Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Internetes kommentelés = Időpocsékolás (kommentelhető)
- Nintendo 3DS töltő "gány"
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
2007ath
aktív tag
Bocs, egy amatőr kérdésem lenne.
Egy SATA 3.0 -ás winchester ( WD1002FAEX ) működik-e egy SATA 1.0 -ás alaplapra dugva? Röviden: a SATA 3.0 lefelé kompatibilis-e a SATA 1.0 -gyel?
-
bandi20
aktív tag
Sziasztok
Na akkor beüzemeltem a cuccot.
Végül is sokat agyaltam azon hogy milyen rendszer vinyót vegyek sokat olvasgattam a forumot, 500 gigára gondoltam és wd-re .
Blacket akartam de nem volt a nagykerbe helyette hoztak 1 sata 3 as bluet.
Tudom hogy a belsejében meg a gariban van különbség de egy átlag usernek mint Én nem számít hogy a win7 1 vagy 1,10 perc alatt jön be .
A lényeg a lényeg , hogy szerintem a black nem ér annyival többet mint amivel kerül.
Persze ez személyes , de bátran ajánlom mindenkinek a wd5000aakx -es blue vinyót ami 4k val olcsóbb mint a blackbandi
-
ZBO
tag
Üdv!
Leváltanám az egyre romló Seagetemet, ezért tudni szeretném, mi a különbség a WD5002AALX és a WD5001AALS között? Csak az, hogy sata3 és sata2 csatlakozós? Mert árban még olcsóbb is vagy 1500-al az AALX. Mind a kettő 1 tányéros? Tudtommal mind a kettő használható sata2-es alaplapban. Hangosak?
Köszi! -
Mercutio_
félisten
#24275-re valaki?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
CragON
aktív tag
Sziasztok,
külső HDD vásárlás előtt vagyok és segítséget szeretnék kérni.
Toshiba STOR.E ALU 2, 3.5' miért ilyen olcsó a többi hasonló konkurens mellett?
Valakinek van tapasztalata? -
Dzsekó
addikt
válasz Mercutio_ #24275 üzenetére
Nem okoz gondot XP alatt sem az advanced format, de jól kell megpartícionálni (nem XP-vel). Célszerű Vista SP1 vagy Win 7 beépítettjével megpartícionálni és aztán rádugni az XP-s gépre és rámásolni az adatokat akár XP alatt. Ha így csinálod, akkor semmiféle korlátja nem lesz és több partíció is simán menni fog.
SSD mellé bármelyik 5400RPM-es vinyó jó, ami az 1. hsz-ben van, nem függ az advanced formattól. Bár én minden redszerrel kapcsolatos dolgot az SSD-re tennék, pont ez a lényege, ettől lesz gyors, és 64GB-os SSD-re minden ráfér, még játékok is.
-
XP NINJA
őstag
samsung f2 HD103SI
samsung f3 HD103SI között mi a külömbség?vagy csak az eladó hiszi hogy f2?
mindekttő 1tb
-
Ádyka
őstag
Hihetetlen! Megvan a probléma megoldása a HD204UI-nek, hogy miért lassú a seekje.
Csinálok róla egy youtube videót, mert ugysem hiszitek el ha csak leírom. Még ma felrakom ha tudomVarta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
Piftuka
veterán
válasz gabancs #24072 üzenetére
Azóta eltelt egy kis idő, de hátha hasznos információ lesz mindazok számára, akik ilyen merevlemez vásárlásán gondolkodnak.
Közben ugyanis beszereltem az Intel chipset-es notebook-ba a WD3200BEVT merevlemezt, s teljesen jól működik vele.
Leteszteltem a laptop régi, Samsung, SATAI merevlemezét is. Itt látható az eredmény:
Ezt követően az új WD3200BEVT merevlemezt az asztali gépemre kötöttem, s SATAII-ben használtam.
A teljesen formázatlan merevlemez eredményei:
Ezután megformáztam, s visszamásoltam rá minden adatot. Még mindig az asztali gépben, SATAII-ben az alábbi eredmények születtek:
Végül, a notebook-ba beszerelve, immár SATAI-ben az alábbi sebességi adatokat produkálta:
Fentiek alapján látszik, hogy bár a laptop-ban csak SATAI-ben van használva (a gép ennyit tud), az új WD3200BEVT merevlemez mégis majdnem dupla olyan gyors, mint a korábbi, Samsung HM120JI merevlemez.
A sebességnövekedést egyébként a gépen dolgozva is nagyon jól érzékelni lehetett.
A WD merevlemez ráadásul teljesen hangtalanul, a korábban egyesek által említett "zavaró fejkattogás" nélkül végzi a dolgát.
A fenti esetben egyértelműen jó vételnek bizonyult.
Az pedig majd kiderül, hogy hosszú távon mennyire megbízható.
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz medvezsolt #24304 üzenetére
A WD a merevlemezeinek főbb "altípusait" színekkel különbözteti meg.
A "Black" sorozatba tartoznak a leggyorsabb merevlemezeik, a "Blue" sorozatba a gyors, "általános felhasználásra" ajánlott modellek, a "Green" sorozatba pedig a leglassabb, egyúttal a leginkább energiatakarékos modellek.
A "Black" sorozatra 5 év jótállást adnak, a "Blue" és "Green" modellek pedig 3 év jótállással vásárolhatóak meg.
(#24306) Mercutio_
"#24275-re valaki?"Én a helyedben azt az 5400 RPM-es merevlemezt vásárolnám meg, amelyik a legkevesebbet fogyasztja, leginkább környezetbarát.
Számomra legalábbis ez egyre fontosabb szempont.
(Én is le fogom cserélni a jelenlegi merevlemezemet egy energiatakarékos, "zöld" modellre.)
-
Ádyka
őstag
Sziasztok!
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
Piftuka
veterán
Érdekes és meglepő, amit a filmen láthatunk.
Az általad használt merevlemez minőségében igen nagy lehet a szórás. (Ami soha nem jelent jót egy sorozatgyártott termék esetében.)
Nézd meg ezt a korábbi hozzászólást!
Elképesztően jó teljesítményadatokra is képes.
(Azt megkérdezhetem, hogy a filmen elhangzó megállapítást az egyes merevlemezek jellemző "átlagos elérési idejére" vonatkozóan mire alapozod?
Szerintem kicsit túlbecsülted a merevlemezek teljesítményét ilyen szempontból.
Legalábbis itt a topic-ban a 7200 RPM-es merevlemezek zöme a HD Tune teszteken inkább a 16 ms közelében van, mint az általad említett 13-15 környékén.)
-
medvezsolt
senior tag
válasz Piftuka #24312 üzenetére
köszönöm a választ. Sejtettem, hogy ilyesmi megkülönböztetés lesz ez!
Szeretném kikérni a véleményed abban, hogy te melyik gyártó merevlemezét vennéd ha azt szrertnéd, hogy gyors ez legyen rendszenek,de aadatot is tárolnék rajta,tehát min. 1 terrás lenne.
Ezzel szemezgetek:
1TB Hitachi 7200rpm SATAII 32MB cache winchester HDS721010CLA332
Ez jó lehet? Mik a tapasztalatok a hitachi winyókkal a többi márkához képest?
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
horvathkrisz
addikt
Megnéztem a videót. Annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy én rendszernek vettem, csak ez van a gépemben, be is van csavarozva és everest szerint 15 ms körül van az average acces test.
Viszont kb 2 hét használat után már van 2 bad sectorom. Fantasztikus. Ja, és még csak nem is achi módban használom... -
Ádyka
őstag
válasz Piftuka #24314 üzenetére
Szia!
Nem a gyártó, vagy a tipus lehúzásásnak szántam. Csak gondolom nem sokan láttak ilyen hülyeséget. Én sem. Meséltem havernak, egyszerűen hülyének nézett, mint ahogy én is annak néztem volna a forumtársat, vagy legalábbis user errort feltételeztem volna.
Azért az elszomorító, hogy most ilyenek potyognak le a gyártósorról. Nem normális dolog. És én is szeretnék egy olyan baromi jó eredményekkel mágáldott darabot kifogni.
De most perpill marad a tipusváltás, amig a hibát nem orvosolják koreai barátaink.[ Szerkesztve ]
-
Ádyka
őstag
válasz El Kebir #24319 üzenetére
Pontosan.
És ha hozzányomom az asztal lábához, akkor is visszaverődik rá a rezonancia, és már akkor is romlik az elérési idő.
HD-tude szerint, amibe ugye vannak azok a pöttyözös tesztek, szóval, bent a házban szépen szórja mindenfelé.
Ha kézben tartom akkor 1 db pötty sem ugrik ki a pöttyözési sávból. Vicc.Annyira Ár és sebesség green lett ez a vinyó, hogy kikaptak belőle valami létfontosságú alkatrészt, és itt az eredménye. De erre miért nekem kell rájönnöm? Hol vannak a samsung mérnökök? Vagy mostanában jött egy ilyen szállítmány az országba? Mondván jó az ide?
Egy rövid cikket toltam a logoutra is a videoval csatolva, remélem jóváhagyják, végülis számtech téma, és elég érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
2007ath
aktív tag
[Ebben ] esetleg segíteni valaki?
Rá tudom-e dugni a SATA3-as winchestert a SATA1-es alaplapra?
[ Szerkesztve ]
-
TomiBone
tag
Sziasztok. Új gépet rakok össze, kérdés: rendszerwincsinek érdemes-e egy 64 gigás ssd-t venni (azaz áldozzak-e egy ilyenre pluszban), vagy elég egy SATA3-mas wincsi. Köszi!
-
Piftuka
veterán
válasz medvezsolt #24315 üzenetére
"Szeretném kikérni a véleményed abban, hogy te melyik gyártó merevlemezét vennéd ha azt szrertnéd, hogy gyors ez legyen rendszenek,de aadatot is tárolnék rajta,tehát min. 1 terrás lenne."
A témáról [ebben] a hozzászólásban kifejtettem a véleményemet.
Biztosat senki nem tud mondani; mindenki más gyártó termékére "esküszik", vagy más gyártó termékét találja szimpatikusnak.
A jótállási feltételek között gyakorlatilag nincsen különbség.
Arra érdemes inkább hagyatkozni, hogy melyik típussal kapcsolatban milyen teszteredmények születtek.
Azt érdemes figyelembe venni, hogy egyes típusok között milyen különbség van sebesség, alapzaj, "munkazaj" tekintetében.
Az adatlapomban láthatod, hogy én az általad megjelölt célra és kategóriában egy WD Blue sorozatba tartozó merevlemezt vásároltam.
A sebességével elégedett vagyok, bízom benne, hogy hosszú távon is csak jót mondhatok majd erről a típusról!
Azt fontos tudni, hogy adott méretű és fordulatszámú merevlemezek között (s most induljunk ki abból, hogy egyik sem rendelkezik olyan gyártási hibákkal, mint amiről nemrég Ádyka beszámolt) a mindennapi használat során nem fogsz megtapasztalni markáns sebességkülönbséget.
Ebben a topicban is több felhasználói teszt, beszámoló igazolja, hogy több 5400 RPM-es merevlemez is nagyon korrekt sebességet produkál.
A 7200 RPM-es merevlemezekre ez hatványozottan igaz. Tehát gyakorlatilag szinte mindegy, hogy melyik típust választod.
-
Piftuka
veterán
Amennyiben esetleg félreérthető voltam...
Maximálisan egyetértek veled, egyúttal megértem, ha fel vagy háborodva.
Ahogyan fentebb is írtam, ennek a típusnak a gyártásával komoly problémák vannak, ez egészen biztos. Ilyen mértékű minőségbeli "szórás" megengedhetetlen.
Érdekes lenne tudni, hogy a gyakorlatban mi okozza a problémát, de az általad készített teszt alapján a motorral van szoros összefüggésben.
-
Piftuka
veterán
válasz 2007ath #24322 üzenetére
Elméletileg a szabványok felülről kompatibilisek egymással, viszont vásárlás előtt azért érdemes utánaolvasni a dolgoknak, nehogy kellemetlen meglepetés érjen!
A linkelt oldalon ugyan SATAII WD merevlemezekről van szó, de könnyen lehet, hogy (ugyanazon technológia miatt) a SATAIII merevlemezek sem működnek garantáltan a felsorolt alaplapi chipset-ekkel.
-
El Kebir
őstag
kicsit teszteltem a "munkautasításod" alapján... (továbbra is wd ears)
wdearsbaloldalt fixen, jobb oldalt kézben tartva a teljesítményt...
Ezek szerint nem is annyira samsung specifikus a dolog...kézben tartva alapból nem remegett a drive, csak mikor az elérési idő tesztelése ment, akkor nagyon érezhetően remegni kezdett.
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Ádyka
őstag
válasz Piftuka #24328 üzenetére
A hiba okával, kiderítésével kapcsolatban sajna nem megyek semmire. Az eredmény a lényeg. 3 HDD, 2 különböző helyről, és mind a 3 ilyen. Úgy látszik, hogy mostanában ez a tipus ilyen. Van akit zavar, van akit nem. De nem normális. Én lennék a legboldogabb ha kifognék egy hibátlan darabot.
Amúgy kérdezted, hogy honnan vettem azokat az értékeket a 7200 vs 5400 rpm-es hdd-kről: Asszem olyasmit mondtam, hogy egy jó xxxx rpm-es hdd 13-15 ms között mozog, stb stb.
Persze vannak jobb és gyengébb 7200-as és 5400-as hdd-k is.Pl nekem az F1 simán 13-14 ms-es. Annó a Maxtor Diamondmax9 pl 12 volt. mindíg igyekeztem a leggyorsabb merevlemezeket venni, ésszerű áron. És ezek bizony hozták ezeket az eredményeket, amiket mondtam a videon.
-
Ádyka
őstag
-
unclefucka
senior tag
PÜ
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
Dzsekó
addikt
Rossz woodoo szellem lakozik a házadban.
Samsungok eléggé rezonálósak voltak mindig is, az F2-F3 széria jobb lett ilyen szempontból, de F4-el megint romlott a helyzet.
A kezedet nem csiklandozta úgy, hogy el akartad dobni a vinyót? Mert ha rezonál, akkor ilyen effektje van neki. -
gab1ka
senior tag
Hú hát a fentiekből is kiderült hogy a Samsung F4 az végleg kiesett,a bad sector mizéria több webshop felhasználói véleményezésében is szerepel ésmár itt is A WD Green 2TB lassú..Így nagyon úgy fest hogy csak 1 versenyző maradt,mégpedig a Seagate Barracuda 2TB LP (ST32000542AS).Erről esetleg valakinek jó/rossz tapasztalata?
-
Piftuka
veterán
Nekem sajnos az El Kebir fórumtársunk által belinkelt kép nem jelenik meg.
Ettől függetlenül éppen arra gondoltam én is, amit most írtál. Talán itt az ideje kipróbálni kézben tartva a WD merevlemezemet. Lehet, hogy a ~16-17 ms közötti átlagos elérési idők javulnak?
Ha a merevlemezeket tényleg így (és ilyenre) gyártják, akkor talán nem is olyan elborult ötlet, amit korábban - poénból - javasoltam.
Miszerint a merevlemezeket a számítógép házán belül nem a megszokott merev keretre, hanem egy több pontos, "gumipók szerű" felfüggesztésre kell "rögzíteni". A HDD-t tartó, lelógó, viszonylag laza gumi minden rezonanciát elnyelne.
Addig megteszi, amíg az 500-1000 Gb körüli SSD-k el nem terjednek.
-
El Kebir
őstag
-
okay
aktív tag
WD3200AAKS-em van, az AAM Acoustic manager ezen a winchesteren müködik(2010es)?
A Hd sentinel nem engedi állitani. Drivert meg nem találtam a vinyohoz.
Köszi!Nagyon jó Football Manager: http://www.powerplaymanager.com/r421088
-
-
Ádyka
őstag
válasz Piftuka #24337 üzenetére
Én ezek után szinte biztos vagyok benne, hogy javulni fog az elérési időd.
El Kebir féle wd ears[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
válasz alfaman512 #24341 üzenetére
nem az enyém a kép, itt van a ph barkácsolás témában... (googlee keresésből jött, hdd rezgéscsillapításra)
de tényleg nem az igazi...én még a régi samsungjaimnál csináltam azt, hogy a furatokba kábelkötegelőt fűztem és az 5,25-ös helyekre kötöztem úgy, hogy csak függtek a kötözőn (négy sarkán négy kábelkötöző), természetesen azért, mert azok a p120-as samuk is nagyon rezegtették a házat... (akkor a sebességkülönbség fel se tünt)
ahogy nézem, a mostani wd-nél is megoldható, habár kicsit takarja az elöl lévő oldalsó csavarfuratott az elektronika, de még átfűzhető mellette a vékonyabb kábelkötegelő. (ami azért baromi erős, kizárt hogy elszakadjon egy hdd tömegétől, főleg úgy, hogy 4db fogja)
csak a szerelhetőséget rontja, mert időigényes megcsinálni, főleg több hdd-nél
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
2TB-os HDD-t vennék . Melyik az ajánlott? Legyen halk és csendes. Rendszer is ezen lenne.
WD 2000GB 5400rpm 64Mb SATA2 WD20EARS
SAMSUNG 2000GB 5400rpm 32MB SATA2 HD204UIRendszernek mennyire lennének lassúak? Mert vagy egy ilyenre vagy egy régebbi 500GB-os 7200-es. Samsung vinyóra tudom az op-t rakni. Bár úgy hallottam hogy ezek vannak már olyan gyorsak, mint a régebbi 7200-esek.
[ Szerkesztve ]
-
Ultrazord
tag
a hdd mágnessel kinyírható, az ssd hogyan semmisíthető meg ha jön az asva?
amúgy meg lassan de biztosan hogyan lehet eltűntetni minden adatot a gépről ha "új éeletet" akar kezdeni az ember? hddnél és ssd nél is érdekel, hogy tényleg minden adat tűnjön el?! -
Nospa
tag
sziasztok
szerintetek melyiket vegyem.
Rendszernek és adattárolásra egyaránt szeretném használni.Seagate st31000525v 1 TB SATA-II 32Mb
Western Digital Caviar Green 1 TB SATA-II 64Mb WD10EARS
Seagate st31000528AS
a válaszokat előre is köszönöm.
Asrock Z77 Pro 4 M, Core i5 3300, gigabyte R9 280X oc 12Gb DDRIII 1600 Ram,Asus Wh222D moncsi
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital