Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hitman,
őstag
Üdv!
Mit tudnátok nekem ajánlani olyan 20-30k körül?
Bőven elég 250gb a sebesség a lényeg SATA legyen!
Adatmozgatásom nagyon minimális szinte csak játszok...[ Szerkesztve ]
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
FefeeX
veterán
válasz hitman, #8301 üzenetére
Akárhogy is nézem, ez nem egy jó szegmens
Ennyiért nem kapsz ekkora VelociRaptort, a sebesség meg már ugyanannyi a 640-es F1-nél és az 1TB-snél is. WD6400AAKS szintúgy. A 320as nem feltétlen ugyanaz a sebességű, míg a 750 sem, a WD-nél az 1Tb-ről nem tudok nyilatkozni, de Samuból 23-24K-ba viheted az 1TB-t...
-
-
FefeeX
veterán
válasz hitman, #8305 üzenetére
Áruk kb ugyanaz, nekem WD-m van, nem bízom a Samukban, de az F1 szériáról eddig többnyire csak jót hallani. Szóval nem tudom, mindegyik nagyon halk, nagyon gyors (egyik tulajdonságban egyik, másikban másik gyorsabb, ergo kb ugyanaz), a WD-vel van aki tapasztal nagyon magas hangot (ilyen éles visítás - de egyébként nem jellemző és nem vészes...), nálam ez kb 1 percig volt, összesen eddig, az is csak egy szintetikus teszt közben.
Szóval bármelyiket választhatod, vedd azt amelyiket olcsóbban kapod
-
partymaci
aktív tag
-
Sk8erPeter
nagyúr
mindfreak és FefeeX, köszönöm a válaszokat!
Ahogy azóta megnéztem, a WD AAKS sorozat 25-29 dBA-es zajszintje is igencsak vonzó... ([link]), a Samsung hasonlóan jó tulajdonságokkal rendelkezik ilyen téren (24,5-29 dB ([link], 0,1 Bel 1 dB).Most már csak az ár szerint tudnék választani... De 5-600 Ft a különbség a kettő között (WD, Samu), így ez sem mérvadó
Végül is melyiknek az oldalára billen a mérleg? Melyiket lenne érdemesebb venni, WD-t vagy Samu-t?[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
hitman,
őstag
válasz Sk8erPeter #8312 üzenetére
Ugyan ebben a helyzetben vagyok én is.
Most is a teszteket nézegetem de nem lehet dönteni.
Hétfőn szeretném venni és szerintem az fog dönteni,hogy melyik lesz a boltban...Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
Shono
aktív tag
Üdv!
SATA1-es alaplaphoz (Abit NF7-s v2.0) vehetek SATA2-es vinyót, mert felismeri és működik simán, csak SATA1 üzemmódban, vagy fel se ismerné?
Konkrétan:
Samsung 200GB 7200RPM 8MB SATA Spinpoint S250 (HD200HJ) SATA2 3.0Gb/sVagy ajánljatok valamit, pls!
[ Szerkesztve ]
-
hitman,
őstag
válasz Sk8erPeter #8316 üzenetére
Szerintem ne gondolkozz rajta tovább.
Teljesen mindegy melyiket vesszük mert ugyan az a kettő szinte,olyan ember meg úgy sincs itt szerintem akinek mind a kettő volt már,de ha lenne lehet ő se tudna különbséget tenni.
Én a samsungot választom mert 3-4k-val olcsóbb.[ Szerkesztve ]
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
FefeeX
veterán
Így van, nincs egetverő különbség, sok megbízható embernek van mindegyikből, de csak az egyik, így pontos összehasonlítást nem lehet nyerni, meg ha lehetne is, 2 példányt összehasonlítasz az nem biztos hogy teljesen általánosítható...
-
--Disztroj--
senior tag
Én is a WD meg a samu között vacillálok, de a ph-s teszteken egyértelműen látszik, hogy a samsung a nyerő...csak nekem is van egy olyan rigolyám, hogy talán a samu nem olyan megbízható... amúgy az ok, hogy a tesztekben megvan a különbség, de ez a gyakorlatban mennyire észrevehető?
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
Zola007
veterán
válasz --Disztroj-- #8319 üzenetére
Ki kell fogni.
Régebben döglött meg nagyon sok. Többet adnak el, több is pusztul.
Mondjuk nem vennék samut, de most gyorsabb vmivel, bár nem hiszem hogy nagy mínuszban lennél a wd-vel Az a pár mega/sec nem lesz észrevehető, ha csak nem teszteled állandóan.
Én wd-t javasolnékMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
audi100td
nagyúr
Nekem 640-es Samsungom van, teljesen meg vagyok vele elégedve, jobban bejön mint a régi 1 tányéros 320-as WD-m, ami hasonló tulajdonságokkal rendelkezik mint a 6400AAKS.
Egyébként sebességben nincs érzékelhető különbség a 2 drive közt, a Samu viszont halkabb (a 320-as WD-hez képest).
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Próbáld megbeszélni a számtechboltban, ha ismerős vagy, hogy elviszed a satát és ha nem megy, akkor cseréljék ki ide-re. Legrosszabb esetben (ha nincs messze) vidd be a gépet és arra már igazán hajlandó kell legyenek, hogy egy bios sasolás erejéig bele merjék rakni.
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
A csatolóban igazad van, de mint audi írta régebbi lapok tényleg nem mind szeretik a sata2-s vinyókat. Amelyiknél jumperrel lehetett váltani, azoknál jól kezelik (egyik ismerős szívott vele anno)
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
kem
addikt
válasz Zola007 #8327 üzenetére
Nekem meg volt ilyen lapom sata2-es vinyóval.
Sőt már vagy 4 sata 1-es lapom sata2-es vinyóval.
Ha nem Jumperrel kell állítani, akkor a gyári programban, de a samuk jól bírják az ilyet állítgatás nélkül. Öscémnél egy 400-as SATA2 Samu van a sata1-es nForce3 lapon.Köszi!
-
Zola007
veterán
Akkó jó
Szintén abit volt, ami problémás, de lehet, hogy az régebbi biost tartalmazott éppen.
Mindenesetre ha neked működött, akkor csak fog neki is.
Azért szvsz érdemes felpakolni a legfrissebb biost hozzá.(#8329) Sk8erPeter: nagyobb
-
audi100td
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8329 üzenetére
Azért szeretem jobban, mert jóval halkabb mint a WD, nincs semmi alapzaj, a seek hang is alig hallható és nem rezonál, a WD meg süvítő magasfrekis hangot adott ki magából ami hosszú távon elég zavaró és ráadásul periodikusan rezonált. Egyébként sebességben nincs különbség a 2 meghajtó közt.
Zola007: köszönöm az értelmes hozzászólásod
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz audi100td #8331 üzenetére
Ez a zavaró alapzaj a WD-nél vajon az új 6400AAKS-re vagy 3200AAKS-re is igaz?
Mert ez sem utolsó szempont... Ha ez még most is megvan, akkor egyértelműen a Samut választom.
Ha jól értettem, ezt a süvítő magasfrekis zajt egy régi WD vinyódra értetted, és esetleg annál előfordulhatott ez a zaj az életkora vagy más miatt is. Ezért érdekelne, hogy ez a tulajdonság a fent említettekre is igaz-e.És bocsi a sok kérdezősködésért Csak tényleg érdekel. (Végül is ilyenkor az ember hosszú távra választ... )
És köszönöm az eddigi türelmes válaszokat!Sk8erPeter
-
p!ksz
csendes tag
Helló!
Két wincsit kell vennem két különböző gépbe. Mindkettőbe PATA kell, SATA nem jó. A megbízhatóság a legfontosabb szempont, a zaj, hőmérséklet kevésbé, az ár a legkevésbé.
Az első egy 24/7-ben futó rendszerbe kell, csak adattárolásra (filmek, mp3, ilyenek).
Méretét 500 GB körül gondoltam.A másik pedig rendszervinyó lenne, anyuék gépébe. Mérete 250 GB körüli.
Váncsiki vagyok minden tanácsra/ötletre.
-
audi100td
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8332 üzenetére
WD3200AAKS vinyóról beszéltem, kb. 2 hónapig volt nálam ezután eladtam, ez nem hiba, csak zavaró, 6400AAKS-nél is panaszkodtak erre a zajra, de nem jelentkezett mindenkinél.
-
-
Zola007
veterán
válasz audi100td #8331 üzenetére
Szívesen
On: Amúgy 640es wd-m van, de nekem nincs rossz hangja, se seek se darálóMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
FefeeX
veterán
-
p!ksz
csendes tag
válasz audi100td #8335 üzenetére
Bevallom, pont Hitachit eszembe nem jutott volna venni...
Körülnéztem a honlapjukon, ezt találtam:
CinemaStar™ P7K500
Digital video and surveillance storage for 24x7 operation
HCP725050GLAT80
HCP725032GLAT80
HCP725025GLAT80
Ezexerint létezik még PATA + 24x7 kombó, de vajh' hol kapható? Mindenhol csak a SATA változatot találtam.+
-
karika26
csendes tag
hello mindenkinek
samsung vinyot akarok venni a héten,F1 szériából.
ugy halottam hogy ezek nagyon jók,és nagyon halk is.
nem olvastam vissza,de lehet volt irva róla,de ha valakinek ilyen van és ebböl is a 640,750,1000 GB változatról érdekelne vélemény.
elöre is köszönöm.thx
-
audi100td
nagyúr
Valószínűleg itt indult el a sípolós dolog:
Még egy tapasztalat:
a hsz előzményei:
És sokan írták hogy formázásnál sípolt, aztán abba hagyta, szóval úgy tűnik csak ritka eset ez a "sípolás" vagy nem csinálja tartósan. Szóval csak ezt a 2 hsz-t találtam folyamatos "sipolásra", de ne felejtsük el, hogy sokan meg se hallják az ilyen magas frekvenciás hangokat.
-
audi100td
nagyúr
-
FefeeX
veterán
válasz audi100td #8343 üzenetére
Na nem azért, de ugyanezt írja az F1ről is Bigbear... Szerintem nála nem stimmel valami...
KMT szerint meg abbahagyja a vinyó, amit én is csak alátámasztani tudok... (De ha akkor nem inditom el a sentinelt, lehet elő se jön a hang)
Ha hangos lenne, menne a keretbe, de egyelőre nem az. Pedig a rendszerem azért nagyon halknak mondható... -
Omni
aktív tag
Van egy augusztusi wd 640aacs winyóm, az is ciripel formázáskor, illetve enyhén sípol a boot menü alatt míg ki nem választom melyik oprendszert töltse be. Ennek ellenére meg vagyok vele elégedve. /használat közben csöndben van/
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Seagate ST10000VE0008-2P SATA3 10TB
- Hibátlan - WD WESTERN DIGITAL Black 2TB WD2003FZEX 3.5" SATA 7200rpm 64MB HDD merevlemez 100/100%
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bontatlan! Seagate 14TB SATA 7200RPM HDD!
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest