Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz keszegduda #7949 üzenetére
Olyan áltag 60-70MB/s-re tippelek, 16-17ms elérési idő mellett.
-
audi100td
nagyúr
válasz keszegduda #7952 üzenetére
Szerintem tuti a gyorsabbik, az 5400-ast alig lehet kapni.
-
Répapüré
tag
Sziasztok!
Az új vinyómat master,device,,vagy cable select -re állítsam?
Jelenleg a dobozban cable slecten van.
Azt szeretném ha ezen lenne az xp ,elsődleges lenne.
ha benne hagyom a régi vinyót is akkor azt mire kell állítani?
Köszi szépen. -
Répapüré
tag
válasz Core2duo6600 #7956 üzenetére
Ha a másik most a C meghajtó amin a windows van ,de azt szeretném, hogy az új legyen a "C" és erről induljon a windows akkor is masterre tegyem az újat?
Szóval a régiből szeretnék "D"-t csinálni üresen xp nélkül.
Köszi szépen. -
FefeeX
veterán
válasz Core2duo6600 #7956 üzenetére
Ha okosan csinálod, jó a Cable Select is, annak ellenére hogy azért csinálták az opciót hogy könnyebb legyen, ahhoz még "nagyobb szakértelem" kell mint M/S jumpereléshez
Répa: Masterre akkor az újat, slavere a régit, BIOS-ban a DVD-t primary boot device-nak, és mehet a telepítés.
Milyen jó hogy SATA-n már nincs ilyen sok hülyeség, és a kábel sem olyan batár...
-
VOid
tag
Sziasztok, a segítségetek szeretném kérni, most állok merevlemez vásárlás előtt, és 500GB-os winchester-t szeretnék venni, lényeg legyen megbízható és gyors, na persze az ár/teljesítmény arány is legyen jó. Szerintetek milyet érdemes venni?
-
Dzsekó
addikt
válasz audi100td #7930 üzenetére
Ebből a tesztből is látszik, hogy a WinXP startup nem igazán/nem csak az elérési időtől függ, hanem a vinyó átviteli sebességétől is.
WD 1TB Black 12,2ms
Hita 7K1000.B 17,XmsPCmark2005 Win startup
WD 1TB Black 10MB/s
Hita 7K1000.B 10,4MB/s
Raptor 150GB 10,9MB/s
VelociRaptor 300GB 11,7MB/sEnnek fényében a raptorok 8ms-os elérési ideje nem sokat ér, többet nyom a latba az adatsűrűség/adatátviteli sebesség.
Itt csak zárójelben jegyzem meg, hogy számomra az a bibi, hogy az én 640AAKS-em még a Hitánál is gyorsabb adatátvitelben (98MB/s átlag), tehát gyorsabb a betöltés, meg ugye az elérése is 12,Xms az AAKS-nek, tehát még ez sem lehet lassító tényező, a másik dolog, hogy jól jön majd az 1TB meg a hűvösebb vinyó, nyáron volt néha 48 fokos az AAKS, pedig venti fújta rá a levegőt, tartósan 46 fokos volt. A mellette lévő P7K500 meg 43 fokos volt, tehát -3 fok. Lehet, hogy a Hita tároló lesz és befigyel egy SSD is. Na majd az idő eldönti.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz audi100td #7963 üzenetére
Hát igen, lehetne gyorsabb, én olyan 130-140 kezdést vártam 70 véggel legalább.
WD Green-eknek egyáltalán nincs semmi hangjuk, többet vizsgáltam.
De nálam az AAKS-nek sincs alap magasfrekis hangja, csak a seek hang magas hangon cicereg, de ez csak seek-kor és AAM-el teljesen meg is szüntethető. Szerencsém volt, hogy nem vinnyógósat fogtam ki már nem lenne a gépemben. -
audi100td
nagyúr
válasz Core2duo6600 #7966 üzenetére
Hitachi 7K1000.B-nek és az 1,5TB-os Seagate 7200.11-nek.
-
shadowf
csendes tag
Hello. Valoszinuleg benevezek nemsokara egy samsung 640-es HDD-re. A kerdesem az lenne, hogy ezt is jumperrel lehet allitani sata1-re(mint a wd-ket) vagy mas modja van? Elore is koszonom a valaszt.
-
n_gy_k
aktív tag
Hello!
A Hitachi 320-as 1 tányéros vagy 2? Melyik sorozatszámú az 1-es? Egyik ismerősömnek van belőle 500-as halk, szerinte valamivel gyorsabb, mint az előtte léve szintén 500-as Samsung. Nektek mi a véleményetek? Csak ez van a boltban. Sasmungra 1 hetet várni kell. Ugyanúgy 3 év gar. El merjem hozni?
Előre is Köszönöm!
üdv,
n_gy_k -
Axel 007
tag
Szakemberek !!^^ Kb. 20.000 Ft-ot szánnék egy normális megbízható SATA II-es, 32 mb caches vinyóra....Mit javasoltok?
''Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen!Bár az útóbbiban nem vagyok teljesen biztos'' - Albert Einstein
-
Axel 007
tag
-
keszegduda
őstag
Na itt vagyok, szerencsére a gyorsabbik változat jött meg a 640-es F1-ből.
Első benyomások róla hogy rendkívül rezonál, a T166-os nem rezonál ennyire pedig külön-külön és együtt is kipróbáltam. Viszont a seek közben csendes nagyon a másikhoz képest lényegesen. A gyorsasága ezután fog kiderülni. -
audi100td
nagyúr
válasz keszegduda #7982 üzenetére
Akkor kifogtál sajnos egy rezonálósabbat, a legtöbb nem ilyen.
-
keszegduda
őstag
válasz audi100td #7983 üzenetére
És most jön a poén. Gyári hibás!
Már eleinte is furcsa volt hogy néha érdekes hangokat ad ki (kattogott). Aztán egyre sűrűbben és hangosabban csinálta. Lefuttattam egy tesztet a HD tune progival, de először az 500-as T166-ost, kíváncsi voltam mekkora lesz a difi. Ezután elindítottam a tesztet a 640-el, és úgy kezdte hogy min. olvasás 0,7Mb/s
Aztán a grafikon ingadozott minden egyes másodpercben, le sem futtattam teljesen a tesztet mert lassan csinálta meg (sokat gondolkodott). Azt hittem rosszul lett megpartícionálva, de nem, gondoltam SATA kábelre, más aljzatokba bedugni, de semmi...
Elővettem a HD sentinelt, mindent jónak látott, de ráeresztettem az öntesztet (valami 2 perces rövid) és ott dobta a fejegység hibát, na ekkor olyanokat kattant hogy csak lestem.
Szóval ennek nem lesz más vége mint gari. Lehet hogy becserélem valami másra vagy maradok a T166-osnál. Eszméletlenül rezonál a winyó, szétrázza a házat uilyet még nem láttam.
Mit tegyek? -
audi100td
nagyúr
válasz keszegduda #7984 üzenetére
Cseréltesd ki, minden gyártónál előfordul selejt, WD-vel is jártak hasonlóan itt páran, szóval nincs ok az aggodalomra. Vidd vissza a boltba és kapsz egy újat, az már tuti jó lesz.
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem, segítsetek!:
Valószínű most be tudok ruházni egy nagyobb vinyóra, elég lenne 500 vagy 600 gigás vinyó, de halk, és gyors legyen, erre mit ajánlanátok????? Valamint miben különbözik a 16mb és a 32mb cache?? Samu és WD-ben gondolkodnék, mert a többit nem ismerem, ezek közül is melyik a megbízhatóbb??Köszönöm.
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
shteer
titán
válasz Sziszifeca #7986 üzenetére
WD 6400AAKS vagy Samsung F1 640GB
a 32MB cache duplája a 16-nak
szubj: én a WD-ben bízom jobban
..szerintem jónak tűnik
-
audi100td
nagyúr
válasz Sziszifeca #7986 üzenetére
Én is ezt a 2 tipust tudom ajánlani, szerintem mind2 kb. egyformán megbízható, én elégedett vagyok az F1-el. A 32 cache meg jóformán nem számít semmit, szóval szerintem nem éri meg a felárat.
-
keszegduda
őstag
[link]
És a HD sentinel. -
audi100td
nagyúr
válasz keszegduda #7990 üzenetére
Tedd azt, a következő tuti jó lesz.
-
FefeeX
veterán
válasz keszegduda #7990 üzenetére
Nah, legalább láttam ilyet is, este tesztelem is az enyémet, hogy az önteszt mit mond
(Kicsit beparáztattál )#7994: de hallottam azokat a néhai halk kattanásokat, és bár a vinyó tökéletesen műxik, még nem nyugodtam meg teljesen... Ez a teszt talán megnyugtathat
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
válasz Sziszifeca #7995 üzenetére
én biztosan nem... rendszerhdd-nél látom értelmét, kis fájlokhoz..
én már nem használok rendszernek hdd-ta 640-es F1 gyorsabb
[ Szerkesztve ]
..szerintem jónak tűnik
-
audi100td
nagyúr
válasz Sziszifeca #7995 üzenetére
Még rendszer HDD-nél se fogsz sebességkülönbséget érezni, tapasztalatból mondom, de nem muszáj el hinni
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz Sziszifeca #7998 üzenetére
Vehetsz nyugodtan, csak nem éri meg, kivéve a 750-es F1, de az meg zsákbamacska, mivel még a régi 250-es tányérmérettel is kapható, ami viszont lassab mint a 640-es változat.
-
Core2duo6600
veterán
válasz keszegduda #7982 üzenetére
640 F1 es az nem egyféle változatban van ?
Mit jelent, hogy gyorsabbik változat ?Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital