Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biliskmer
aktív tag
válasz audi100td #7438 üzenetére
Eredetileg 2 db 1Tb-os vinyóra gondoltam, mert nekem fő a tárolókapacitás
8Mbit-es net 24/7-es letöltés kellenek a Gb-ok
Ha 1Tb/db viszonylatban melyik márkát javasolnátok?Melyik a legmegbízhatóbb/stabilabb?
A fogyasztás nem is olyan fontos tényező (legfeljebb most télen fűti a szobámat , szeretem ha meleg van a szobában 1 kicsit)
, viszont a hang az már inkább.Javaslatok ?
-
engusz
veterán
válasz Biliskmer #7451 üzenetére
Az AC Ryan külső dobozkái mintha összesen 1 TB-ig támogatnák a HDD-ket. Tehát a Duo-ba legfeljebb két 500 Gb-osat szerelhetsz. Ha időközben változott volna a helyzet, akkor meg lennék lepve.
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
engusz
veterán
válasz Biliskmer #7453 üzenetére
Amit te linkeltél, az is AC Ryan. És ez már új verzió, ez tényleg 2 TB-ig támogat. Korábban csak 1 TB-ig támogattak, volt is belőle szívás. (Aztán az is lehet, hogy csak Firmware frissítés kérdése.)
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
xedamin
tag
Sziasztok.
Aláírásomban látszik a vasam. A konfiguráció már csak egy plusz winchesterrel lenne teljes.
Most egy WD 320GB SATAII 16MB vinyóm van, ami kevésnek bizonyul, és mivel nincs kedvem 200 DVD-nyi adatot kiírni, úgy gondoltam veszek egy 1 TB-os vinyót. Ipon-on utánanéztem, elég jó árban, SAMSUNG 1TB 32MB-t találtam ([link]).
Erről az adattárolóról van véleményetek?
Azért döntök 2 vinyó mellett, mert az alaplapomon van RAID vezérlő. Ezzel is lenne 2 kérdésem:
1: Hányas RAID-dal kell megcsinálnom a 2 vinyót, illetve ennek mi a módja?
2: XP újrarakásnál meg lehet azt oldani, hogy a 320 gigás vinyó először 3 részre legyen felosztva, és a másik vinyó egy különálló partíció legyen? Tehát hogy ne keveredjen a 2 winchester.A válaszokat előre is köszönöm.
Büdös emo leszek. A büdös már megvan, csak az emo hiányzik.
-
audi100td
nagyúr
-
tam2
csendes tag
Sziasztok!
3 hónapos használat után tönkrement a Seagate 750 Gb 7200.11-es vinyóm. Az adataim visszaszerzésésről letettem és a Seagate-ben is nagyon csalódtam.
Tanácsot szeretnék kérni h milyen 1 Tb-os merevlemezt tudtok ajánlani -ami nem seagate.
A hosszútávú megbízhatóság a legfontosabb!Előre is köszönöm!
üdv! -
Lespaulka001
csendes tag
Hello!
Próbálta valaki az új Western Digital Blue vinyókat halkság szempontjából?
Hasonlítható egy 2,5"-os halkságához?
Előre is köszi a válaszokat!
üdv -
Zola007
veterán
Nekem júli közepe óta megy egy 640-es WD, eddig semmi gond, hangja se sok, viszont én már csalódta megy kicsit a WD-ben, mivel a 250-es RE-nek van egy sectorhibája (bár szerintem logikai hiba), de akkor is ott virít a sentinelben
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
audi100td
nagyúr
válasz Lespaulka001 #7464 üzenetére
Hát ahhoz nem hasonlítható, mert a legtöbbnek van egy sűvitő motorzaja, a 334GB-os tényárokkal szerelt Samsung F1 halkabb.
-
Zola007
veterán
válasz audi100td #7468 üzenetére
Eddig még nem volt rá idő, hogy fullra letakarítsam (az fut sysnek)
Fél éve jött ki, azóta nem jelent meg újabb, ezért nem is izgat.
Egyébként nem nagyon csípem a low levelt, de nemsokára érik egy rendszer újra pakolás, akkor megcsinálom. Mondjuk ami miatt még nyugodt vagyok az az 5 év gariMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Laca 012
őstag
Én is találtam egy érdekes dolgot.
A WD MyHome-omban WD10EAVS jelű hdd van..
És ezt találtam, ahol a 7.sorban a fordulatszámot írja.. Kicsit érdekes... változtatja a fordulatszámot vagy mi??? Szerintetek?? Mert azért konkrétan a WD saját oldalain nem találtam konkrét adatot a fordulatszámmal kapcsolatban...Ja! Süvítő hangja sem ennek a WD10EAVS-nek, sem a WD5000AACS-nek nincs! Seek hangot meg szintén nem hallani..Talán nem véletlen... intelliseek van egy 500as Hitachi is, az kerreg rendesen..(jó a régiekhez képest az is csendes..)
[ Szerkesztve ]
-
xedamin
tag
válasz audi100td #7459 üzenetére
Tegnap este akartam erre válaszolni, de rosszalkodott az iPhone-om, úgyhogy most írok suliból.
Tehát, igaz, 1 terrás és egy 320-as vinyó nem a legjobb radi-ba, viszont egy 320ast backupnak használni szvsz a mai világban luxus. Valószínűleg az lesz, hogy az 1 terráson lesz egy C meghajtó a rendszernek, illetve szerintem külön meghajtókat hozok létre pl a játékoknak és a letöltéseknek. Az XP telepítésnél van módja annak, hogy először az egyik, utána a másik vinyót osszam fel?Büdös emo leszek. A büdös már megvan, csak az emo hiányzik.
-
audi100td
nagyúr
válasz xedamin #7477 üzenetére
"egy 320ast backupnak használni szvsz a mai világban luxus"
Akinek mondjuk ennyi vagy több fontos adata van (mint pl. nekem), annak nem luxus, inkább utánna 100.000-ket kifizetni az elveszett adatok visszahozására, na az már luxus.
"Valószínűleg az lesz, hogy az 1 terráson lesz egy C meghajtó a rendszernek, illetve
szerintem külön meghajtókat hozok létre pl a játékoknak és a letöltéseknek."Túl sok particióra osztani sem jó egy merevlemezt, 4-nél több részre ne oszd szerintem, de inkább 3-ra.
"Az XP telepítésnél van módja annak, hogy először az egyik, utána a másik vinyót osszam fel?"
Telepítőben is annyi particiót tudsz létre hozni amennyit szeretnél, függetlenül attól hány vinyód van, de először csak egy particiót csinálnék, amire megy a rendszer, a többit meg majd windosba.
-
SteeWe
aktív tag
Sziasztok!
Jól szűrtem le, hogy a Samsung 640GB HD642JJ F1 ajánlott mostanság? Ez pontos típusa? Akkor ez alapján rendelném.
Van még egyéb ajánlott winchester a 640-750GB-os kategóriában? A samu 750GB-os változatához mit szóltok? Jól gondolom, hogy az már három tányéros, míg a 640-es kettő 320-as tányért tartalmaz? A 750-es még egy régebbi széria?
Elvárásaim:
1. halk legyen
2. megbízható
3. teljesítményben is azért ott legyen a szeren.thx
-
BigBear
senior tag
Asszem én is adok egy esélyt a Samsung F1 640-es winyóknak. Jó áron van, ha nem hangos, akkor tökéletes lesz. Be is rendeltem kettőt, elvileg csütörtökön jön valamikor...
-
xedamin
tag
Utánanéztem, lehet egy 640gigás bőven elég lenne, azon is elfér kb 130 dvd-nyi adat. Ha veszek egy 640es samut, meg mellé egy Logitech X-230 hangfalat, házhozszállítással kijövök 28 és félből, ami egész jó. Amint pozitívnak tesztelte BigBear a vinyót, megveszem.
RAID akkor végülis nem lesz, a backup-ot meg pendrive-on oldom meg, a legfontosabb adataim elférnek 1 gigán.Büdös emo leszek. A büdös már megvan, csak az emo hiányzik.
-
Haart
addikt
Nah beléptem a klubba egy samu 642jj winyóval Este ha hazaérek tesztelem meg rendszert rakok rá. Addigis písz.
-
Dzsekó
addikt
válasz xedamin #7485 üzenetére
Nálam úgy van a backup megoldva, hogy mindhárom vinyó első partícióján van egy backup könyvtár, és az ebben lévő tartalom mindháromban ugyanaz, ha 1 vinyó elszáll, akkor megvan a másik két backup könyvtár, ez így sztem jobb,mint a pendrive.
Ja meg még azt szoktam csinálni, hogy több ismerős gépét én karbantartom és a fontos progik ott is megvannak egy könyvtárstrukturában. -
FefeeX
veterán
válasz audi100td #7481 üzenetére
Asszem lecserélem én is a WD-m egy Samu F1 csodára, kérdés, hogy egyben már nem érné-e meg az F1 1Tb vinyó... (640-esnél nincs fél forint különbség 1 gigára vetítve a terráshoz képest, de a terrásban 32Mb kess van... Mert azt gondoltam, a 320as is elég nagy, aztán meg nem...)
Halkítva lesz, mert szereztem féláron egy Drive-A-Way cuccost (jelenleg tápcsere óta az AAKS a leggyengébb láncszem hangban - DAW beszerelés után gyanakszom, hogy a Zalmi 9500 lesz a hunyó, de hát max megnézem majd passzívban hogy bírja )
-
FefeeX
veterán
válasz audi100td #7491 üzenetére
Nem tudom már hova rakni a 10+ gigás HD múvikat (- természetesen családi felvételek, a DTS hangot is mi kevertük hozzá otthon.)
Szóval még egy kört futok majd magamban, melyiket vegyem, mert nem olcsóbb a terrás, arányaiban sem... Fene tudja... De csak egy keretem van, így nem nagyon kéne több vinyó a jövőben sem...
(Vagy szerezzek még egy keretet, és a rendszervinyónak meg tartsam meg a 3200AAKS-t? ) -
KMT
addikt
válasz Laca 012 #7489 üzenetére
Menni fog. Úgy tudom, hogy néhány Hz-től már mérnek, és mivel hangot is méri, akkor a vinyó rezgésének az amplitúdója is bőven elég lesz neki.
Kiváncsi vagyok az eredményre, majd írd meg pm-ben. :](#7487) Dzsekó:
Aztán jön egy csúnya villám, és pápá adat. A pendrive e szempontból jobb. Bár én külön vinyót fogok venni ilyen célra, és nem rakom be a gépbe, miután rámásoltam a dolgokat. -
bertaakoss
csendes tag
Szevasztok!
A közeljövőben szeretnék rackbe egy 160GB SATA2-es vinyót. 8MB cache illene...
Mivel a külső vinyók - bár egyszerűbb, mobilisabb - drágábbak, és ezért gondoltam egy ilyen megoldásra.MIT AJÁNLOTOK?
-
audi100td
nagyúr
válasz bertaakoss #7497 üzenetére
Hitachi 7K160 vagy WD1600AAJS, amit erre a célra ajánlani tudok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital