Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FefeeX
veterán
válasz audi100td #8200 üzenetére
"Nem kell aranyárakat fizetni, nincs 500Ft-nyi különbség a sima változattól, kivéve a 320-as modellnél: [link]"
Én erre reflektáltam, és nem arra ami utána került terítékre. Nyomod el az általad elkövetett hibákat azzal hogy az én torkomnak ugrasz.
1. árgépen ha fenn a pixmania, akkor hiába van ott az ipon, a pixmania olcsóbb (tehát áll az amit írtam, nem azt mondtam hogy minden bolt ami fenn van szar, csak hogy ami legolcsóbb ott általában gebasz van)
2. a bolt értékeléseket nem néztem, ezt elismerem
4. mondjuk láttam már pixmania-ról is gyönyörű értékeléseket...
5. ez a legnagyobb terelés amit csinálsz. Nem véletlen linkeltem be az első hsz-ed, erről ott szó sem volt. Idedobtál valamit, ami magában még messze nem meggyőző dolog. Az, ha már egy bolton belüli a történet, az persze megint más, ezt elismerem.Nem azzal van a baj hogy nem tudok veszíteni, hanem hogy elég politikusan tolod a vitát, és nem arra válaszolsz gyakran, ami a kérdés volt...
-
audi100td
nagyúr
Ne haragudj, ha úgy jött le, de én nem akartam a torkodnak ugrani, csak úgy érzem, hogy nincs igazad és ezt finoman, érvekkel közöltem.
1. Nem a lista legelején lévő legolcsóbb boltokról beszéltem, hanem ami elogadható áron kínálja termékét, de ha megnézed amit írtam (Mylemon) a legolcsóbbak közt van és korrekt üzlet, néz meg az értékeléseket, szóval szerintem félreértettél.
2. Akkor most légyszíves olvasd át rendesen a linkelt boltokat, meg az érveim, hogy ne ezért is én legyek az aki téved.
4. Én is, de a többség dönt (persze nem 50 szavazatnál), ami azért több mint 1000 szavazatnál már enyhén szólva is mérvadó.
4. Abban igazad van, hogy pontosabban kellet volna linkelnem, de ha rákattintottál volna mind2 termékre ott össze lehetett volna vetni 1 azonos bolt árait a 2 különböző termékre vetve és akkor is 500-1000Ft alatti különbözetekről beszélünk, nem terelésnek szántam, csak kiforgatod a szavaim."Nem azzal van a baj hogy nem tudok veszíteni, hanem hogy elég politikusan tolod a vitát, és nem arra válaszolsz gyakran, ami a kérdés volt... "
Inkább az a baj, hogy nem el sem olvasod a linkeken belül mi a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
válasz audi100td #8202 üzenetére
"Inkább az a baj, hogy nem el sem olvasod a linkeken belül mi a helyzet."
melózom. egyébként meg monkey teszt. Szóval nem érek rá a linken belül minden oldalt megnézni, de a többség is így van vele, és sok helyen ezt használják ki az átvágásukra is... Ez sajna tény... szóval ott én hibáztam hogy nem néztem végig az egész oldalt, ott viszont te, hogy egy teljesértékű link, ami alapján dönteni lehet, az mondjuk tőled is 2 perccel többet követelt volna...
-
audi100td
nagyúr
Igaz, mind2-en tévedtünk dolgokban, de a lényegben igazam volt
Ugyanis a különbözet a free-fall sensor-os és sima változat közt elenyésző, nem pedig "aranyár" és erről szólt a mese.
Remélem nincs harag, nem akartalak megbántani, ugyanis tisztellek, mivel igen jók a meglátásaid hardverekre nézve, csak úgy éreztem, most nem volt igazad és gondoltam jelzem.
-
FefeeX
veterán
válasz audi100td #8204 üzenetére
Ez valóban igaz, én mondjuk nem mai info alapján mondtam amit mondtam, hanem mikor kb 1,5-2 hónappal ezelőtt láttam hogy van ilyen meg olyan, akkor néztem utána - nem sok helyen - mennyi is az annyi, és emlékeim szerint nagy volt a különbözet. Amúgy ha ennyi, akkor a szenzorosat venném (mondjuk ha meghibásodik a szenzor akkor meg akadozni fog meg kattogni a vinyó összevissza...)
Persze nincs harag, mindent én se tudhatok, az infóim korlátozottak, a mai világban hiába olvas valaki órákat egy nap, nem lehet teljesen felkészült semmiben
-
FefeeX
veterán
válasz audi100td #8206 üzenetére
Nekem van notim, mondjuk épp cseréltetni akarom, mert MSI-t vettem még az első szériából, nagyon jó ár/értéken, csak hogy a burkolata sz@r és nem lehet hordozni mert törik. A magyar fogyasztóvédelmi szabályzás meg olyan amilyen... Lehet nem lesz csere és akkor gondolkozhatok, mit újítsak bele... (+1giga mem, nagyobb vinyó - asszem még pata kell bele )
Asztaliba én sem vennék noti vinyót, a noti viszont jól jött szakdogaírásnál a könyvtárban, meg melóban se rossz ha valmit fotoshopolni kell és nincs a cégnek PS-e... Vagy DVD-t másolni (természetesen csak a nyaralási videókat ) stb...Persze hogy béke, nem is volt másképp, csak nagyon hasonlóak vagyunk, hamar megy fel a pumpa, hülyeségeken is aztán mindenki ész nélkül nyomja tovább Néha előjön a 2 dudás effektus
-
audi100td
nagyúr
"Persze hogy béke, nem is volt másképp, csak nagyon hasonlóak vagyunk, hamar megy fel a pumpa, hülyeségeken is aztán mindenki ész nélkül nyomja tovább Néha előjön a 2 dudás effektus "
Tudom, ez nálam is így van, sokszor apróságokon kidobja az agyam a biztit, aztán a végsőkig képes vagyok vitázni valami baromságon, de hát senki nem tökéletes.
Addikt lettem!
-
pugi11
csendes tag
Helló.
A Seagate hdd-knél láttam olyat, hogy:
500 Gb 16mb cache és 500 Gb 32mb cache.
Teljesítményben van valamilyen különbség a kettő között? -
Dzsekó
addikt
válasz Menthirist #8188 üzenetére
Maxtorból én láttam kisebbet is suli gépében, mivel maga a Maxtor gyártó létezett a Quantum felvásárlás előtt is. Asszem az 1,3GB vagy 2,1GB-os volt, nagyobb nem volt akkor a suliban. Persze ez már nagyon rég volt, így képpel nem tudok szolgálni.
-
Wayne
aktív tag
Sziasztok!
Vinyo vásárlás elött állok. Valamelyik F1 szériás samsung lenne a kiszemelt.
Mi a különbség a két vinyó között? [link] [link]
Azt vágom, hogy raid edition, de ez mit takar? Egyenlőre laptop mellé külső házban tervezem használni. Talán később asztali gépben raidben... A sima változattal ezt nem tehetném meg? Így első ránézsre nem igazán éri meg a felárat. -
audi100td
nagyúr
Már megbocsáss, de ezek közül egyik sem Raid változat, csak az egyik 1TB-os a másik meg 640GB. Egyébként ha valahol láttál raid változatot, szerintem nem éri meg az árát, állítólag nagyobb élettartam várható meg raid-re optimalizálták, de szerintem csak parasztvakítás.
[ Szerkesztve ]
-
Wayne
aktív tag
válasz audi100td #8232 üzenetére
Elnézést! Rosszul linkeltem. A helyes ez lett volna: http://www.argep.hu/product_781595.html . Ha jól néztem, akkor ebben is 320as tányérok vannak, mint a 640es-ben. Gondolom a sebesség is hasonló. Esetleg kell aggódnom, hogy egy passzív külső házban (A.C. Ryan) jobban melegszik, mint a kevesebb tányéros? Az egy éve 24/7-ben működő WD3200KS 320GB-t váltaná le.
-
vltr
csendes tag
Hali!
Esetleg valaki tudna ajánlani 320 gb-ig winyót? Gondolok itt a márkára.
-
csiga8
senior tag
Sziasztok!
Nem vagyok vérprofi, csak némi rálátásom van a számítástechnikára, egyszerű felhasználó révén.
Ezért is fordulok hozzátok segítségért....Közeljövőben szeretnék 1T Sata vinyót venni. Jelenlegi alaplapom egy Nforce 250 chipsetes Gigabyte alaplap, de jövőre csere lesz! ( Gigabyte GA-EP35-DS3 ) Emiatt is gondolkozom előre. Most van 1 db 320-as, 2 db 250-es Pata Seagate vinyóm a gépbe, tökéletesek évek óta, bár ők még a régi Seagatek Maxtor nékül.
Szóval az elsődlegesség a megbízhatóság legyen, csak ezután a gyorsaság és egyéb mérvadók az irányadók. Az a néhány ezer Ft különbség szerintem nem lényeg, mivel úgyis évekre veszem.
Tapasztalatom Samsunggal egyszer volt, egy 250 Gb-os, vagy 320-as lehetett, és kb 2 napot se bírt....
Olvasgatom a tőlem okosabb és tapasztaltabb hozzászólókat, akik esküsznek a Samura.
Valóban annyira jók?Én csak a HD tech tesztet ismerem, aszerint a legszebb "képe" a 80 GB-tól a 320 GB-ig mindig is a Seagate-nek volt. ( igaz az én vinyóim már "idősek")
A hozzászólók szerint Seagate kilőve, így marad a WD, Hitachi, Samu.
De melyiket? -
csiga8
senior tag
Az Aqua-nál szoktam vásárolni, az ő honlapjukon nézve a WD és a Samu 3 év garisa között árban túl sok eltérérés nincs.
Viszont mind a a WD-nél, mind a Samunál az 1T vinyók 31k-58k között vannak, a különbség nem tudom mi közöttük, ami számomra érdekes lehet.
Raid-et nem fogok alkalmazni, de a csendességet díjazom. -
Killing
addikt
Sziasztok!
Jövőre tervezem egy 1TB-s vinyó beszerzését.Az a kérdésem hogy az XP látja az 1TB-s vinyókat?Mennyibe kerül egy ekkora winchester?Ja fontos hogy csendes legyen!
Előre is kösz a válaszokatilling
[ Szerkesztve ]
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Zebu
addikt
Ne vegyetek Terásat, inkább 2db 500-zast oszt kész
-
kem
addikt
válasz Killing #8238 üzenetére
Szia!
XP látja ezeket. HA jövőre tervezel venni, akkor jövőre vegyél, és akkor tedd föl a kérdéseket
addig még kijön 1-2 tipus, most nem tudjuk megmondani mit érdemes akkor venni. most Samsung F1-et érdemes venni, de nem mindegy, hogy melyiket asszem. de majd jönnek a többiek és kibővítik a válaszom.csendességről annyit, hogy most már nehéz hangos vinyót találni, ami persze relatív, mert a géphez képest üvölthet a leghalkabb is...
Köszi!
-
Zebu
addikt
Igen, valami ilyesmire gondoltam, "legyen egy kis szekjuriti is"
Különben pont a minap elmélkedtem rajta, hogy legalább 2 helyre kell mentenem a családi fotókat és plusz még 2 példányben kiírni DVD-re, mert valamiért mindig elveszik pár fontosabb kép. Ha kiírom akkor néhány év múlva szintén megeshet, hogy nehézkesen olvasom vissza....
De ez már más tészta!
Amúgy a cégnél nem nagyon veszünk 250-500GB feletti vinyókat.... kicsit fázom még tőlük!
-
kem
addikt
én félve vettem meg a 640-est, de egy 200-asban is ugyanannyira bízom, ezért csak olyan van a 640-esen ami pótólható( film, zene, javított gépek anyaga, ami már a gépre visszakerült+még hibásvinyóra is kiarchiváltam) így nem félek tőle. a tápom elég jó, van UPS-em is, így nem tartok attól,h bármilyen előjel élkül elhullik az ami így be is van biztosítva... az meg,h 3 fizikailag messze lévő vinyó egyszerre haljon meg, nem valószinü.
Köszi!
-
Chrys_
addikt
hi
tanács kellene: venni akarok egy min. 1TB-s vinyót filmek tárolására (semmi kedvem többé mindent DVD-re írni, egy csomó időt és helyet a polcon elvesz), csak nem tudom milyet lenne érdemes. Van egy Seagate 7200.11-esem 750GB, de mostanában mintha a fej mozgatása nem kívánt magas tónusú hangokkal járna. Nincs mozgatva, nem rugdosom a gépem mégis ilyen hülyeséget csinál. Kicsit félek megint Seagate-t venni.
Még arra is gondoltam, hogy lehetne 2,5"-s HDD, nem kell feltétlenül 3,5"-nek lennie.
tipp? -
indeus
csendes tag
ha notebookba veszel, akkor ne vegyél Samsungot és főleg ne 320-at ne! 2 db döglött be másfél hónapon belül. 5400RPM amúgy.
megpróbálkozzak egy WD320/Black/7200-vel vagy van valakinek valami jobb ötlete?
ja és SATA -
indeus
csendes tag
seagate-t tényleg ne vegyél. bátyámnak a múlt héten a zsír új 500-as seagate-je el se indult
: ) a samsungokról ugyanezt tudnám mondani. a saját gépemben háromféle WD van kb 2 éve és semmi bajuk. előtte volt egy 200-as Samsung, azóta halálát lelte. mint ahogyan a 80-as Samsung is. mindkettő SATA-s volt és kb 1 évig bírták. ezek a WD már kicsivel több, mint 2 éve mennek és szinte éjjel-nappal be van kapcsolva a gép, szóval nem kímélem... -
meili
tag
Hali!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha van egy ilyen vinyóm, teljesen újan, bontatlanul, számlával, tegnaptól 3 év garanciával:
http://www.e-bolt.hu/product100031_category1744-SAMSUNG_250_GB_8MB_cache_SATA2_winchester_3ev_gar..html
de nekem mégsem kell, mert a 250 GB nekem kicsit kevés, és egy 500-asat szeretnék, akkor ezt kb. mennyiért tudnám én eladni, és milyen 500GB-osat, és mennyiért vegyek helyette?
Köszi előre is! -
kem
addikt
Szia!
Árazós kérdést ide érdemes feltenni, de úgyis én válaszolnék rá
Számolj a bolti ár nettójával kb(vagy icipicit fölötte) ha el akarod adni, de mindenképp próbáld ki, mert ha eladod és el sem indul akkor lőttek a cseregarinak, és szarakodhatsz hónapokig.
Amugy elvileg a 3 nap alatt ha nem bontod ki, akkor kicseréltetheted másikra, de ez bolt függő. netes vásárlásnál ez 10nap.
Most nem 500-ast érdemes venni, hanem 640-es WD 6400AAKS-t, ha lehet kapni.
Az gyors, és megbízható. nekem is olyan van...Köszi!
-
syberia
veterán
Sziasztok!
SATA WD 400GB 16MB merevlemezt néztem ki magamnak, van tapasztalat vele
kapcsolatban valakinek? Giga EP31-DS3L alaplap lenne mellette, szerintetek jó választás
ide SATA vinyó, vagy SATA2 esetleg?https://howbad.info/
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Kingston 480Gb mSata ssd
- HGST HUH721010AL SATA3 10TB
- Seagate Exos 7E8 4TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó!
- Hibátlan - WD WESTERN DIGITAL Black 2TB WD2003FZEX 3.5" SATA 7200rpm 64MB HDD merevlemez 100/100%
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest