Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
-
KMT
addikt
válasz Zola007 #4742 üzenetére
Én se tudok rosszat mondani róla. Csupán annyí, hogy néhanyakat zavar egy bizonyos sípoló hang. Ami vagy van, vagy nincs, vagy hallja valaki, vagy nem. Sőt én régebben hallottam, most már nem.
Szerintem jó vétel.Ez gyorsabb és csendesebb, mint a 160-as ide-s. Viszont drágább.
A 160-as előnye az ára mellett, hogy valszeg hamarabb kinövöd és eladod, mint, hogy meghibásodjon. -
Anakin007
aktív tag
válasz Zola007 #4981 üzenetére
Kivéve, amikor normális gyártóról van szó, pl. Hitachi. Igaz, régebbi modelleim vannak, de pl. a 80G-nek reklámozott Hitaki HDD-mre alapból 82G van feltűntetve mint névleges kapacitás, így formázás után is megmarad a valós 80giga. Remélem, ma is érvényes a hitaki eme jó tulajdonsága, nem vok full naprakész ebben.
Ha Isten létezne, hinnék benne.
-
atesss
addikt
válasz Zola007 #5391 üzenetére
Elég komoly ez a linear read, gyakorlatilag ugyanakkora, mint az F1-nek, pedig azthittem kevesebb !
+ a 12ms Random access !
A 6400AAKS és a 640GB F1 (HD642JJ) között gondolkodok épp.
Csak szerintem az F1 halkabb lehet, persze ha nem rezonál.
A hangja pontosabban milyen?
Nincsen pl. magas frekvenciás sípolása, vagy ilyen süvítő hangja?
Hőmérséklete?
Tudnál esetleg csinálni egy tesztet visszalassítva is? -
TeeJay
félisten
válasz Zola007 #5391 üzenetére
értelmes partíciókra felosztani?
640gigából 598-at lehet használni azt hiszem
én fogtam C: --> 98GB D: --> 500GB kereken oszt csá
jó az úgy és rendszernek elég ~100GB tárolni meg 500GB szintén elég egy ideig unokaöcsémnek.
partícióról partícióra 40-50megákkal másolt nekem szóval elégedett voltam[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
kem
addikt
válasz Zola007 #8327 üzenetére
Nekem meg volt ilyen lapom sata2-es vinyóval.
Sőt már vagy 4 sata 1-es lapom sata2-es vinyóval.
Ha nem Jumperrel kell állítani, akkor a gyári programban, de a samuk jól bírják az ilyet állítgatás nélkül. Öscémnél egy 400-as SATA2 Samu van a sata1-es nForce3 lapon.Köszi!
-
FefeeX
veterán
-
-
MZsoltee
veterán
válasz Zola007 #28236 üzenetére
Sajnos a WD nem különbözteti meg a vinyóit ilyen téren... Előfordulhat, hogy egy szériában különböző adatsűrűségű lemezekkel operálnak, tehát pl anno nekem volt olyan 500GB-os AAKS vinyóm, ami 1 illetve olyan ami 2 tányéros volt.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
-
Mr. Teddy
őstag
válasz Zola007 #28256 üzenetére
Igen, én is a raid-es megoldásban látom a biztonság kulcsát.
Igazából családi videókat akarok bedigitalizálni, azt arra kaptam egy vhs-minidv kombó magnót, amivel dv-re át tudom venni az anyagot. A DV tömörítése nagyon laza, 13GB 60 perc, így átmenetileg is kell a 1-1.5TB, kérdés hogy a jövőre nézve miképp fogom tárolni, lehet marad így, vagy átkonvertálom azt elfér kisebb helyen is.Persze ezen adatokon kívül minden más elfér akár dvd lemezen is, az meg olyan olcsó, ha mindenből 3db-ot csinálok sem kerül sokba.
Mindegy, veszek egy vinyót ami tetszik, aztán lehet majd mellérakok egy másikat raidbe, 10k-n nem múlik az egész dolog, több a bosszankodás ha elveszik.
-
atesss
addikt
válasz Zola007 #28776 üzenetére
Köszi az infót.
Ez az adatbázis főként hivatalos forrásokra támaszkodik, de a gyártók (főleg WD) egyre kevésbé adnak meg ilyen információt, ezért netes leírások alapján kerül megjelenítésre (amik néha tévednek).
A hülye WD miatt szegény fejlesztőnek is neki kell állnia gugglizni, meg fórumokon kutakodni.
Ez már kezd túlzás lenni, amit csinál a WD. -
vond
MODERÁTOR
válasz Zola007 #38961 üzenetére
Dehogy 7200-as, hülyeségeket írnak jópár oldalon...
Valahol 5400 körül pöröghet ez is...Egyébként ezt ajánlom én is... Brutál halk, nem melegszik, de elég gyors is (legalábbis szekvenciálisan)... Hosszú, folyamatos üzemre tervezték, és nem utolsó sorban 3 év gyári garanciát vállalnak rá...
Jó a RAID1, de az időszakos kimentegetés még ennél is biztonságosabb... Úgyhogy én így csinálnám (így is csinálom otthon), s amikor nem mentek a külső lemezre, akkor le is húzom a gépről és a 220-ról...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
jediweb
aktív tag
válasz Zola007 #39085 üzenetére
"de nem tárolsz rajta fontos adatot " Ezt a mondatot nem ismerem, minden fontos , a dvd-ket zenéket oda akarom rakni , és nem szeretném se ismételni se semmi, főleg az újak csak ott lennének nem temporary lemezt akarok .... na és a black???? vagy más alternatíva nincs csak wd??? apropó 3TB lenne a jobb ... persze kérdés mennyibe kerül ..
[ Szerkesztve ]
jediweb
-
nagyúr
válasz Zola007 #39103 üzenetére
Szerintem ez jó csomagolás... eleve nem csupasz a hdd, védi a műanyag burok a fizikai behatástól... a rugalmas fekete támasz meg a dobálás rezgés stb csillapítására pont elég.
Ez még mindig sokkal jobb mint az OEM hdd-k.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nagyúr
válasz Zola007 #39104 üzenetére
Jah énis szoktam hajtani elsőnek, meg amit levált azt mindig elrakom egy időre backupnak és csak egy idő után törlöm használom fel újra... megy pár napont 0-24/7-ben az új... aztán ha túlélte azt, meg pár kikapcsolást indulást előtte utána, akkor talán megmarad már.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nagyúr
válasz Zola007 #39108 üzenetére
Biztos... de tudod ha 1 centet lehet spórolni megspórolják. Főleg ha nem okoz kiúgróan rossz statisztikai problémát.
Gondolom az LCD tévék csomagolását is láttad már..., legtöbb csak a széleken tart hungarocellel távot a doboztól, na ott ha befigyel valami még nagyobb a kár.
Ahhoz képest ez már "semmiség".Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nagyúr
válasz Zola007 #39111 üzenetére
Statisztikát úgy értettem, hogy mennyit hoznak vissza fizikai sérüléssel vagy hogy elromlott bizonyíthatóan a csomagolás hiánya miatt.
Ne félj, ha lenne ilyen probléma ott lenne a szivacs, mert azért még mindig olcsóbb mint cserélni meg RMA-zni.Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
tornas
őstag
válasz Zola007 #39157 üzenetére
Én a "fölös" belső winyókat 5,25-ös (3,5-es is lehet akár) rack-be tenném, és a PC bekapcsolása előtt mérlegelek, hogy kellhet-e több winyó vagy sem. Ha még ennél is több van akkor jöhet az USB-s dokkoló az asztalra...
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
nagyúr
válasz Zola007 #39157 üzenetére
Nézegettem én ezeket a házakat is. Amit betettél, az 3 db. 5.25-ös helyre megy be, ez jó is lenne, csak az ára nem jó, a hangos ventije és az, hogy kevés, mivel 5db. +HDD-m van. Sokat agyaltam én már ezen, gugliztam ezerrel, de a házilagos ki-be kapcsolástól költséghatékonyabb és egyszerűbb megoldást nem találtam.
-
nagyúr
válasz Zola007 #39162 üzenetére
"zsebbenyúlás nélkül nem igazán fogod ezt a dolgot megúszni biztonságos módon"
Most azt csinálom, hogy rendkívül csehszlovák módon, lehúzogatom a vinyók tápkábeleit. Nem hiszem, hogy bajt csinálok vele, mert természetesen a gép kikapcsolt állapotában teszem. Mitől lenne kevésbé biztonságos, ha ugyanezt egy kéteres kapcsoló használatával csinálom, megszakítva a 12 és az 5V-ot is?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Zola007 #39166 üzenetére
"részemről ha adatot akarok biztonságosan tárolni, akkor az adott meghajtót nem a gépben tartom."
A pótolhatatlan adataim nekem is külső vinyókon vannak természetesen. amiről most szó van, azok filmek, zenék, amik lejátszásához muszáj gépben tartani őket, mert a hálózati lejátszás arról megy. Szóval NAS-funkciót is betölt a PC-m.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 860 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HGST HUH721010AL SATA3 10TB
- Hibátlan - WD WESTERN DIGITAL Black 2TB WD2003FZEX 3.5" SATA 7200rpm 64MB HDD merevlemez 100/100%
- Samsung 990 EVO M.2 1TB SSD
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 68.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest