dolgok.

(#32317) #19103744 válasza Saccco (#32314) üzenetére


#19103744
törölt tag

Van benne valami, de azért nem ennyire rossz a helyzet. Inkább a költség különbségek amik jelentősek. Létezik olyan mosó-szárítógép (ipari) ami tökéletesen elvégzi mindkettőt, csak hát mennyibe kerül ugye. Még a nyilvános mosodák is inkább külön használják mert a két gép + nagyobb helyiség sem éri át amaz költségét. A 3D nyomtatás egyik rákfenéje a gyors mozgás amit az olcsó CNC-k nem tudnak, amik meg tudnak, vagyis a nagy teljesítményű ipari gépek meg egyszerű halandónak megfizethetetlenek.

(#32318) MaCS_70


MaCS_70
félisten

Üdvözlöm a Topiclakókat!

Én is most vágnék bele a 3D-nyomtatás játékba -- szinte szó szerint, mivel az egyik fontos feladat nem régen született trónörökös ellátása lenne apró bizbaszokkal. Meg persze a szokásos ház körüli apróságok, hobby...

Tervben van még egy lézergravírozó is, de amint látom, az külön berendezés lesz. Bár a mosó-szárító gépes hasonlatot nem értem -- lassan 30 éve végez nálam remek munkát egy kombi mosógép, ha ilyen kombináció lenne a lézergravírozó-3Dnyomtató, akkor azonnal ráugranék.

(Egy barátom egyébként épített univerzális gépet, ami CNC-t is tud. Csak a váz közelítette a milliós költséget saját kivitelezésben.)

Amint látom, az Ender 3 v2 lenne az én barátom, legalábbis az elinduláshoz. Árban megfelel -- amint látom, még hazai beszerzéssel is 90e Ft alatt maradok.

Jól látom?

Mi lenne még benne egy racionális induló készletben?

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#32319) Reggie0 válasza MaCS_70 (#32318) üzenetére


Reggie0
félisten

Mifele apro bizbaszokra gondolsz? Ha jatek, meg egyeb cuccok amit megraghat, nyalogathat, akkor szerintem nem egy jo otlet. Ha pelenkatartot akarsz a kisagy oldalara, arra jo.

A lakasba keszulo cuccoknal azer kicsi az a 23x23-as talca, ender 3 max viszont nem sokkal dragabb, en azon gondolkodnek mai fejjel. Persze, amikor en vettem az ender3-mat, akkor meg nem volt max/pro/v2 semmi se.

[ Szerkesztve ]

(#32320) Saccco válasza MaCS_70 (#32318) üzenetére


Saccco
nagyúr

A mosó és a szárító számára teljesen más feltételeknek kell a dobnak megfelelni. Működik, de.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#32321) Janos46


Janos46
tag

Sziasztok.
Kezdő leszek. Érdeklődök azoktól, akik esetleg már tapasztalattal bírnak, hogy a Creality 3D Ender 5 vagy az Ender3 V2 nyomtatót vegyem-e meg. A kettő közötti 17 ezer forintos árkülönbözet megéri-e a nyomtatási minőség, tartósság és egyéb szempontból. Köszi az esetleges válaszokat és észrevételeket.

Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!

(#32322) #19103744


#19103744
törölt tag

Megtoldanám az előző kereső hozzászólókat annyival, h. legyen szíves valaki fejtse ki a delta felépítés előnyét ill. hátrányát ha van ilyen.

(#32323) MaCS_70 válasza Reggie0 (#32319) üzenetére


MaCS_70
félisten

Apró bizbasz mindig kell, mindenhez -- ezeket most fából berhelem ki. Most éppen egy kis polcocska kéne egy IP-kamerának.

Egyébként nincs olyan filament, ami bababarát -- nyalogatva is?

Az Ender 3 Max miért jobb, mint a v2? A neten talált összehasonlítások szerint a v2 a Max hibáit is javította.

Nézegetem még az Artillery Sidewinder X1-et, ami ugyan drágább, de még mindig beleférhet kb. 120e Ft-ért, de nem tiszta, hogy miben jobb.

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#32324) Eugene Roe


Eugene Roe
őstag

Sziasztok,

Belépő kategóriás 3D Resin nyomtatót keresnék Warhammer 40k figurák nyomtatásához (32mm). Eddig ezeket találtam szimpatikusnak:

Anycubic Photon Mono 4k
Elegoo Mars 3

Kettő közül melyik a jobb, illetve van-e más ajánlat? :)

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#32325) azbest válasza MaCS_70 (#32323) üzenetére


azbest
félisten

a nyomtatott dolgok porózusak, nem lehet teljesen fertőtleníteni. A sima műanyag alapanyagok meg tartalmazhatnak nem enni való dolgokat. Petg-ből van, ami food safe és az korlátozottan a sterilizálást is elviselheti. De előfordulhat, hogy letör belőle darabokat és megeszi, nem olyan erős, mint a fröccsöntött.

Maga az apró biszbasz kifejezés is zavaró - mert arra gondolok először, hogy megeszi a gyerek. Mint a kindertojásban lévő apró játékokat. És az nem jó.

Max kapcsán arra gondolhat, hogy nagyobb méretű tárgyat képes egyben nyomtatni. Amúgy ja, a pro-nak egy nagyobb változatának néz ki.

[ Szerkesztve ]

(#32326) MaCS_70 válasza azbest (#32325) üzenetére


MaCS_70
félisten

Köszönöm, ez eléggé meggyőző. Erre a porozitásra nem gondoltam.

Akkor a játéknyomtatással még várok.

A bizbasz nálam inkább nejhez kapcsolódik. Ő meg szerintem már eszi meg a játékait... Ha meg mégis, hát akkor így járt. :)

Köszönettel: MaCS

[ Szerkesztve ]

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#32327) Demo07


Demo07
aktív tag

Hát mivel ma elég tré idő volt, jutott némi időm foglalkozni a nyomtatóval.

Klipper alatt screws_tilt_adjust-t belőttem, plusz macrot csináltam hozzá, meg ha már úgy van akkor kicsit a Bed Mesh-el is játszottam.
Gyári Ender5 Plus alu asztal(4mm), ami azért nem egy combos darab, ebből kifolyólag van venne egy kis feszültség is... amit talán kicsit javít a 4mm üveglap.
De ez lett a végeredmény:


Mennyire számít ez jó értéknek? :DD

ELADÓ vízhűtés cuccok: EK HDC 16mm fittingek

(#32328) Janos46


Janos46
tag

Sziasztok.
Az Artillery Sidewinder X1-ről tudna valaki véleményt írni?

Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!

(#32329) excalibur36


excalibur36
senior tag

Sziasztok!
Lenne valakinek Ender 3 V2 -höz Prusaslicer profilja?
Petg, pla, Litho.
Vagy honnan tudnám letölteni ezeket?

Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...

(#32330) Saccco válasza excalibur36 (#32329) üzenetére


Saccco
nagyúr

Van egy csomó profil alapból benne:

PLA és PETG nem igényel különböző profilt. Csak anyagprofilt.
A litho meg lehet csak fal, esetleg gap fill, fal, 100% infill.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#32331) Tomika75 válasza excalibur36 (#32329) üzenetére


Tomika75
tag

Benne van a Prusaslicerben. A Petg,Pla-t pedig ki tudod választani a listából a beállításoknál. Több fajta gyártónak van előre beállított anyagprofilja,de te is tudsz generálni saját beállításokat és elmenti a szeletelő.

(#32332) dugesz77


dugesz77
őstag

Kicsit jobb minőségű v-slot görgő rendelésre tud ajánlani valaki webshopot? Lehet akár itthonról is. Köszönöm előre is :R

(#32333) laskr99


laskr99
addikt

Extrudr oldalán akciós a fila. 50% Petg és 40 PLA, többire 20-30%

(#32334) axlfsi válasza laskr99 (#32333) üzenetére


axlfsi
veterán

Afenebe! Meg jobbak arak, mint par napja a Filanora akciojanal! ... kar, hogy mar bevasaroltam! :)

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#32335) Reggie0 válasza laskr99 (#32333) üzenetére


Reggie0
félisten

Mar akcios ar van kiirva, vagy checkoutnal vonja le?

(#32336) Rulez81 válasza Reggie0 (#32335) üzenetére


Rulez81
tag

Hát ez nagyon nem olcsó! :D
BioFusion epic purple 1.75mm 0.8kg + PETG smaragdgrün 1,75 mm 1,1 kg kiszállítva 75€ - 27600
A 3dJake-nél ugyanez 18200 kiszállítva.
Ja végigmentem a checkoutig, épp csak nem fizettem ki.

(#32337) Rulez81 válasza Rulez81 (#32336) üzenetére


Rulez81
tag

Sőt az oldalukon, az ő áfájukkal számolnak, mikor elmész a checkoutig ott már a magyar áfát rakja, rá, szóval még drágább :)

(#32338) Mr.Csizmás válasza Rulez81 (#32336) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

ennél még a prusa is olcsóbb :DDD

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#32339) axlfsi válasza Reggie0 (#32335) üzenetére


axlfsi
veterán

A kiirt arak nem akciosak. A kosarban kell nektek beirni a excyber2021 kodot, fizetes elott ... en egy PLA-t neztem csak, az "csak" -40% es 6000 Ft-ra jott ki (akciosan par napja 6300-ert vettem Filanoran).

... nem neztem vegig mindent, de ha a tobbi tipusu alapanyag is aranyaiban ilyen ertekrendet kepvisel, mint a PLA, akkor a tobbi termekek arai is jok lehetnek(?).

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#32340) axlfsi válasza Rulez81 (#32336) üzenetére


axlfsi
veterán

16 ezer lesz az inkabb! :K [kép]
((szivesen :D))

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#32341) kzkz


kzkz
őstag

Itthon lehet valahol kapni Bondtech BMG klón extrudert? Túrtam a netet, de nem találtam.
Van egy MDD - The Creality Ender-3, Ender-5 & CR-10 Direct Drive Kit-em és egy Mosquito klónom, ehhez kellene, de a nyomtatóból nem szeretném kibontani a meglévő BMG klónt, mert ha az átalakítás nem sikerül elsőre, akkor túl sok macera mindent visszacsinálni.

(#32342) fape


fape
senior tag

Fysetc Voron kiteket nézte már valaki? Van tapasztalat róluk? Napokban jött a Trident kit és új board.
(ha nyernék a lottóm vagy nem lenne szükségem a vesémre egész jónak tűnnének)

[ Szerkesztve ]

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#32343) laskr99 válasza Reggie0 (#32335) üzenetére


laskr99
addikt

Végén kell kódot beírni ami valahol ott van :))

(#32344) azbest válasza kzkz (#32341) üzenetére


azbest
félisten

de, 10 dolcsi helyett 10 ezer forintért :D [link]

(#32345) Rulez81 válasza axlfsi (#32340) üzenetére


Rulez81
tag

:R ott a kuponkód a főoldalon,de nem vettem észre. Igy fasza, inkább ne láttam volna :D

(#32346) Saccco válasza fape (#32342) üzenetére


Saccco
nagyúr

Rákerestem, nem annyira szeretik a Fysetc kit-eket.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#32347) fape válasza Saccco (#32346) üzenetére


fape
senior tag

Köszi :R .
Nem véletlen csak egy fél vese akkor és nem egy egész :D

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#32348) Rulez81 válasza Alu (#32311) üzenetére


Rulez81
tag

Egyszerű feltenni, Thingin van kész modell hozzá. alig van súlya 140g, szóval észre se veszi.
Jó cucc, ajánlom.
A runout téma változatlanul nem megy. Természetesen engedélyezve van az fw-ben ami kell hozzá. De nem folytatja filament kifogyás után, se ha M600-al fila cserét akarok. Megáll, de nem folytatja.

(#32349) azbest


azbest
félisten

Na most fogom indítani az első nyomtatást az ender 3 v2 -vel, amit a múltkor előrendelős, black fridayen fizetős csütörtökön indítottak útnak és mára meg is érkezett (banggood cseh).

Amúgy összerakáskor az első benyomások:
- a z tartó persze befele áll meghúzva, lehet direkt olyan és nem kéne meghúzni, hogy tudjon igazodni. De tudom, lehet nyomtatni hozzá kis kiegészítőt.
- tárgy venti tényleg hangos, asszem a táp is rá rá húz
- a hotend felől persze, hogy kicsúszik a ptfe cső, hát x irányú mozgásnál forog a couplerben a cső az erőhatások miatt, ezért nyírja el. Hogy nem vette ezt még észre senki? A forgást kell megszűntetni valami rögzítéssel és akkor nem nyíródik el.

Amúgy durván masszívabb a váz és stabilabb, precízebbnek tűnő, mint a barkács tarantulámnak.

(#32350) #19103744 válasza azbest (#32349) üzenetére


#19103744
törölt tag

Szia! Még mindig dilemmában vagyok a TRONXY X5SA és az Ender 3 v2 között, neked felmerült esetleg más opció is? Végül mennyiért sikerült ezt a gépet beszerezni?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.